Grattis Kungen!

Grattis på födelsedagen Mr. Kung Karl Gustaf!



Puss o Kram
Lina Lilja

Alkohol

Det där med alkohol....... Jag dricker inte, jag har aldrig druckit sprit, jag har aldrig varit full, aldrig aldrig någonsin. Har smakat öl (äckligt), cider (visserligen gott, men alkoholfritt smakar minst lika bra) och vin kan jag ta en mun av mina föräldrar då och då för att smaka. Just vin tycker jag är intressant, gillar liksom hela den kulturen, men annars har jag aldrig fattat det här med alkohol och har aldrig känt ett behov av att dricka eller bli full.



Jag är väldigt stolt över mitt val att vara nykter, jag är stolt över att jag inte dricker OCH jag är stolt över att jag aldrig varit på krogen! Jag är otroligt stark i mig själv och faller inte för grupptryck (jag gör snarare tvärt om bara för att vara rebellisk), men det är inte utan att jag har tyckt det varit jobbigt i perioder. Jag ska inte ljuga, i den åldern jag är hamnar man väldigt mycket utanför om man inte dricker. Personligen i alla fall tycker jag inte att det är jätteroligt att sitta nykter på fest bland massa fulla människor, sen tycker jag visserligen att fulla människor är ganska obehagliga också.


 

Som imorgon, då tänkte några kompisar gå och grilla i parken och frågade om jag skulle med. Det första jag sa (som alltid) var att jag tänker inte dricka, och det var väl fine tyckte de. Jag tror aldrig att de skulle tvinga mig till att dricka heller, men jag vill vara rak på sak från början. Nu blev inte detta av, men skulle det blivit av hade jag nog inte följt med trots allt, just för att jag ser inget nöje i att sitta omringad av fulla människor.



Sen ska jag vara brutalt ärlig, jag ÄR rädd för att om jag går på fest så kommer jag tillslut ryckas med och även jag ta en drink för att alla andra gör det. Jag tror inte det kommer hända, dessutom så har det inte ens varit i närheten av att hända på de fester jag varit på, men det är ändå ytterliggare en anledning till varför jag inte gillar att omringas av alkohol.



Jag har helt enkelt aldrig förstått mig på det där med alkohol. Med det sagt så vill jag också säga att folk får dricka hur mycket de vill, det bryr inte jag mig om, så länge de inte lägger sig i att jag är nykter (eller att det blir skadligt). Så, summa sumarum, fortsätt drick ni, men jag kommer inte att joina er!

Puss o Kram
Lina Lilja

Royal Wedding!

Jag som är tokroyalist var självklart jätteledsen över att jag skulle missa bröllopet på grund av skola, men har fått se lite i alla fall. Vi satt de första tio minutrarna av matten och tittade på när Kate gick in i kyrkan, missade tyvärr "I do" men sitter nu och tittar på kortegen och det. Åh, vad underbart! Jag vill också gå på bröllop och inte minst få ha ett eget! Det har alltid varit en stor dröm att få gifta mig :)



Synd att Will är... Inte så snygg för Kate är ju hur vacker som helst! En sån vacker fru vill jag med ha one day! Och klänningen, WOW!!! Hur underbar som helst! Vem vill inte gifta sig i en Alexander McQueen liksom?



Nu ska jag skriva klart mitt CV och skicka det till en förhoppningsvis framtida arbetsgivare, därefter så ska jag åka hem, blogga på ämnet alkohol, lyssna på Radio1 som råkar ha samma ämne idag klockan tre, äta mellanmål och plugga. Och titta på bröllop såklart!! Hörs senare :)

Puss o Kram
Lina Lilja

What About My Dreams?



Puss o Kram
Lina Lilja

Hollywoodsvennar

Har tyvärr inte hunnit lyssna speciellt mycket på nya radiokanalen Radio1 vilket jag skäms lite för, speciellt eftersom Fredrick Federley (C) har sin egen show varje tisdag, men jaja... Fick i alla fall höra att Cissi Wallin och Cimon Lundberg skulle prata om svenskar i Hollywood idag klockan tre, så jag tänkte att perfekt! Jag sätter mig och pluggar och lyssnar på dem samtidigt! Jo tjena, som att det hände... Nej tvärt om så satt jag och höll inte med om ett ord av vad som sas, och alla ni som känner mig vet att håller jag inte med så finns det ingen chans i världen att jag sitter och håller tyst om det ;) Så tja, twittrade lite om det och till slut så fann jag ingen annan utväg än att ringa in och uttrycka min åsikt, men nä, jag är fortfarande inte nöjd, så det får bli lite bloggande om det också, haha!



