Gårdagens inlägg

Sorry för dåligt bloggande! Hade ett inlägg som jag tänkte skriva igår, men det blev aldrig av! Hamnade framför tv:n och slötittade på inspelade avsnitt av Skavlan, därefter middag och sedan filmmys med päronen. Det var ju Halloween igår, något som jag dock inte uppmärksamade så överdrivet... Halloween är inte min favorithögtid direkt, hehe...  (Avskyr spöken, spökhistorier, spökrundor, skräckfilmer - you name it!)

Men det var inte bara Halloween igår, det var också a big birthday! Min gulliga katt fyllde sex år! Hipp hipp hurra älsklingen! Tyvärr har jag inga bilder på den här datorn, men det kanske kommer! =)

Nu ska jag sätta igång med packandet. Åker på kurs i Bollnäs nu i två dagar, hemma imorgon kväll igen. Skönt att man fick en timma extra i natt!! Får se hur mycket bloggande det blir de här två dagarna med andra ord, vet inte riktigt hur tillgången till internet är riktigt.. Är inte ens hundra på att datorn åker med! Fast jo, jag tror det. En tripp till Bollnäs ska väl till och med min skitdator palla!

Puss o Kram
Lina Lilja


Sjukt trött!

Känner mig lite så här just nu....



Puss o Kram
Lina Lilja

Go'natt!

Har nu sett Idol, Doobidoo, Idol Eftersnack och Modern Family! Allt inom loppet av tre och en halv timma! Gud, att man spenderar sina fredagskvällar såhär, snacka om att inte ha något liv!
Jaja, är ledsen över att Daniel åkte, gillade honom. Är imponerad av Jay dock, som jag tycker har vuxit de senaste veckorna. Och jag är in löööööööv med Backstreet Boys, och jag tyckte han tolkade låten grymt!

Nu ska jag krypa i säng! Imorgon blir det några timmar i stallet, ska ha cafét där. Alla som rider lektioner måste ha en dag varje termin, och imorgon är det min tur! Men det blir nog bra =)

Puss o Kram
Lina Lilja

Telefonsmicker

Är precis på väg ut på en promenad, men ett telefonsamtal gjorde att jag var tvungen att skriva det här först.

Vårat försäkringsbolag har ringt x antal gånger och sökt morsan eller farsan, dock har de aldrig varit hemma när de ringt. Det har varit typ samma kille som ringt varje gång, Mattias tror jag han heter (gud vad hemskt, man börjar till och med komma ihåg deras namn!), men inte denna gång...



Denna gång var det en kille vid namn Daniel som ringde. Lite trevligare, lite charmigare än Mattias. En perfekt telefonförsäljare! Han lät snygg, på riktigt! Lite härlig dialekt, lagom mycket sådär, så att han pratar lite i gommen, kan inte säga R riktigt, men inte överdrivet och drygt. Väääldigt trevlig. Pratade mycket, inte bara frågade efter någon av mina föräldrar utan mer "Hejsan Lina! Så här är det..". Och så förklarade jag vänligt för honom att båda mina föräldrar är på jobbet "Jaha, ja, men då är det väl så att jag får ringa tillbaka en annan gång då! Men tack så mycket och ha det bra!".



Man riktigt hörde hans leende i luren, och man ville inte lägga på. "Kan vi inte prata liiiiiite till? Om allt och ingenting? Bara för att få höra din röst!" Nej, så sa jag naturligtvis inte, men jag tänkte. Hoppas han ringer snart igen....

Puss o Kram
Lina Lilja


Come Out, Come Out

Jag hade kunnat skriva tårar i titeln på detta inlägg också. Jag vet inte om jag är efter med att upptäcka denna människa och denna låt, men jag bryr mig inte. Så jävla vackert! Och vilken röst!



Puss o Kram
Lina Lilja

Tårar

Det finns inga ord, bara tårar...



Puss o Kram
Lina Lilja

Gala!

Dags för Rosa Bandet-galan! Ska bänka mig med gurka och dipp, mums! Måste också berätta att nu är resan bokad nästa vecka! Åker onsdag, hem söndag. Färja onsdag-torsdag, Tallinn på spa-hotell + massa turistande och en hel del annan mys torsdag-lördag, färja hem lördag-söndag. Det ska verkligen bli helt underbart!!

Kan också meddela att jag hittat ett extrajobb! Ska bli helt underbart att ha något att göra alla lediga dagar! Börjar den 15 november! En kompis hund har blivit portad från dagis på grund av slagsmål så jag ska bli dagmatte. Jag älskar hundar så det ska verkligen bli superkul!

Life's good =D

Puss o Kram
Lina Lilja

Ta Ingen Skit!

Väljer att citera Grynet och Lily Allen idag. Snälla vänner, bry er inte om vad folk tycker. Ni är helt underbara, just the way you are! TA INGEN SKIT!!!





Puss o Kram
Lina Lilja

Klippt!

Nä, det blev ingen jätteförändring, det blev mer en tillpiffning =) Ville klippa mig kortare, men frissan höll inte med och jag är jättenöjd med hur det blev, lät henne göra som hon ville! Dessutom blev det väldigt mycket blondare. Ledsen för helt värdelösa bilder, men det syns lite kanske! Dessutom ser ni min lila tröja.

Före;


Efter;


Nu måste jag sätta igång med pluggandet! Har MASSOR att göra!

Puss o Kram
Lina Lilja

Frissan!

Jag slängde ut frågan på hur jag skulle klippa/färga mig till mina kompisar här om dagen. Alla jag frågat svarade blont, och även om jag aldrig sett mig som blond, så tog jag till vara på deras råd så blont it is! Eller tja, det blir slingor, jättemycket ljusa slingor, det är min plan i alla fall =)

Däremot har jag ingen aning om hur jag ska klippa mig! Vill liksom ha något nytt, men jag vet inte.. Vet ju heller inte vilken frissa jag ska gå till! Bokade om tiden igår från fredag till torsdag, och jag frågade då aldrig vem det blev, dumma mig... Men men, ska fråga vad hon tycker så får vi väl se! Om tekniken vill med mig så blir det före- och efterbilder senare!

Blev inge yoga igår om jag inte sa det. Slutade tidigare än planerat, och orkade inte vara kvar, så jag åkte till mammas jobb, hjälpte henne lite där, och sedan åkte vi hem. Tänkte träna idag, men har sjukt mycket och plugga så istället blir det direkt hem efter frissan och så blir det en promenad lite senare. Gymmet imorgon istället!

Nä, nu måste jag sätta fart! Dags att bege sig ut i höststormen!

Puss o Kram
Lina Lilja

Höstlov!

Har nu officiellt höstlov! Imorgon och fredag blir det dock en del pluggande, plus frissan imorgon! =D

Är sjukt trött så jag ska krypa i säng nu, men ville bara länka till det här först;

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8027508.ab

Och så den grymma låtens scary video!



Puss o Kram
Lina Lilja

Höööstlooov!!!

Älskar min skola! Ingen av morgondagens lektioner är obligatoriska, och dagens tyska inställd, vilket innebär;
JAG HAR HÖSTLOV!!



