Försenat Nyårsinlägg

Har i timmar nu suttit och kämpat för att bli klar med nyårssammanfattningen, men nu måste jag verkligen springa och duscha och åka, annars kommer jag för sent till bion! Ni får det imorn istället... Jag insåg nämligen hur sjuuukt mycket bilder det handlade om! Är klar med hela sommaren nu i alla fall, så det värsta är över. Ni får det imorn, lovar! Ha en superbra sista dag på året 2011 så ses vi nästa år!


Puss o Kram
Lina Lilja

Årets sista dag!

Tänk att vi redan nått årets sista dag, helt galet jue! Ska börja att prata om gårdagen tänkte jag. Det gick superbra att jobba och det var jätteroligt! Gör det ju mest för att det är kul och för erfarenheten. Dessutom får jag se lite hockey emellanåt om det finns tid till det, så det är skoj! Jag fick jobbet genom pappas arbetskompis som är ansvarig för den kiosken. Och det var ju sjuuuukt mycket folk igår också! Helt galet jue! Biljetterna var extra billiga + att det var inledningen på ett 100 års jubileum. Spännande!

Sen åkte vi hem för att titta på JVM. Såg första perioden, sov mig igenom andra på soffan och vaknade i pausen till tredje, och då kröp jag i säng. Måste ju vara hyfsat fräsch till idag i alla fall! Dessutom är det match inatt klockan 4 också såå.... Men de vann ju i alla fall med 9-1 vilket var ganska nice!


Idag blir det bio, middag och mys hemma hos en kompis för att fira in det nya året. Ska bli superroligt! Idag minns jag också min kära vän, som gick bort för ett år sedan. Jag saknar dig varje dag Happy, älskar dig massor<3


Hoppas att ni är supernöjda med år 2011 och redo att gå in i 2012. Ha de gött!

Puss o Kram
Lina Lilja

Skridskomys!

Har varit uppe på sjön här i skogen och åkt skridskor med pappa och druckit varm choklad. Supermysigt! Nu väntar vi på att bastun ska bli varm, sen blir det mat och ikväll jobb. Och efter jobbet så blir det ännu mera hockey i form av junior VM!
Puss o Kram
Lina Lilja

Inga skidor :(

Bidde inget skidåka idag :( Pappa tyckte inte att det var roligt att åka iväg när det regnar och är fyra plusgrader, så det får bli någon annan dag istället. Kvällen blir därför lugn framför tv och dator och med lite bastu. Mysigt det med! Har legat och tittat på de sista avsnitten som kommit ut av Modern Family och några avsnitt av Top Model All Star men nu har min favorit åkt ut så nu vet jag inte om jag vill titta mer, hehe. Ska inte avslöja för mycket om ni inte har tittat än!
Puss o Kram
Lina Lilja

Jullov

Ja, jag har jullov och försöker fokusera på att bara ta det lugnt, därför har det blivit så lite bloggande. Dessutom håller jag på att skissa på min årssammanfattning för 2011 som börjar bli klar nu, så den kommer komma innan året är slut ;) Nyår ska jag fira med kompisar genom att först se New Year's Eve på bio, därefter ska vi ut och äta och sen ska vi hem och mysa hos en kompis och vänta på tolvslaget. Supermysigt!
De senaste dagarna har jag tagit det lugnt. Det har varit långpromenader, besök på badhuset, junior VM och lite sånt spännande. Idag ska jag hem till kompis en sväng och ikväll ska pappa och jag till Kungsberget och åka skidor. Längtar! Imorgon så blir det väl lite lugnt först, och sen på kvällen ska jag jobba - för jag har fått jobb!! Wehoo!! Det är ett ganska stressigt jobb med ganska dåligt betalt i cash, men ack så roligt!! Jag ska jobba i en kiosk på Brynäsmatcherna, snacka drömjobb!! Ser verkligen fram emot det :)
Hoppas ni har en bra ledighet ni också!
Puss o Kram
Lina Lilja

Song To Heaven

Puss o Kram
Lina Lilja

Mysdag!

Har precis varit på långpromenad med pappa. Supermysigt! Nu är det bastu som gäller, sedan ska jag bara ta det lugnt i eftermiddag och typ slappa framför tv'n. Inatt är det hockey som gäller! 23.30 börjar matchen, ska definitivt ses!
Puss o Kram
Lina Lilja

Filmtips!

Jullovet är som alltid fyllt av mys, och filmer! Har redan hunnit se flera stycken, och tänkte här tipsa om de tre bästa som jag sett de senaste dagarna! Börjar med kortfilmen, nämligen Peter Jöbacks film La Vie, L’Amour, La Mor som gick på tv för några dagar sedan. Mycket bra! Sen är ju jag så kär i Mr. Jöback så att den hade ju kunnat vara skitkass och jag hade älskat den ändå, haha!



Sedan tittade jag på Justin Biebers Never Say Never. Jag veeet att jag är efter, men bättre sent än aldrig - eller hur? Är kanske inte hans största fan, men det var en jättefin film som fick mig att grina redan efter 17 minuter. Klart sevärd!!



Till sist så låg jag imorse och tittade på Honey 2. Har man sett Honey så har man ett hum om vad den handlar om, och tvåan är minst lika bra! Riktigt mysig dansfilm, som såklart slutar med att de tar hem förstapriset and she gets the guy ;) Men whatever, mysig film att spendera juldagsmorgonen till i alla fall!



Nu blir det en löptur för att få bort lite av julmaten, sedan bastu, dusch (och prova nya epilatorn!) och sen bär det av till farmor och farfar för "lilla julafton" eller något i den stilen. Mys!


Puss o Kram
Lina Lilja

God Jul!

God Jul alla fina människor där ute i landet! Och till alla er som inte firar jul; Happy Holidays! (Hur fasen säger man det på svenska egentligen?) Jaja, hoppas ni alla har en grymt bra dag med mycket kärlek! Hos mig började dagen med lite småklappar i form av godis, en tröja och en kalender, som jag dock inte fått än. Får beställa den själv, haha, mamma är så rädd att göra fel ;) Men det är den här jag ska beställa i alla fall!
Sedan bar det av till tomten som i år, som alla andra år, kom med båt. Älskar den traditionen! Så himla mysigt, och kul att få träffa lite folk också! Många av dem träffar man liksom bara tre gånger per år, trots att man bor så nära; Sista april, Midsommarafton och Julafton. Mys mys!
Därefter blev det hem och spela julklappsspelet som för min del resulterade i tre godispåsar och två trisslotter med en vinst på 50:-. Najs! Därefter spelade vi lite TP innan vi åt gröt till lunch. Sen ner och titta på Kalle såklart!! När "Kan Du Vissla Johanna?" kom på stängs dock tv'n av fort som satan. Jag skojar inte när jag säger att jag har en fobi för den filmen! Jag har sett den flera gånger och tyckte den var obehaglig från första sekund, men det har blivit värre och värre för varje gång, och jag avskyr att den går varje jul! Mamma älskar filmen och vill gärna se den, men jag klarar inte ens av att ha den på i bakgrunden! I år fick jag av tv'n innan introt kom igång, tack och lov! Fattar inte vad det är med mig och den filmen. Usch, ryser av bara tanken! Och inte tänker jag googla så ni får någon bild heller, uuuusch!!!
Jaja, vi går vidare. Vi spelade klart TP, som jag och mamma vann - wehoo! (Vi spelade i lag) Nu sitter jag och tar det lite lugnt medan jag väntar på att middagen ska bli klar. Därefter blir det julklappsöppning och aftonen avslutas med en tripp till kyrkan för midnattsmässa! Hoppas ni har en bra dag allihopa :)
Puss o Kram
Lina Lilja

