Telling the World

WOW<3Puss o Kram
Lina Lilja

Helgen

Måste försöka ta mig till skolan imorgon så tänkte gå och lägga mig snart, har varit sjukt effektiv idag! Massa mejlande och även lite pluggande. Sweet! Fortfarande mycket att göra dock... Men först tänkte jag berätta om helgen! I fredags köpte jag som sagt fyra timmars internet men precis när jag tänkte skriva ett inlägg och säga GRATTIS JESSICA TILL VINSTEN I LET'S DANCE!!!! så la internet av trots att jag hade två timmar kvar. Illa Telia! Gick strax därefter och la mig.På lördagsmorgonen så sov vi ganska länge. Aktiviteterna började inte förrän halv tolv så vi gick väl upp vid åtta, åt lite frukost och tog det lite lugnt innan vi tog spårvagnen bort till kurslokalen på andra sidan stan. Där satt vi hela dagen och fick lära oss MASSOR som jag inte tänkte gå in mer i detalj på. På kvällen åt vi jättegod mat på en grekisk restaurang och tillbaka på vandrarhemmet kampanjade vi lite (omval där nere) och sedan hade distrikten utvecklingssamtal.Sedan hamnade jag och en kompis och senare ett par till uppe i rummet där jag sov och satt och snackade skit i timmar. Vid halv två tog jag en dusch och vid två såg jag klockan hoppa till tre och då gick jag och la mig för att kliva upp fyra timmar senare.

Söndagen tillbringades också i kurslokalen, vid tre så åkte vi från Gävleborg mot stationen och satte oss på tåget hem. Somnade på två sek och sov nästan hela vägen till Stockholm. Bortsett från lite förseningar så gick resan hem mycket bra, var hemma vid kvart över nio. Åt då middag som jag inte hunnit innan och gick sedan och la mig.Det var lite om min helg! Det hände massor av mer saker men en del saker tänker jag inte berätta om i respekt för andra och för att jag inte har riktig koll på vilka som läser min blogg. En del saker är helt enkelt tänkta att stanna inom rummets fyra väggar ;) Men kul var det, och framför allt så fanns det mycket att skratta till i efterhand!

Nä, nu blir det sängen nästa. Hörs imorgon!

Puss o Kram
Lina Lilja


Hey Soul Sister!

Helgen har varit helt underbar, tyvärr utan internet.... Idag kom jag inte längre än till soffan, men försöker göra det bästa av situationen genom att skriva massa mejl och försöka samanställa all info från helgen. Vi hörs senare istället! Lägger upp lite härlig musik så länge :)Puss o Kram
Lina Lilija

Earth Hour

Har kommit fram och sitter nu på vandrarhemmet nerbäddad och väntar på mina rumskompisar som ramlar in när som helst. De skulle anlända till stationen vid tio, och sen tar det några minuter hit också, men snart så! Då ska jag sova I think, sjuuuuukt trött! Och det är ju full aktivitet hela helgen så :)Köpte internet för fyra timmar så jag har till ikväll i alla fall :) Har nog internet under dagarna (hoppas jag!) i kurslokalen, så ska försöka slänga in lite blogginlägg under pauserna. Ska bli så sjukt kul att träffa alla igen! Supertaggad!!!By the way så måste jag bara kommentera min kära förbundsordförande Magnus Anderssons debattinlägg i SvD idag angående "Earth Hour".
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/earth-hour-en-symbol-for-problem-inte-losningar_6039527.svd

Jag håller inte med honom för fem öre! Att det inte hjälper miljön för fem öre, det är jag med på, och det har han nog ännu mer koll på än jag har. Men för mig är det inte det Earth Hour handlar om, utan för mig är Earth Hour just precis vad det låter som, en timme för planeten.

Man säger att världen blir mindre, och ja, det blir den väl på ett sätt, men på ett annat blir den mer och mer splittrad och stor. Därför gillar jag Earth Hour för att det är en timme då hela världen (eller i alla fall västvärlden) går ihop och gör något gemensamt, gemenskap kallas det. En gemenskap som man annars endast ser på stora sportevenemang som OS eller VM. Jag är gärna med och släcker lampan en timme om året, inte för att det räddar miljön, utan för att jag får då känna en gemenskap, att jag har varit med om något stort. Det innebär såklart inte att jag inte tänker miljövänligt alla andra timmar om året också! Varje timme är en kamp för miljön, men få timmar är världen så liten som under Earth Hour.

Så imorgon tycker jag att vi går ihop, släcker lamporna, och känner gemenskapen, håller varandras händer, kramas, och tänker hur många människor det finns där ute som älskar en och som man älskar. Imorgon släcker vi lamporna för planeten Jorden, och för människorna på den.Puss o Kram
Lina Lilja


Prov

Har jättelite batteri kvar på datorn så jag ska försöka skriva ihop det här snabbt nu innan den lägger av. Har precis haft matteprov, det gick sådär... Helt okej, tror jag får VG (hoppas!), men MVG känns lite längre bort.... Mina klassisar har svenska nu, men läraren vet att jag gör prov och räknar inte med att jag kommer, så jag skiter i de sista 30 min också och gick istället och köpte en kopp te som jag nu smaskar på. Snart ska vi ha klassråd, därefter lunch.

I eftermiddag drar jag som sagt till Göteborg! Ska försöka ordna internetanslutning på tåget mellan Stockholm - Göteborg om det inte är allt för dyrt. I så fall bloggar jag igen då! Annars hoppas jag att det finns internet på vandrarhemmet så bloggar jag där :)

Ha de gött!