Först och främst, varför Hollywood? Varför USA? Jag har alltid drömt om USA och det var också därför jag åkte dit som utbytesstudent för snart två år sedan (shit vad tiden går!), för att få in en fot, för att få uppleva landet. I lilla landet lagom, aka Sverige, finns en oskriven regel, kallad jantelagen. Den finns inte i USA och det är den största anledningen till varför jag älskar landet. Samtidigt som jag vet att väldigt många fler än jag drömmer om ett liv i Hollywood/USA så är det lite fult att ha det som mål, eller att faktiskt åka dit för att söka lyckan. För i lilla landet lagom så ska man nöja sig med det man har. Man får inte sticka ut i mängden, man får inte arbeta sig mot toppen, man får inte ha höga mål och drömmar, för i lilla landet lagom ska man ha villa, vovve och volvo...



Varför anses detta så fult då? Jo, kom vi fram till, avundsjuka. Tänker inte gå in på detta ämne då detta inlägg i så fall kommer bli typ sjuttonmiljoner sidor, MEN SNÄLLA!!! Nog för att jag är nittitalist, nog för att jag har hela livet framför mig och nog för att jag är optimistisk som fan, men allt går bara man vill tillräckligt mycket! Vill man leva som Maria Montazami, Anna Anka eller Sofi Fahrman - ja men gör det då! Jag tänker inte hindra dig och ingen annan kommer kunna hindra dig heller! Vill du dit så tar du dig dit, punkt och slut, moving on.



Man vs. Woman. När det gäller svenskar i Hollywood så är det väldigt mansdominerat. Vi har hela släkten Skarsgård till exempel som bara de slår kvinnorna med hästlängder. Innebär detta att det är svårare för män att ta sig till Hollywood? Nej, tvärt om anser jag! Som kvinna har man det MYCKET lättare att ta sig till Hollywood! Stora bröst och blond så kommer du dit utan att ens tänka, har du inte det så behöver du bara spela lite på din snygghet så kommer du in på ett bananskal. Dock ses även detta som lite fult och det är inte heller alla som vill skapa en karriär på sin snygghet, but that's fine! Men du får du jobba häcken av dig, som männen får göra från början, men någonstans där skär det sig. Det är något med kvinnor som gör att de hellre sätter sig ner och skyller allt på männen om de inte får allt serverat på guldfat (likt Gudrun Schyman och F!). Ja, jag är väldigt antifeministisk, och det har jag pratat om innan, men det är något med kvinnor (i alla fall i Sverige) som gör att de gör så. Ett exempel på en kvinna som INTE spelat på sin skönhet, sitt kön eller något i den stilen, utan som har slitet som ett djur för att lyckas är Robyn. Hon är visserligen inte skådespelare, men det kvittar. Nog att hon föddes in i kändisskapet, men hon hade aldrig blivit så stor som hon är nu om hon inte betett sig som en riktigt karl (ja, jag sa precis det där) och kämpat sig upp till toppen!



Så, summa sumarum. Allt går bara man vill och folk måste sluta lägga sig i hur andra lever sitt liv! Lyssna inte på folk som säger att du inte får, vågar eller kan (hört den om den döva grodan?). Alla kan, frågan är bara om du vill ;)



Puss o Kram
Lina Lilja


Tjernobyl

Usch, jag har sådan ångest för att jag inte bloggat på år och dar (nästan iaf)! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, men nu är jag tillbaka i alla fall och tänkte börja med att kommentera dagens datum, den 26/4-2011, vet ni vad det innebär? Jo, det är 25 år sedan Tjernobyl-katastrofen idag.



Alla som är tillräckligt gamla för att komma ihåg datumet 26/4-1986 vet precis vad de gjorde då, själv var jag inte ens född. Tjernobylolyckan är något av det värsta som drabbat denna planet i modern tid, och än idag lever vi i efterskalven av detta, inte minst här i Gävle där regnet kom.

