Han, Hon eller Hen?

Vänsterpartiet vill införa ett tredje kön, och jag är helt på deras sida faktiskt! Jag tycker att det är en superbra idé som skulle underlätta livet för flera människor, och det enormt. Personligen har jag inte alltid förstått det här med att stämpla människor som någonting, typ "Hetro", "Homo", "Bi", "Kvinna", "Man", osv., men jag kan förstå att det kan underlätta för människor som inte själv tycker att de passar in under någon av stämplarna som Man eller Kvinna. Egentligen är vi alla bara människor, så vad spelar hudfärg, ursprung, kön och sexuell läggning egentligen för roll? I min värld ingen, men som sagt, jag förstår att man gärna vill presentera sig som ett kön, även om man inte passar in under de två könen vi har idag.

Jag ska återigen dra det som man hör så många gånger dagligen; "Vi lever faktiskt på 2000-talet!". Och det är sant! Från och med 1 november så är samkönade äktenskap tillåtna i kyrkan i Sverige, och det gör oss till land nummer åtta att tillåta det. (Andra länder som också tillåter könsneutrala äktenskap är Norge, Belgien, Nederländerna, Spanien, Kanada, Sydafrika och USA(endast två delstater).) Vi kunde dock i veckan läsa denna artikel;
http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article6354320.ab
där det står om två män som gifte sig i Argentina, första homoäktenskapet i Latinamerika. Det står ingenting hurvida ett äktenskap måste vara mellan man och kvinna i Argentinas lagar, så de fick tillåtelse att göra det. När vi till och med där tillåter samkönade äktenskap är det dags att vandra vidare och gå steget längre!

Jag tror absolut att svenskarna är redo för ytterliggare ett kön, och även om det kanske inte är så många som skulle titulera sig som det tredje könet, så skulle det nog underlätta rejält. I Sverige ska vi acceptera alla och alla ska vara likvärdiga! Med tanke på att det trots allt är en hel del människor som vill titulera sig som något annat än man eller kvinna så är det väl dags att ge dessa ett namn också, right? Vad tycker ni?
http://www.aftonbladet.se/wendela/article6758948.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0