Sitter dock fortfarande kvar i skolan. Har lite och plugga (vilket jag borde göra nu istället för facebook och Super Mario ;)) plus att yogan börjar klockan 18 och jag vet inte riktigt vad jag ska göra tills dess... Däremot så tänkte jag, eftersom jag är ledig imorgon, försöka boka om klipptiden om det går! =)
Behöver dock fortfarande förslag på hur jag ska klippa mig/färga det!

Puss o Kram
Lina Lilja

New Classmate

Tyskan inställd, New Classmate som kommer börja nu (hoppas hon är snäll!), allt känns bra! =) Samhällskunskap nu, sedan blir det strosa runt lite på stan med klasskompisarna tills yogan börjar. Dock blir det inget handlande idag, I have no money!

Puss o Kram
Lina Lilja

Super Mario!

Sitter på svenskalektionen, och på lärarens order sitter nu hela klassen och spelar Super Mario. Så jädra kul! Haha! Man inser hur länge sedan det var man spelade sådant här när man inte ens kommer förbi level 1! Jag älskade de här spelen när jag var liten, och jag tycker fortfarande det är lika kul!



Har också glömt att berätta att pappa och jag gjorde risgrynsgröt i måndags som jag ätit till frukost i två dagar nu, så sjukt gott!! Nu är det dock slut, så jag får väl göra mer ikväll...

Puss o Kram
Lina Lilja

Lila!

Ni bär väl lila idag vänner? Själv har jag min nyinköpta lila stickade tröja, urmysig!!!



Puss o Kram
Lina Lilja

Liladagen!

Ska sova nu, men vill bara påminna er ytterliggare en gång vad det är som gäller imorgon;
LILA!!!



Har ni glömt bort vad det gäller, läs mer här;
http://sv-se.facebook.com/event.php?eid=159978240689093&index=1

Puss o Kram
Lina Lilja

This Is A Good Day!

Jag är på sjukt bra humör! Det här har verkligen varit en bra dag, just nu är ALLT möjligt! Jag känner att det är dags för en sådan här;



Åkte in till skolan till klockan tio för att ha en timme företagsekonomi. Tycker verkligen att skolan blir bättre och bättre för varje dag, det blir lättare att fokusera på det som är bra och försöka ta sig igenom svårigheter! Dessutom så trivs jag bättre i klassen, gillade den inte alls till en början (sorry alla classmates som läser det här!), men nu tycker jag faktiskt om den!

I alla fall så gick jag därefter till gymmet (ca. 400 meters promis), gymmade omkring en halvtimma på Crosstrainer + Löpband. Är fortfarande lite förkyld så alla krafter finns inte riktigt där än, höll på att dö efter fem minuter på crosstrainern! Gav därför upp den efter en kvart och varvade ner med löpbandet, dock var jag lite snurrig, haha! Imorgon blir det träning i lugnare form - yoga!

Därefter gick jag tillbaka till skolan, eller ja, gick till en restaurang bara två kvarter därifrån och åt lunch med papsen. Var då helt slut efter gympass + 800 meters promis (totalt) + att kroppen fortfarande var slut efter gårdagens pass! Efter lunchen gick jag tillbaks till stan och shoppade, har ångest över hur tomt mitt konto är! *Snyft*

Är dock riktigt nöjd med vad jag hittade! Var först inne i Second Hand - butiken. Har faktiskt aldrig varit i den förut, *skäms lite*, utan bara på Röda Korsets som jag inte alls är speciellt förtjust i. Men jag blev sjukt överraskad, och det positivt! Hittade en klänning och en väst som jag köpte, sedan drog jag mig själv ut därifrån innan jag skulle köpa upp hela butiken!

Därefter HM där jag köpte en jättesnygg lila stickad tröja, som jag såklart ska ha imorgon! (Ni har väl inte missat att ni ska klä er i lila imorgon?), och en ansiktsmask som jag redan använt. Den var jättebra bortsett från att jag lyckades få lite i håret som verkligen inte går bort x) Sedan fick jag dra mig ur även den butiken, det är konstigt det där, när man inte har pengar, då är allt snyggt!

Skoaffären nästa, där blev det ett par jättesnygga högklackade skor! Även en sväng förbi Åhlens där jag köpte Clear-Up Strips. Tycker verkligen det är jättebra och jag använder det alldeles för sällan! Tyvärr är det ju ganska dyrt (framför allt om man är en snål djävul som jag..). Fick dessutom betala hos stans snyggaste kassör, dock är jag tyvärr ganska säker på att han plays for the other team....

Känner mig i alla fall som värsta shopaholicen! Jag är verkligen ingen som älskar att gå och shoppa, men idag så bara slant pengarna iväg! Hade jag haft mer pengar hade jag köpt upp halva stan! Men jag bestämde att det här fick bli min födelsedagspresent till mig själv, en månad i förväg. =)



Har bokat en klipptid också! Välbehövligt! Tyvärr fick jag inte frissan jag brukar gå till =/
Var upp dit mitt i lunchtid (dumma jag) så det var inte så många frissor inne. Frissan jag brukar gå till var precis på väg ut (eller in?) men hon stannade upp och tog min beställning. Ville ha en tid för klippning+färgning, helst fredag om det fanns, varpå hon sa att ja, men då fanns det bara tid hos en annan frissa, var det okej?
Jag; *Sad face* Snabb överläggning med mig själv "Måste ha en klipptid innan konserten med Adam, helst igår, borta hela nästa vecka, kan typ inte resten av den här veckan, orkar inte vänta till måndag vecka 45" Så okejdå, det fick gå med en annan frissa.

Men det innebär alltså att jag måste ha en plan, hur fasiken ska jag klippa/färga mig!? Vill ha förändring, give me inspiration! Plz!


Vad sägs om en sån här frisyr?

Nu ska jag avsluta denna underbara dag med en tur till stallet och ridlektion! Hörs!

Puss o Kram
Lina Lilja

Fan va jag älskar dig!

Okej, jag vet att jag håller på och tjatar ihjäl er om denne underbare man, men jag måste bara tjata lite till... Olof Röhlander uppdaterade just sin facebook-status;

Stockholm och Borås idag på schemat. Tåget mot Stockholm är redan 27 minuter försenat innan vi ens kommit till Alingsås. Sånt stör dock inte mig idag, jag tog nämligen ett tidigare tåg utifall att det skulle ske, vilket nu betyder att jag inte blir irriterad som många andra är här utan sitter och njuter av hur förutseende jag var.

Hur kan man inte älska den mannen liksom?

Det finns en busschaffis som har kört min busslinje ganska mycket den senaste tiden. Hon är ganska ny tror jag, känner i alla fall inte igen henne från förut, men man lärde sig snabbt att hon inte var ens favoritchaffis. Hon har inte hittat gaspedalen helt enkelt, vilket gör att bussen alltid blir vääääldigt försenad och det alltid går väääldigt sagta. Varje gång man kliver på bussen och ser att det är hon som kör ljuder suckarna omkring en.

En dag för någon vecka sedan satt jag på bussen på väg hem med ovannämnda person som förare. Det gick lika långsamt som alltid, och jag satt och var jätteirriterad eftersom jag bara ville hem. Så helt plötsligt hör jag Olofs röst i huvudet;
"Tänk bort det som stör dig! Kan inte det här störa dig, nej då kan ju inget störa dig! Det är nästan så att du får gå fram och säga, "Du ursäkta, kan inte du köra liiite långsammare, jag behöver lite mental styrketräning här!""