Idag kommer jag och CUF Gävleborg gå en demonstration mot kärnkraft. 25 år har gått sedan denna hemska händelse och trots det är vi fortfarande beroende av kärnkraft. Borde vi inte ha gjort mer? Borde vi inte ha kommit längre? Att stänga ner alla reaktorerna imorgon vet varje sund människa inte kommer fungera, men vi alla borde jobba mycket mer effektivt för att vi inom snar framtid ska kunna stänga ner dem! Vardagsmänniskorna måste vara energisnåla, politikerna måste satsa mer på forskning och forskarna måste anstränga sig hårdare. Vi måste utveckla förnybara energin så att vi i framtiden ska kunna leva endast på denna.

Det är en lång väg kvar, men med demonstrationen idag vill vi pointera att vi kan inte vänta längre. Något måste hända, och det är nu. Från och med idag måste vi alla samarbeta för att få bort kärnkraften som energikälla. Det gäller både dig och mig.

Puss o Kram
Lina Lilja

Fullt Upp!

Oj oj oj, här händer det grejer! Ledsen för att det har blivit så lite bloggande, men jag har verkligen inte hunnit sitta vid datorn! Hela helgen spenderades på hästtävlingar i stallet, måndagen var jag i köpcentret och shoppade med mamma och igår hade jag en jättemysig dag i Stockholm med CUF.

Imorgon bär det av ner till Blekinge där jag ska spendera påskhelgen hos mormor. Så ja, här händer det verkligen grejer! Lite pluggande hade jag tänkt att jag skulle försöka hinna med också detta lov, men vi får väl se hur det blir med det. Bloggande kommer det dock inte att bli så mycket så jag tänkte passa på att säga;



Puss o Kram
Lina Lilja

Breakaway



Puss o Kram
Lina Lilja

Not Feeling Good...

Vaknade illamående imorse. Great. Hade verkligen inga planer på att bli sängliggande, men så blev det. Fram tills nu har jag varit liggande bortsätt från när jag har gått upp för att försöka få i mig något att äta eller gå på toa. Mår verkligen skit! Är så jävla less på att vara sjuk! Vet inte om detta är samma sak som jag lidigt av de senaste veckorna eller om jag till råga på allt har åkt på magsjuka. Vet ni vad, jag bryr mig inte! Bara jag blir frisk, för det här går mig verkligen på nerverna!



Jag har såååå mycket i kalendern framöver, inte bara i skolan och så utan massor med roliga saker! Imorgon så har jag en föreläsning med Fredrik Swahn inbokad, torsdag till söndag är det Horse Festival på ridklubben, nästa vecka är det påsklov då jag ska både till Stockholm och till mormor i Blekinge och sedan ska jag fira min kusin som fyller 18. JAG VILL INTE VARA SJUK LÄNGRE!!



Tror jag måste springa och spy nu... Och gör jag inte det tänkte jag gå en kort promenad (typ till brevlådan och tillbaka...). Hörs senare!

Puss o Kram
Lina Lilja

Just Watch

Så otroligt fint! Behöver inte säga så mycket mer, tror videon talar ganska mycket för sig själv... Ta hand om er!



Puss o Kram
Lina Lilja

Tack!

Små saker kan göra en så lycklig ibland! Ett leende, ett meddelande från någon speciell eller en fin kommentar på bloggen. Framför allt när livet känns extra tufft så har små fina saker och gester av fina människor så otroligt stor betydelse. Så nu vill jag bara framföra ett stort, varmt TACK till er alla som ser till att mina läppar bildar ett leende, och mina ögon bildar små glädjetårar. Tack till er alla, ni gör mig så lycklig!



Ni är mina änglar som håller mig varm om nätterna, Ni är mina änglar som håller mitt huvud ovanför ytan när jag bara vill sjunka, Ni är anledningen till att jag orkar med livet. Tack!



Puss o Kram
Lina Lilja

Strip Me



Puss o Kram
Lina Lilja

Natasha!

Så, Mrs. Bedingfield var alltså på tv och radio imorse, och självklart satt jag bänkad! Jättegullig tjej och jag hoppas verkligen hon kommer till Sverige i höst så man får se henne live!



Har även varit på sjukhuset idag. Kan väl knappast påstå att det gick bra... Läkaren gjorde samma undersökning som min vanliga doktor redan gjort två gånger, hittade ingenting och sa att han också tippade på stress. När ska de börja ta en på allvar egentligen?! Dock skickade han mig tillslut vidare till Öron (det är ju där balansen sitter) så hoppas på att få en tid där i slutet av denna vecka.

