Störst av allt är kärleken

Min dator har kraschat, så den är på lagning under 2-3 veckor. Eftersom jag under den tiden endast har tillgång till den stationära datorn som jag måste dela med resten av familjen så blir det kanske ännu sämre uppdatering här, och på andra sidor på internet där jag finns.

Till ämnet. The Big Subject. Det alla, royalist eller inte, pratar om. Det kungliga bröllopet som ägde rum igår. Jag skäms nästan när jag berättar vad jag gjorde igår, för jag satte nämligen väckarklockan på 7.45 för att hinna upp och göra frukost för att sedan bänka mig vid tv'n när sändningarna från Stockholm drog igång fem i åtta. Där satt jag sedan i 17(!) timmar till kamerorna inne på slottet slocknade vid strax före ett. Jag tror jag var tröttare än självaste brudparet när jag kröp i säng på kvällen....De är så vackra, så vackra! Det var definitivt de 17 timmarna framför tv'n för att få se dem säga ja till varandra, kyssa varandra (de gav på lite fler kyssar än vad kungen och drottningen gjorde när de gifte sig), dansa med varandra, skära upp tårtan, och för all del, prins Daniels tal! Alla pratar om det talet, men det var såååååå vackert! För att inte tala om när Björn och Agnes sjöng för brudparet i kyrkan. Alla känslor sprudlade, och jag lovar att jag grät en hel del. Ingen kan undgå deras kärlek, de verkar verkligen vara så kära!Jag önskar brudparet all lycka i framtiden och säger stort GRATTIS till er båda! Ni är väl värda varandra, ni är såå fina tillsammans! Se till att hålla kärleken vid liv så att vi ser er lika lyckliga om 30 år. Och fortsätt vara så romantisk, Kronprinsessan! De 30 breven var det finaste jag någonsin hört, det var nästan inte så att jag ville att det skulle vara sant! Snacka om en saga.

Prinsessan fick sin prins, låt oss nu hoppas att de lever lyckliga i alla sina dagar!

Puss o Kram
Lina Lilja

Årets Pridelåt

Det här är INTE en bra dag *suck*. Vaknade strax efter åtta av att jag slog huvudet hårt i nattduksbordet (skulle vända mig men låg lite nära kanten...). Detta resulterade i en stor bula och smärre huvudvärk. Klev i alla fall upp, och upptäckte att jag var ensam hemma. Mamma och pappa på jobbet, och syrran är hos sin kille (såklart). Ute är det molnigt, endel regnskurar och under 10 grader. Yippie. För att inte tala om alla dessa gånger min dator har kraschat idag.

Men det var inte det jag skulle prata om. Det jag skulle prata om är det som QX idag meddelar, vilka som gör årets Pridelåt! Det är dessa två;


Måste erkänna att jag inte blev jätteglad när jag läste det, då jag inte är så förtjust i deras tidigare samarbete. Säger inte att det inte kommer bli bra, den som lever får se, men mina förväntningar är inte jättehöga tyvärr.... Ni kan läsa hela artikeln om detta här;
http://www.qx.se/14332/de-gor-arets-pridelat

Sitter just nu och lyssnar på min favvo-pridelåt genom tiderna. Året är 2007 (I think) och det är dessa glada damer som gör låten


Kom Ut är liksom en härlig låt, glad och upptempo, med en aning ironi i det, men som trots allt behandlar ett ganska tungt ämne. Älskar den låten och älskar texten! För att inte tala om musikvideon ;)
Vilken är din favorit?

När vi ändå talar musik så måste jag nämna det. Igår släpptes Adam Lamberts musikvideo till låten If I Had You. Den är sjukt bra och ni borde absolut kolla in den!
http://www.vh1.com/video/adam-lambert/527678/if-i-had-you.jhtml#fbid=o95fLbtxe8U&id=1545665

Puss o Kram
Lina Lilja

Försöker förstå

Jag vet att man ska försöka förstå andra. När man diskuterar, debatterar, alltid försöka sätta sig in, förstå, hålla det sakligt. För när man förstår hur motståndarna tänker, när man satt sig in i deras situation, och när man fortfarande är lika säker på sin sak, det är då man kan övertyga. Övertyga motståndarna, och eventuella väljare. Det är då man får argument som håller, och det är då folk försöker lyssna. När man förstår hur de tänker, även om man inte håller med, det är då man själv förstår. Förstår varför man tänker som man gör, förstår hur det man tänker går ihop med ens grundprinciper.