Att jag så tydligt kunde höra hans röst i huvudet säga sådär fick mig att börja asgarva. Så medan de andra resenärena satt och suckade, började jag skratta från ingenstans! Jag tror aldrig jag fått så många konstiga blickar som då! Men på riktigt, vad hade jag bråttom till? Jag skulle ju bara hem!

Sedan dess är det tvärt om, jag suckar varje gång jag INTE får henne som chaffis! Och när jag åker bussen hon kör, sitter jag stolt och nöjd med ett leende, när alla andra sitter och suckar, gnäller och tråkar ut sig själva. Livet blir inte roligare för att man tycker allt är jobbigt och tråkigt, se det som mental styrketräning istället, då blir livet mycket roligare!

Nu ska jag dra in till skola/stan/gymmet. Ses sen! =D

Puss o Kram
Lina Lilja

Härlig Dag

Jag tror den här dagen kommer bli riktigt bra, jag känner på mig det! Åtminstone hoppas jag det! Går egentligen inte i skolan alls på tisdagar men har en lektion som är flyttad den här veckan så ska in en timma bara, sedan tänkte jag gå en stund på stan eftersom jag verkligen verkligen måste uppdatera min garderob! Tyvärr har jag inte speciellt mycket pengar kvar sedan jag köpte min iPhone, vilket jag är lite ledsen över, så funderar på att gå in i Second Hand-butiken som ligger på stan och kanske försöka hitta något där.

Måste boka en klipptid också! Vill göra något nytt med mitt hår, men jag vet inte riktigt vad... En sak vet jag i alla fall och det är att jag bara ska önska mig kontanter i födelsedagspresent OCH julklapp! Jag är verkligen en snål jävel, och jag hatar när kontot börjar gå mot noll!

Jaja, sedan tänkte jag gå förbi gymmet en sväng också. Inte helt oväntat så har jag världens träningsvärk idag, så tänkte försöka träna bort den lite. Ikväll är det ridlektion med, det ska bli kul! Känner att jag vaknade full av entusiasm, men jag tror att saker och ting kan bli bra nu, och tror jag på det riktigt mycket, så blir det nog så också!

Puss o Kram
Lina Lilja

Känns Bättre

Efter en tuff idrottslektion, även om det kanske inte var så bra då jag varit väldigt förkyld och knappt tränat på ett par veckor, och ett härligt möte med CUF så känns det mycket bättre en vad det gjorde tidigare idag. Jag har gått från att vara halvmotiverad till allting till att känna att det här verkligen kan bli bra, och det gör mig sjukt glad! Jag behöver verkligen lite motivation nu, och lite hopp så här i höstmörkret. Men nu känns det mycket bättre!

Dessutom planerar vi en resa med familjen under höstlovet! Jag vill inte säga för mycket om varken höstlovet eller CUF-projektet innan allt är klart, men jag kan bara säga att jag tror det kommer bli riktigt riktigt bra! =)

Nu behöver jag lite sömn. Hörs imorgon!

Puss o Kram
Lina Lilja

Motivationen tryter

"Det är ganska kul att göra det omöjliga" - Walt Disney

Jag är en sådan där människa som alltid går min egen väg. Det sista jag skulle göra är att gå i någon annans fotspår liksom. Jag drömmer stort och vitt, jag kommer aldrig bli någonting annat än bäst liksom, det finns inte i min värld. Mitt motto är att allt går bara man vill tillräckligt mycket, och när jag har bestämt mig för något, så ger jag fan på att lyckas också.



Det är en ganska bra inställning jag har egentligen, det är med den inställningen man lyckas. Men den har några nackdelar också.. Bland annat blir man ganska ensam, eftersom jag aldrig går samma väg som någon annan. Detta medför också att man måste hitta sin egen motivation, sin egen inställning, och lära sig att utnyttja tillfällen, händelser och människor till att bli motivation och peppning. Ofta funkar det, ibland inte. Just nu är ett sådant tillfälle när det inte funkar.

Just nu känner jag bara att motivationen finns inte. Viljan finns, drömmarna finns, men inte motivationen. What to do? Jag har fått lära mig att fortsätta arbeta så kommer motivationen tillbax så småningom. Det är vad jag försöker med just nu, pushar mig lite extra, och ber till Gud att motivationen återvänder snart, väldigt snart.

Nu måste jag återvända till mitt arbete. Hörs lite senare!

Puss o Kram
Lina Lilja

Barack Obama - It Gets Better

I förra amerikanska presidentvalet var jag mer insatt än jag någonsin varit i något val. Redan när det stod mellan Obama och Hillary på frågan vem som skulle bli presidentkandidat så stod jag på Obamas sida. Till och med när han uttalade sig om att han var emot samkönade äktenskap så fortsatte jag att hejja på honom. Jag trodde verkligen att den mannen kunde göra skillnad, och jag tror fortfarande att den mannen kan göra skillnad. Det är en sådan man som USA och världen behöver helt enkelt!

Jag minns precis vad jag gjorde den där novembermorgonen 2008. Jag följde valet hela kvällen men när klockan var en bit över elva bestämde jag mig för att sova några timmar och klicka på tv:n tidigt morgonen efter istället. Klockan ringde strax före fem och precis när jag sätter på tv:n ser jag McCain gå upp på scenen och hålla sitt tal, därmed erkände han sig besegrad. Strax efteråt klev Obama upp på scenen tillsammans med sin familj och sa "Yes, We Can!". När jag var i USA var det sjukt många som var emot Obama, framför allt jämfört med hur många i Europa som är för honom. Men i min värld har han i alla fall bevisat att han är värd sin post, och hans slagord håller på att träda i kraft. Han har hunnit göra förvånansvärt mycket de senaste två åren, och han har mycket kvar att ge om han får sitta tillräckligt länge, vilket jag verkligen hoppas.

Vart jag ville komma var i alla fall hit. Nu har inte bara Hillary spelat in en "It Gets Better"-video, utan också världens mäktigaste man. Se filmen nedan;



Ni kan också se den på aftonbladet.se här;
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8013459.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

Kryper i säng

Har haft en lugn men ganska bra helg. Det har blivit en helg fylld av reflektion, arbete, eftertänksamhet och beslutsamhet. Nu har jag lite mer energi och är lite mer målinriktad. Nu ska jag krypa i säng och smälta helgens alla tankar och intryck och istället förbereda mig för en ny skolvecka. Hörs imorgon!

Puss o Kram
Lina Lilja

Snart så!

Idag är det två månader kvar till julafton! Nu går det fort, snart är tomten här =)



Puss o Kram
Lina Lilja

Samla Tankarna

Har spenderat förmiddagen till skolarbete, lite småprojekt samt till att läsa slutet på boken "No Tears For Queers". Återigen rekomenderar jag alla som ännu inte läst den boken att göra det, man blir verkligen tankfull efteråt... Har nu precis ätit lunch och ska bege mig ut på en promis för att samla tankarna lite. Mycket som rör sig i huvudet just nu....