Nu blir det skola, vete fan hur länge jag orkar, men en stund i alla fall. Även om jag är sjuk och det inte är stress så kommer jag snart bli jävligt deppad och stressad på grund av att ingen tror mig i alla fall. Snacka om att det börjar bli me against the world! Nä, det är bara bita ihop och köra på. Hörs senare!

Puss o Kram
Lina Lilja

Natasha Bedingfield till Sverige

Imorgon kommer underbara Natasha Bedingfield till Sverige! 07.25 är hon på Vakna! med The Voice och 08.00 är hon på Mix Megapol. Det ska jag absolut titta och lyssna på! Läs mer på Ninas blogg;
http://www.sonymusic.se/blogg/ninath



Puss o Kram
Lina Lilja

Mitt Fredagsäventyr

Oj, oj, oj!!! Gårdagen blev lång och spännande, minst sagt! Jag hade kunnat, i äkta kvällstidnings-anda, kunnat kalla det "Helvetesresan" eller något annat kul, men eftersom Röhlander hjärntvättat mig ser jag det som ett äventyr istället!



Jag var länge tveksam till att jag över huvudtaget skulle ta mig ner till Stockholm med tanke på både sjukdom och tågkaos, men eftersom jag mådde ganska bra och jag, efter kontakt med SJ på twitter och koll på hemsidan, fick reda på att mina tåg skulle gå precis som planerat utan några förseningar efter torsdagens kaos, så jag beslutade mig för att åka. Resan ner gick alldeles utmärkt, var till och med tidig till Stockholm där jag mötte Hanna och vi tog en promenad till Gamla Stan och RO. Där mötte jag en del andra CUF'are och vi hade vårat möte som gick bra, när vi var klara var det massa FS'are där (de har möte i helgen) och det var jättekul att träffa dem igen!

Gick mot stationen, började nu känna mig lite dålig, hade trots allt ansträngt mig ganska mycket, men jag skulle ju snart vara hemma så det var ingen fara tänkte jag! Mötte fler FS'are på väg till tåget, åh vad jag längtar till stämman och att få träffa alla igen!! Jaja, keep going. Inget krångel so far, satte mig på tåget allt var frid och fröjd (bortsett från att jag spydde, annan story) tills jag insåg att klockan tickade förbi 17.15 som var utsatt avgångstid. Jahapp....



Blev lite kaos, tog ett tag innan vi fick besked, men när vi väntat en dryg timma fick vi reda på att vi skulle ta oss via Solna, Ulriksdal, Märsta och Uppsala hem till Gävle. Okej, det var väl bara att gå med strömmen då! Tunnelbana till Solna med skrikande ungar, mitt i rusningstrafik och en hel hög med folk som skulle samma väg som jag. Väl i Solna skulle alla upp till bussar som gick skytteltrafik till Ulriksdal, så den enda rulltrappan som gick uppåt var knökfull. I mitten var det en rulltrappa som stod stilla och två tjejer bestämmer sig för att springa upp för den, och utan att tänka mig för hakar jag på. Ni som någonsin åkt tunnelbana i Stockholm vet att dessa rulltrappor inte bara är sjukt branta utan också väldigt långa, så jag var aningens död när jag kom upp (notera även att jag hade feber, huvudvärk och det lilla jag ätit under dagen hade jag just spytt upp). Fick stanna till utanför eftersom jag trodde jag skulle spy igen, men klarade mig och hittade en buss som tog mig och massa andra till Ulriksdal.



Väl där kom pendeln på en gång, så vi knökade oss in och SJÄLVKLART blev jag stående bredvid en barnvagn med skrikande ungar, igen. Kom tillslut fram till Märsta där det stod ett väntande tåg som tog oss till Uppsala, med väldigt trevlig personal måste jag säga! :)

I Uppsala blev det för första gången lite väntande. Alla sa olika om vad det skulle komma för tåg och när, men att det inom en halvtimma skulle gå ett tåg mot Gävle fick jag och mina cirkus trettio medresenärer reda på i alla fall. Helt plötsligt fick vi höra i högtalarna spårändring på tåget till Gävle, så vi alla sprang genom hela centralen bort till andra änden och när vi kommer fram ropar de återigen ut spårändring på vårat tåg - till spåret där vi var på från början. Så det blev djup suck och en del spridda skratt när vi vände, och sprang ner för trapporna, genom hela centralen och upp för trapporna igen. (Tror by the way jag sprang förbi en skrattande Lasse Åberg någonstans i detta kaos, not sure tho, hade lite annat att tänka på än att stanna och kolla om det var han ;))