Puss o Kram
Lina Lilja

Keep going!

Oj oj oj, här springer livet förbi kan jag säga! Har så sjuuuuuukt mycket att göra just nu, tala om fullt upp! Tror jag har lite koll på läget nu i alla fall :)

Imorgon är det matteprov på morgonen, sedan lunch på skolan, därefter åker jag mot Göteborg för ordförande konferens! Får se hur mycket bloggande det blir, beror på tid och uppkoppling :)

Nu ska jag se lite ishockey innan läggdags. Hörs!

Puss o Kram
Lina Lilja


Plugg, Plugg, Plugg

Ska alldeles snart åka in till skolan, men istället för att sätta mig i biblioteket och titta på Glee som jag brukar göra på onsdagarna så ska jag istället sätta mig och plugga så pennan blöder. Matteprov på fredag, och jag kan inte ett skit. Idrottslektion imorgon, har inga planer alls. Engelskatal på måndag som inte är i närheten av halvklart. Svenska uppsats som dock får vänta lite och tyska läxförhör imorgon. Mina lärare tror verkligen inte jag har något liv utanför skolan!Men men, ett leende på läpparna och Olof Röhlander i öronen så blir det mycket roligare!!

Puss o Kram
Lina Lilja

Victorious

Vissa låtar lyssnar man på alldeles för sällan. Det här är en sådan låt, som verkligen ger mig kraft och energi när hoppet tryter. En låt som peppar mig när jag behöver det. Som nu.Någon annan som också hjälper mig jättemycket är min kära säng<3 Jag sover mer än hundvalpar, I know that, men finns det något bättre än sömn?! Därför kryper jag i säng nu!

Puss o Kram
Lina Lilja

What the fuck is your problem?

Seriöst vänner, seriöst. VARFÖR är det så fel med en bög-botar-app? Tell me! Fine, det är sjukt dumt, elakt, kränkande, korkat osv. att tro att man kan bota homosexualitet, MEN jag anser fortfarande att appen borde få finnas, att åsikten borde få finnas! Vem är det som säger att homosexualitet inte kan botas? Jag är starkt emot liknande saker, och jag tror absolut inte att homosexualitet kan botas, men vem säger att jag har rätt? Jag tror inte att homosexualitet kan botas, lika mycket som de här människorna tror att man kan bota homosexualitet! Vem säger att någon har mer rätt än någon annan?Man får inte låta sina starka åsikter att blinda en. Låt de få finnas, låt rasister, högerextrema partier, homofober och alla de andra, låt de få finnas, och övertyga dem istället om att ändra åsikt. Ta debatten! Förbud är aldrig lösningen, stå istället upp för din åsikt och gör det du tycker är rätt! Be true to who you are, men kliv inte över andra på vägen! Please!Låt oss nu tala om den omdiskuterade italienska IKEA-reklamen. Jag jublade, of course, när jag hörde talas om den, men varför? Jag läste det här blogginlägget på ämnet;
http://www.niclasericsson.se/2011/03/problemet-med-bogvanliga-foretag.html?sms_ss=twitter&at_xt=4d8873cbb725ef00,0

Självklart har han rätt! Självklart är det en väl genomtänkt affärsstrategi från IKEA's sida, och naturligtvis tänker de sig noga för när, var och hur de sätter ut liknande reklam. MEN jag jublar egentligen inte för att IKEA tar ställning (på rätt sida) utan för att normen i dagens samhälle, generellt, är väldigt stark, inte minst hetero-normen. Om man då stoppar in lite gay-saker på heteroplatser, till exempel i reklam, så hjälper det till att minska styrkan i normen. Förstår ni vad jag menar?

Ska blogga mer om det här en annan gång, men nu MÅSTE jag verkligen plugga! Gah, alldeles för mycket som händer just nu!! Här har ni lite länkar om ni vill läsa vidare;
http://www.qx.se/Xtra/liv/17084/ikea-tar-stallning-i-italien
http://www.aftonbladet.se/wendela/article12765432.ab
http://www.aftonbladet.se/wendela/article12765326.ab
http://exodusinternational.org/

Puss o Kram
Lina Lilja

Vi är på gång!

Snaaaaaaart är sommaren här! Det är riktigt varmt och soligt idag, tänkte ta shortsen men hittade inte skorna jag tänkte ta till, hmm... Hoppas på samma väder imorgon! Skinnjackan är på idag i alla fall, NICE!!!Puss o Kram
Lina Lilja

Saknar OrdPuss o Kram
Lina Lilja

Don't Wanna Talk About It....Puss o Kram
Lina Lilja

Supermoon

Igår kväll/natt var det ju supermoon. Så nära som Jorden och Månen var varandra då har de inte varit på 18 år. Tydligen ska man önska sig något då, och exakt vad jag önskade mig tänkte jag inte berätta, men jag tänkte berätta mitt tankesätt (med risk för att låta som Olof Röhlander ;)). Jag insåg nämligen hur mycket jag har förändrats de senaste åren.Igår önskade jag mig inte ett lätt och perfekt liv, utan styrkan att orka ta mig igenom svårigheterna. Det är en väldigt viktig skillnad och något som jag kommit till insikt med på senaste tiden. Det handlar inte om hur livet behandlar en, utan hur man ställer sig till livet. Ett perfekt och enkelt liv kommer ingen någonsin att få, utan det gäller istället att ha styrkan att ta sig över alla hinder som kommer i ens väg.Ta hand om er vänner<3

Puss o Kram
Lina Lilja

Black Swan

Filmen var verkligen precis lika bra som jag trodde den skulle vara! Den var romantisk, läskig, minnesvärd... Den var perfekt. Det är inte en film som passar alla, men det var verkligen min typ av film. En sådan där som får en att tänka efter, en film som hänger sig kvar på minnet, som man går och funderar på i dagar efteråt.Av mig får den 5 liljor av 5 i betyg. Verkligen jättebra gjord även tekniskt. Love it!