Vet inte riktigt hur jag ska fortsätta härifrån. Just nu känner jag sådär som man kan känna ibland, när man väljer att citera Per Gessle. Man vet inte hur man ska välja orden, vad man ska säga, eller ens riktigt hur man känner. Man vet bara att man känner alldeles för mycket.



Puss o Kram
Lina Lilja

Promis o bilkörning

Efter att ha suttit framför datorn mer eller mindre hela dagen så känner man sig ganska risig. Dock har jag haft sjukt roligt, är verkligen jättepepp inför det här arbetet! Jag lär mig så otroooligt mycket på vägen, och då har jag bara hållit på i ett par dagar. Jag vill så gärna göra något av allt jag lär mig dock, något mer av ett skolarbete, men vi får väl se vad som händer. Just nu är det ett skolarbete.


Så nu har jag precis gått en promenad och tagit en dusch. Väntar på att pappa ska bli klar i duschen också, sedan ska jag ut och göra vägarna osäkra igen. Blir till och handla och sedan hämta syrran hos killen. Därefter lugn kväll hemma, är fortfarande inte helt frisk så vill försöka bli det först...

Puss o Kram
Lina Lilja

Obehagligt...

Just nu i skolan jobbar jag med Hatbrott (Samhällskunskapen). Jag håller precis på att avsluta boken "No Tears For Queers" som ligger lite som underlag men framför allt som inspiration till arbetet. Dessutom, inte att glömma, har vi ju situationen i Malmö som är dagsaktuell.

Boken är skrämmande, ibland har jag fått slå ihop boken och lägga ifrån mig den ett tag innan jag återigen kan ta upp den och fortsätta läsa, bara för att det känns så obehagligt. Jag måste liksom få smälta det jag just läst innan jag kan fortsätta. För er som inte läs den, snälla gå till biblioteket och låna den. Den är skriven av Johan Hilton (numera biträdande kulturchef på Expressen) och är fem år gammal, men fortfarande väldigt aktuell.

Jag tror jag är lite för involverad i det här skolarbetet, framför allt med tanke på att jag spenderar en hel lördag till det, men det är sjukt intressant och samtidigt fruktansvärt skrämmande. Jag har tre veckor på mig innan det ska vara inlämnat och då vill jag verkligen ha gjort allt! Bland annat ska jag i veckan ringa polisen, åklagarmyndigheten, RFSL samt Kurdiska Föreningen i Gävle och försöka hitta information och människor som vill ställa upp på intervju.

Något annat som ni verkligen bör läsa hittar ni på QX;
http://www.qx.se/samhalle/15750/hang-homosexuella-uppmanar-tidning-i-uganda

Uganda är verkligen ett fruktansvärt skrämmande land...

I boken får man bland annat läsa om den skrämmande historien om Matthew Shepard, som i slutet av 90-talet blev mördad för att han raggade på fel män. Det här är en jättefin låt tillägnad honom;



Puss o Kram
Lina Lilja

Myskväll!

I'm so sorry, jag vet att jag inte uppdaterade igår! Hade myskväll med mamsen och papsen så jag var och handlade, lagade mat och såg idol. Tyvärr åkte Linda ut vilket var jättejättetrist, men något som däremot var desto roligare var att Minnah kom tillbaka och tog världen med storm! Yihoo! =D

Igår var det dessutom 1 år och 1 månad kvar. Till vad tänker ni då, jo, till min 18-års dag! Och ni som är bra på matte kan då räkna ut att det igår var en månad kvar till min 17-års dag, vilket stämmer alldeles utmärkt. Ser bara inte riktigt vitsen med att fira 17 år liksom, 17 är ingenting.... Jaja =)

Har mycket mer jag vill skriva, men det får nog bli fler inlägg lite senare! Det handlar om en bok, ett skolarbete och fortsatt diskussion om It Gets Better (jag veeeeeeet att jag tjatar ut det, men jag vill verkligen att Sverige ska uppmärksamma det bara liite till!).

Puss o Kram
Lina Lilja


Minnah!<3

Läste sent igår kväll på aftonbladets hemsida att Alice beslutat sig för att hoppa av idol. Även om jag inte tyckte överdrivet mycket om henne, så är det klart att det är väldigt tråkigt. När jag kom ner till slutet av artikeln och läste att detta skulle innebära att Minnah som röstades ut i fredags kommer komma tillbaka in tävlingen skrek jag rätt ut av glädje! Minnah var en av mina favoriter och jag är verkligen jätteglad att hon får en ny chans!



Läs allt här;
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/idol2010/article7997735.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

Hammond/Chicago

När jag är depp, känner mig ensam och ledsen (we all have those days!) så finns det ett YouTube klipp som jag sätter på, och låter gå. Om, om, om, och om igen. Det är som att han sjunger till mig, och orden går rakt in i hjärtat. Älskade älskade Lambert, längtar så till vi ses i Stockholm!



Puss o Kram
Lina Lilja

Leave me alone!

Vissa människor fattar bara inte. Jag vill inte ha något med er att göra! Lämna mig ifred, sluta inkräkta på mitt privatliv. Det finns inget värre än när människor bara inte vill lämna en ifred. Sköt ditt så sköter jag mitt! Varför är det så svårt att bara fräsa ifrån? Jag är alldeles för snäll, suck...


Tomten borde ge mig saftigt med julklappar i alla fall...

Puss o Kram
Lina Lilja

Blondinbella flyttar isär

Bella och Nils har gjort slut, vilket faktiskt gjorde mig lite ledsen. Jag är inget jättestort fan av Bella men jag läser hennes blogg emellanåt och har hennes bok. Dessutom tycker jag de var typ det gulligaste paret på planeten! Men, men, sånt händer. Läs hennes inlägg här.

Har dessutom fått ett nytt schema från och med nästa vecka vilket ger mig lediga tisdagar men däremot fler håltimmar... Jaja, hinner inte skriva mer nu, måste sticka till bussen!

Puss o Kram
Lina Lilja

Berg Flyttar In!

Har väntat i flera veckor på att det här avsnittet skulle komma! Berg flyttar ikväll in hos Andreas Lundstedt och jag sitter naturligtvis klistrad! Ni som följt mig vet att jag är upp över öronen för den mannen, och jag hade mer än gärna bytt med Berg! Tyvärr får jag nöja mig med att följa det från soffan....


Har under en tid följt hans blogg och hade mer än gärna länkat om det inte varit så att han bara här om dagen meddelade att han skulle ta en paus. Naturligtvis ledsen men det är bra att man avslutar saker som inte känns bra! Hoppas snart att få se honom igen, såg Alcazar live när de var i Gävle förra sommaren, underbara minnen! Tyvärr har jag inte de bilderna på denna datorn... Oops, nu börjar det igen!

Puss o Kram
Lina Lilja

Genus/Jämställdhet

Tror ni jag suckade högt när min samhällslärare skrev upp det där på tavlan eller? Ni som känner mig lite bättre vet hur mycket jag AVSKYR att diskutera kön, könsskillnader, diskriminering, löneskillnader, osv., osv. Jag ser det inte längre som ett större problem, ja det var ett problem men kvinnor har inte längre sämre förutsättningar än män (i Sverige). Kan vi inte sluta tjata om detta liksom!? Men eftersom jag älskar att debattera så tyckte jag att det blev en ganska rolig lektion ändå. Nu fick vi en text att läsa igenom och några frågor att ta ställning till, vi behövde inte skriva ner svaren eller så, utan mest göra det i huvudet, men för att ha något att göra medan jag väntar på att tyskan ska börja så tänkte jag prata om dessa frågor här.