Tillslut kom vi i alla fall på ett tåg mot Gävle, som inte alls var ett X2000 som det stått på info-tavlorna, utan ett Upptåg som skulle stanna på varenda jävla byhåla som finns mellan Uppsala och Gävle, vilket gjorde att denna resa tog en dryg timma. På stationen i Gävle väntade morsan och hon tog mig hemåt, på vägen hem spydde jag igen. När jag äntligen kom hem var klockan ca 22.20, hela fredagskvällen hade spenderats med SJ och jag hade varit kissnödig och hungrig sedan jag befann mig i Stockholm. Det blev toa, huvudvärkstablett, mat och sedan däckade jag i pappas säng där jag sov tills jag vaknade imorse. Ett äventyr med andra ord!!



Det jag noterade igår var just att under hela detta kaoset, under alla dessa timmar, så tappade jag inte humöret en enda gång! Och då pratar vi om en som brukade vara en bitch och störa sig på minsta lilla! Istället var jag glad över att det gick så smidigt ändå, och att jag tog mig hemåt i alla fall! Och att jag fått kramas lite med CUF'are! Inget gnäll om att nu borde jag varit hemma eller något i den stilen! Snacka om att alla dessa Mentala Styrketränarna lyckats brainwasha mig ;)



När jag vaknade imorse sken solen och fåglarna kvittrade! Kalendern är tom så idag ska jag bara ta det lugnt och andas. En skön och bra dag ska jag ha! :)

Hörs!

Puss o Kram
Lina Lilja

Erik Mattias Danny

EMD. ErikMattiasDanny. Jag hade höga förväntningar på trion, men jag fattade inte hur mycket jag faktiskt skulle tycka om dem. Det var magiskt. Från sekunden då Erik sätter sig vid flygeln, tills lamporna tänds, jag var fast. Det var alldeles, alldeles.... Underbart!



Ganska tidigt körde de min favorit, There's A Place For Us, en låt som betyder så mycket för mig! Och jag kände hur mina ögon fylldes av tårar. Det var så vackert!



Så mycket kärlek som det var på den scenen, så mycket kärlek har jag inte sett och upplevt sedan konserten med Mr. Lambert i november. Låtarna var grymma, killarna var snygga, kärleksfulla och så spontana! Det blev inslag av lite spontandans här och där, allt kändes väldigt enkelt och ändå så bra!



Under låten Am I All Alone kom texten upp bakom dem, ord för ord. Det var så vackert! Alla visade de också att de inte bara är charmiga med bra röster, utan att de kan spela instrument också. Danny på gitarr, Mattias både på bas och piano, och Erik på piano. De fick alla köra varsin låt solo med de andra körandes i bakgrunden. Under Mattias låt stod Danny och Erik en bit bakom och körade, lite "off spotlight" och Danny passade på att ta en slurk vatten, en handduk och chatta lite med mannen på keyboard, när han helt plötsligt inser att "Shiet, jag ska köra nu!" så han tar ett jätteskutt tillbaka till micken för att fylla in, fortfarande med handduken i handen. Otroligt gulligt, haha!



När de skulle sjunga What Is Love konstaterar de att de inte vet vad kärlek är, att det är den stora frågan alla ställer sig, och Danny vänder sig sedan mot publiken och frågar "Vet ni vad kärlek är?". Större delen sitter knäpptysta, några få mumlar "Näää..." och två tonårstjejer SKRIKER "Ja! DU är kärlek Danny!!". Danny får ett jättegulligt leende på läpparna och säger "Jaa, tack, hehe! Ja, då behöver vi väl inte köra den här låten då, om ni vet vad kärlek är!" reser sig upp, fast näää, de kör den så klart ändå! Men übergulligt var det i alla fall!



Vissa stunder satt de ner på varsin pall, andra stunder dansade de omkring som galna på scenen. EMD bjöd verkligen på allt mellan himmel och jord! Och det kändes verkligen som jag var i himlen, eller i en dröm, och deras scendekorationer hjälpte till mycket också! Ni vet i otecknade barnprogram när någon tänker/drömmer och det är lite sådär mysigt vitt runt kanten, som ett moln typ, så kändes det. Det var verkligen magiskt!