Christmas!

Försöker skaka liv i julkänslorna samtidigt som jag fixar det sista på julklapparna, som också ska rimmas, och städar huset. Har egentligen inga julkänslor att tala om, men jag gissar på att jag får skapa dem istället då! Så länge får bloggen vänta, bloggar när jag har tid. Men jag tror ni alla vet vad jag talar om när jag säger att det är lite fullt upp just för tillfället ;)
Puss o Kram
Lina Lilja

Crying doesn't mean you're weak, it only means you've been strong for too long

Jag är så sjukt trött så jag tänker faktiskt krypa i säng nu, trots att jag har lov imorgon! Eller, sanningen är att jag redan ligger i sängen. Det har varit så sjukt mycket saker de senaste veckorna, eller månaderna!, så det ska bli skönt att få stänga av lite och bara vila. Det behövs!
Imorgon ska jag bara ta det lugnt. Shoppa lite, kanske träffa någon kompis. Och sooova!!! Vi höres! :)
Puss o Kram
Lina Lilja

Sometimes it hurts instead



Puss o Kram
Lina Lilja

Fenomenet Flashback

Har ni någonsin satt eran fot på Flashback? Gissar på att de allra flesta som läser det här faktiskt har gjort det, och så även jag - mååånga gånger! Men vad är Flashback egentligen? Är det verkligen så himla positivt? Varför går man in på Flashback? Helt enkelt, i det här inlägget ska vi snacka Flashback!



"Yttrandefrihet på riktigt" - så lyder Flashbacks slogan, och det ger nog en ganska bra bild av sidan. Det är alla A-, B-, C- och Ö-kändisars värsta mardröm, medan det är oss "vanliga", nyfikna, stalkande svensson-svenskars dream come true. Sidan har forum med teman om allt från Vetenskap till Sex, men de flikar jag hänger allra mest på, och som jag misstänker att de allra flesta hänger på oftast, är Aktuella Brott och Kriminalfall samt Kändisskvaller. Att säga att jag skulle vara inne på sidan av en annan anledning än att ta reda på allt snaskigt skvaller om alla andra vore att ljuga, för det är precis varför jag hänger på sidan.



Och nog kan man få reda på det mesta på Flashback. Allt om vem som ligger med vem till vilken kändisen som blivit anmäld för våldtäkt är. Visst ska man ta allt med en nypa salt eftersom alla källor är anonyma, men ändå. Rätt mycket fakta visar sig i slutändan stämma... Är detta då så himla positivt? Ja, i min mening är det det. Jag förstår alla kändisars rädsla och obehag inför siten, men jag ser ingen anledning till att den inte skulle få finnas, egentligen. Jag ser de negativa delarna, men det är inget olagligt, inget farligt. Jag förstår mycket väl om folk väljer att inte använda siten på moraliska och etiska grunder, men jag tänker fortsätta snaska i kändisskvaller!



Puss o Kram
Lina Lilja

Händelserik dag igår!

Ja, gårdagen var minst sagt händelserik. Först var det ett ekonomiprov, svårt som fan! Ännu svårare blir det när hon inte ens gått igenom det som var på provet... Efter hennes kriterier kommer hela klassen faila, men ja, ja... Sen var det lunch som gällde, och därefter mitt sista prov i Naturkunskap. När jag fick det kunde jag dock INGENTING! Jag gör mina prov utifrån boken, proven är skrivna utifrån lärarens föreläsningar. Jag tror det var en fråga som jag kunde svara på, om ens det! Jaja, vi får väl se hur det blir. Lättare blev det ju inte av att en tjej höll ett tal inför klassen samtidigt som jag skrev prov, och helt plötsligt svimmar hon! Herregud vad läskigt det var! Men det gick bra med henne, tack och lov!
Efter det slutade jag, klockan var då 13.00. Bussen gick 13.30, så jag ringde först mamma, och sen pappa för att be dem sätta över pengar till mig så jag kunde springa lite ärenden åt dem som jag lovat, men ingen av dem svarade. Trist tänkte jag! Men sen tänkte jag, vad fasen ska jag hem och göra?! Så jag åkte hem till farmor och farfar och fikade lite och tittade på skidor. Mys!
Sen åkte jag hem, åt middag och tittade på andra åket, sedan var det hockey på tv, och sen klockan 22.00 körde jag för första gången en lite längre sträcka utan handledare. Gick superbra! Jag och syrran åkte till stationen och hämtade mormor. Lyckades till och med backa in i garaget på första försöket! *stolt*
Sen blev det sova! Och nu är jag den enda som är vaken, haha! Pappa åkte tidigt och de andra har fått jullov. Jaja, blir sista dagen idag för mig, så det här ska vi väl överleva! Nu ska jag byta om och packa ihop och åka in till skolan. Två idrottspass idag + svenska och tyska. Lång dag! Men men, lov imorn! Hörs sen :)
Puss o Kram
Lina Lilja

Kajsa Bergqvist: "Jag är lesbisk!"

