Back in Stockholm!

Sista dagarna på Gotland spenderades mestadels på stranden! På lördagen kom värmen ordentligt och vi åkte till Rute Stenugnsbageri och fikade, tittade på Raukar på Fårö och badade sen i Blå Lagunen. På söndagen såg vi Annies tal innan vi spenderade resten av tiden på Gotland utslagna på stranden. Tisdag var vi tillbaka i Stockholm och jag hade en underbar dag som började med en träff med några kompisar på stan, fortsatte med en tur till Skansen med pappa som inkluderade både gulliga djur och allsång, och sen slutade i en källare på O'learys i Gamla stan där vi såg semifinalen. 
 
Onsdagen fortsatte sen i samma härliga stil! Först jobb som volontär hos polisen (jag fick åka polisbil - wehoo!), sen häng på Gärdet med fina människor tills klockan blev alldeles för mycket. Torsdag - söndag har jag sen spenderat med jobb, städning, tvättning och hundmys. Imorgon bär det av till Bosön där jag ska spendera en vecka tillsammans med en massa härliga CUF:are! Sååå kul! Nu är det VM-final och packning som gäller. Hoppas vi har wifi där ute så lovar jag att uppdatera med lite härliga och somriga bilder därifrån!
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Fullt upp!

Ledsen för dålig uppdatering härifrån Gotland. Fullt upp minst sagt! Har varit på massor av seminarium - från föreläsning om ledarskap med Hamrén och Sundhage, till debatt om arbetsförmedlingen med CUF, till samtal med Therése Alshammar, till samtal om droger och kriminalitet med KRIS, till debatt om HBTQ-frågor hos RFSL - och så seminariet med stort S idag, det med AIK och normarbete inom fotbollen. Under rubriken "Fotboll för alla" presenterade AIK ett normkritiskt arbete och seminarium som helt klart överträffade mina förväntningar! Ska berätta MASSOR om det någon annan gång (när jag inte ligger i sängen och bloggar från telefonen samtidigt som jag lyssnar på VM-kvartsfinal). Gjorde också ett test igår, samma som förra året, som mäter bland annat BMI, kroppssammansättning och syreupptagningsförmåga. Förväntade mig rätt kassa resultat med tanke på hur lite jag tränat senaste året, men resultatet var inte alls så tokigt! Genomsnittlig mot hög syreupptagningsförmåga (och då har jag i princip inte konditionstränat alls på snart ett år!), normal fettprocent (men högre än förra året) och hög muskelmassa (men något mindre än förra året). Mycket nöjd att jag trots allt inte tappat så mycket! Tackar Mio för det :) Pratade även med en naprapat som vill göra ett försök och behandla min onda fot (krävs bara tre timmar på lika många veckor - och 2100 spänn...). Han verkar dock väldigt duktig och jag är beredd att ge honom en chans om min pappa har möjlighet att stötta mig ekonomiskt. Får hoppas på det! Annars är det kortisonspruta som gäller. Ska snacka med min läkare på måndag, får höra vad hon säger också...

Jaja, nu ska jag sova! Imorgon blir det Almedals-paus och istället en sväng till Blå Lagunen, Fårö och Rute Stenugnsbageri. Mys! 



















Puss o Kram
Lina Lilja

Idrottens dag!

Igår avslutade jag dagen med ett seminarium hos MTG som handlade om tv-rättigheter och om det påverkade barn- och ungdomsidrotten. Idag fortsätter jag på samma spår då det är idrottens dag i Almedalen - anordnat av bland annat Riksidrottsförbundet! Började morgonen med att bevaka SÄPO-joggen, sen gick jag vidare till ett seminarium under rubriken "Är idrotten en valfråga?" som var riktigt bra! Efter det mötte jag upp mamma och vi gick till HRF:s tält där de erbjöd hörseltest som både mamma och jag provade. Mamma hade något över normal hörsel, och jag hade riktigt bra hörsel! Wohoo! Nu har jag stått i en gigantisk kö för att få köpa lite lunch, och sitter i solen i parken för att vila lite innan nästa seminarium 14:30 med bland andra Pia Sundhage och Erik Hamrén. Ska förbi och prova lite sporter också som presenterar sig här i parken på idrottens dag också! Skoj! Hörs senare :)











Puss o Kram
Lina Lilja

Jämlik vård?

Var som sagt på ett seminarium om jämlik vård tidigare idag där en panel bestående av representanter från S, M, SYLF och Ung Cancer diskuterade hur vida jämlik vård var något som var möjligt i Sverige. Tyvärr blev jag riktigt besviken då jag kände att hela seminariet tidigt spårade ur och istället för att handla om människor som diskrimineras i vården handlade om vården i allmänhet med köer och allt vad det innebär, och också väldigt mycket om patienters rätt att få information även om de inte vet vad de ska fråga efter eller vilka rättigheter de har. Både Julia från Ung Cancer och Emma från SYLF sa många bra saker, men både moderaten och sossen tjafsade mest bara bort hela seminariet. Tyvärr hann jag inte stanna efteråt och diskutera med dem utan var tvungen att springa vidare på en gång för att kissa och plocka upp Mio. Har precia lyssnat på bland annat Annie Lööf och Jimmie Åkesson hos Aftonbladet och så snart mamma plockat upp Mio ska jag springa till dagens sista seminarium som handlar om sport och tv-rättigheter. Sen blir det middag och fotboll! 


Innan seminariet träffade jag och Mio coola Hannah och Amanda som var så snälla och kramades och ställde upp på bild! Följer deras podd slaviskt :)







Puss o Kram
Lina Lilja

Back on track

Almedalen dag två och idag är jag lite mera redo. Det blev inget seminarium alls igår, utan istället lämnade vi Visby vid fyra och åkte hem till stugan för en kvällspromenad på stranden, fotboll och tidigt i säng. Imorse började jag med seminarium vid 9 om psykisk ohälsa och ungdomar som inte går i skolan. Mycket intressant! Sen sprang jag vidare till Migrationsverket där en kvinna berättade om hur hon flydde Bosnien 1992 och hamnade i Sverige, och idag jobbar på just Migrationsverket. Härligt med en massa sådana seminarium idag på SD's dag! Nu ska jag passa Mio ett tag medan mamma ska på något seminarium, sen ska jag se ett seminarium om jämlik vård klockan 12 med bland annat Julia Mjörnstedt från Ung Cancer. Skoj! Hörs senare :)




Puss o Kram
Lina Lilja

RSS 2.0