Och något som de borde ha medalj för att ha lyckats med var att få igång publiken. Gå på konsert i Jante-Gävle ska man passa sig för, för det finns ingenstans i detta avlånga land som publiken är så tråkig! Men inte igår. Det började lite trögt, men EMD lyckades, de taggade alla tjejer, tanter, kvinnor och de få män och pojkar som var där inne så mycket att till extranumrerna In The Club och Baby Goodbye stod hela publiken på ca. 500 pers upp och spontandansade. Självklart stående ovationer!



I Gefle Dagblad fick herrarna en fyra (av sex) och det var tydligt att recensenten var otroligt positivt överraskad, men med kommentaren att grabbarna är bättre än låtarna de sjunger och att de borde börja göra fler egna låtar. Här hittar ni hela recensionen;
http://gd.se/noje/musik/1.2933667-tight-och-kompetent-med-e-m-d-



Tyvärr fick jag inte chansen att möta grabbarna (vilket några kompisar dock gjort då de var där låååångt innan konserten började) men det gör inte så mycket, jag var mer än nöjd när jag klev ut därifrån ändå. Kärleken och lyckan sprudlade både i konserthuset, på scen och inom mig. EMD är så mycket bättre än vad folk tror. Har ni inte sett konsertturnén de är ute på nu än, gör det! Ni kommer inte att ångra er!











Konserten slutade där allt började, med All For Love. Och det var tydligt, kärleken finns verkligen mellan grabbarna, och även till deras fans. Kärlek<3

Puss o Kram
Lina Lilja

Hemmagym

Idag har jag påbörjat inköpen till mitt framtida hemmagym, haha :p Får ju inte anstränga mig och jag håller på att gå under här hemma! Jag vill träna, träna, träna!!! Så min kompis som jag berättade om tipsade mig om lite lugna, mer "rehab"-övningar att göra med en gymboll och lite andra redskap. Sagt och gjort! Idag traskade jag mig ner till stan och inhandlade en gymboll samt en exetube som jag kan använda till lagom avancerad träning här hemma. Fler saker ska även inhandlas, bland annat var morsan inne på habiliteringscentret för att köpa någon annan spännande sak, men den var slut så det får vänta till nästa vecka istället....



By the way så har jag äntligen fått en tid till barn! Efter lite påtryckningar... Så på måndag ska jag dit, känns bra! Hoppas de säger något vettigt också, för jag är jäkla less på det här eländet. Men det löser väl sig, tillslut! Har även bokat en tågbiljett tur och retur till Stockholm imorgon, ska dit på blixtvisit. Ska på möte med CUF och ett besök i Stockholm tackar jag aldrig nej till, oavsett hur kort den är! Imorgon blir det ca. 2½ timme, det vill säga jag sitter längre tid på tåget än vad jag är i Stockholm, men det skiter jag fullständigt i! Mötet ska bli spännande också, och jag är verkligen jätteglad att jag får vara med! Handlar om CUF's logga och hemsida. Spännande!



Nä, nu ska jag sätta på lite lugn musik, köra lite avslappning/träning/stretching på mina nyinköpta grejor, därefter blir det mat innan EMD!!! :D Längtar som fan! Ha det gött, vänner!



Puss o Kram
Lina Lilja

EMD Tonight!

Ikväll kommer The Ark till Gävle, men jag missar det tyvärr. För jag ska gå på EMD! Och så kan vi sluta döma och mobbas där, tack! Haha ;) Nä, ärligt! Jag älskar dem och deras musik! De är inte alls så töntiga, de är helt underbara! Ska bli sjukt kul! Ska gå med morsan och syrran för ingen annan ville gå, men det är okej :)



Men först blir det några timmars skola! Näst är historia, därefter lunch och tyska och sedan hoppar jag idrotten för att åka hem. Det blir nog bra. Hörs senare vänner!!


Hoppas, hoppas de sjunger den här!!

Puss o Kram
Lina Lilja

Centern förnyar

I juni kommer ny förbundsordförande för CUF väljas. Det kommer bli en powerfull kvinna, det vet vi redan nu, men vi vet inte vem det blir. Det står mellan Ingrid Lundqvist och Hanna Wagenius, båda helt genialiska val. Som någon sa, vi skulle kunna singla slant, för oavsett vem det blir så blir det bra, och det känns helt jävla underbart!