Så står det överst på aftonbladets hemsida. Visserligen är det en sanning med aningens för mycket modifikation, något man vet om man läst artikeln om henne i QX, men andemeningen är densamma. Kajsa ger en intervju där hon bekräftar det alla sedan länge vetat; Hon har en flickvän. Hon gör det för att slippa alla rykten och spekulationer som florerat, och hon gör det nu för att hon är redo, och det är ett beslut som hon tagit gemensamt med sin flickvän. Så säger hon i alla fall till QX, men om jag själv får tro så är även det en sanning med modifikation.
Sanningen är den att en av Sveriges största skvallertidningar i förra veckan gick ut med namn och bild på henne, och outade henne. Nog för att hela svenska folket "vetat" i snart ett år, men det spelar ingen roll. Aldrig någonsin förut har vi haft det klimatet i Sverige att vi outar människor i tidningar, det har alltid fått vara deras eget beslut när, var och hur. Nog för att vi går mot 2012 och att vem fan man ligger med inte längre borde spela någon roll, men för många gör det det. Tidigare i år kom Anton Hysén ut, något som för i alla fall mig, och jag tror för många andra svenskar, kom som en "blixt från klar himmel". Något som jag anser vara bra då ingen har läckt något i tidningar tidigare, något som inte skall ske. Naturligtvis vet journalisterna allt om alla, men ingen ska tvingas ut, alla ska berätta när de själv känner sig redo! Punkt.
Screencap från QX januarinummer

Jag är naturligtvis superglad för Kajsas skull och rekommenderar er alla att läsa artikeln (länk ser ni längst ner i inlägget), men jag hoppas samtidigt att hon gjorde det på eget beslut och inte kände sig tvingad av tidningar och journalister. Vi har haft ett sånt fint klimat i Sverige när det gäller den här punkten, och jag vill verkligen inte att det ändras, även om jag tyvärr misstänker att det kommer en ny, liknande artikel väldigt, väldigt snart av en annan idrottskvinna. En kvinna som jag självklart inte kommer att nämna namnet på, men jag tror att alla som har en inblick i idrottsvärlden, journalistvärlden eller som bara satt sin fot på Flashback vet precis vem jag talar om. Men fortfarande, ingen ska tvingas ut!!
Avslutar detta inlägg med att säga stort grattis till Kajsa och önska henne och Kristina stort lycka till på resan in i framtiden! :)
Länkar till artiklar om ämnet;
http://www.qx.se/noje/19649/kajsa-bergqvist-berattar-i-qx-januari-om-karleken-till-flickvannen
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14107440.ab
(Hade tänkt länka till expressen också, men deras site verkar ha krashat...)
Puss o Kram
Lina Lilja

Stressed!

De sista dagarna nu före lovet är verkligen superstressiga! Har nu gjort prov ett av två idag, och sen är det imorgon också som är fullspäckat med test och uppgifter. Men sen! Sen kan jag sooova och ta det lugnt!!!



Ikväll kommer mormor till oss för att fira sin födelsedag och jul hos oss! Det ska bli jättekul att träffa henne igen, blir ju ett tag mellan gångerna... Något som är skönt i alla fall i all den här stressen är att jag sedan en månad tillbaka är klar med ALLA julklapparna. Niiiiice!!! Så nu är det en och en halv dag skola kvar, sedan blir det lugnt och skönt med pepparkaksbak, glögg och julgrantspyntning. Och sömn!



Ha en bra dag allihopa!! :)

Puss o Kram
Lina Lilja

Körkort!!

Skaffade mig ett körkort idag då! Första turen gick till busshållplatsen för att hämta syrran. Så jävla nice alltså! Det här har jag väntat på läääääänge!! (Tro mig när jag säger det, sex år har jag väntat på den här dagen!!) Det krävdes en kuggning på uppkörningen och lite svärande över de konstiga lagtexterna gällande gångfartsområde. Men nu får jag köra hur mycket jag vill! :D



Puss o Kram
Lina Lilja


Poledancing

Poledancingen igår var SUPERKUL och både jag och mina kompisar planerar fortsätta med det. Asroligt, verkligen! Något som jag tror att ingen av oss riktigt förstått var dock hur fruktansvärt jobbigt det var! Bara brände i musklerna jue! Skitsvårt också, men man kände utvecklingen på bara den timmen vi var där!



Jag rekommenderar er alla att prova det, ni kommer inte ångra er! Jag kan tänka mig att det inte är alla som trivs med en sådan träningsform, men det är ju inget man vet förrän man testat - eller hur? Bortsett från att det är ett jättebra sätt att utveckla sin kropp på, man bygger muskler och blir spänstigare, så är det också ett superbra sätt att lära känna sin kropp på. Man bygger ett självförtroende och känner sig sexig. Även fast man i början mest bara kände sig som en elefant... Men redan i slutet av timmen kände man sig betydligt graciösare och sexigare, efter bara en timme! Jag gillar verkligen den här träningsformen och tänker fortsätta med den i vår :)


Well, det kanske inte ser riktigt så smidigt och graciöst ut när jag gör det. Än....

Puss o Kram
Lina Lilja

Jag ser det snöar!

Lagom till fjärde advent kom det, det efterlängtade. Snön!! Det har snöat sedan jag klev upp imorse och nu ligger ett litet lager på backen, och det bara kommer mer och mer! Kanske blir det en vit snö i år också, hoppas hoppas! :)



Sitter just nu och tittar på skidor på tv samtidigt som jag ska försöka plugga lite. Lite senare bär det av in till stan för att prova på poledancing! Självklart kommer en detaljerad utvärdering efteråt ;)

Puss o Kram
Lina Lilja

Better Than I Know Myself

Adam Lamberts nya singel släpps på tisdag i USA, onsdag i Australien och den 26 december här i Sverige, men redan nu har man lagt upp hela låten, antagligen för att en leaked version började cirkulera på nätet igår. Den är SÅ JÄVLA BRA och framför allt bryggan och refrängen bara ääääälskar jag!! Vad tycker ni? :)

Better Than I Know Myself by adamofficial

If I wanted leave I would have left by now but you're the only one that knows me better than I know myself.



Puss o Kram
Lina Lilja

Svenska Hjältar!

Naturligtvis satt jag och grinade som en tok till Svenska Hjältar-galan igår. Sååå fint! Somnade sedan i soffan, såklart, haha! Sov länge imorse och har nu tagit det lite lugnt, men nu är det dags att sätta fart med plugget! Sista veckan innan lovet nästa vecka, bara tre dagar + avslutning, men det innebär inte att det är färre prov! Tre på måndag, två på tisdag och två på onsdag. Bara att sätta fart med andra ord! :)


Var inte det här typ hur fint som helst? :')

Här kan ni läsa mer om Svenska Hjältarna;
http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article14092672.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

Boktips!

Har en bok som ni bara MÅSTE läsa! En självbiografi av en nu mera plussize-modell, föredetta anorektiker. En spännande resa genom hennes liv bjuds man på, men också massor med information om all diskriminering överviktiga utsätts för och så vidare. GRYMT bra bok! Jag läste den på svenska, då heter den Hungrig.



Puss o Kram
Lina Lilja

Diskriminering - en samhällsförlust

Att homosexuella har svårare att få jobb, och blir diskriminerade på arbetsmarknaden, är väl kanske ingen nyhet för oss som lever i eller väldigt nära sådana händelser, men för många andra verkar det vara det. På något sätt är det ändå bra att det blev bekräftat genom forskning, just för att göra samhället mer uppmärksammat på detta. Det stödjer också mina argument i jämställdhetsuppsatsen jag nyligen publicerade. 