Puss o Kram
Lina Lilja

Black Swan

Jag har viljat se filmen Black Swan jääääättelänge, och ikväll är det ÄNTLIGEN dags!! Fick inte med mig någon annan, så det blir pappa och jag som går, men det är inte så dumt det heller. Jag hoppas verkligen den är lika bra som jag tror och som alla säger att den är, har verkligen längtat efter att få se den!!Är det någon av mina kära läsare som sett den? I så fall, vad tyckte ni?Puss o Kram
Lina Lilja

Det Blir Bättre!

YES, TV3, YES!!!! Äntligen har ni gjort ett inspirerande och bra tv-program som kommer sändas mellan all förnedringsteve ni håller på med, ÄNTLIGEN!!!I april har tv-programmet Det Blir Bättre premiär på trean. I programmet så berättar svenska kändisar som varit med om något tufft hur de gick vidare och vände sina livskriser till något bra. Exempel på kändisar som kommer att medverka är Peter Jöback, Jonas Gardell, Morgan Alling och Magdalena Graaf.Självbiografier är verkligen min typ av böcker, och det är för att jag älskar att inspireras av andras historier, hur de gick vidare, hur de vände det till något bra. Det är oerhört inspirerande och motiverande att höra andras historier och få kraft att kämpa vidare mot sina drömmar. Jag kommer definitivt kika på detta program!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article12746732.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

Stay Strong!

Whenever you've been sad for too long, just stop for a minute and smile! Stay strong!Puss o Kram
Lina Lilja

Fuck You!Puss o Kram
Lina Lilja

Bad och Snö

Lång dag idag trots att jag bara hade en timma skola. Det har snöat så in i helvete, det är jättemycket som pågår just nu, många prov och måsten. Därför tog jag ett låååååångt varmt bad när jag kom hem, satte på lite bra musik och bara försökte glömma livet för en stund, jätteskönt och välbehövligt!

Nu ska jag snart äta middag, tacos blir det idag, mums! Sedan blir det fredagsmyyyys framför tv:n! Har inte bestämt mig än om det blir Let's Dance eller Så Ska Det Låta... I SSDL är ju Alcazar med idag, är stort fan av dem så det ska naturligtvis ses! Kanske spelar in det dock och kollar på det i efterhand....

Hörs!

Puss o Kram
Lina Lilja

Not Healthy

Tänkte ge er flera inlägg nu på eftermiddagen, men lessen vänner, vet ni vad jag har gjort istället? Jag har i timmar suttit och tittat på intervjuer med kändisar. Or really, med Glee.... Framför allt dessa två herrar (grabbar...);För ett år sedan tyckte jag folk som var head over heals över en kändis, their biggest fan, bara var töntar. Nu är jag inte bara en Glambert utan också en Gleek. WHERE THE HECK IS THIS GOING? Jag vet inte, men fan vad jag älskar dessa människor<3 Bara så ni vet liksom!Det här kan fan inte vara hälsosamt alltså! Eller? Vid närmare eftertanke så är nog Glee det som håller mig vid ytan right now, hur konstigt det än låter... Jag har varit sjuuuukt stressad senaste veckorna och det är alldeles för mycket som händer på samma gång, men en timme varje vecka så kan jag slappna av och sjunka in i någon annans värld. Varje onsdagmorgon hittar ni mig på skolans bibliotek tittandes på Glee, och för en timme får jag leva i någon annans värld, glömma min egen. Det gör att jag pallar hela resten av veckan! Glee is awesome, och denna mannen är unbelieveble!Nä, jag ska sluta tråka er med Glee och Lambert nu, eller tja, för tillfället. Tänkte krypa i säng snart, även om jag har sovmorgon imorgon och endast en lektion. Jag är en människa som behöver sömn! Förstår mig inte på folk som går och lägger sig typ ett på natten för att sedan gå upp till skolan nästa dag! Fan jag skulle dö!!!

Jaja, hoppas ni haft en bra dag vänner! Have a nice evening and night<3

Puss o Kram
Lina Lilja

A Loser Like Me!

Nya Glee avsnittet är AMAAAAAAAAZING!!! Sjukt bra, ni MÅSTE se det! Tävlar med Never Been Kissed om bästa avsnittet so far, har inte bestämt mig än....If you keep looking for that happy ending, you are never gonna get it right. ~QuinnTänker inte ge iväg något mer, ni får titta själva ;)

Puss o Kram
Lina Lilja

Henrik Dorsin

Älskar Henrik Dorsin! Han var lätt bäst i kvällens Kobra, ÄNTLIGEN någon som fattar hur jag tänker och som tycker lika!Bland annat sa han något i stil med "Sverige är fortfarande ett homofobiskt land även om vår officiella policy säger att vi inte är det". Han och jag är verkligen inne på samma spår!Puss o Kram
Lina Lilja

Kobra

Kikar på Kobra angående homofobi. Ni borde titta ni också, tror det blir bra! Btw, grattis AIK till semiplatsen, tittade på matchen fram tills nu, men skippade sista minuten, känns ganska klart ;)

Puss o Kram
Lina Lilja

Andreeaas!!!