Även på parti-plan så börjar det diskuteras ledarbyte. Maud har nu suttit i tio år och även om hennes stöd inom partiet fortfarande är starkt, så för att kunna förnya och utveckla våran politik och driva den framåt så är ett partiledarbyte på kartan någon gång inom snar framtid. Personligen anser jag att i höst är lite för snart, men en ny partiledare ska definitivt finnas till nästa val.



Maud är verkligen en helt underbar människa och har gjort sig jättebra som partiledare, men allt underbart går mot sitt slut, och det är bättre att avgå innan det blir kris, am I right? Mitt hetaste tips till partiledare är unga Annie Johansson.



Annie tror jag skulle göra sig jättebra som partiledare mellan alla gubbar. Det skulle visa att politik är mer än bara gråa, skalliga snubbar med portfölj, och fattar ni hur många gratisröster vi skulle få av halvintresserade grabbar och snuskgubbar som tycker hon är snygg! Nä, skämt åsido, jag kan verkligen se Annie som nästa partiledare att driva Centern och dess politik framåt. Annie är någon vi behöver för att kunna förnya våran politik!!

Det som känns tryggt i alla fall är att, precis som i ungdomsförbundet, behöver vi inte behöva leta partiet runt för att hitta en ny partiledare liksom Sossarna. Tvärtom väller det av unga förmågor redo att ta över partiet när gamlingarna lägger av. Centerpartiet är ett liberalt parti med framtiden för sig!

Artikel på ämnet;
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12841389.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

Keep Moving



Puss o Kram
Lina Lilja

One foot in front of the other

Det var otroligt tufft att kliva upp imorse, men det gör inte så mycket. Jag tog mig till skolan, var med på en och en halv lektion och satte mig sedan på bussen hem igen. Låg ett tag och sedan blev det en kort promenad och en dusch, nu sitter jag här. Tänkte försöka plugga lite, har två uppsatser att skriva så tänkte försöka börja lite i alla fall.



Har fortfarande inte fått någon tid till sjukhuset vilket känns lite jobbigt, vill helst träffa läkaren och sjukgymnasten så snart som möjligt, men det löser sig nog. Pratade med en stallkompis igår som varit/är med om samma sak som jag är nu, men lite värre. Hon gav mig massa tips och råd vilket känns mycket bra. Tar verkligen till vara på sådant! Bland annat så tipsade hon att jag skulle köpa "Svenskdroppar" att lägga som omslag runt nacken som jag har haft jätteont i. Har googlat lite och tydligen så är det någon örtblandning som ska bota ALLT! Ända nackdelen är att det innehåller 40%-ig alkohol ;) Men inte alls speciellt dyr och det kan väl knappast skada att prova?



Tack till alla för erat stöd en tid som denna! Jag är positiv inför framtiden och som jag sa så kommer jag vara fit for fight innan ni vet ordet av, oavsett vad det är jag har drabbats av! Kärlek till er alla<3



Apropå kärlek.... Brolle hade en hit med denna låt för några år sedan och jag ääääälskade den, men sedan har jag glömt bort den lite! Hörde den igen när han var i Så Ska Det Låta i fredags och sedan dess har den gått på repeat. Fatta älska någon så mycket! Har Du gjort det någon gång? Inte jag, än, men jag hoppas och tror att jag får uppleva den kärleken en dag och att den då även är besvarad ;)



Puss o Kram
Lina Lilja

What's Going On?

Sorry för dåligt uppdaterande vänner, men nu ska jag förklara för er vad det är som händer just nu... Har ju mått ganska dåligt senaste veckorna med mycket yrsel, huvudvärk och liknande på ett helt annat sätt än vad jag är van att ha det. Var till doktorn som inte hittade något men som bokade en tid för uppföljning via telefon efter två veckor, dvs i torsdags. Efter att ha legat hemma hela måndagen och hela tisdagen och mått skitdåligt beslutade jag mig dock för att ringa doktorn på onsdagen, så fick en tid till fredagen. Låg hemma även hela onsdagen och torsdagen bortsett från en kort tripp till stallet samt tandläkaren....



