Healthy Lunch for Dummies

Är du, som jag, helt värdelös i köket? Tycker du att en måltid som innebär fler än tre verktyg och 20 minuter är för jobbig för att ens försöka? Titta hit! Lyckades skrapa ihop en supergod och hälsosam lunch idag, lättlagat och bra, och tänkte nu dela med mig av hur jag gjorde - in i detalj! Har precis upptäckt att jag faktiskt kan mer än jag tror när det kommer till köket, och tycker det är roligt att exprimentera lite med nya recept och så. Dock kräver jag att det ska vara lättlagat, billigt och gå fort, annars ger jag upp innan jag ens börjat! Och så ska det vara hyfsat hälsosamt också.
 
 
Vad du behöver är:
 
En spis
En stekpanna
En stekspade
En kniv
Kryddor (valfritt - jag använde svartpeppar och salt)
Olja att steka i
Kycklingfiléer (från frysdisken passar alldeles utmärkt!)
Grönsaker du gillar i varierande färger och smaker (jag använde morot, röd paprika, gul lök, fryst broccoli, svamp)
 
Börja med att skära allt i småbitar, var dock noga med att separera kycklingen och grönsakerna. Se till att tvätta kniven och skärbrädan noga innan du använder de till något annat efter att du har skurit kycklingen. Sätt på spisen och placera stekpannan på plattan. Häll i oljan (använd ungefär en matsked olja) i pannan, och låt det bli varmt. Lägg i kycklingen och låt de fräsa så att de är vita rakt igenom - ju mindre bitar desto lättare är det och fortare går det. När kycklingen är ordenligt vit, lägg i grönsakerna och rör om. Krydda efter smak och behov. Sänk värmen och låt det puttra ett par minuter, till grönsakerna blir lite lagom mjuka. Stäng av plattan, lägg upp på en tallrik - klart att avnjuta! :)
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag brukar göra liknande maträtter när jag ska laga mat själv, men eftersom att jag försöker äta mer vegetariskt så brukar jag köra på fetaost istället för kött. Jättegott! Squash och aubergine är jättegoda grönsaker att ha i, de känns mer "matiga". Det gäller att de blir ordentligen stekta dock, annars är de inte så goda. Testa också att pressa över lite citron det sista du gör innan du lägger upp maten, det ger en frisk smak!

2013-03-19 @ 23:10:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0