PridePark flyttar - igen

Nästa år kommer PridePark återigen flytta, denna gång till Kungsträdgården vilket i mina öron låter ganska bra. Förra året blev det så väldigt ocentralt, jobbigt att ta sig ut liksom. Har faktiskt aldrig varit i PridePark *Skäms Lite* men planerar att åka nästa år i alla fall. I år blev det bara paraden...



Något som också är nytt för 2011 är att det kommer vara en öppen park utan entréavgifter vilket visserligen min snåla del tycker ganska bra om, men varningsklockorna ringer ändå i huvudet. Under Pride i somras pratade jag med en lesbisk kompis som är några och tjugo som tyckte det var jobbigt att det blivit så billigt att gå på pride. Eftersom det är så billigt att gå menar hon på att heterosexuella småungar som egentligen inte är intresserad av Pride som går för att de har tråkigt och vill gå på festival, och det kan jag väl hålla med om även om jag aldrig varit där. Hela grejen med Pride är liksom att få slippa det heteronormativa samhället och få vara i ett homonormativt ställe där man inte behöver vara rädd att ragga på folk man tycker om, det försvinner liksom lite när "alla" blir insläppta. Självklart ska alla få gå, så misstolka mig rätt, men jag hoppas ni förstår vad jag menar.



Ovannämnda anledning är bara en mindre anledning till varför varningsklockorna ringer i huvudet. Största anldeningen till varför jag är orolig är (jag vill verkligen inte säga det här) rädsla. Ren och skär rädsla över vad som skulle kunna hända. Hatbrott är alldeles för vanligt och jag vill inte veta vad som händer när människor utan annat intresse än att skada folk som är "annorlunda" kommer in i PridePark. Jag är ledsen, och jag önskar verkligen inte jag sa det här, kanske överdriver jag, kanske oroar jag mig i onödan, men jag kan bara inte slå undan tankarna på allt våld som kan komma.

Jag ber till Gud och hoppas på att jag är fel, men jag kommer nog kolla mig några extra gånger över axeln i sommar... Läs mer på qx.se här och här.

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer
Postat av: Annika

Vi får väl alla se fram emot en tid då man inte behöver bry sig om varken hetronormativa eller homonorma samhällen för att alla kan leva tillsammans utan fördomar.

2010-10-19 @ 09:19:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0