Jag vet att man ska trycka ner ilskan i halsen, låta tårarna få bränna bakom ögonlocken och att man ska svälja rädslan. Jag vet att man ska sudda ut vi och dem känslan, få alla att känna sig som en del, som en viktig del. Men ibland är det svårt. Ilskan vill inte hålla sig kvar i kroppen, tårarna sprutar och rädslan gör en till ett asplöv. Hur mycket man än vill förstå så går det inte. Vill sätta sig in, försöker tänka till, försöker förstå. Hur många hemsidor man än besöker, hur mycket information man än läser, så kan går det inte att förstå. Så känner jag när jag läser artiklar som denna;


När det rör mänskliga rättigheter, när det handlar om att alla människor ska ha lika värde, när det handlar om att alla människor ska ha samma frihet och samma möjligheter, då kan jag inte förstå människor som försöker jobba emot det. Försöker förstå, försöker hålla det sakligt. Det går inte. Ilskan bubblar upp och rädslan tar över. Rädslan över vart samhället tar oss.

Sverige har kommit långt, väldigt långt, när det handlar om att behandla människor lika, oavsett kön, läggning, hudfärg, ursprung och ålder. Men än är det långt kvar att gå, alldeles för långt. I samma tidning (dagens Gävle Dagblad) läser jag en text om vad Sverige tycker om homosexuella och bilda familj. 37% av Sveriges befolkning är emot att homosexuella får bilda familj. Småland har den högsta andelen negativt inställda, medans Stockholm (inte helt oväntat) är mest postitivt inställt till detta, även om det även där är skrämande många som tycker att homosexuella inte ska få skaffa barn (34%). Skribenten avslutar texten med meningen;

Hellre en dålig heteromorsa än en bra homopappa - eller?

Tydligen verkar det så.

Och folk säger att Pridefestivalen inte behövs längre, att HBT-personer är som vem som helst, att ingen bryr sig längre. Ändå är det många som är emot samkönatäktenskap och att homosexuella ska få skaffa barn och familj. Emot att homosexuella ska få leva ett vanligt svenssonliv, få bilda familj, och leva som vem som helst. Påstå att bibeln säger att det är fel funkar inte.


Bibeln säger också att ha sexuellt umgänge med en nära släkting, ligga med en kvinna som har mens, äta en blodig köttbit eller utföra något arbete på försoningsdagen är synder. Och att förbanna sina föräldrar, göra sig skyldig till otrohet, syssla med spådomar eller ha sexuellt umgänge med sin svärdotter eller svärmor skall enlig lagen straffas med döden, varför följer vi inte dessa ord? För att inte tala om alla andra saker bibeln säger som vi inte följer.

I november 2008 kunde man lyssna på nyheterna och höra reportern säga att Barack Obama vann presidentvalet och i samma andetag även säga att Kalifornien röstade emot lagen om samkönat äktenskap. Vinst för en minoritet, förlust för en annan. Försöker förstå hur man kan tillhöra en minoritet och begränsa en annans frihet.

Läser bibeln, tänker, vill förstå, försöker förstå. Går inte, funkar inte. Kan inte förstå.

Jag är troende kristen - och jag vill väldigt gärna gifta mig. Då skulle jag vara lycklig, och jag tror Gud vill se mig lycklig.

Puss o Kram
Lina Lilja

Helt Värdelös!

Värdelös. Så känner jag mig just nu. Väldigt, jädra irriterad, blää!!! Sista dagen på praktiken imorn, så tänkte baka en kaka och tacka dem för de veckor jag fått vara där, trevligt va? =) Grejjen är den att jag misslyckades totalt, så nu håller jag på att göra kakan en andra gång, och hoppas att det går bättre nu. Inte kan jag steka pannkakor heller. Har aldrig lyckats med det! Misslyckades lika mycket idag som vanligt.

Fattar inte hur i hela friden min HK-lärare gav mig MVG i slutbetyg, för jag kan inte ens koka pasta. Tro mig - senast jag gjorde det så blev det översvämning. Hela spisen tjöt för att han inte tyckte om att vara blöt. Påminn mig den dag jag ska gifta mig att se till så att den jag gifter mig med kan laga mat, för annars kan det bli väldigt jobbigt. Och dyrt.