Detta är frågorna vi fick;

Varför tror du att flickor i allmänhet presterar bättre än pojkar i skolan?
Vad anser du om könsuppdelad undervisning? För/nackdelar?
Varför värderas många kvinnodominerade yrken lägre än mansdominerade?
(Tog bort sista frågan, den var inte så rolig)

Så, fråga ett; Varför presterar flickor i allmänhet bättre än pojkar i skolan?
Jag tror det beror lite på "duktiga flickan" - syndromet. Pojkar får vara pojkar, springa runt lite, stöka lite, medans flickor ska vara snälla, duktiga, plugga, osv. Sedan tror jag också kort och gott att flickor blir favoriserade av lärarna, och att de därav får bättre betyg, inte krångligare än så!

Fråga två; Könsuppdelad undervisning, för/nackdelar?
Jag ser absolut inga fördelar med könsuppdelad undervisning. Kan någon förklara för mig vad det skulle finnas för fördelar? Istället kan jag rabla upp massa nackdelar. Dels blir det mer tydliga skillnader mellan kvinnor och män, det är precis som att sätta en grupp människor i ett rum och säga "Ni ska vara såhär" och en annan grupp i ett annat rum och säga "Och ni såhär!". Kvinnor och män har rent genetiskt bara biologiska skillnader, inga skillnader i form av egenskaper osv., mer än de som samhället ger dem och som förstärks med könsuppdelad undervisning. Dessutom så finns det många som inte passar in i sin könsroll, och då kan det bli fruktansvärt fel! Jag ser självmordsstatistiken rasa i höjden bara... Usch, mardrömmar!

Fråga tre; Varför värderas många kvinnodominerande yrken lägre än mansdominerade?
Det gör de inte. Helt ärligt så tror jag inte att det är så egentligen, det är bara det socialdemokratiska samhället som vill säga att vissa jobb är bättre än andra. Anledningarna till att "kvinnoyrken" har sämre betalt än "mansyrken" tror jag är dels att det är något som hänger med från den tiden då kvinnor faktiskt blev nedvärderade i samhället, men också för att jag tror kvinnor överlag är dåliga på att löneförhandla, helt enkelt för att de "inte får ta plats".



Överlag så tycker jag jämställdhetsfrågor är så jävligt töntiga (då anser jag jämställdhet man/kvinna). Jag anser inte att det är något problem längre, det enda problemet är att kvinnor (typ FI) gillar att sitta och klaga, tycka synd om sig själv, och säga att vi kvinnor inte klarar oss själva (män har ingen egen dag, männen har inget eget parti, skärp er!). Kvinnor bara gnäller!

Det här är vad jag tycker och tror, kom gärna med invändningar!

Puss o Kram
Lina Lilja


Dikter

Ibland när jag saknar inspiration så googlar jag dikter, citat och låttexter. Det finns så himla många fina texter skrivna! Det är precis vad jag just gjorde, och då började jag hitta dikter som jag äääälskar, men som jag inte läst eller över huvudtaget tänkt på på flera år! T.ex. denna vackra;

Jag sådde några blommor
en för varje vän Jag tror att de var fyra
men särskilt minns jag en
Det blev höst och vinter och blommorna de dog
på våren kom de åter men kvar bara tre stod
Så kom de stora regnet med moln så stora grå
och nästa gång jag såg dem så var de bara två
Sen så kom då solen med allt de ljus den har
och plötsligt står där ensam en liten blomma kvar
Du härdades i solen
du drunknade i regn
En sak är då säker
du är en verklig vän



Eller den här;

Mina ägon kan tindra
Min mun kan le
Men sorgen i mitt hjärta kan ingen se



Det finns en blomma, vit som snö
kan ej vissna, kan ej dö
Denna blomma känner du säkert igen
trofast vänskap heter den!



Det finns också nyare dikter/citat/låttexter som är sååå fina! Typ texten i Westlife's "Safe" som jag blivit så kär i;

Hard to find a way to get through
It’s a tragedy
Pulling at me like the stars do
You’re like gravity
Even if the wind blows
It makes it hard to believe

How ya gonna love
How ya gonna feel
How you gonna live your life like the dream you have is real
And If you lost your way
I will keep you safe
We’ll open up all the world inside
I see it come alive tonight
I will keep you safe

Doesn’t even matter to you
To see what I can see
I’m crawling on the floor to reach you
I’m a wreck you see
When you’re far from home now
Makes it hard to believe

So how ya gonna love
How ya gonna feel
How you gonna live your life like the dream you have is real
If you’ve lost your way
I will keep you safe
Well open up all your world inside
Til you come alive tonight
I will keep you safe

We all fall down
We all feel down
Cus rainy days and summer highs
The more we pray the more we feel alive

How ya gonna love
How ya gonna feel
How you gonna live your life like the dream you have is real
How ya gonna love
How ya gonna feel
How you gonna live your life like the dream you have is real

If you’ve lost your way
I will keep you safe
Well open up all your world inside
So you come alive tonight
I will keep you safe

Well I will keep you safe
I will keep you safe


Såååååååå fint!



Nu börjar samhällskunskapen!

Puss o Kram
Lina Lilja


Safe!

Westlife har en ny låt ute nu, den är grym!



Deras nya album släpps typ i december, så det blir väl en bra julklapp till mig tror jag =) Har deras fyra senaste album, love them! Appropå jul så alla jag känner, räkna med att få Olof Röhlanders CD i julklapp, hehe. Håller på att räkna nu på hur många jag ska beställa! Och appropå Röhlander, den här nötknäckaren gav han sina FB vänner halv nio imorse, lagom pigg var man då på att tänka på det, men det är något att tänka på ändå!

Tänk om det du säger att du vill inte är det du egentligen vill? Tänk om det bara är anpassade önskningar utifrån vad du tror är möjligt eller vad andra vill? Så vad vill du egentligen?

Jadå, tänk på det! Och appropå blåbär, det snöar ute! =D

Puss o Kram
Lina Lilja

Finally QX!

Har gnällt och tjatat och tyckt QX borde ta sig i kragen och verkligen skriva något om "It Gets Better" - kampanjen. Bortsett från de få meningar den fick i en annan artikel, där jag hittade den, har det inte skrivits om den och det har heller inte gjorts några försök till en svensk kampanj. Efter lite påtryckningar (erkänner, jag är en av dem!) så har de nu ÄNTLIGEN skrivit om det! Inte en dag för tidigt!

Gå gärna in på FB och delta i "Bär något lila för att säga en självklarhet" (evenemang). Går helt enkelt ut på att du onsdagen den 27 ska man sätta på sig något lila, litet eller stort spelar ingen roll, för att stå upp mot främlingsfientligheten och stödja den här kampanjen. Gör det du också!

