Feminism

Jag säger bara ett ord;
Feminism



Det är så på tapeten just nu, och har varit länge. Bortsett från arbetslösheten så är nästan feminism "the Big Thing", både politiskt men även annars, typ i lokaltidningar eller bara när man börjar samtala med någon. Så jag tänkte att det börjar bli dags för även mig att ta ställning i denna fråga, något jag inte riktigt gjort tidigare.

Grejen är att jag inte ser skillnaden mellan män och kvinnor så jag har svårt att se det här med feminism. Förutom det faktum att män är fullproppade med testosteron och kvinnor av östrogen så ser jag ingen skillnad! That's the thing liksom, jag har svårt att ta ställning i ett ämne som jag inte ens anser är ett ämne! Jag anser inte att man borde satsa på att ta in fler kvinnor i högre positioner, för då missar man ju att se på kompetensen åt andra hållet! Dessutom var det lite roligt när vi hade kandidatutfrågning och de flesta svarade att de var feminister och så, tyckte man skulle ta in mer kvinnor i högre positioner. Vänta.. Tänker efter... Om jag inte är helt ute och cyklar så..., vad är det för kön på våra ordföranden och vice ordf. i CUF? Ska man sitta och prata om en politik som vi själva inte driver?

Nu säger jag inte att våran ordförande och våra vice ordförande på något sätt är olämpade, absolutly not!, men det är just det jag menar! Vi hade ingen kvinna som var mer lämpad, ska man då peta ner någon av de "bättre" för en mindre kompetent människa, bara för att den "bättre" råkar vara man?

Det är möjligt att jag snurrar till det lite här nu, men jag hoppas ni ser min poäng. Man kan inte driva en politik som inte finns. Samma sak ang. HBT-frågorna. Absolut måste de finnas med i sakpolitiska programmet i dagens samhälle, men det är ingenting som borde få finnas där! På samma sätt som jag inte ser någon skillnad mellan män och kvinnor så ser jag ingen skillnad på de som byter kön, har ett kön utöver dessa två, blir kär i någon av samma kön etc. etc. Lika lite tycker jag att det är konstigt att det kliver in en svart man/kvinna i butiken, att en muslim sätter sig bredvid mig på bussen, eller att det flyttar in människor från andra länder till Sverige. Kära vänner, ingen av oss är mer än människa!

Jag vet inte om ni alls fattade vad jag ville få fram, jag tycker att det är viktigt att allt detta finns med i våran politik, eftersom att det är så stora frågor, men jag tycker inte att det är frågor som skulle behöva ligga där. Min dröm är ett samhälle där alla ser på varandra för vad de faktiskt är;
Människor.

Tyvärr är ett sådant samhälle långt borta och tills dess så kan väl Gudrun och hennes kvinnor få driva sin politik, men nej, jag är inget fan av den. Och nej, jag kallar mig inte feminist.


Nu ska jag krypa i säng innan jag gäspar käkarna ur led...

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0