Fjäsk funkar förresten bättre en prestation om man vill ha bra betyg i skolan. Är totalt tondöv - fick VG i musik, kan inte ett dugg om teknik - fick MVG, rita har jag aldrig varit bra på - VG, ska jag fortsätta? Förresten, vilket yrke ska man satsa på om man är värdelös på allt men är skitbra på att slicka röv? Ursäkta språket, nu ska jag gå och försöka få till kakan.

Puss o Kram
Lina Lilja

Normal

Om jag fick stryka ett ord i svenska ordboken, vet ni vilket jag skulle stryka då? Jag skulle inte stryka rasism, nazism eller homofobi. Ordet jag skulle stryka är normal. Varför? För att det finns ingenting som heter normal! Det finns ingen, eller inget, som är normalt!För att alla ska få lika rättigheter, för att arbeta bort rasister, homofober och nazister, så måste man förstå att alla är vi olika, och ingen är normal! En vit, straight, man är inte mer normal än en svart, lesbisk, kvinna. Det fattiga lilla barnet från Afrika har samma mänskliga rättigheter som presidentens dotter! Vi måste kämpa för en mångfald där gränser inte existerar, men för att kunna göra det så måste vi arbeta bort ordet normal.Normer är det farligaste som finns. För det är när man hamnar utanför normerna, när man inte längre är normal, som risken ökar kraftigt för att man ska utsättas för våld, trakasserier eller hamna i djupa depressioner. Det är då man hamnar i den där gruppen med en statistik som visar på hög risk för självmord. Det är då det börjar bli farligt...Egentligen, vem vill vara normal? Vem vill vara som alla andra? Ändå är det det hela samhället går ut på. Att vara som alla andra, att vara normal. Man får inte sticka ut, inte vara annorlunda. Då blir det farligt... På schampoflaskan man köper står det, på hudkrämerna man köper, ordet finns överallt! Normal.

Vi måste skärpa oss. Vi måste arbeta för att alla ska få samma rättigheter. Vi måste arbeta för ett samhälle som behandlar alla lika, oavsett kön, sexuell läggning, religion, ursprung eller hudfärg. Vi måste arbeta för ett samhälle där alla är välkomna.Det finns vissa kändisar som är duktiga på att arbeta för denna mångfald. En av dem är Adam Lambert, killen vars musik jag älskar, och vars personlighet jag avgudar.Han är en världskändis som verkligen kämpar för sin sak. Han nämner det i alla intervjuer han gör, det hörs i hans musik, det speglar allt han gör! Han ser till så att vi inte missar det, han visar att han vill ha en mångfald långt ifrån den som finns idag. Han visar att drömmer samma sak som jag gör - ett samhälle där alla har rätten att få vara den man är.

Jag ser fram emot musikvideon för "If I Had You" som kommer imorgon. Han beskriver den själv som en låt och en video med ett budskap, budskapet att oavsett vilken sexualitet du har, vilket kön du har, vilken färg din hud har, hur gammal du är, varifrån du kommer eller vilken religion du har, så kan vi alla träffas och parta loss (mitt ute i skogen). Det är ett fint budskap och en bra låt, ska verkligen bli superkul att få se videon!

Nä kära vänner, stryk ordet normal från eran ordbank, för om ingen är normal, så finns det heller ingen som är konstig och annorlunda. Arbeta för ett samhälle som tillåter oss alla!Puss o Kram
Lina Lilja

Vem Är Jag?

I början av min Religionskurs som avslutades igår så fick vi i uppgift att skriva en text med den rubriken. Igår fick vi tillbaka texterna och jag tänkte att jag skulle lägga ut min här. Man skulle se hur man förändrats under den här terminen, men själv skulle jag inte göra några större förändringar i texten. Lägga till lite information kanske, och ändra menadsuppbyggnaden på vissa ställen... Hon satte inget betyg på uppgiften, däremot strök hon under saker hon tyckte var bra. Texten är skriven 21/1-10

Jag tror att både vetenskapen och kristendomen har rätt angående hur universum skapades. Vetenskapsmännen påstår att allt skapades genom "Big Bang" och religionen säger att Gud skapade liv. Själv tror jag på att Jorden kom till när "Big Bang" hände, men jag tror också på kristendomens förklaring om hur Gud skapade Adam och Eva.