Läs artikeln på QX här och jag rekomenderar er verkligen till att se klippet de länkar till. Jag vet att det är ganska långt, men believe me, it's worth it. And btw, ta fram näsdukar! Jag grinade som ett litet barn....

Puss o Kram
Lina Lilja

Väntar...

Jag vankar fram och tillbaka, väntar. Utan att riktigt veta vad jag väntar på, fortsätter jag vandra fram och tillbaka, fram och tillbaka. Jag väntar på ett liv, känner mig så instängd, inlåst. Som en fånge som väntar på att få släppas ut. Juni 2013 kommer ingen vara lyckligare en jag, då blir jag utsläppt. Jag ska försöka att inte vänta ihjäl mig tills dess bara...



Väntar på bilen, på familjen, på någon som håller om mig, på ett liv, på att få komma härifrån, få flytta till en annan stad, en bättre stad. Väntar på ett ställe att komma hem till varje kväll, en mysig säng som väntar, någon att få somna bredvid, på ett bra jobb. Väntar på att få vara mig själv, få leva det liv jag vill, på rutiner, på att vara lycklig. Väntar på någon som försiktigt håller om mig och viskar "Jag älskar dig".

Puss o Kram
Lina Lilja

Not Ready To Make Nice



Puss o Kram
Lina Lilja

PridePark flyttar - igen

Nästa år kommer PridePark återigen flytta, denna gång till Kungsträdgården vilket i mina öron låter ganska bra. Förra året blev det så väldigt ocentralt, jobbigt att ta sig ut liksom. Har faktiskt aldrig varit i PridePark *Skäms Lite* men planerar att åka nästa år i alla fall. I år blev det bara paraden...



Något som också är nytt för 2011 är att det kommer vara en öppen park utan entréavgifter vilket visserligen min snåla del tycker ganska bra om, men varningsklockorna ringer ändå i huvudet. Under Pride i somras pratade jag med en lesbisk kompis som är några och tjugo som tyckte det var jobbigt att det blivit så billigt att gå på pride. Eftersom det är så billigt att gå menar hon på att heterosexuella småungar som egentligen inte är intresserad av Pride som går för att de har tråkigt och vill gå på festival, och det kan jag väl hålla med om även om jag aldrig varit där. Hela grejen med Pride är liksom att få slippa det heteronormativa samhället och få vara i ett homonormativt ställe där man inte behöver vara rädd att ragga på folk man tycker om, det försvinner liksom lite när "alla" blir insläppta. Självklart ska alla få gå, så misstolka mig rätt, men jag hoppas ni förstår vad jag menar.



Ovannämnda anledning är bara en mindre anledning till varför varningsklockorna ringer i huvudet. Största anldeningen till varför jag är orolig är (jag vill verkligen inte säga det här) rädsla. Ren och skär rädsla över vad som skulle kunna hända. Hatbrott är alldeles för vanligt och jag vill inte veta vad som händer när människor utan annat intresse än att skada folk som är "annorlunda" kommer in i PridePark. Jag är ledsen, och jag önskar verkligen inte jag sa det här, kanske överdriver jag, kanske oroar jag mig i onödan, men jag kan bara inte slå undan tankarna på allt våld som kan komma.

Jag ber till Gud och hoppas på att jag är fel, men jag kommer nog kolla mig några extra gånger över axeln i sommar... Läs mer på qx.se här och här.

Puss o Kram
Lina Lilja

Tävlingen avgjord!

Minns ni inlägget jag gjorde i början av september om SAS Nya Affärsidé? En tävling där det vinnande paret skulle bli det första samkönade att vigas i luften. Nu är det avgjort! Det blir två par som blir vigda till och med! Först ut är det tyska paret Aleksandar Mijatovic och Shantu Bhattacherjee, men sedan får även det polska paret Ewa Tomaszewicz och Gosia Rawińska gifta sig. Jag hoppas de blir lyckliga!



Läs allt om paren här;
http://www.qx.se/Xtra/liv/15718/karlekspar-vigs-i-luften

Puss o Kram
Lina Lilja

Måndagsmorgon

Suck, suck, suck, suck. Nu har jag brutit ihop, nu ska jag bita ihop och se det positiva. Vad som hänt? Vaknade imorse, mådde jättedåligt. Feber, och fortsatt jätteförkyld. Tänkte att jag ändå ska åka in till skolan en sväng, på företagsekonomin, och sedan skippar jag idrotten och åker hem. Det var sista lektionen på ett projekt vi har, så jag kände att jag var tvungen att åka in en sväng. Kommer till skolan, öppnar datorn, och läser att våran lärare är hemma med sjukt barn = ingen lektion = jag hade trots allt kunnat sjukskriva mig och vara hemma! Jaja, ljusa sidan, åker hem med bussen klockan tio så kommer hem tidigt i alla fall =)

Ska nu åka hem och krya mig ordentligt, MÅSTE, MÅSTE, MÅSTE bli frisk nu! Tills bussen går så fortsätter jag att grina och kika på filmer från It Gets Better projektet. Sååååååå fint!



Puss o Kram
Lina Lilja

Tänkt

Okej, jag har funderat på en sak. Det slog mig för ett tag sedan, och jag har inte riktigt kunnat släppa det liksom. Vill också börja med att säga att jag inte menar något illa, jag diskriminerar ingen, så släpp det på en gång. Hade jag haft aningen fler läsare hade jag antagligen hängts ut för allt möjligt efter ett sådant här inlägg, men jag menar inget illa, jag konstaterar bara fakta. Tänk efter lite istället.



Tjejer generellt gillar att kramas och pussas. Man kramas när man möts, och har man lite alkohol i kroppen så blir det även en del pussar och småhångel. ALLA gör inte detta, men generellt är kvinnan sån. Männen är inte så. Det är "grabbkramar" som gäller, det är en machostil som används och grina gör man inte! Pussa finns inte ens.

Okej? Tänk er nu i ett sportsammanhang, typ fotboll eller ishockey. Stämningen är liiiiite annorlunda. Pussarna kommer kanske inte, men kramas gör man definitivt, och gråter mer än man trodde var möjligt! Det är som att i ett sportevenemang så gäller inte "killreglerna" som gäller alla andra dagarna.



Tycker bara det är lite kul att det är så noga om dagarna hur en kille ska vara, men när det är sport som gäller, då spelar det absolut ingen roll! Och glöm inte att detta är en grov generallisering, killarna i CUF t.ex., de kramas och gosas jämt =D

Puss o Kram
Lina Lilja

Musik

Jag älskar när orden inte riktigt räcker till, men det finns en låt som så bra beskriver vad man känner. Så har jag det just nu, tyvärr lyckades jag inte hitta en Lisa Nilsson version, så ni får klara er med en förkortad version från idol...



Puss o Kram
Lina Lilja

Fullt upp!

Igår var min dag helt fullspäckad och hann inte sitta vid datorn en endaste sekund, därför blev det inget bloggande. Åkte till Stockholm med tåget vid åtta, var framme halv tio. Tunnelbana till Röda Korset, där jag var på kurs hela dagen. Åkte därifrån vid halv fem, tunnelbana till T-centralen, satt där typ en timma och väntade på tåget, tog tåget hem. Var hemma vid sju, gjorde mig iordning, klockan halv åtta kom kusinen och hans familj för att fira pappas födelsedag (han fyller år idag, grattis! =)).