Det finns många olika sätt att bli diskriminerad på, och det finns många olika anledningar till att man blir diskriminerad, men det är aldrig okej. Det bästa man kan göra för att få bort diskrimineringen är att utbilda folk. Härom dagen satt jag och tittade på Vem Vet Mest då en kille fick frågan när den könsneutrala äktenskapslagstiftningen kom. Alternativen var 1989, 1999 och 2009. Han svarade 1989 (rätt svar är 2009) vilket jag tycker är ett tydligt bevis på hur lite folk vet om ämnet. Det är dags att lära folk hur verkligheten ser ut!



Här är en jättebra ledare, publicerad i gårdagens GD, på ämnet;
http://gd.se/ledare/1.4201199-diskriminering-en-samhallsforlust

Puss o Kram
Lina Lilja

Coola Julia!

Åh vad glad jag är för Julias skull! Hoppas verkligen att det fortsätter i den här stilen! You go girl! (By the way, Stigslund är the place to be som sagt, även om jag inte går där längre ;))



Läs mer om hennes fortsatta resa här; http://juliaschneider.se/



Puss o Kram
Lina Lilja

Stories That Make You Go "AWW!"

Jag skulle äta middag, plugga och sen när jag var klar med ALLT lägga mig framför tv'n och slappa, men inte förrän då. Istället lyckades jag knappa mig in på en sida och nu har jag spenderat en timma där, läst story efter story. Jag är ledsen men de får dig inte att säga "AWW!", de får dina tårar att rinna nerför kinderna. Tro mig, jag har mascarasmet i hela ansiktet. Så vackert, så romantiskt och så sorgligt! In och LÄS, LÄS, LÄS!!



http://www.givesmehope.com 



Puss o Kram
Lina Lilja

Naaaaaaawww<3

Gissa vem det är som grinar nu? :')



Puss o Kram
Lina Lilja

Till Tomten

Allt jag önskar i julklapp är att käraste Kerstins operation idag ska gå bättre än bäst, och att hon ska bli frisk snart. Får jag det kommer jag ALDRIG önska mig något av dig igen.



Och till alla er andra, snälla håll tummar och tår idag, be till Gud om ni tror på honom. Se till så Kerstin blir frisk!!



Puss o Kram
Lina Lilja

Glad Lucia

Min skrivkramp som jag haft i många, många månader nu släppte helt plötsligt ikväll, så nu har jag suttit och skrivit massor på ett (såklart ;)) hemligt projekt. Men jag hoppas verkligen att det är något som jag får berätta mer om inom snar framtid, måste lösa alla detaljer först!

Säger godnatt med denna mysiga videor som en speciell artist la ut på sin facebook tidigare ikväll. Kan ni gissa vem? Glad lucia på er allihopa!



Puss o Kram
Lina Lilja

The World Against Me

Ibland känns det bara som att hela världen är emot en och inget kan gå rätt. Det enda man kan göra då är att bita ihop och fortsätta gå framåt, aldrig titta bakåt. Det enda du har är dig själv, och det är det enda du aldrig får förlora. För har du förlorat dig själv, då har du förlorat allt. Hold on to who you are<3
Puss o Kram
Lina Lilja

Minns ni? ;)

Sitter och läser igenom gamla inlägg från året som gått för att försöka hitta lite inspiration till en nyårssamanfattning, och kom så långt som till februari innan jag blev distraherad, haha ;) Läste om GayGalan och blev naturligtvis tvungen att googla för att se om klippet med Mr. Saade finns på nätet. Och det gör det!!



Är det inte typ hur roligt som helst?! x) Sprang över ett till klipp också, som jag verkligen tycker om! Jill är ju så söt att jag skulle kunna äta upp henne :p Deras version av den här låten är verkligen superbra!



Nu måste jag försöka plugga liiiite i alla fall innan historialektionen börjar. Har fikat med klassen idag, supermysigt! Avskedsfest för den australiensiska utbytesstudenten som åker hem på torsdag. Supersorgligt! Fattar inte att det redan har gått ett år, helt sjukt vad tiden går fort!!

Puss o Kram
Lina Lilja

If Tomorrow Never Comes

Om morgondagen inte kommer, vet människorna runt omkring dig hur mycket du älskar dem? Vet du hur mycket de älskar dig?



Om morgondagen inte kommer, har du då gjort allt du kunnat? Har du levt ditt liv varje dag?



Ta hand om er vänner! Det finns inget perfekt tillfälle, det finns bara nu.



Puss o Kram
Lina Lilja

I Hope You Dance

Vänner är som stjärnor. De syns inte alltid men de finns alltid där.

Ibland vill man göra så mycket, men kan inte göra någonting. Trots det så finns ens hjärta hos denna personen, man önskar den all lycka på sin väg och det enda man vill är att personen ska lyckas i sitt liv. Efter alla tårar, knivar i hjärtat och bråk så är fortfarande allt man önskar att det var som det en gång var.
Det gör ont att älska. Det gör ont när allt man vill är att en person ska må bra, men man kan inte få personen att förstå det. För sanningen är att även om stjärnorna alltid finns där, så ser man dem inte om man inte tittar. Trots allt det här så hoppas jag den här personen all lycka i sitt liv, för det är allt jag kan göra just nu...
Den här dagen har för övrigt varit allmänt konstig, på många sätt. Tack och lov slutade den på ett superbra sätt med terminens sista lektion då jag red favorithästen. Sekunden jag satt upp på hans rygg rann världens alla problem av mig som vatten på en gås och det var bara vi. Det var underbart! Jag älskar verkligen den hästen och jag önskar att jag fick chansen att rida honom lite oftare.
Livet kan vara tufft ibland, men det gäller bara att fortsätta gå, fortsätta kämpa, fortsätta kämpa. Som en god vän alltid säger; När det är lite tugnt får man helt enkelt anstränga sig lite till


Puss o Kram
Lina Lilja

Inte min dag...

Den här dagen blir bara värre och värre, suck. Verkligen INTE min dag! Helst hade jag viljat åka hem och krypa ner mig med en kopp varm choklad, men det går ju inte! Ge upp kan man ju inte göra! Bryta ihop är okej, men bara för en sekund! Nu är det bara att andas djupt och fortsätta gå mot stormen. En dag kommer motvinden lätta! :)



Puss o Kram
Lina Lilja

Jämställdhet I Hemmet

Har ju lovat att lägga ut min text om varför jag INTE ska skriva Socialkunskapsuppgiften om jämställdhet i hemmet, så här kommer den! Uppgiften var alltså att ta reda på hur jämställt det är i hemmet, vem som gör vad, om det är medvetet eller inte, om alla är nöjda med hur det är och om det är medvetet att det är som det är. 