Noooo :'( Jag är ett STORT fan av Andreas Carlsson och jag älskar honom i Idol. Utan Idol kommer han dels tillbringa mycket mer tid i USA och dels så kommer vi inte få se honom typ ALLS här i Sverige! Även om vi förhoppningsvis får höra hans musik. Jihde och Carlsson - COME BACK!!! Kommer bojkotta Idol i år, just sayin'!http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article8712208.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

Fullt upp!

Har hur mycket som helst att göra, skriver när jag får tid, förhoppningsvis ikväll!Puss o Kram
Lina Lilja

Glömma

Vissa dagar vill man bara ska ta slut så man kan glömma dem och gå vidare. Detta är en sådan dag. Därför kryper jag nu i säng, imorgon ska jag börja med att gå till skolsyster för att kolla upp mina yrselproblem jag haft senaste tiden, sedan är det SYV och skola som gäller. Och försöka att inte svimma på vägen. Spännande! Blir nog dock varken ridning eller idrott, borde ligga nerbäddad, men vem har tid med sånt?Denna underbara låt ska jag sätta på repeat och somna till. Älskar den! Musik är bättre än alla mediciner i hela världen, just sayin'!

Puss o Kram
Lina Lilja

Hårfint mellan schlager och politik

I min värld är allt politik. Eller snarare, allt är politik, frågan är bara hur man ser på saken. Vad man än gör, tänker, tycker eller säger så är det politik. Ni vet den där "dikten" eller vad man ska kalla det, att det finns alltid lite _____ bakom ____? Den här:

There's always a little truth behind every "just kidding". A little knowledge behind every "I don't know". A little emotion behind every "I don't care". And a little pain behind every "it's okay".

Jag tror det är lite så i allt man säger, tänker och gör. Även om man säger att man inte menade det, eller att det inte betydde något, eller att det bara var på skoj, så innerst inne gjorde man det av en anledning. I årets mello-cirkus så har det bara haglat sådana här händelser! Exempel nummer ett är dessa två herrar;De har kramats och pussats som nyförälskade senaste veckan, senast på efterfesten i natt där Danny även skrek "Jag älskar dig Eric!", trots att båda har flickvänner sedan långt tillbaka. Inga känslor involverade över huvudtaget (så vitt vi och deras flickvänner vet...) och allt är gjort med ett leende, på skoj. I själva verket så har de ju gång på gång bevisat var de står, att de är två killar som känner sig bekväma med att bli intima med varandra, och att folket skrattar och accepterar. Det är politik.

Sedan kan vi ju ta dem var för sig. Danny först;Som i chatten på aftonbladet efter att han vunnit den första deltävlingen svarade på frågan "Berätta något vi inte vet om dig" med att han älskar leggings. På killar....Totalt omanligt och totalt jättebögigt. I love it. Att mitt i en jättekarusell där ödet ligger i svenska folkets händer gå ut och säga sådant här är modigt och coolt, och att i dessutom i samma chatt säga att han är stadig med sin flickvän sedan 7,5 år tillbaks. Det är att utmana normer!!

Något annat som också är att utmana normer är det Eric gjorde igår.Att gråta är absolut förbjudet om man är man. Enligt normerna alltså. Annars är man "fjollig". Trots det kom det många tårar från denne mannens ögon igår, i form av glädjetårar. Han skämdes inte för det, totalt omanligt, I love it!

Mer omanligt, bögigt och alldeles underbart är denna puss mellan två före detta idoler;Sedan har vi ju denna kvinna, vars låt kan ha varit den mest provocerande och politiska detta år;

Det här är varför jag är så antifeminist! Tydligen får man inte sjunga om "en riktig karl" i dagens Sverige, och hon ska minnsan "plocka ur diskmaskinen och byta olja på bilen själv". SKITSNACK! Det är en låt för i helvete! Om en man som är helt underbar! Shit liksom, får man inte ha en man som byter olja på bilen åt en?

MEN ännu mer politik blev det när jag fick höra hennes tolkning av låten, först i bilen på väg ner till Stockholm igår, och sedan idag på Aftonbladet. Innan jag hörde det tyckte jag det var en bra låt med en riktigt härlig och catchig refräng, men helt plötsligt fick låten en helt ny innebörd och ett helt nytt djup! Jag tror inte Europa förstår djupet i min låt lät det, och alla tog det som ett skämt, men det är SANT! Och Sverige förstod det ännu mindre! Så FATTA NU!!
Sedan denna lilla gosse som ännu är väldigt ung, men som igår även han påverkade politiskt;Hans fars bara medverkan i melodifestivalen har i sig fört med sig politiska diskussioner, han har nämligen råkat ut för massa rasistisk skit. Det är ju politiskt om nåt!


Och mitt sista exempel för dagen blir Sara Varga, vars låt såklart måste läggas till den politiska sidan! Förklaring tror jag är överflödig, right?
Jag tror SD:s intåg i Riksdagen faktiskt har fört något bra med sig, även om jag aldrig trodde jag skulle säga det. Jag tror att Sverige som land har enat sig, har öppnat sig och talar mer om sådant som är tabu-belagt. Tack vare SD har en diskussion startat, och i slutändan leder det förhoppningsvis till ett öppnare och mer accepterande Sverige!

Puss o Kram
Lina Lilja

Hångelfest!

