God Doesn't Hate

Någon som hört talas om Westboro Baptist Church? Det har jag - tyvärr. Gjorde ett skolarbete om dem i våras på Religionskursen, något som visserligen var väldigt intressant men också något skrämmande... Well, har ni inte hört talas om dem så kan jag tala om att de är en grupp människor som predikar hat. De hatar judar, Amerika, svenskar, homosexuella och tja, de allmänt hatar med andra ord. De protesterar på soldaters begravningar och har även protesterat utanför konserter med t.ex. Lady GaGa.

Här om dagen skulle de protestera utanför Adam Lamberts konsert. Det är en kille de tycker allmänt illa om (jag menar, jude, bög OCH amerikan, dessutom stolt över det - kan det bli mycket värre??) och som de varit och hackat på en del tidigare, dock aldrig åkt och protesterat mot.

Well, det kom inga WBC-människor denna gången heller. Varför? Tja, de blev antagligen livrädda när de såg 200 motdemonstranter där. Jag blev alldeles varm när jag hörde talas om detta. 200 människor samlades för att stå upp för Adam Lambert, och för vad de tror på.



Adam skriver om händelsen på sin Twitter;
"Amazing Anti-Hate protest outside venue. Completely outnumbered the Westboro Bastard Church of Ignorance. Love overcomes hate. I LOVE FAGS!!"

Han kom även ut för att prata med och tacka motdemonstranterna, något som de inte hade förväntat sig och som jag tyckte var sååå gulligt! Ni kan även läsa om vad som hände i den här artikeln;
http://www.news-leader.com/article/20100807/BREAKING01/100807009/Westboro-protest-is-a-no-show--counter-protestors-celebrate--anyway


“If the world had more people who were just as kind as Adam Lambert, you wouldn’t need this crap,” said Willits, who has met the performer twice. “All this stuff he’s put up with, he never once turned around and said ‘I hate you guys, too.`"

Gud hatar inte, ingen annan borde göra det heller. Låt alla få vara sig själva istället, världen blir så mycket trevligare då!

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0