Så på fredagen bar det av till läkaren. Han kollade igenom mig igen, tog EKG och grejer men nope, hittade ingenting. Han tror att det är stress helt enkelt, och spänningshuvudvärk. Han skrev trots allt en remiss till Barnavdelningen på sjukhuset för en 2:nd Opinion eftersom jag inte riktigt ville hålla med honom, så dit ska jag på undersökning också någon gång snart. De har även specialutbildade sjukgymnaster som han tyckte skulle få arbeta sig igenom min kropp.



Även om jag inte känner igen symptomen, och även om jag inte riktigt vill hålla med min läkare, så kanske det börjar bli dags att inse att man tillslut träffade den berömda väggen. Körde hela vägen in i kaklet helt enkelt. Låg även hela fredagen och lördagen. Söndag var jag en sväng till IKEA samt fikade med en kompis, sedan stupade jag i säng klockan nio. Idag var jag tillbaka i skolan efter ha varit borta en vecka. Bara halvdag dock, har fått omprioritera mitt liv helt nu. Lärarna var förstående dock och jag får göra saker lite i min takt, behöver inte vara med på alla lektioner osv. Allt med ett "Det löser sig" :). Så det känns bra i alla fall!



Jag brukar vara duktig på att i sista sekund dra i nödbromsen, men denna gången lyckades jag tydligen inte. Jag kommer att ta mig tillbaka, jag kommer att ta mig igenom det här, det gör jag alltid! Dock så vet jag att jag har en lång och tuff väg framför mig. Ingenting är omöjligt som Gunde säger, och innan ni vet ordet av så kommer jag vara fit for fight igen! I promise u :)





Bilderna har jag i vanlig ordning snott från Willes blogg. Wille som för övrigt fyller år idag! Hipp hipp hurra! In och önska honom grattis kära bloggläsare :) http://willesvarld.wordpress.com/

Puss o Kram
Lina Lilja

Big Brother

Okej, det här är en aning pinsamt... Nu blir det confession på hög nivå! Jag har seriöst aldrig fattat grejen med Big Brother, Paradise Hotel och liknande program. Jag har aldrig följt dem och jag har över huvudtaget aldrig riktigt förstått mig på vad det går ut på. Dock har jag blivit lite intresserad av årets BB av många olika anledningar. Folk pratar ju liksom, klart man blir nyfiken!



Har liksom aldrig förstått mig på vad BB ska vara bra för, varför man är med och framför allt inte varför man tittar. Förnedrings tv på hög nivå! Men tja, jag har precis spenderat drygt två timmar på BB hemsida och kollat igenom en hel hög av de 678 klippen som ligger uppe där. Och jag har totalt ändrat inställning! Det är ju fan det smartaste ever! Framför allt på det sättet det har varit i år! (Har ju noll koll på tidigare säsonger eftersom jag inte sett programmet innan...) Du kan ju verkligen ändra folks sätt att se på världen, både de som är inne i huset och de som tittar på programmet och kan känna igen sig i någon av deltagarna! Och du kan verkligen lyfta samhällsproblem!



Ta Vanessa till exempel. H*n som kom på att slänga in en transsexuell i vimlet ska ju fan ha ett pris! Jag tycker inte alls det är sorgligt att Gurkan behandlat henne så illa, tvärt om är det här skitbra jue! Han bad om ursäkt, han har betett sig illa, och FAN så många konservativa, close minded människor där ute har inte fått sig en tankeställare? Hur många tyckte inte det var världens äckligaste och *fel* men som knappast byter kanal bara för att hon är med?! ÄNTLIGEN finns det en svensk transperson som SYNS, hon är fan i teve dagligen och på nätet dygnet runt!



Eller alla bisexuella de slängt in! AWESOME! Lite samesex hångel på bästa sändningstid på svensk tv, eller kille-kille dans, great! Dessutom finns det mörkhyade människor och folk med annat ursprung än svenskt. INSER NI HUR BRA DET HÄR ÄR?! Alltså, helt seriöst, BB är inte skit, det är ett program som lyfter fram och behandlar samhällsproblem och skillnader mellan människor. Jag kommer definitivt fortsätta följa denna säsong, believe it or not! Shiet vad fel jag har haft om programmet!!



Jag vet att det inte är fler än jag som tänker så här och tittar på programet av denna anledning, och det gör ju det hela ännu bättre! Programet mindfuckar människor utan att de inte ens vet om det! It's awesome! LOVE it!

Puss o Kram
Lina Lilja

Hello World



Puss o Kram
Lina Lilja

RSS 2.0