Det finns många olika typer av ondska och diskriminering i världen, och det finns många människor som dagligen upplever denna. En del människor blir utkastade hemifrån, andra blir nerslagna på stan. Det finns människor som dagligen diskrimineras, skadas och dödas av sin egen regering, av polisen, av familjen, av personerna som borde vara där för att skydda dem. Det finns människor som inte får gifta sig, det finns människor som inte kan bo var de vill och gå i skolan var de vill. Det finns människor som inte har någonstans att bo, för att inget land vill ha med dem att göra, och det finns människor som lever gömda för att inte bli mördade. Allt detta på grund av vem de är.

Livet är inte rättvist, och vi kommer aldrig någonsin få en värld som är jämlik, där alla föds på lika villkor och växer upp med samma förutsättningar. Vissa länder är rikare än andra, vissa regeringar är snällare än andra, och vissa föräldrar är mer lämpliga än andra, det är inget vi kan göra någonting åt. Vad vi däremot kan göra någonting åt är att se till att folk får en fristad där möjligheten finns. Det finns fall där det inte är möjligt att bo kvar i sitt hem, då är det viktigt att ge dessa människor ett nytt hem.

Sverige är ett öppet land, ett land där alla får gifta sig och där, åtminstone i teorin, alla är välkomna. Trots detta pågår det daglig diskriminering i landet, i vårat land! Denna diskriminering sker inte mot kvinnor. Självklart är det viktigt med lika lön för lika arbete, men det är inget att gnälla för. Heterosexuella, vita, svenska kvinnor (och män) vet ingenting om den diskriminering som så många utsätts för dagligen, hela sina liv! Det är kränkande att prata om feminism och jämställdhet i Sverige, att diskutera hur kvinnan skulle kunna få det bättre, att låta det vara en sådan stor punkt i vårat politiska liv, när det finns så många människor som behöver engagemanget så mycket bättre. Kvinnor är inte diskriminerade och mobbade på grund av sitt kön, inte i Sverige! När man säger det kränker man de människor som dagligen kämpar för sin rätt att vara sig själv, och sin rätt att få älska och vara älskade. Kvinnor i Sverige kommer aldrig att få uppleva den diskriminering som homosexuella, transsexuella, invandrare, mörkhyade, romer och många fler upplever dagligen, som de lär sig leva med. Kvinnor kommer aldrig att uppleva den diskriminering som dessa människor dagligen upplever från regeringen, komiker och tv-shower. Kvinnor blir inte tvångssteriliserade, förbjudna att prata sitt eget språk i skolan eller utslängda ur hemmet. Så länge människor fortsätter kämpa så här hårt för kvinnors rättigheter kommer diskrimineringen mot alla andra att fortsätta, den diskriminering som faktiskt existerar och som dessutom gör ont – jävligt ont.

Hur kan man kämpa så hårt för lika lön när de finns de som kämpar dagligen för sin rätt att leva? Hur kan man kämpa så hårt för könskvotering, när de finns de som dagligen slåss för sina grundläggande mänskliga rättigheter?

Uppgiften i sig, att skriva om hur jämställt det är hemma, är fruktansvärt kränkande också den. Nu är jag en av dem som faktiskt lever med två friska föräldrar av olika kön, men jag hade lika gärna kunnat leva med samkönade föräldrar, en ensamstående förälder, skilda föräldrar eller med en allvarligt sjuk förälder som av förstående skäl inte kan hjälpa till i hemmet. Jag skulle lika gärna kunna leva med att ha förlorat en av mina föräldrar till döden, eller kanske bott själv av olika anledningar. Jag känner folk av alla nämnda varianter, och många av dem hade mått mycket dåligt av en uppgift som denna. Det finns ingen kärnfamilj med mamma, pappa, barn i Sverige längre, och det är något som folk måste förstå – både i skolan och i politiken.

När det gäller jämställdheten i hemmet så kan man inte säga att en lösning är bättre än en annan, det viktigaste är att det fungerar för familjen som lever i situationen. En familj där mannen lagar maten och kvinnan fixar bilen är inte bättre än en familj där kvinnan gör allt arbete. Inte heller är en familj där mannen är pappaledig lika länge som kvinnan är mammaledig bättre än en familj där mamman tar ut hela föräldraledigheten. Det måste vara upp till varje familj att skapa en lösning som fungerar, och detta är ingenting som utomstående kan lägga sig i – framför allt inte staten! Att tala om jämställdhet i hemmet är att vara ute på hal is, för är huvudmålet i hemmet och familjen att vara jämställt kommer alla bli olyckliga. Huvudmålet måste alltid vara, oavsett vad det handlar om, att hitta bästa möjliga lösning, en lösning alla är nöjd med och där alla inblandade är lyckliga! Innebär detta att pappan kommer hem till ett städat hem och dukat bord så är det så, och ingen ska få komma och säga att man måste göra annorlunda!

På grund av ovanstående anledningar kommer jag inte att kämpa för att kvinnan ska få högre lön. På grund av ovanstående anledningar kommer jag inte att kämpa för att fler kvinnor ska komma in i bolagsstyrelser. På grund av ovanstående anledningar kommer jag inte att skriva uppsatsen om hur jämställt det är i mitt hem.


Jag fick inget betyg på texten eftersom att jag inte följt instruktionerna, och min lärare verkade inte speciellt glad heller... Får se om detta gör att jag får ett IG i Socialkunskap, för det vore ju väldigt tråkigt, men det kommer inte ändra mitt beslut. Den här uppgiften går starkt emot mina principer, jag tänker inte under några omständigheter göra den!

Puss o Kram
Lina Lilja


Det Finns Veckor Som Börjar Bra, Och Så Finns Det De Andra...

Bara att ta nya tag och komma igen!



Puss o Kram
Lina Lilja


It's The Most Beautiful Time Of The Year

Puss o Kram
Lina Lilja

Mysig Dag!

Åkte in till stallet för att kolla på årets julshow med mamma. Supermysigt! Kändes kul att bara vara där som besökare också, första året som jag inte är en del av showen. Och återigen fascineras jag av hur underbart snälla hästar vi har! De ställer så snällt upp på allt tok vi hittar på, hehe :)
Köpte med oss pizza hem som åts till middag, sedan kröp jag ner i ett varmt bad. Sköööönt efter närmare två timmar i ett iskallt ridhus!! Nu har jag bäddat ner mig i sängen och tänkte titta på ett avsnitt av The Good Wife och sedan sätta på Glee och somna till det. Bra söndag!! 

