What the fuck is your problem?

Seriöst vänner, seriöst. VARFÖR är det så fel med en bög-botar-app? Tell me! Fine, det är sjukt dumt, elakt, kränkande, korkat osv. att tro att man kan bota homosexualitet, MEN jag anser fortfarande att appen borde få finnas, att åsikten borde få finnas! Vem är det som säger att homosexualitet inte kan botas? Jag är starkt emot liknande saker, och jag tror absolut inte att homosexualitet kan botas, men vem säger att jag har rätt? Jag tror inte att homosexualitet kan botas, lika mycket som de här människorna tror att man kan bota homosexualitet! Vem säger att någon har mer rätt än någon annan?



Man får inte låta sina starka åsikter att blinda en. Låt de få finnas, låt rasister, högerextrema partier, homofober och alla de andra, låt de få finnas, och övertyga dem istället om att ändra åsikt. Ta debatten! Förbud är aldrig lösningen, stå istället upp för din åsikt och gör det du tycker är rätt! Be true to who you are, men kliv inte över andra på vägen! Please!



Låt oss nu tala om den omdiskuterade italienska IKEA-reklamen. Jag jublade, of course, när jag hörde talas om den, men varför? Jag läste det här blogginlägget på ämnet;
http://www.niclasericsson.se/2011/03/problemet-med-bogvanliga-foretag.html?sms_ss=twitter&at_xt=4d8873cbb725ef00,0

Självklart har han rätt! Självklart är det en väl genomtänkt affärsstrategi från IKEA's sida, och naturligtvis tänker de sig noga för när, var och hur de sätter ut liknande reklam. MEN jag jublar egentligen inte för att IKEA tar ställning (på rätt sida) utan för att normen i dagens samhälle, generellt, är väldigt stark, inte minst hetero-normen. Om man då stoppar in lite gay-saker på heteroplatser, till exempel i reklam, så hjälper det till att minska styrkan i normen. Förstår ni vad jag menar?

Ska blogga mer om det här en annan gång, men nu MÅSTE jag verkligen plugga! Gah, alldeles för mycket som händer just nu!! Här har ni lite länkar om ni vill läsa vidare;
http://www.qx.se/Xtra/liv/17084/ikea-tar-stallning-i-italien
http://www.aftonbladet.se/wendela/article12765432.ab
http://www.aftonbladet.se/wendela/article12765326.ab
http://exodusinternational.org/

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0