I'm in Love With You - and All These Little Things

Igår hade vi julavslutning i CUF Storstockholm och hela kvällen fick jag höra, så fort jag öppnade munnen; "Har det något med One Direction att göra?". Ja, jag har blivit aningens obsessed, och ja, jag vet att många inte orkar med det. Så därför börjar jag med att varna att detta inlägg kommer att innehålla många poänger kopplade till One Direction.
 
 
Jag har hittat min absoluta favorit bland låtarna på One Directions fyra album. Låten kommer från deras andra album, heter Little Things och är troligtvis den bästa, smartaste, mest fantastiska låt som någonsin skrivits, någonsin! Den handlar om att man älskar en person för allt den är. Att en person skulle inte vara just den personen om det inte vore för alla de där småsakerna, som personen själv kanske hatar. Om att älska en person mer än personen älskar sig själv. Om att se en sådan fantastisk person och inse att personen inte inser själv hur fantastisk den är. Om smärtan i att se en person man älskar så mycket hata sig själv.
 
 
Genialisk sång på så många sätt - och live blir den alldeles, helt underbar. Så nära, så intim, så ärlig, så fantastisk. Och det finns ett alldeles speciellt framträdande av den här låten som är extra fantastisk. Vi pratar om Staples Center, LA, Take Me Home Tour 9/8-2013. Det här var videon jag hittade av det framträdandet:
 
 
En av kommentarerna under lyder: "Seeing Niall cry is like watching a puppy die (...)" och det var väl lite så jag kände när jag såg videon också. Jag vill bara gå och krama om Niall samtidigt som jag dör över hur fint Liam tröstar honom. HUR FINT ÄR INTE DET?!?!?!! Samtidigt börjar jag tänka: Hur reagerade de andra killarna? Vad händer utanför kameran? Tusentals kameror, och ändå finns det väldigt få perspektiv på detta, av någon anledning zoomar alla in på Niall liksom... Men jag hittade ett par där man fick lite andra views:
 
 
Först denna, där man ser lite mer perspektiv på Liam och Niall. Där man ser hur Liam fundersamt kollar hur det är med Niall, och sen smeker hans arm lite när han lägger armen runt honom. Alltså<3 <3 <3
 

Sen finner jag, TILL SLUT, denna video där man ser Harry. Här ser man att det faktiskt är Harry som såg till så att Liam tröstade Niall. Se också hur han spanar åt storbildsskärmarna på sidan för att försöka se Nialls ansikte som han inte ser från där han sitter. Man ser också i alla videosarna att Harry tittar lite extra på Niall när han sjunger "You're perfect to me". Så himla galet fint <3 Blir man inte helt kär?! (Jag lyckas dock inte tyda exakt vad Harry mimar till Liam, gör någon av er det?)
 
 
One Directions är inte som andra boybands på det sätt att boybands jag varit fan av tidigare, så som Backstreet Boys och Westlife (som jag fortfarande är fan av såklart, även om de lagt ner), är mer som en grupp, medan One Direction verkligen är individer även fast de är en grupp. Man ser verkligen var och ens personlighet - både på scen, i musiken och i intervjuer. De klär sig olika, och alla är sig själva. Det här gör One Directions till ett väldigt intressant band i mina ögon, eftersom att jag älskar att studera människor och framför allt människor i grupp (and that's the reason why I studied sociology). 
 
Jag är väldigt duktig på att läsa människor, läsa kroppsspråk och sinnesstämningar (vilket gör att jag exempelvis är extremt duktig på att se när människor är gravida, innan det syns fysiskt - hade en sån grej senast igår). Det är en grej som är typisk för missbrukarbarn och liknande, att man lär sig studera och läsa människor för att veta när det kan *smälla*. Själv vet jag inte riktigt varifrån jag fått det, för jag har min uppväxt har inte alls varit sådan, men jag har alltid gillat att studera människor så kanske är det bara ett intresse som alltid funnits där. I vilket fall så är One Direction en så himla intressant grupp att studera, killar i den åldern är de intressantaste personerna att studera då de, enligt mig, har de starkaste normerna på sig från samhället om hur man ska vara och bete sig. 
 
Det jag verkligen älskar med One Direction är att de dels är så himla härliga och skojiga med varandra, de verkar verkligen vara kompisar, men också att de verkar vara så extremt omtänksamma och inte heller rädda för att visa sin sårbarhet. 
 
Det finns något väldigt attraktivt i omtänksamhet och sårbarhet. Finns det något jag faller för så är det det. Allt fint i den värld vi lever i. Tittar man så ser man det. Därför önskar jag att fler hade sett det fantastiska i One Direction. Om jag någonsin får en son så hoppas jag att han ser upp till personer som medlemmarna i One Direction, de som vågar vara sig själva i en värld där alla säger åt dem vad de ska göra och hur de ska vara. 
 
Och jag vill studera dessa pojkar närmare, på ett sätt där jag kan se dem och deras kroppspråk så mycket jag vill, därför letar jag nu de bästa, men inte allt för dyra, biljetterna till Ullevi på blocket. Vet ni något så hojta. Jag är dock lite ledsen över att jag antagligen inte kommer få höra Little Things live eftersom det är en två album gammal låt som inte är en av deras största hitar. Men om ni känner någon som känner någon så får ni gärna påpeka att just den låten vore ett alldeles underbart extranummer till Ullevi...
 
 
 
Vad tar vi med oss från det här flummiga inlägget?
1. Vägen till mitt hjärta går genom omtänksamhet och sårbarhet.
2. One Direction är fantastiska.
3. Little Things är typ den bästa låten någonsin.
4. One Direction är fantastiska.
5. One Direction håller på att ruinera mig totalt.
6. One Direction är fantastiska.
7. Jag älskar hur medlemmarna i One Direction bryr sig om varandra och andra.
8. One Direction är fantastiska.
9. Jag är lite kär i Niall. Och väldigt kär i Harry.
10. One Direction är fantastiska.
 
"Give it up for Niall!!" <3
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0