Jag räknar mig själv som troende kristen. Jag tror på en högre makt, den vi kallar Gud, men om det är en man eller kvinna eller vad det nu är vet jag inte.

Min uppfattning om människor runt omkring mig är att saker som inte går att förklara vetenskapligt inte finns. Själv anser jag att allt inte behöver ha en förklaring, utan jag tror att det är Gud som gör saker och ting - mer än så behöver jag inte veta. Det gäller helt enkelt att acceptera att man inte vet och att lita på att Gud gör det för ens eget bästa.

Jag tror också att födsel och död är förutbestämt. Gud skickar ner oss till Jorden för att utföra en uppgift, och när vi är klara tar han tillbaka oss och skickar oss någon annanstans. Ibland hinner vi inte göra klart våran uppgift, men det är för att vi behövs bättre på en annan plats. Jag tror dock inte att livet är förutbestämt, men att Gud är med och styr det.

Jag anser att alla är mina medmänniskor och att vi ska hjälpa och ta hand om varandra. Vi
är alla lika mycket värda - djur som människa - och att vi vad vi än gör inte får ha i syfte att skada någon annan.

I min mening så är det fel att plåga och slakta djur, men jag är trots det inte vegeterian/vegan. Gud skapade oss till köttätare, precis som katten och lejonet, och därför bör vi jaga och äta kött för att naturen ska ha sin gång. Jag har den inställningen till livet att allt har en mening, därför finns det också en lösning till allt.

Min inställning till livet är långt ifrån positiv, men om vi hjälper varandra så kan vi ta oss igenom problem och klara höga hinder, även om vi ibland kan behöva hjälp från onaturliga krafter. En sak är i alla fall säker - hur vi än gör så kommer vi aldrig att överleva livet.


Puss o Kram
Lina Lilja

I'm Lovin' It

Det är så mycket jag vill blogga om egentligen, men när jag väl sitter och ska blogga så är det alltid något mer aktuellt ämne som dyker upp som känns ännu roligare att blogga om, så även nu.

Jag gillar att studera samhället. Och jag klagar ofta på att det är så hetronormativt, speciellt i typ reklamer och så. Varför kan inte det där brudparet vara två killar för? Eller varför kan inte den där familjen som är på semester bestå av två kvinnor och några barn? Why, why, why? Men McDonalds i Frankrike har förstått grejjen. Ni får klaga och kritisera så mycket ni vill men jag gillar det. Come as u r. I'm lovin' it!!

Källa;
http://www.qx.se/Xtra/14314/mcdonalds-flirtar-med-gaymarknaden

Filmen;
http://www.youtube.com/watch?v=SBuKuA9nHsw


Puss o Kram
Lina Lilja

Man blir nästan mörkrädd

Har jättemycket att skriva om egentligen, så vet inte riktigt vart jag ska börja. Har nu beslutat mig för att börja med något väldigt lokalt, och kanske inte jätteroligt ämne. Ska börja med att säga att det här är ingenting som CUF har tagit ställning i, utan det här skriver jag helt och hållet som privatperson.

Kommunen har beslutat att Norrlandet, där jag bor, behöver kommunalt vatten och avlopp, vilket ju i och för sig är ganska sant. Om inte annat så måste i alla fall vatten och avlopp situationen i många hushåll förbättras. Så långt är jag med. MEN så kommer då deras plan de har lagt fram. I planen så står det att det är tvångsanslutning, och det kommer att kosta 300 000 - 400 000 kronor per hushåll, vilket är grymt mycket pengar, PLUS den kostnad som behövs för att du ska kunna dra rör från din tomt till rören som kommunen ansvarar för, och underhåll för denna bit. Många av de som bor här ute, framför allt bland de som bara bor här under sommarhalvåret, kommer inte ha råd att bo kvar!

Dessutom så ska det byggas 400 nya bostäder i området, mitt uppe i skogen! Vem, av dem som har råd att köpa tomten där, vill bo där? De som har så pass mycket pengar så att de kan köpa en av dessa tomter och flytta ut hit, vill ju bo vid vattnet, inte i skogen! Dessutom så kommer ju flera att få sälja sina hus här, räkna ca. 200 hus till salu. Det är ca. 850 hushåll i detta område idag, det kommer totalt bli ca. 1250 när allt är klart, och 600 står då till salu. Vem ska köpa alla dessa hus?

