Att vara naiv - eller att se världen från den ljusa sidan?

För närmare tio år sedan satt jag på en restaurang tillsammans med några vuxna släktingar. Det tog väldigt långt tid innan maten kom, och mitt sällskap började bli oerhört grinigt och gnällde en massa på att restaurangen var dålig. Jag började då försvara restaurangen och hitta på en massa anledningar till varför det tog tid, säga att de säkert gjorde sitt bästa. En av mina släktingar stoppade mig och sa "Men Lina, så kan du ju inte tänka..." - varav hen blev avbruten av en annan släkting som sa "Äh, låt henne vara, hon får lära sig den hårda vägen". De menade alltså att jag skulle bli lurad, sviken och på så sätt lära mig att världen är inte så god som jag tror. Jag har funderat mycket på det där, på de orden jag fick höra när jag var 12 år gammal, och idag snart tio år senare tror jag fortfarande de har fel.
 
Inget stör mig så mycket som cyniska människor. Människor som tror att alla försöker lura en, alltid - framför allt politiker och företag. De som tror att folk gör saker och ting bara för att förstöra, lura och vara elak. Jag älskar USA, men deras cynism mot politiker och stora företag, som är tio gånger starkare där, är något av det värsta jag vet. Visserligen är jag bara 20 år, kanske har jag inte varit med om tillräckligt än i mitt liv för att ha ändrat mig (det är åtminstone vad många äldre tror), men på riktigt tror jag att alla gör sitt bästa utifrån situationen de är i. Vad de tror är rätt. Kanske är jag naiv, men på något sätt går jag hellre runt och är naiv och tror gott om världen - än går runt och är pessimist och tror att det lurar en fara bakom varje hörn. Sure att jag är försiktig, så lättlurad är jag inte, men jag tror inte att alla politiker och VD:ar är ute för att skada andra. Jag tror att alla gör vad de tror är bäst utifrån deras kunskap och erfarenheter, i situationen de är i. 
 
Sluta tro världen är ond och att alla är ute för att utnyttja dig. För det första är det antagligen inte sant, och för det andra blir du så fruktansvärt jobbig att umgås med. Var lite naiv, se världen från den goda sidan, och le lite! Slappna av! Vi är trots allt in this together - alla vi människor som går på jorden. Vi är alla medmänniskor, boende på samma planet och fyller alla en funktion. Vi har alla samma värde. Fokusera på dig och gör ditt bästa så lovar jag att alla runt omkring dig kommer göra detsamma!
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0