Vi åt middag, hela tiden halvsov jag (var så sjukt trött!). Vid halv tio någonting hade vi ätit upp och vi tre ungar bestämde oss för att se på film. Vi satte på Ondskan och den hann knappt börja innan jag hade slocknat. Sov till typ halv ett då pappa väckte mig. Kusinen hade gått hem, så jag gjorde mig snabbt iordning, kröp i säng och somnade på två sekunder. Sov till halv nio imorse. Så sjukt trött!

Nu ska jag snart in och rida en sväng, därefter ska jag återigen hem och kurera mig. Känner att allt mitt kurerande har givit lite effekt, känner mig bättre och bättre! Imorgon är det skola igen, normal skoldag. Kanske dags att vara frisk då...

Puss o Kram
Lina Lilja


Minnah!

Neeeeeeeeeeeeeeeej, inte Minnah!!!! Hon var helt underbar, jag kommer sakna henne sjukt!!!! Snyft...

Puss o Kram
Lina Lilja

What Do You Want From Me????



Puss o Kram
Lina Lilja

Like Before

Livet förändras, människor kommer och går, man blir äldre, klokare(?), man går vidare. Ibland önskar jag bara att jag kunde vrida tillbaka klockan, få vara liten igen. Eller få vrida tillbaka klockan bara något år. Så mycket har förändrats på så kort tid, det mesta till det positiva, but still... Jag har svårt att hänga med.



Visst har jag fått många nya vänner, som jag inte vill släppa i första taget, men samtidigt så har jag förlorat flera människor i mitt liv, bland dessa några riktigt bra vänner, or so I thought anyway... Jag ska inte sitta här och spilla tid över människor som visade sig inte vara något för mitt liv, men jag kan inte sluta fundera på vad som hade hänt om livet hade valt en annan väg, om saker och ting bara hade varit lite annorlunda. Jag kommer aldrig få svaren på dessa frågor, istället får man fortsätta gå och aldrig vända sig om.


Puss o Kram
Lina Lilja

Peter Jöback <3

Jag har fortfarande lite ångest över att jag inte fick gå på Jöback förra veckan. Just nu så visar det sig genom att rummet fylls med musik med just Peter. Åh, vad gärna jag hade viljat gått på den konserten förra veckan! Suck, VARFÖR tjatade jag inte lite till?



Puss o Kram
Lina Lilja

Vi Lyckades!

Idag var det avslutning på våran casevecka. Det avslutades med redovisning på vad vi gjort, och lite flirt med lärarna för att de skulle sätta in pengarna. Vi valde ett hotell i Uganda, lite riksfyllt då turism inte är något de är kända för direkt, men va fan, lite måste man ju chansa! Och vi lyckades, vi fick pengarna! Yey! Tror inte de kunde motstå detta;


Sista sliden på PowerPointen, alla asgarvade när den kom upp! Helt klart avgörande faktor ;)

Hade tänkt åka till stallet nu och ta hand om pollen för att sedan åka hem och kurera mig, men jag kom på att det är möte i stallet ikväll som jag verkligen behöver gå på, så istället tänker jag åka hem nu en sväng och åka in till stallet vid tre istället för att hinna göra allt klart till mötet klockan sex. Imorgon är jag ju ledig och det enda inplanerade är hästen, så jag får kurera mig en massa då istället!

Puss o Kram
Lina Lilja

Förkyld!

Vet ni hur mycket jag avskyr att vara förkyld? Man känner sig så äcklig när man går runt och snörvlar, och man har så ont i halsen att man varken kan prata, äta eller dricka. Dessutom kan man inte andas. Bläää. Kom hem för en liten stund sedan och har nu ätit middag samtidigt som jag har fortsatt att titta på fillmer från It Gets Better - projektet. Nu väntar jag på att te't ska koka upp, sedan ska jag bädda ner mig i soffan framför en massa bra serier.



Hade egentligen ingen lust att gå till skolan när jag vaknade men dels så var det här sista skoldagen innan helgen (20 minuter skola imorgon, ledig fredag) så då kändes det töntigt att vara hemma när jag lika gärna kunde vara hemma och krya torsdag fredag istället. Dessutom så har jag en häst att ta hand om samt att jag var på ett möte. Har big plans och jag tror det kommer bli så bra! Självklart kommer ni få höra mer så småningom, men just nu är det lite småhemligt.

I alla fall så är jag ganska glad att jag åkte till skolan. Vi hade sjukt mysigt, avslutade dagen med att titta på film och till detta fick vi chips, kakor och cola. Sååå gott! (Och onyttigt) Ska börja träna nu när jag inte rider lika mycket, men självklart så kommer ju förkylningen som på beställning...
Kan ju ännu inte ta bilder med nya mobilen, så jag har snott bilder från klasskompisen Amanda (http://afberglund.blogg.se/).







Nä, nu ska jag gå och bädda ner mig. Hörs!

Puss o Kram
Lina Lilja

It Gets Better

Just nu pågår en av de finaste kampanjerna ever, jag har suttit och tittat på massa videosar och läst massa stories och bara ryst och grinat. Så jävla fint! Började med att läsa den här artikeln på qx.se om en kille i Mora som i flera års tid blev mobbad pga sin läggning, utan att skolan gjorde något ordentligt åt det!! Han får nu 100 000 i skadestånd, men det spelar ingen roll, att det över huvudtaget kan hända är fruktansvärt.



I USA har flera ungdomar uppmärksamats då de tagit sitt liv efter vad de utsatts för pga sin sexuella läggning. Därför startade Daniel Keenan Savage en kampanj med namnet "It Gets Better" som går ut på att HBTQ-personer som gått igenom svårigheter ska berätta om det här, och hur livet senare blev bättre, för att motivera ungdomar att fortsätta kämpa genom High School, och för vem man är. Det är så fint att jag blir tårögd bara av att skriva det här!

Tyvärr har kampanjen, som visserligen är ganska nystartad, ännu inte fått så mycket uppmärksamhet i Sverige, men jag tycker att vi nu ska sprida detta så att även Sverige uppmärksammar denna fina kampanj! Gå även in på YouTube kanalen här för att se filmer från kända och okända människor vars liv har blivit bättre. Titta på Dan och hans partners film här nedanför.



Det är så fint! Hjälp nu den här kampanjen växa och gå som en våg genom världen, jobbar just nu om Uganda i skolan där det idag är olagligt att vara homosexuell. Homosexualitet kan idag straffas med 14 års fängelse och ett förslag ligger även om att det ska kunna ge livstids fängelse och även dödsstraff!

It Gets Better!

Puss o Kram
Lina Lilja

Stallet

Well, även om jag inte kommer fortsätta rida privatisar i framtiden så ska jag rida en hel massa privatisar denna vecka. Ska snart iväg till stallet och rida första för veckan. Tjatade i flera timmar på min lärare om att vi skulle få sluta lite tidigare för att jag skulle få hinna med tidiga bussen (vi var klara, arbetade ingenting utan roade oss med att spela spel), men nej, det fick vi absolut inte, vi skulle sitta kvar hela tiden!

