Waterwörld - Homofobernas hemland

Skrev ju för ett tag sedan att jag satt och skrattade åt tv(förnedrings)-programmet Waterwörld som sänds på TV6, men att jag tyckte manusskrivarna kunde gå och dränka sig (http://linalilja.webblogg.se/2011/november/waterworld.html). Well, det var innan jag såg programmet med Bobby Oduncu, bara någon timme senare....

image description

Avsnittet jag satt och tittade på när jag skrev det där blogginlägget var det med Anton Hysén där man hela tiden gjorde narr av hans läggning, på ett obehagligt men vardagligt plan. På ett sätt som man alltid (tyvärr) gör narr av folk med en annan läggning än den heterosexuella. Bland annat började man programmet med att Eva frågade Anton hur det gick ihop med att vara fotbollsspelare och bög. Nog för att han har fått korkade frågor som den tidigare, nog för att han blivit van, nog för att han kan vara den coolaste och mest underbara människan på jorden (detta säger jag utan att ha träffat mannen), och nog för att han har lärt sig svara på de frågorna, men jag fattar fortfarande inte hur man kan introducera en kille som är så mycket mer än en läggning med att han är bög?! För mig är det verkligen ofattbart.



Under programmets gång skämtades det friskt om Antons läggning, och jag vet många som tog illa vid sig av programmet. Personligen tyckte jag inte att det var något speciellt. Illa och obehagligt, of course!, men tyvärr något man hör dagligen i olika sammanhang så det var knappt så man lyfte ett ögonbryn. Synd bara att man visar den delen av ett samhälle på tv, men det är något som man idag får lära sig att överleva, tyvärr.



Värre skulle det dock bli. Tittade därefter på programmet med Bobby och.... Efter en kvart ville jag bara stänga av och sen gå och gräva ner mig. Jag mådde så jävla illa, både fysiskt och psykiskt, av att titta på programmet. Det var inte längre en nivå man träffar på dagligen, och det var verkligen inte skämt, det var seriös och hemsk homofobi och mobbing. Bobby är också en människa som jag verkligen ser upp till och han tappade aldrig humöret, även fast det syntes att han tog illa vid sig i vissa tillfällen, men jag fattar verkligen inte hur han gjorde det. Jag fattar inte att han inte sparkade sönder k*ken på Magnus (speakerrösten hör han ju inte förrän han ser programmet), och jag fattar ännu mindre hur han klarade sig från att ramla ihop och grina. It wasn't pretty, I can tell you that!



Jag tittade klart på programmet, för att jag var tvungen att se var det slutade. Jag mådde så fruktansvärt illa när det var klart att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, för sättet de människorna, vuxna människor!, hade betett sig på mot inte bara Bobby och Bobbys pojkvän, utan mot hela HBT-världen! Det var fruktansvärt! Vad jag heller inte fattar är att TV6 sände programmet, speakerrösterna kan tas om, det finns något som heter att klippa! Eller bara skita i att sända programmet!



Bobby har nu bloggat och uttalat sig om att han efter programmet dels har flera fysiska problem fortfarande eftersom han gjorde sig illa i programmet, och dels har han tydligen åkt på andra problem på grund av programmet - personliga som vi inte vet vad de handlar om, men det spelar ingen roll. Det är illa. Det är JÄVLIGT illa!!



Jag vill avsluta inlägget med att skicka massa kramar till Anton, Bobby och alla de andra som på grund av sin läggning blivit mobbade i programmet - och/eller blir mobbade dagligen i sitt liv. Eran styrka är beundrandsvärd och jag hoppas verkligen att vi kan trycka in lite vett i de heterosexuella idioternas skallar. Det är något jag önskar att ni inte behövde gå igenom, men något vi tillsammans ska ta oss igenom. Tack för att ni finns - jag älskar er. <3



Här kan ni läsa lite mer om händelsen;
http://www.qx.se/noje/19400/bobby-brot-revbenen-och-hostade-blod
http://www.qx.se/noje/19402/ibland-slinker-det-ut-grodor

Så avslutar vi med en riktigt härlig, klockren låt! Härlig helg allihopa :)



Puss o Kram
Lina Lilja

Ps. Ber om ursäkt till alla heterosexuella för att jag drog er över en kam, men det är något medlemmar av minoritetsgrupper får uppleva dagligen - så... I'm not sorry. Ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0