Hoppas även ni har haft en bra helg och att ni är peppade och redo för en ny vecka med nya äventyr! =)
Puss o Kram
Lina Lilja

You Are All Beautiful!



Puss o Kram
Lina Lilja

Nobel 2011 - Klänningarna

Satt självklart och tittade på nobelfesten igår, och roligast är ju så klart alla fina klänningar! Så himla fina!! Tänkte lyfta några som jag tyckte speciellt mycket om här.


Här ser ni Carl Bildt med frugan Anna Maria Corazza Bildt som jag tycker har en jättefin klänning på sig! Det är en vågad outfit som få skulle lyckas bära upp, men det funkar verkligen!


Här ser vi kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth i en annorlunda men mycket modern och superfin klänning! På något sätt känns det som att gå tillbaka till 1700-talet och dess korsetter, men på ett mycket modernt sätt. Gillar hur det blir en maskulint feminin känsla. Ah, det finns så mycket jag gillar med den här klänningen!!


Pinsamt nog vet jag inte vem det här är, och jag hittade heller ingen bra bild på henne utan det här är en screencap från SVT. Hursom så älskar jag den här klänningen! Det är en enkel, svart klänning men med en överdel som gör den mycket intressant. Jättefin!


Filippa Reinfeldt är en kvinna som aldrig gör en besviken! Att hon återanvänder en klänning från tidigare år gör ingenting alls tycker jag, för den är verkligen superfin och jag förstår precis varför hon vill använda den igen!! Färgen passar hennes hudfärg så himla bra, skurningen är perfekt och håret är jättefint uppsatt. Tumme upp, igen!, Filippa!!


Kronprinsessan Victoria hade en jättefin blå, glittrig klänning med trekvartsärm på sig. Den framhävde verkligen magen, något jag tycker är himla fint. Håret var vackert uppsatt och diademet älskar jag! Fullträff Vickan!

Så tänkte jag avsluta med några klänningar som jag inte tyckte riktigt lika mycket om...


Det gör ont att säga det här om sin egen partiledare, Annie Lööf, men tyvärr, det här funkade verkligen inte. Såg intervjun med henne när de stod utanför i kylan, och tänkte då på hur vacker hon var. För sminket är jättefint och håret är supervackert uppsatt! Men så tar hon av sig jackan och det blir en total flopp... Klänningens färger passar henne inte alls, jag är tveksam till att det skulle passa någon faktiskt, och skurningen är otroligt tantig. Annie har en sådan himla fin figur, varför sätter hon på sig något sådant?! Nej, tumme ner Annie. (Men plus i kanten för stilig make ;))


Drottning Silvia återanvände även hon klänningen från tidigare år, men jag är tveksam... Skurningen på klänningen tycker jag är jättefin, men mönstret och färgen kändes fel. Den är alldeles för blek för drottningens ljusa hy, tycker inte det funkar alls...


Avslutningsvis har vi prinsessan Christina, vars klänning tycker jag är gjord i ett jättefint tyg, men den är verkligen inte smikrande på prinsessan. Det är en vacker klänning i tanken, men den passar inte alls hennes figur. Fin klänning, men fel modell.

Det var vad jag hade att säga om gårdagens klänningar. Vad tycker ni? Vilka hamnar på era bäst/värst klädda listor?

Puss o Kram
Lina Lilja

Grattis Amanda!

Grattis Amanda Fondell till segern av Idol 2011! Önskar Amanda, Robin och alla andra idoler stor lycka inför framtiden! :)



Puss o Kram
Lina Lilja

Grattis Fredrick och familj!!

Stort grattis till Fredrick Federley och mamman till en jättefin liten dotter!! :)


Foto taget från Fredricks twitter

Puss o Kram
Lina Lilja

Like A Daytime Soap

En kompis sa till mig för någon dag sedan att mitt liv var som en tv-såpa, och ja, just nu är det verkligen så. Helt galet! Tänker inte ens försöka börja berätta om allt som hänt på senaste tiden, men däremot tänkte jag ta ett exempel genom att berätta vad som de precis efter förra blogginlägget - så ni fattar principen liksom...



Skulle ta bussen till tandläkaren, bestämmer mig för buss nr. 11 som går 13.20 så jag har god tid på mig (skulle vara där 14.00). Går till stan, hoppar på bussen, tittar på klockan och inser att den var lite tidig.... Och sen att den går åt fel håll! Jag hade fasen hoppat på linje 14 ju! Helvete.... Hoppar av på närmsta busshållplats och springer genom ett bostadsområde till en busshållplats som linje 11 går förbi, och ser bussen susa förbi när jag är 50 meter från busshållplatsen. FUCK!! Springer tillbaka till stan, för att se den andra linjen som går åt typ samma håll åka förbi när jag är 100 meter ifrån hållplatsen. HELVETE IGEN!!! 15 minuter kvar till nästa buss åt tandläkarens håll går! Sätter mig vid busshållplatsen och ber till Gud att jag ska hinna i tid. Vid busshållplatsen sitter också en väldigt pratglad gubbe, hemlös, full och kedjerökande. Efter 15 minuters passiv rökning sitter jag, väldigt illamående, på bussen.



Så där sitter jag, med kväljningar och försöker att inte spy, på väg till tandläkaren. Tror ni inte bomjävlarna går ner vid järnvägsövergången?! Joho! Checkar till slut in hos tandläkaren, andfådd och illamående, 13.58. Jag hann! Och det gick bra också, dock är det mer eller mindre flytande mat som gäller i en vecka framöver....



Så det är lite så mitt liv ser ut, som en dålig såpa. Fast det händer mycket mer. Och mycket värre - och bättre! - saker. Bokstavligen på liv och död.... Så kan det vara! Nu ska jag iväg till hälsocentralen och ta något prov, sen får vi se vart jag ska ta vägen innan jag hamnar i stallet för ridlektion klockan sex och sen kommer jag väl däcka framför idolfinalen som naturligtvis ska ses. Go Robin! :)

Puss o Kram
Lina Lilja

Teoriprov, tandläkare och teater

Vad jag satt och väntade på tidigare var att göra körkortsteorin, och jag klarade den!! Känns jävligt skönt, nu måste jag sätta uppkörningen bara... När jag var klar gick jag tillbaka till skolan och käkade lunch, har nu pluggat lite och snart ska jag ta mig till tandläkaren för att laga en tand jag bet sönder på pastan som vi fick till lunch igår (lagom glad...). När jag är klar där blir det hem för att ringa lite samtal och göra lite ärenden, och förhoppningsvis sova och äta lite, innan jag ska tillbaka till stan för att se Othello med min klass. Kul, men fel dag! Alldeles för trött för sånt idag....



