Q&A

Fick en kommentar jag tänkte svara på;

Hej!
Jag tycker tvärtom.
Det är väl jättekul att du gått vidare.
Inom politiken så stiftar man ju även lagar om sexualitet bland mycket annat.
Tycker du det är spännande att politiskt diskutera om tjejers jämnställdhet på det sexuella området eller är det andra frågor som är mer prio på?
En fråga som uppmärksammats de senaste åren är om tjejer ska tillåtas bada toppless på badhus.
se http://barabrost.blogg.se/
Har du några åsikter om det?

Kram Pelle


Han syftar på mitt första inlägg här på bloggen, och på de kommentarer jag fick på det inlägget, men det jag istället tänkte kommentera är frågan han ställer. Jag är en rak och ärlig människa, och så kommer mitt svar bli också.

Jag älskar bröst, mina som andras. Vem gör inte det liksom? Men helt ärligt, jag skiter totalt i om man går runt och stoltserar dem eller inte. Jag har inga planer på att bada topless, men jag bryr mig heller inte om någon annan vill göra det. Jämställhetsfrågor är inget jag brinner för direkt, jag vill inte kalla mig själv för feminist, för jag anser att ju mer man pratar om det desto mer sätter man kvinnor i en underlägsen position!

Visst, långt bak i tiden så ansåg man att kvinnor var mindre värda än män eller något i den stilen, och i vissa kulturer gör man det fortfarande. Jag anser att allla - oavsett kön, storleken på bröst, hudfärg, religion eller läggning - är precis lika mycket värda. Kvinnor som kallar sig feminister medger själv att de är lite sämre, så ser jag på saken i alla fall. Visst, samhället säger på sätt och vis att är man en vit, heterosexuell man i medelåldern, lagom rik och tillhör västvärlden - då tillhör man den "grupp" människor som är minst utsatt för fördomar.

Fördomar har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det har alltid funnits människor som anser att vissa är lite bättre än alla andra och det kommer också alltid att finnas. Men man är inte sämre än man gör sig, vilken utsatt grupp man än tillhör. Kvinnorna måste sluta gnälla, det enda de vill ha är att få allt serverat på guldfat. Gör som männen istället, och kämpa er till en chefspostion. Ni kanske får det lite tuffare än de som har något dinglandes mellan benen, men de går åtminstone inte runt och gnäller över att de blir särbehandlade!

Så nej - jämnställdshetsfrågor är inget jag brinner för direkt. Jag brinner för att alla ska få en chans, och kvinnor har redan kommit till den punkten där de får en, de måste bara lära sig ta den. Kämpa istället för folk som ofta inte får den där chansen, de som faktiskt står utanför i samhället, de som står där och stampar, vill in, kämpar för att få komma in, men som man ALDRIG hör gnälla. Muslimer, invandrare, HBT-personer, m.fl.

Nä kvinnor - sluta gnälla och se på världen som den är. Många behöver hjälpen way much better than you. Gnäll för dem istället, hjälp dem.

Man up!

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer
Postat av: Pelle

Hej!

Angående debatten om tjejers rätt att visa brösten på badhus.

Jag är ju precis som du , en fritänkare. Jag tycker att alla får göra precis vad som helst så länge det inte inte skadar nån annan.

Så för min del så skulle det ideal-samhället vara helt jämlikt med gemensamma omklädningsrum och duschar på på badhus och massageinrättningar etc.

Jag har varit på sådana ställen och kan verkligen rekommendera det, för den sköna och avspända stämningens skull som ibland också har en lätt erotisk underton. Men jag vet ju att de inte passar alla.

Målet måste väl då vara att man ska ha en full frihet att välja den offentliga miljö man mår bäst av att vistas i.

Jag får energi av att vistas i en miljö där tjejer och killar respekterar varandra även när man är naken.

Om du vill filosofera djupare runt hur tjejer och killar kan mötas på ett djupare plan för att känna den naturliga energin mellan könen utan att det spårar ur, får du givetvis mejla mig.

Kram Pelle

2010-08-21 @ 17:22:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0