Efterfesten var full hångelfest! Det finns till och med bilder med Molly och Eric tillsammans!! Tydligen en helt galen och helt underbar efterfest, wish I was there! Och mycket hångel blev det, Danny och Eric kan verkligen inte hålla händerna (läpparna) ifrån varandra! Men även fler oväntade kyssar blev det.. Har letat land och rike efter vem som blev Most F**kble. Har inte hittat något resultat, men på bilderna på aftonbladet så bär Danny vinnarrosetten från den tävlingen, so I guess he won! Då blev det jämt, Eric och Danny fick vinna varsin grej liksom :)

Kolla ner bilder och filmer här nedan från Aftonbladet och Expressen. Det finns väldigt mycket mer sevärt, men det får ni leta reda på själv! Nu måste jag plugga, fler mello-inlägg kommer, I promise!!

http://tv.expressen.se/noje/melodifestivalen/1.2363718/finalen---folj-med-pa-efterfesten

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2011/article8704819.ab
(Kika in bild 56, 48, 45, 44, 43 och 7)Hittar någon Danny-Eric kyssen på film (och när Danny skriker upp Eric på scenen och säger att han älskar honom) så ge mig länken!

Puss o Kram
Lina Lilja

Mitt Melloäventyr!

Har sååå mycket att säga och tycka och tänka efter gårdagen, men tänkte börja med ett inlägg där jag bara rätt upp och ner berättar hur min dag var igår. Fair? Bra, då kör vi!

Vi åkte hemifrån omkring klockan två, efter lite lunch, och åkte då först och hämtade upp biljetterna till EMD i april (can't wait! :D) sedan bar det av mot Stockholm! Klockan fyra hämtade vi upp biljetterna innan vi åkte till Globen. När bilen var parkerad gick vi in i shoppinghuset och jag hittade ett par nya skor, skitsnygga!När jag var klar där så hörde jag tjejer skrika och någon som pratade i en mikrofon. Vi gick och kika vad som hände och det var lite event där, och så väntade vi på någon "speciell gäst" men jag hade ingen aning om vem/vilka det var vi väntade på! Det skulle jag dock snart få reda på, ReBound var det som dök upp! De sjöng sin nya singel Psycho och sedan signerade de singeln om man köpte den. Trevliga killar! Trevlig överraskning!


Sorry på kassa kvalitén på denna bild. Pappas mobil + pappa som fotograf. Enough said...

Efter det gick vi och åt på ett fik innan vi gick in i Schlagerbubblan. På väg in kunde man rösta i "Dagens Fråga" i Nöjesbladet på om det stod mellan Eric och Danny ikväll. Jag svarade ja, som majoriteten av alla andra också gjort. Väl där inne gick vi omkring, tävlade lite och fick massor med gratisgrejer! Bland annat;


Rolig snubbe


Snart så får jag se dem alla live!


Nyckelband


Idolkort från SJ:s monter. Saade gick som smör! Man kunde även rösta där på vem som skulle vinna, den omröstningen ledde Saade med 35% över Danny på 16% och Moniker på 14%. Stämde ganska bra med andra ord!

Strax före sju gick vi in och satte oss. De hade underhållning på scenen med bland andra Hanna Hedlund och René Mirro fram till kvart i då all säkerhet osv. gick igenom och sedan började ju allt klockan åtta! Här fick man lite fler saker;
Guldpapper som användes under BrolleHär är arenan;


Jag på plats

Strax innan det började beslutade sig jag och morsan att gå på toa (liksom många andra...) och då spanade jag in Simon från Simon och Tomas. När jag kom ut från toan så beslutade jag mig för att ta en paparazzibild på honom, men mamma sa att jag skulle gå fram och ta en bild tillsammans med honom istället, det gjorde många andra. Dock pratade han i telefon så jag ville inte störa, men det gjorde en annan kille, så då tänkte jag, äsch, då stör jag också! Tydligen pratade han med Tomas, men han sa att han kunde ringa upp honom senare :p Skithärlig kille! Helt underbar!!


Det som händer här är att han och jag står och posar, och precis när mamma tar bilden så tittar han på mig och säger "I'm not dangerous u know!" och tycker jag står för långt ifrån honom, så sen tar vi två bilder till när jag verkligen kryper in i hans famn. Kramgo teddybjörn på hög nivå!

Sen drog det igång, och resten såg ni! Typ :pDet ni inte fick se på tv var efter internationella juryns röster, under snabbreprisen, när Danny gick fram till Eric i Greenroom, undrade hur det gick med ögat (eller något i den stilen) och sedan vänder för att gå tillbaka till sin plats, Eric petar honom på axeln, de tar varandra i handen (må bäste man vinna, eller något sånt) sedan kysser Eric Dannys hand. Så ja, de pussas bakom kamerorna! Haha! Även när Eric vann går han fram till Danny, tar hans huvud i båda händerna, vad händer sedan får man dock inte se på tv:n, och jag missade det (stupid me) men vet någon om det blev någon kyss så får ni gärna berätta! Btw så under Erics första framträdande stod hela parkett upp, och under andra, hela arenan! Verkligen värdig vinnare :) Hör intervjun QX gjorde med honom innan, ödmjukare kille får man leta efter! Supersöt<3När allt var slut lämnade vi arenan, och i samma stund jag gjorde det ångrade jag mig. Jag ville stanna i schlagerbubblan forever!! Jag trivdes så sjukt bra!!! Ute där hade Nöjesbladet iaf ny omröstning, om rätt låt vann. När jag gick igenom Ja var det drygt 300 röster på Nej och omkring 40 fler på Ja. Så det var jämt! Vi vann en vitamindrink (vinst varje gång) utanför innan det bar av hemåt igen. Halv ett var vi hemma, och min enda tanke då var;
JAG VILL TILLBAKS NÄSTA ÅR!!!