Dessutom så kommer den knaggliga vägen som finns ut hit med ca. 2000 billister per årsdygn ("Årsdygnstrafik, ÅDT, är det under ett år genomsnittliga trafikflödet per dygn mätt som fordon per dygn, axelpar per dygn eller gående och cyklister per dygn. Årsdygnstrafiken kan användas som underlag för att besluta vilka åtgärder som skall vidtas för vägen." Wikipedia) till 6000 stycken. Det är alltså en tredubbling! Detta innebär att vägen måste rustas och breddas, PLUS att bullerskydd måste upp längs vägen!

Allt detta lägger de fram samtidigt som de säger att de vill behålla den fina miljön som finns här. Många vill bo här, eller vistas här, tack vare närheten till havet, det naturnära läget, och allt kulturarv som finns här. Jaha, och hur mycket säger inte det här emot varandra?

Jag undrar även hur mycket det här femåriga arbetet kommer att påverka miljön! Alla transporter, bergssprängningen, nergrävningen, osv. Är det inte både billigare och miljövänligare att göra lokala lösningar där det behövs? Det är ju faktiskt så att ungefär hälften av alla som bor här har ett fungerande vatten och avlopp, vart tog dessa vägen? Och de 50% som bara bor här i fritidshus?

Nä, dessa förslag gör mig mörkrädd. Gästriklands pärla ska förvandlas till en byggarbetsplats, undrar hur många som vill bo här då.

Puss o Kram
Lina Lilja

Mardrömmar....

Hade en fruktansvärd mardröm inatt! Jag bodde någonstans med fullt av monster. Varelserna som bodde i denna värld var jätteelaka, de kunde slänga ut en för att man inte var tillräckligt snygg! Och var man svarthyad var man inte välkommen alls, och kom man trots allt in så kunde man räkna med att bli nerslagen.

Endast män accepterades, kvinnorna räknades liksom inte. De skulle bara springa runt och se till så att männen mådde så bra de bara kunde. Sedan fanns det kvinnor som ville leva med kvinnor, och män som ville leva med män, men de blev också utkastade, nerslagna eller i vissa fall mördade.

Man var tvungen att prata rätt språk, vara av rätt kön, rätt läggning, ha rätt hudfärg, och tro på rätt Gud, annars kom man inte in i samhället. Det fanns monster som kallades homofober, nazister och rasister, de var hemska! Det fanns också rika som levde gott och såg ner på de som hade det svårt. Det fanns varelser som såg andra bli nerslagna, men blundade och gick förbi. Jag menar, tänk er själv, det var fruktansvärt!


Sedan vaknade jag. Glad över att slippa denna hemska värld klev jag upp, och insåg att det var ingen mardröm. Det handlade om samhället jag varje dag lever i, och bor i.

Jag tänker förändra världen, tänker du?

Livet är inte rättvist

Åh jag är så sur så ni anar inte! Ironic är rätt ord. Jag är så sur, så svartsjuk, så arg, så avundsjuk, så jag skakar. Det är så töntigt egentligen, och jag kan faktiskt inte riktigt berätta vad det är heller (säga A och säga B, I know, Sorry!) för att skydda både mig och min kompis, men ändå, jag är så arg!'Jag menar, tänk dig själv. Du dagdrömmer om något, du vill så gärna att det ska hända. Du tänker på det hela tiden, och du ber till Gud att de ska inträffa. Det sker inte, du accepterar det och går vidare. Sedan får du höra att en kompis får just det du så länge gick och drömde om, OCH TACKADE NEJ!!!! Åh, jävla liv.

Dessutom är jag så sur på människors sätt att se på andra, på värderingar, och på alla. Jag är helt enkelt på jävligt dåligt humör. Vet ni vad jag behöver? En slagpåse, en sådan där boxningssäck. De är ganska dyra och jag har ingen aning om vart jag ska sätta upp den, men det är sååå ofta som jag känner att jag verkligen behöver en. Innan jag slår till någon annan liksom....Nä, nu ska jag försöka ta några djupa andetag, lägga det här bakom mig, och sova. Imorgon är en ny dag.

Puss o Kram
Lina Lilja

RSS 2.0