Valkurs 3

Har dragit mig upp på rummet och tänkte krypa till kojs alldeles snart, men jag tänkte passa på att skriva ett lite längre inlägg medan jag varvar ner, där jag berättar lite mer om Valkursen, om Cuf och lite annat smått och gott... Det har blivit lite mer statusuppdatering än bloggande de senaste två dagarna, vilket inte var tanken men så kan det bli när man har typ tre minuter på sig att skriva. Som ni kanske märker så har jag ibland lite svårt att skriva bra inlägg, och det beror inte på att jag är dålig skrivare eller dålig bloggare, jag har bara sadlat om och är ny inom "politiker-blogg-världen". Jag har bloggat i ett par år, men det är väl min senaste blogg som blev mest uppmärksammad, just för att jag skrev om sex, ett ämne som många vill läsa om. Men jag har nu gått vidare och jag hoppas att den här bloggen kommer att bli ännu större så småningom! Skulle dock behöva lite hjälp med designen...

Aja, det var inte alls det här inlägget skulle handla om. Inlägget skulle handla mest om denna kurs jag då är på (vilket ingen lär ha missat), Valkurs 3 med Cuf (Centerpartiets Ungdomsförbund). Jag tänkte börja med att lite smått samanfatta vad vi gjort, och sedan lite känslor och tankar jag har.

Igår blev vi mottagna, det var mycket praktiskt, ett par föreläsningar och Upplands Väsbys kommunalråd hälsade oss välkomna. Efter middagen hade vi ett Politiskt Quiz med Rickard Nordin, något som var både roligt och lärorikt! Trots att mitt lag tog jumboplatsen.. Spenderade lite tid på rummet och sedan lite tid med att bekanta mig med andra. Hade ett kort möte där vi pratade om hur vårat distrikt fungerade, och efter det kröp jag till kojs. Hade en bra första dag, men med mycket intryck! Kände mig dock väldigt välkomnad, och förvånandsvärt fort (i alla fall för att vara mig) blev jag en i gänget och kunde vara den jag är, öppen och glad.

Sov inge vidare, men trots det pallrade jag mig upp klockan sju imorse för att dra till gymmet. Stötte på en del folk där och alla var glada (trots att klockan inte visade så mycket), och man kände verkligen gemenskapen! Vid frukosten kände jag ännu mer gemenskap, lärde känna fler människor bättre, och det är ungefär så dagen har rullat på. Massor av föreläsningar har dagen innehållit, vilket har gjort att man vissa stunder känt sig riktigt seg i huvudet (framför allt med tanke på att man inte har varit utanför hotellbyggnaden på mer än ett dygn!). Men trots det så är humöret på topp, alla är vänner med alla, det är ingen dålig stämning alls! Något som skiljer sig stort jämfört med andra sociala sammanhang är att jag kan gå fram till en grupp här, känner dem typ inte alls och vet inte namnet på hälften av dem, men är trots det varmt välkommen in i gänget och diskussionen som pågår. Inga elaka ord eller blickar alls!

På eftermiddagen så fick vi i uppgift att skriva en inledning till en debatt, en typ av presentation där man ska presentera sig själv och sin politik inför debatten. Vi skulle öva på det inför "verkliga livet" liksom. Vi satte oss i smågrupper och fick omkring en kvart på oss att skriva ihop skiten. Visste inte alls vad det handlade om men skrev ihop något och fick jättepositiv respons från min grupp! Våran gruppledare (Rickard Nordin som höll gårdagens quiz) kom och frågade mig om jag ville läsa upp mitt lilla tal inför hela stora gruppen (drygt 100 pers), vilket jag sa ja till.

Var så nervös att jag skakade men Rickard kom fram till mig och sa att "Det är bra att vara lite nervös, men du behöver inte vara nervös! Alla här är dina vänner, och det är det som är så bra" Och det är verkligen så, alla är mina vänner!
I alla fall så börjar Johan Kling som håller i hela grejen läsa upp namn som är "utvalda" att få läsa upp sitt lilla tal inför hela stora gruppen. Han säger efter några namn att nu hinner vi med en till och tar upp en annan tjej, och jag pustar ut lite grann då jag inte hann göra. Liten besvikelse då jag gillar att synas, men ändå rätt skönt. Planen var innan jag kom hit (det här är min första Cuf-grej) att jag skulle hålla mig lite i bakgrunden och mest lära känna folk och försöka förstå hur saker och ting går till. Efter tjejen talat klart så säger Johan "Och nu trodde hon att hon skulle få slippa, men det gör hon inte!" Han läser upp mitt namn och det är bara att traska upp och ställa sig inför folkmassan och ta på sig mikrofonen. Benen skakar, händer och armar skakar, hela jag skakar! Men trots det så lyckas jag göra ett bra framförande och får massor av bra respons från människor efteråt.