Puss o Kram
Lina Lilja

Oh yeah, glömde...

NU DRAR JAG TILL GLOBEN!!!!!Puss o Kram
Lina Lilja

Globen

Jag hoppas;
1. Danny - In The Club
2. Eric Saade - Popular
3. Nicke Borg - Leaving Home
4. Sanna Nielsen - I'm In Love
5. Linda Bengtzing - É Det Fel På Mig?
6. Sara Varga - Spring För Livet
7. Brolle - 7 Days and 7 Nights
8. Playtones - The King
9. Swingfly - Me and My Drum
10. The Moniker - Oh My God

Jag tror;
1. Eric Saade - Popular
2. Nicke Borg - Leaving Home
3. The Moniker - Oh My God
4. Danny - In The Club
5. Sanna Nielsen - I'm In Love
6. Sara Varga - Spring För Livet
7. Brolle - 7 Days and 7 Nights
8. Playtones - The King
9. Linda Bengtzing - É Det Fel På Mig?
10. Swingfly - Me and My Drum

Most F**kble (Jag tror/hoppas);
1. Simon Forsberg
2. Danny
3. Eric Saade
(http://blog.qruiser.com/schlagerprofilerna/75773/most-f%2A%2Akable-2011-rostningsdags/)Önskar jag hade haft tid att skriva jättemycket mer om detta ämne, men det får bli imorgon istället. Blir troligtvis inget mer bloggande idag, så ni vet. Hörs!

Puss o Kram
Lina Lilja

Who's your favorite?

Puss o Kram
Lina Lilja

I Can Do It On My OwnPuss o Kram
Lina Lilja

Be för världen

Skickar all min kärlek idag till framför allt Japan, men även resten av Asien och västra Amerika. Hoppas att allt löser sig så bra som möjligt.Puss o Kram
Lina Lilja

Bögar i machokulturen

Anton Hysén sparkade i veckan upp en blytung garderobsdörr. Han är endast 20 år gammal, väldigt ungt för en sådan här jättegrej som blev uppmärksammat i media över hela världen. På måndag kommer engelska BBC och ska intervjua grabben, för det är vad han är, en grabb. Men trots det så känns han som helt rätt person för detta, och det känns som han är 100% redo för det. Han har ett stort stöd från familjen, och han känns otroligt säker i sig själv trots att hans ringa ålder.

Igår var jag på hockey. Slutspelsmatchen Brynäs-Färjestad. Tanken har slagit mig tidigare, men efter onsdagens händelse så var den ännu starkare igår. Rent statistiskt sett så är fyra av spelarna jag såg spela igår, i åldern 18 till 40 år, homosexuella. Publiksiffran igår var 6767. Machokultur på hög nivå. När Brynäs gjorde 1-0 och senare 2-0 så var det bögstämning i hallen på hög nivå. Större delen av resten av tiden var det grinigt, glåporden haglade, lika så hyllningarna av Brynässpelarna som gjorde något bra. När någon i motståndarlaget tidigare spelat i Brynäs skriker klacken "EN gång Brynäs, ALLTID Brynäs" och så vidare.

Lek med tanken att en av spelarna där nere på planen skulle komma ut som bög. Vad skulle hända? Ärligt talat, jag vet inte om jag VILL veta. Minns ni matchen mellan Djurgården och AIK i december? När det blev kaos och slagsmål? Precis. Folk, speciellt supportrar i en machokultur, har slagits (*viskar* dödats...) för mindre. Fotbollen är en machokultur på hög nivå, men hockeyn är, om möjligt, ännu värre.

Att Anton kom ut som bög var den stora nyheten i onsdags, igår var det sossarnas nya partiledare, idag är det naturkatastrofen i Asien. Att det varit en sådan händelserik vecka har gjort att nyheten om Anton bleknade ganska fort, dock så hoppas jag att den inte bleknat allt för mycket. För trots allt så har han inte bara banat väg för andra idrottsmän, han har också startat en debatt. Debatten i Kvällsöppet på onsdagskvällen var mycket bra, och många bra saker sades. Representanterna för hockeyn och fotbollen, machokulturen, försöker påstå att de gör allt de kan, och att sporten inte är homofobisk, men de har så fel. Exemplet som killen från tidningen Offside tar upp är slående.

Träning med laget för Anton Hysén. Det är kallt ute, så de behöver vantar. I korgen som en snubbe håller i ligger ett stort gäng svarta vantar, och tre vita. Av ren tillfällighet tar Anton två vita handskar, och killen som kommer bakom tar en vit. Då säger snubben som håller korgen; "Ska du ha en vit vante? Är inte det lite fjolligt?"

Oskyldigt skämt säger machokulturens representanter, diskriminering och mobbing säger jag. Är det konstigt att ingen vågar komma ut? Och tror ni inte att skämten om att Anton spelar Häcken redan har börjat hagla? Precis. I samma program så sägs det, tror det var Simon "Mr. Gay" Forsberg som sa det, att hetrosexuella killar kan inte säga att det är en ickehomofobisk stämning inom machokulturen, för de har ingen aning. De enda som vet är bögarna. Dessa män är ute på hal is, och jag hoppas att fler spelare kommer ut ur garderoben snart. Landslagsspelare, spelare från allsvenskan, ishockeyspelare från elitserien, för att vi ska få fler historier, fler vinklar på historien, och fler som vet och vågar berätta.

