Skönhet Kommer Inifrån!

Har haft samma konversation med flera av varandra oberoende vänner idag, så innan jag kryper i säng måste jag bara säga något om det. Så många av mina vänner säger samma sak - "jag har precis gått ner X antal kilon, innan sommaren ska jag ha gått ner Y kilon så jag kan vara nöjd med min kropp i bikini". WRONG WAY TO GO PEOPLE!!! Sen jag var 13 år har jag varit 168 cm lång. De senaste fem åren har jag vägt allt från 50 kilon till kring 70 kilon. När jag vägde som minst hatade jag min kropp som mest, nu de senaste månaderna när jag har varit bland de tyngsta jag någonsin varit har jag älskat min kropp som mest. Visst, jag tränar hårt och äter rätt för att må bättre och få en "snyggare" kropp, men jag kan fortfarande gå ut och lägga mig i bikini idag utan problem. Jag älskar mig själv inside out - oavsett vad alla nummer (kilon, centimeter, minuter, kalorier) säger.
 
 
Mycket har jag nog att tacka poledancingen för som jag gick förra våren. Där hade jag liksom inget val - BH och hotpants var det som gällde oavsett hur kroppen såg ut - och det gällde alla. Jag hatade det i början, men tillslut så fick jag till och med folk att filma och ta bilder som jag visar varenda människa som inte skäms för att se det. Jag blev så stolt över vad jag kunde göra med min kropp att hur min kropp såg ut kvittade totalt. 
 
 
Visst, jag har moments då jag tvivlar på mig själv, hatar mig själv och tycker livet är läskigt, jobbigt och obekvämt. Men i det stora hela så känner jag mig så pass bekväm i mig själv att jag kan möta de flesta uppgifter livet kastar på mig och komma ut helskinad på andra sidan. Kanske är det för att jag under mina tonår verkligen har fått gräva djupt för att acceptera mig själv, att jag spenderat så mycket tid på självhat, att jag nu känner mig så bekväm i mig själv. Kanske är det helt enkelt bara hårt arbete. Jag bestämde mig för att lära mig älska mig själv och min kropp - oavsett vad det skulle krävas - och där är jag idag. Även om jag gärna skulle ha en fastare kropp så vet jag att jag inte kommer bli lyckligare då. Allt jag skulle vilja göra då kan jag även göra idag - dejta, ha bikini, känna mig snygg. Lycka och kärlek kommer inifrån och har ingenting att göra med hur din kropp ser ut. Allt det handlar om är att lära sig älska sig själv och inse hur mycket man är värd. Om självkänsla helt enkelt. Lär dig älska dina ärr, stretchmarks och celluliter. That's what makes you you - and you're fucking awesome!
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du är en så fin person Lina!

2013-03-21 @ 22:26:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0