Tjernobyl

Usch, jag har sådan ångest för att jag inte bloggat på år och dar (nästan iaf)! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, men nu är jag tillbaka i alla fall och tänkte börja med att kommentera dagens datum, den 26/4-2011, vet ni vad det innebär? Jo, det är 25 år sedan Tjernobyl-katastrofen idag.



Alla som är tillräckligt gamla för att komma ihåg datumet 26/4-1986 vet precis vad de gjorde då, själv var jag inte ens född. Tjernobylolyckan är något av det värsta som drabbat denna planet i modern tid, och än idag lever vi i efterskalven av detta, inte minst här i Gävle där regnet kom.

Idag kommer jag och CUF Gävleborg gå en demonstration mot kärnkraft. 25 år har gått sedan denna hemska händelse och trots det är vi fortfarande beroende av kärnkraft. Borde vi inte ha gjort mer? Borde vi inte ha kommit längre? Att stänga ner alla reaktorerna imorgon vet varje sund människa inte kommer fungera, men vi alla borde jobba mycket mer effektivt för att vi inom snar framtid ska kunna stänga ner dem! Vardagsmänniskorna måste vara energisnåla, politikerna måste satsa mer på forskning och forskarna måste anstränga sig hårdare. Vi måste utveckla förnybara energin så att vi i framtiden ska kunna leva endast på denna.

Det är en lång väg kvar, men med demonstrationen idag vill vi pointera att vi kan inte vänta längre. Något måste hända, och det är nu. Från och med idag måste vi alla samarbeta för att få bort kärnkraften som energikälla. Det gäller både dig och mig.

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0