Julgalan igår var vekligen helt underbar. Så jävla värt pengarna! Massor med bra artister var det där, bland andra Danny, Linda Bengtzing, Brolle och Charlotte Perelli. Och Arvingarna!! Fattar ni - ARVINGARNA stod typ en HALVMETER IFRÅN MIG!!!! Vet ni hur stort det är?!?! Jag har varit kär i Casper sedan typ jämt, och deras musik - WOW! Och nu stod de där, med göteborskan och hela köret - LIVS LEVANDE!!! - framför mig!! Det är COOLT!!!



Har knäppt massor med kort och även filmat en del, så tänkte lägga upp det bästa senare. Om jag hinner gör jag det i eftermiddag, annars gör jag det i helgen! Men jävligt roligt var det i alla fall!!

Nu bär det av mot tandläkaren. Hörs!

Puss o Kram
Lina Lilja

Nervösare än nervösast!

Sitter och väntar på något alldeles speciellt nu. Supernervös! Vågar inte säga för mycket än.... Vad jag däremot kan berätta är att jag var på julgala igår kväll, superbra var den, verkligen!, och kom i säng när klockan var över halv två. Men.... Bara att kliva upp igen imorse, till skolan för tyskaprov - som faktiskt kändes riktigt bra! Och nu sitter jag här... I eftermiddag ska jag till tandläkaren efter som jag bet sönder en tand på okokt pasta i matsalen igår och ikväll är det teater med klassen som gäller. Lång dag!!! Jaja, dags att fortsätta dagen så vi blir klar någon gång ;) Hörs senare igen!

Puss o Kram
Lina Lilja


Livets mystiska balansgång

Jag vet inte hur jag ska säga det med ord, så jag säger det med en sång. Älska medan ni kan vänner<3



Puss o Kram
Lina Lilja

Grattis Julia!

Så himla glad och stolt just nu! Min kompis Julia är nämligen hetast, I HELA VÄRLDEN!!! Hon har precis vunnit ett modellkontrakt värt 150 000 dollar med Elite. Så jävla coolt! Är så glad att jag nästan grinar, så jävla kul!! Jätteglad för hennes skull! Så jävla awesome att jag inte vet vad jag ska säga :') BRA JOBBAT JULIA!!

Läs mer här;
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kanal5play/pressrelease/view/julia-aer-hetast-i-vaerlden-712673
http://kenzas.se/2011/12/06/and-the-winner-of-elite-model-look-2011-world-final-is/

Nu är jag i alla fall färdigpluggad för kvällen och ska krypa upp i soffan med en kopp te och nyinköpta novembernumret av amerikanska Vouge. Sedan ska jag sova tiiiidigt för imorgon blir det en låååång och fullspäckad dag som börjar klockan åtta hos bilskolan och slutar någon gång mitt i natten på en julgala i Sandviken. Däremellan ska det hinnas med skola, läkarbesök och dusch med mera. Kul men stressigt!
Puss o Kram
Lina Lilja

Glad! :)

Livet rullar på helt okej nu faktiskt! Stöter på en och annan falsk människa och en del jobbiga situationer, som man alltid gör, men det känns ändå bra! Jag tar dem bra, låter ingenting dra ner mig i skiten utan håller huvudet högt! Visst får man bryta ihop, men snabbt som satan ska man upp på hästen igen! Framtiden är framför mig, och den känns just nu ljusare än någonsin! Önskar att jag kunde berätta mer för er, och så småningom kommer ni få höra betydligt mer, men just nu så är det bara berörda personer som får reda på saker och ting. Men jag lovar er - det kommer bli bra! :)



Ska gå ner på stan nu och möta mamsen så jag får skjuts hem, men först tänkte jag faktiskt gå förbi Pressbyrån och köpa mig själv en tidning. Sparar ju pengar som en dåre just nu, för framtida behov, men jag har varit så duktig på senaste tiden så jag känner att jag förtjänar en liten belöning!

Puss o Kram
Lina Lilja

Victoria's Secret!

En affär som jag verkligen saknar här i Sverige är Victoria's Secret. Why, why, WHY finns det inte här! Så jädra snygga och exklusiva kläder som inte alls är speciellt dyra. Samma pris som underkläder här i Sverige, inte dyrare än så! De hade nyligen sin årliga fashion show, och drömmen är att en dag få sitta där på front row. Fan va coolt det vore! Men tills dess får jag nöja mig med den inspelade versionen...



Puss o Kram
Lina Lilja

Jobbsökaren!

Har suttit i timmar nu med en kopp te, Glee på tv och datorn i knät och sökt jobb på massor med olika företag. Har alltid tyckt att det verkar svårt och krångligt, men det är det inte alls! Det tar lite tid, men det är inte alls svårt! Känner mig väldigt nöjd nu!
Det har varit en väldigt hektisk höst som nu börjar gå mot sitt slut (det snöade idag!). Den här veckan är också fullt upp, och det är några prov kvar innan jullovet, men det känns ändå lugnt liksom! Jag har hanterat den här hösten på ett bra sätt och allt har löst sig så jävla bra! Men nu är det dags att sova - som sagt är det fullt upp den här veckan! Bäst att vila när man har chansen ;)
Puss o Kram
Lina Lilja

In Another Life



Puss o Kram
Lina Lilja

World's A Beautiful Place

Världen är inte rättvis, och livet är inte lätt. Men världen är jävligt vacker. Det finns krig, det finns orättvisor, det finns elaka människor - och så finns det allt det goda. Det som man någonstans vet existerar, men något man glömmer bort alldeles för ofta.



För 18 timmar sedan twittrade vår allas Perez Hilton ut videon nedan och har sedan spenderat dagen till att försöka få kändisar att sprida den vidare, något de också gjort. Nick Jonas, Jordin Sparks och Ashley Tisdale är några av de kändisar som tillsammans med massor av människor utan riktigt så många followers spridit videon under dagen. 



Den lades upp redan i augusti, så den är några månader gammal, men den är fortfarande minst lika aktuell. Perez har verkligen tagit Jonah till sitt hjärta och gjort det till sitt uppdrag att rädda den killen från allt ont. Mycket kan man säga om Perez, men när han lägger den här sidan till är han något av det underbaraste världen har.



Detta har naturligtvis fått ett ENORMT gensvar! Tittar man på videons kommentarer och låter det uppdatera automatiskt är man körd. Det kommer in hundratals nya kommentarer - i minuten!! 95% av alla kommentarer är positiva, och sen så finns det ju de där procenten som alltid ska störa sig och vara elaka. Har försökt spendera lite tid med att rapportera några av dessa, men med tanke på alla nya kommentarer som kommer in hela tiden är det väääldigt svårt!!