Om fler kommer ut nu framöver, vilket jag hoppas att de gör, så kommer det också antagligen bli en helt annan stämning på läktarna. Det kommer bli grinigt, glåporden kommer hagla, polisen kommer säga att de inget kan göra. Jag lovar här och nu att om fler lagspelare kommer ut, och stämningen på läktaren bli homofobisk, kommer jag att dyka upp med en regnbågsflagga i min hand. Jag kommer stå där och visa vad jag står för, hur viktigt det är att respektera alla oavsett vem de ligger med. Kommer jag bli nerslagen? Absolut! Kommer det att hindra mig? Inte ett dugg.

Avslutningsvis så hör jag i skrivande stund hör jag några tvåor sitta här i uppehållsrummet och prata om att "bota bögar" och om "bögiga saker". Allt på skämt, naturligtvis, och helt oskyldigt. Jag vet att ingen av dem är homofober, frågan är hur bögarna, in the closet or out, runt omkring egentligen tänker om det, bakom det där skrattet. Bara de vet....

Puss o Kram
Lina Lilja

Bra debatt-/blogginlägg att läsa om ämnet;
http://blogg.expressen.se/johanhilton/entry.jsp?messid=651375
http://www.aftonbladet.se/ledare/article8689352.ab
http://blogg.aftonbladet.se/bankoniva/2011/03/big-gay-heart-iii
http://ifkgoteborg.blogspot.com/2011/03/hysen-min-bror-kom-ut-som-homosexuell.html?m=1

Många tankar

Jag har tankar just nu som räcker till tio inlägg och fem insändare, men jag ska försöka lugna ner mig. Jag håller just nu på att fila på ett inlägg som jag förhoppningsvis hinner posta innan skolan börjar klockan elva, i värsta fall efter att jag slutat, apropå bögar i idrotten och så. Eftersom ni inte protesterat eller sagt vad ni vill läsa om så fortsätter jag helt enkelt på mitt spår!

Tänkte blogga igår efter hockeymatchen (var på Brynäs-Färjestad) men eftersom matchen drog ut på tiden blev det inte så. Ni får mina tankar sen istället! Matchen slutade i alla fall 2-3 efter en fjärde period, och jag livetwittrade under hela matchen. Ska bege mig in till skolan nu, vi hörs snart igen!

Puss o Kram
Lina Lilja

Dagens Heta!

Behöver inte ens kommentera....PUSS o Kram
Lina Lilja

Vad vill ni läsa?

Ta inte det här fel nu, det här är min blogg, jag skriver vad fan jag vill, men här kan ni vara med och önska, vad vill ni se mer av på bloggen? Tänkte nämligen skriva ett inlägg nu om Glee, sedan insåg jag att det har jag redan pratat sönder. Sedan tänkte jag att jag kunde lägga upp en till länk till ett jättebra blogginlägg angående Anton Hysén, men det har jag också pratat sönder (dock rekommenderar jag er att läsa det ändå, Johan Hiltons blogg (expressen)), osv., osv.. Så för att jag inte ska tjata ihjäl er här så tänkte jag att nu är det dags för ER kära läsare att få önska lite.Shoot! Och eftersom jag har flera hundra läsare om dan så måste väl NÅN tycka NÅNTING, eller? Om ni inte tycker någonting nu så fortsätter jag bara köra mitt race så kommer jag aldrig mer fråga er, okej? Skämt åsido, men seriöst, WHAT DO YOU WANT FROM ME? Fler videoinlägg? Mer bilder? Mer politik? Mindre politik? TELL ME! :DBtw, ni följer väl mig på twitter? @LandstromLina

Puss o Kram
Lina Lilja

Fyra månader sedan!

Idag är det fyra månader sedan det här hände;Fatta, FYRA MÅNADER SEDAN! Det känns som igår! Fyra månader är ju liksom jättelång tid, men det har gått skitfort och det har hänt så grymt mycket! Nionde november tjugohundratio, ett datum som jag aldrig kommer glömma!!

Btw så måste jag lägga upp lite fler länkar angående föregående inlägget, det ploppar upp fler och fler artiklar om det, och det är ju faktiskt en ganska big deal. Fortfarande coolt dock! :D

Här har ni aftonbladet;
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/article8685661.ab
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/article8685068.ab

Expressen;
http://fotboll.expressen.se/nyheter/1.2359382/orrenius-tack-vare-anton-har-vi-tagit-ett-stort-steg-framat
http://fotboll.expressen.se/nyheter/1.2359387/storebror-tobias-beundrar-modet
http://www.expressen.se/sport/1.2359386/haggstrom-vantade-tills-karriaren-var-over
http://fotboll.expressen.se/nyheter/1.2359380/anton-hysen-20-jag-ar-homosexuell

Sedan MÅSTE ni bara läsa detta underbara, skitbraiga blogginlägg!
http://blogg.aftonbladet.se/bankoniva/2011/03/big-gay-heart-iii


Puss o Kram
Lina Lilja

Anton Hysén kommer ut

Way to go! ÄNTLIGEN så finns det en öppet homosexuell fotbollsspelare på herrsidan (på tjejsidan kryllar det ju av dem!). Suck on that! Jag hoppas det här är vändningen för herrsporten och att det ska bli mer och mer accepterat i alla sporter, inte bara fotbollen! Härligt, Hysén, Härligt!!Läs artikeln på QX

Han finns med i en intervju tillsammans med sin far i Kvällsöppet på TV4 ikväll, han kommer ut i tidningen Offside.Puss o Kram
Lina Lilja

Skolbiblioteket

Vill ni få tag på mig mellan åtta och kvart i tio på onsdag mornar så är det här ni hittar mig! Ibland tittandes på Glee, ibland (som idag) pluggandes. Det är så grymt skönt är den här tiden, helt tomt! Eller tja, idag är det faktiskt ganska full rulle här redan nu, men det är ändå tyst, lugnt och skönt så man kan koncentrera sig på det man ska göra. Nice!Dessutom så har jag börjat fila på ett CV. Går... sådär.... MÅSTE verkligen börja få in lite slantar! Är helt pank, så här kan det inte vara! Hjälp? Extrajobb, sommarjobb, WHATEVER! Jag är desperat! Har ni något jobb som kan passa mig, vad det än är, så hör av er!! Mejla till [email protected]

Nä, dags att sätta fart med plugget!