Sa det till Rickard efteråt, att det var inte riktigt min plan att kliva fram såhär tidigt liksom (har varit medlem typ en och halv månad) men han tyckte tvärtom att det var positivt att visa mig från början! Dessutom sa han att jag har en bra grund att stå på om jag redan efter 1½ månad var såhär bra! Positiv respons är alltid roligt, så ursäkta om jag skryter lite... Nu vet de flesta vem jag är i alla fall och det är ju skoj!

Klockan halv åtta var det dags för middag med lite spex och annat skoj, lite smått suddiga bilder;

De rörde sig för mycket så min taskiga mobilkamera tyckte inte riktigt om dem..



Centerstudenterna sjunger vackert för oss! Närmast till vänster sitter Magnus Andersson, FS.


Efter middagen gick vi ett stort gäng och lekte lite. Alla lekar var mer eller mindre våldsamma... I en kiss- och drickpaus kom våran kontaktperson Lisa Falk som jag inte tidigare träffat fram och berömde mig för mitt framförande, och presenterade sig lite och så, pratade lite smått. Har hört mycket positivt om henne och allt de sagt var sant! En mycket trevlig och rolig människa!

Om det för övrigt var minsta lilla spänning i gruppen innan lekarna så fanns det ju definitivt inte efteråt. Kroppskontakt, skratt och svett gjorde att vi alla kom varandra mycket närmare, och vi hade så grymt roligt! Här är en av lekarna (fråga inte vad den går ut på...)







Beslutade mig strax efter det här att dra mig tillbaka till rummet och det är där jag är nu;



Det här inlägget kan verka som ett inlägg för att värva medlemmar, men det är det absolut inte. Jag vill mest bara berätta hur glad jag är över att vara här, hur glad jag är över gemenskapen, och att trots att det finns så många olika typer av människor (alla får verkligen plats!) från så många delar av landet, så kan vi trots det hålla ihop och hålla god ton. Jag vill aldrig mer åka härifrån! Jag vill också tacka för att de tog emot mig med så öppna armar, att jag fick bli ett med gemenskapen och att ni vill ha mig här. Jag älskar att vara här! Jag skriver det inte för att värva medlemmar, jag skriver det i ren tacksamhet. Men skulle ni vilja bli medlem så gå in på www.cuf.se så är det bara att dra igång! Gemenskapen är bara ett sms borta!

Jag vill avsluta detta inlägg med att utnämna ett par personer lite extra. Dels vill jag tacka alla aktiva i Gävleborgs Distrikt för att ni drog in mig i den här karusellen, och det med Sara Hansson i spetsen! Tack för att ni är så underbara!

Sedan vill jag tacka Rickard Nordin som genom sin positiva feedback och möjligheten han gav mig att få synas öppnade den där sista lilla dörren in till mig, som lät mig på ett tryggt sätt vara mig själv, vara trygg i det jag tycker och den jag är och få visa den personen inför alla andra. Genom att ha hjälpt mig att öppna den dörren så kan du bli en mycket viktig person i min framtid inom Cuf! Hans blogg hittar ni här;
http://rickardnordin.blogspot.com/

Till sist så vill jag tacka Förbundsordförande Magnus Andersson! En sådan grymt imponerande, trevlig och inspirerande person som får fram det allra bästa hos oss alla! Får ni någon gång chansen att höra honom tala, ta den! För så grym som han är, och så bra han är på att tala, så lämnar han ingen oberörd! Skriva är han också grym på och hans blogg hittar ni här;
http://www.magnusandersson.blogspot.com/

Det låter nästan lite som jag tackar för mig, vilket jag absolut inte gör! Tvärtom så tackar jag för att ni sparkade in mig i den här karusellen! För att för mig så har resan inom Cuf och inom politiken bara börjat, och tack vare dessa personer och alla andra inom Cuf så har jag fått den bästa start jag någonsin kunnat få!

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer
Postat av: Rickard

Du är värd varenda gott ord och jag kan inte säg annat än att det här var det finaste någon sagt om/till mig på länge! Jag hoppas vi ses mycket framöver och du vet var jag finns om det skulle vara något ;-)

2010-03-28 @ 16:59:41
URL: http://rickardnordin.blogspot.com
Postat av: Lina Lilja

Tack! Du är värd minst lika många fina ord du också =)

Jag hoppas verkligen att vi ses snart igen!

Kramar

2010-03-28 @ 19:34:45
URL: http://linalilja.webblogg.se/
Postat av: Lisa Falk

Jag måste också tacka för fina ord! Kan bara säga att du är en grym tjej, trevlig som person och en supertalang politiskt. Vi ses säkert snart i Gävle! Kram Lisa

2010-03-29 @ 21:40:46
Postat av: Lina Lilja

Haha, tack =) Så här mycket komplimanger har jag nog aldrig fått!

Du får se till att pallra dig upp hit en torsdag snart! ;)

Kramar

2010-03-29 @ 22:00:26
URL: http://linalilja.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0