Det jag ville komma till är i alla fall att detta visar - återigen - hur väldigt vacker denna världen är. Det här är en sida av världen som jag var tveksam till att den ens existerade, men sedan jag officiellt blev ett stort fan av Adam Lambert och gav mig in i den världen, och sen när It Gets Better-kampanjen kom och nu slutligen denna kampanj med lappar så har jag insett hur vacker världen verkligen är. Något jag också har sett är hur långt en människa kan gå för att hjälpa någon annan som man aldrig träffat och ibland inte ens vet namnet på. Världen är verkligen en vacker plats och min generation består av så otroligt många, fina människor! :')



Det senaste året har verkligen mitt hopp för omvärlden stigit enormt sedan jag sett vad folk är beredda att göra - och vad folk faktiskt gjort. Allt människor har gjort för mig, och även för andra. Jag har själv också insett hur mycket jag är beredd att göra för en annan människa. Världen för min generation är mycket mindre än vad den är för mina föräldrar och deras föräldrar. Något annat som också är mycket tydligt är att för mig så finns många av mina goda vänner på nätet, och ännu har jag inte träffat dem i verkligheten. Trots det känner vi varandra mycket bra och jag räknar dem som vänner, medan mina föräldrar inte alls tycker att man kan lära känna någon utan att ha träffat den i verkligheten. Vi lever i skilda världar....



Med twitter, Facebook och bloggar har världen krympt, och också avståndet till kändisarna. Många kan räkna upp massa negativa saker med detta, som rätten till ett privatliv, men jag vill lyfta alla de positiva sidorna som man sällan pratar om;

- Det finns alltid någon som lyssnar. 

- Tidszonerna gör att även om det är mitt i natten hos dig så finns det alltid någon vars dag precis har börjat.

- Trivs du inte med människorna runt omkring dig kan du alltid hitta nya någon annanstans.

- Hittar du ingen som är som dig där du bor, så hittar du denne definitivt på nätet.

And the list goes on and on.... Jag ska avsluta detta inlägg nu med att be er ta hand om varandra och tänka på att du kan rädda någons liv idag. Och imorgon kanske någon annan räddar ditt. Det finns alltid någon därute att prata med och tycker ni inte det så finns jag här. Bara att mejla om ni känner för det! ([email protected])



Det finns alltid anledningar att le! Så le :)





Puss o Kram
Lina Lilja

Mysig gårdag!

Hade jättetrevligt igår kväll! Först var vi hemma hos en kompis och spelade massa drickspel och så (fast jag drack bara vatten!! Med lite salt i.... (BLÄ!)). Senare gick vi ut, men jag var inte med så länge då för min sista buss går klockan ett, så den åkte jag hem med! Sov till strax efter tio imorse och har sen typ käkat frukost och bara tagit det lugnt. Tänkte sätta mig och plugga lite tyska nu, och sen bara ta det lugnt idag och vila upp mig till veckan som kommer. En lååååång vecka kommer det bli!



Puss o Kram
Lina Lilja

Lucia!

Var precis och såg Gävles Lucia uppträda. Sååå fint! Fick lite julkänsla också, som tyvärr allt försvann när jag klev ut i ösregnet efteråt... Jaja, är de inte vackra? Bra jobbat Jasmine med tärnor! :)
Puss o Kram
Lina Lilja

Bra jobb SEB!!

Har levt som 18-åring i snart två veckor nu och med myndighetsdagen kommer mycket frihet men också massa ansvar. Förra helgen anmälde jag mig som blodgivare och skickade även in en intresseanmälan för att bli kontaktperson åt en funktionshindrad person. Och så har jag ju varit på banken ett par gånger. Första gången var dagen efter min födelsedag då jag blev tvungen att fixa till allt - över natten blev ju mamma avhuggen från allt vad min ekonomi hette så då var det ju viktigt att fixa så jag kom åt den i alla fall. Det tog max tio minuter innan jag fick hjälp, och tjejen tog sig verkligen tid med mig, förklarade allt och så. Supertrevligt bemötande!
Jag insåg dock när jag kom hem att något var knas. Beställde nämligen ett Visa-kort istället för mitt Maestro som jag inte tycker har fungerat så bra, framför allt inte utomlands, något som ska ingå i mitt avtal gratis. MEN det stod att det skulle dras pengar från mig för det! Så igår var jag tillbaks på banken för att avregistrera mitt Maestro och för att kolla upp vad som gällde. Jag fick hjälp på en gång, men det var tyvärr lite datastrul. Det löste sig dock snabbt och jag fick återigen ett trevligt bemötande och vi löste allt. (Hon hade glömt klicka på knappen "Slutför" - that's all! Så de gjorde det och så fick jag skriva på ett papper så var det fixat! :)) Twittrade också om att jag varit där varpå deras twitterkonto (jag inte ens visste existerade) som vid tillfället styrdes av en Bea skrev till mig och hoppades allt gått bra och sa att jag skulle säga till om jag hade några fler frågor. Superbra jue! Är verkligen supernöjd och glad med min bank och jätteglad över att ha SEB!
Var nämligen förbi Swedbank igår också, eftersom jag var tvungen att hämta ut november månads studiebidrag där. Visst, personalen var väl trevlig, men det gick ovanligt snabbt för att vara Swedbank och då satt jag trots allt där närmare 40 minuter. Jag skulle gå under om jag var tvungen att vänta så länge varje gång jag hade ett bankärende! De var dock snabba med att sätta in pengarna på kontot. Hon sa att det skulle ta några dagar innan jag hade dem på kontot, men de fanns där redan samma eftermiddag. Det är ju bra! Dessutom har ju kontoret öppet längre än SEBs....
Nej det där med banker och pengar är ett virrvarr, men jag är verkligen supernöjd med servicen jag fått so far från SEB. Super! Nu ska jag iväg och titta på lucia och senare ska jag iväg och umgås med lite CUF-kompisar. Mysigt!
Puss o Kram
Lina Lilja

Världsaidsdagen

Idag går mina tankar till alla som har HIV/AIDS, känner någon som har det och alla som dött i denna fruktansvärda sjukdom. Alldeles för lite görs i världen idag för att stoppa denna sjukdom som sprider sig allt snabbare. Uppmärksamma denna dag, uppmärksamma denna sjukdom, lär er och GÖR NÅGONTING!! Vi måste alla hjälpas åt för att hindra spridningen av detta virus!!



Här är exempel på saker ni kan göra idag, och konserter/föreläsningar ni kan gå på;
http://www.qx.se/samhalle/19506/gala-for-alla-som-lever-med-hiv

Och här har ni Noaks Ark, en organisation för HIV-positiva och deras anhöriga;
http://www.noaksark.org/



Puss o Kram
Lina Lilja

RSS 2.0