Puss o Kram
Lina Lilja

Semla!

Idag är det ju, som ni säkert alla vet, Internationella Kvinnodagen. Dock är jag ett lika stort fan av Kvinnodagen som jag är av Alla Hjärtans Dag, dvs NOLL! Fattar inte grejen med feminism om jag ska vara ärlig, och Kvinnodagen är mest bara töntig. Men den debatten orkar jag inte ta nu :)För idag är det ju även Fettisdagen, och DET ska ju uppmärksammas så klart!! Pappa är på väg hem med en semla as we speak, jag lääääängtar!! Hur äter ni semlor? Ska det vara groda eller semla? Själv äter jag groda åsså ska det va i en tallrik med varm mjölk och ätas med sked, det ni, det är grejer!!

Puss o Kram
Lina Lilja

Hemma

Är hemma idag, genomförkyld och feber. Bläää! Har verkligen inte tid att vara sjuk! Har så grymt mycket att göra och när jag nu är hemma så borde jag ju plugga i alla fall då, men gör jag det då? Inte ett dugg. *Suck* Tips på att göra när man är så sjukt skoltrött så att man mest bara vill gå under?

Nä, måste försöka ta tag i plugget nu. Kan välja mellan;
Svenska
Svenska
Engelska
Historia
Samhällskunskap
Matte

What to choose?

Puss o Kram
Lina Lilja

E det fel på mig?Puss o Kram
Lina Lilja

Sick

Vaknade upp imorse yr, trött, illamående, dunderförkyld, feber, huvudvärk, osv., osv.... Men vad spelar det för roll, till skolan måste man ändå. Har seminarium idag på Historian, ända anledningen till att jag nu sitter i uppehållsrummet och inte ligger nerbäddad hemma. Ska inte vara med på idrotten eller rida ikväll, så vi får väl se om jag pallar vara med hela dagen eller om jag åker hem efter Historian.Medan jag väntar på att skolan ska börja så sitter jag och tittar på roliga YouTube-filmer på gamla reklamer som verkligen inte make sense, haha. Japp, jag är lättroad x)

Puss o Kram
Lina Lilja

Håll Hårt I Dem!

Det här med vänner... Det är så svårt! När man väl har hittat dem gäller det att hålla i dem, och jag har insett att just det där med att hålla i dem har inte varit min starkaste sida. Nu när jag har bytt skola till stans största så stöter jag ofta ihop med före detta goda vänner, nu mera, eh... Bekanta?Till exempel folk som jag konfirmerades med och umgicks jättemycket med under en period, som jag tyckte jättemycket om! Men som jag senare bara släppt.... Det är också stallkompisar som bytt stall eller slutat rida, före detta klasskompisar, eller annat folk. VARFÖR låter man folk bara gå?Pratade med en kompis igår och försökte hjälpa honom med hans kärleksbekymmer. Körde då med "If it's meant to be it will be" och jag tror faktiskt ganska starkt på det. Jag hoppas att jag en dag kommer hitta tillbaka till några av mina gamla kompisar, och faktiskt har jag redan gjort det med en tjej som jag var jättebra kompis med när jag var liten men sedan gled ifrån.Det känns otroligt bra måste jag säga att vi har hittat tillbaka till varandra och att jag återigen kan kalla henne en av mina vänner. Att vi gled ifrån varandra var nog nödvändigt för att vi sedan skulle komma varandra ännu närmare, och jag hoppas att vi nu kommer fortsätta vara vänner!

Så, summa sumarum;
Ta hand om dina vänner! När du väl hittat dem, låt de inte få gå.Puss o Kram
Lina Lilja

Grattis!

Jörgen Brink vann Vasaloppet för andra året i rad, GRATTIS!!!Puss o Kram
Lina Lilja

Behind These Hazel EyesPuss o Kram
Lina Lilja

Dåligt Lina!!

Jag vet, jag vet. Förlåt. Skärpning nu, jag lovar. Livet har varit lite crazy på senaste tiden, men nu känns det som att jag börjar få ordning på saker och ting igen och att saker börjar hända på riktigt :) Let's call it NYSTART!!! Ready?Till att börja med tycker jag att ni ska följa mig på twitter! Ni hittar mig på @LandstromLina och i skrivande stund har jag hela en (1) followers! Jag startade den för bara några minuter sedan, så jag tycker det är rätt bra jobbat trots allt ;) Ska försöka twittra lite oftare än jag bloggar! Blir lite politik, lite väder, och lite ordbajs. Welcome!!Appropå väder, det är helt underbart väder utomhus nu! Jag skulle kalla det vår!! What do u think? Är våren här eller kommer minusgraderna och snön tillbaka?

Jag känner mig redo för nystart nu! Mars är fullspeckat och jag tror det här kan bli bra, riktigt bra! Det känns hoppfullt nu!

Puss o Kram
Lina Lilja

RSS 2.0