It Gets Better

Just nu pågår en av de finaste kampanjerna ever, jag har suttit och tittat på massa videosar och läst massa stories och bara ryst och grinat. Så jävla fint! Började med att läsa den här artikeln på qx.se om en kille i Mora som i flera års tid blev mobbad pga sin läggning, utan att skolan gjorde något ordentligt åt det!! Han får nu 100 000 i skadestånd, men det spelar ingen roll, att det över huvudtaget kan hända är fruktansvärt.



I USA har flera ungdomar uppmärksamats då de tagit sitt liv efter vad de utsatts för pga sin sexuella läggning. Därför startade Daniel Keenan Savage en kampanj med namnet "It Gets Better" som går ut på att HBTQ-personer som gått igenom svårigheter ska berätta om det här, och hur livet senare blev bättre, för att motivera ungdomar att fortsätta kämpa genom High School, och för vem man är. Det är så fint att jag blir tårögd bara av att skriva det här!

Tyvärr har kampanjen, som visserligen är ganska nystartad, ännu inte fått så mycket uppmärksamhet i Sverige, men jag tycker att vi nu ska sprida detta så att även Sverige uppmärksammar denna fina kampanj! Gå även in på YouTube kanalen här för att se filmer från kända och okända människor vars liv har blivit bättre. Titta på Dan och hans partners film här nedanför.



Det är så fint! Hjälp nu den här kampanjen växa och gå som en våg genom världen, jobbar just nu om Uganda i skolan där det idag är olagligt att vara homosexuell. Homosexualitet kan idag straffas med 14 års fängelse och ett förslag ligger även om att det ska kunna ge livstids fängelse och även dödsstraff!

It Gets Better!

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer
Postat av: Wille

Sjukt bra initiativ! :)



Kram



//Wille

2010-10-13 @ 17:12:09
URL: http://finest.se/willesvarld

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0