Tio minuter efter att min buss gått säger läraren;
"Okej då, ni verkar inte ha något att göra, nu slutar vi!"
Schysst, jävligt schysst. Min dag som redan var så underbar liksom. Han skulle efter att vi slutat försöka prata med mig om hur det gått att jobba i gruppen idag, men jag kände inte för det utan var sådär arrogant som bara jag kan göra. Sitter och läser bloggar, lyssnar på musik i headsetet, och mumlar mina svar, samtidigt som han försöker prata. Retar man upp mig när jag redan är på dåligt humör, då får man veta det också!

Nej, nu ska jag roa mig i en timma till innan bussen går *Suck*. Hejsvejs!

Puss o Kram
Lina Lilja

Peter Jöback

I fredags var Jöback i Gävle och uppträdde. Jag ville jättejättegärna gå, men samma vecka var det både Grease och Queen så mamma tyckte det blev för mycket och mina pengar räckte inte =( Satt och smågrina hela kvällen i fredags för att jag inte fick vara där, och när jag läste recensionen i tidningen på lördagen igen blev jag lika deppig igen. Ville så gärna se honom! Nu sitter jag och lyssnar på den superbra artisten på youtube, och återigen är jag depp över att jag inte fick se honom i fredags... But some day I will!



Puss o Kram
Lina Lilja

Stora förändringar

Mitt liv går sakta men säkert framåt, eller har gått i alla fall. De senaste månaderna så har livet blivit bättre och bättre, inte bra, men betydligt bättre. Men nu har jag kört fast och stora förändringar krävs för att jag ska fullt ut kunna leva det liv jag vill leva. Egentligen skulle jag vilja flytta till en ny stad, ny skola, nya vänner och börja om med ett nytt liv, men nej, det vägrar mamma tillåta. Är man dessutom inte ens 17 år fyllda och utan inkomst bortsett från studiebidraget är det inte mycket man kan göra bortsett från att fortsätta tjata och vänta på att tiden ska gå...



Så istället blir det till att göra de förändringar som går att göra här hemma. Nummer ett har redan inletts; Operation sluta rida. Det känns fruktansvärt, men det är något jag har funderat på väldigt länge. Jag är aldrig glad när jag kommer från stallet längre, istället känns det bara jobbigt att åka dit. Så nu håller jag på att sprida att jag inte kommer ta hand om privathästar längre, och ikväll ska jag ringa alla ägare till de hästar jag rider regelbundet för att säga att jag kommer sluta.



Det känns riktigt jobbigt faktiskt. Inte bara att ringa och säga att jag inte kommer fortsätta rida deras häst, utan framför allt bryta bandet till det som i så många år varit mitt liv. Där jag har spenderat hela min uppväxt, all min tid! Jag kommer dock fortsätta rida en gång i veckan, lektion, tills vidare. Sluta rida helt tror jag inte jag skulle klara, jag älskar hästarna för mycket!

Just nu känns det tungt, men jag tänker långsiktigt. Och by the way, det här är bara steg ett, mer saker (och jobbigare) kommer att ske...

Puss o Kram
Lina Lilja

Godnatt!

Glömde berätta en sak imorse! I lördags när vi skulle irra oss mot hotellet så var en massa gator avstängda pga filminspelning! Coolt! Sa vi, undrara vilken film? Spanade efter nå snygga kändisar men såg inga =( Det var väldigt stort område avspärrat, och själva filminspelningen var en bra bit innanför staketen. Pappa undrade om det kanske kunde vara Millenium, men näää, sa jag, de har ju varit i Uppsala ju!

Slog upp Aftonbladet på vägen hem igår, och mycket riktigt, det var Millenium! Coolt va? Jag tyckte det var lite coolt i alla fall =D

Har ikväll varit och övningskört, vilket gick ganska bra, tills jag fick motorstopp fem gånger i rad på en påfart... Mindre kul. Men men, det löste sig och vi kom hem =D Nu ska jag sova, är skittrött!

Puss o Kram
Lina Lilja

Helgen!

Jag vet att jag har varit jättedålig på att uppdatera under helgen, men dels har tillgången till internet och dator varit begränsad, dels har det varit fullt upp och dels var jag sjukt trött igår när jag kom hem. Dessutom har jag inte riktigt lärt mig mobilblogga än.... Mina teknikskills är inget att skryta med direkt.

Okej, lördag. Stack hemifrån typ halv nio, var parkerad i Stockholm vid elva, blev lite shopping, dock inte så mycket. Köpte inga kläder alls! Eller ja, ett par strumpbyxor att ha på kvällen, men vet inte om det räknas ;) Däremot blev det en parfym på Åhlens City, älskar att gå på deras parfymavdelning! Tyvärr hann vi inte gå så länge, men jag slängde med mig Carolina Gynnings "By Night", tyckte den var ganska fräsch. Dessutom köpte jag en ny mascara som jag tycker funkar skitbra! Maybelline var märket, minns inte vad produkten heter dock...

Såg dessutom Micheal Jackson utanför Åhlens! Någon kille som uppträdde och dansade till hans låtar, skitbra! Har tyvärr ingen kamera på min mobil än (hjälp någon?) men jag tvingade syrran knäppa lite kort, ska se om jag kan lägga upp dem ikväll.

Sedan bar det av till hotellet. Bodde på Elite Marina Tower ute vid Saltsjöqvarn. Sjukt fint område och sjukt fint hotell! Bad, dusch, göra sig iordning. Drink i baren innan båten till city. Åt på en italiensk restaurang och tog sedan spårvagnen till Cirkus för att se We Will Rock You, en musikal med Queens låtar. Det var en ganska lam story, skämten var moderna och bra dock, även om det var lite väl mycket anspelningar på sex (väldigt jättemycket anspelningar på sex). Däremot var det en grym stämning i publiken och (såklart) kom de bästa låtarna sist. Till We Will Rock You så sjöng och dansa alla med, därefter körde de We Are The Champions som extra nummer, då stod hela publiken upp, sjöng med och med armarna i luften, grymt! Därefter tackade de, ljusen tändes och showen var slut.

Sakta började publiken gå ut samtidigt som de klappade i We Will Rock You-takt. Jag ser att ena ljuskillen precis ska gå ner när han hör något i örat, sätter sig till rätta igen, lamporna släcks, och de kör ett oplanerat extra nummer, nämligen We Are The Champions en gång till. Jag ryser bara jag tänker på det, stämningen var så grym!!

Det bar av i taxi till hotellet igen efteråt. Pratade med en kompis mellan akterna, som var på eftervalskonferensen med CUF som jag missade pga att jag skulle fira min farbror. Bestämde dock att jag skulle åka endast dag två istället, dvs. söndagen. Så jag gick och la mig på en gång när vi kom till hotellet, för att jag skulle hinna sova något. Klockan var strax före tolv när jag kröp i säng. Kvart över sju klev jag upp på morgonen, en snabb hotellfrukost (det var jag och två pers till där när frukosten öppnade halv åtta!), innan det bar av mot City. Tog bussen till Slussen och virrade mig sedan mot Gamla Stan där jag hängde på eftervalskonderensen hela dagen. Tog tåget hem halv fem, var tillbaka i stan vid sex. Åkte och handlade ärtsoppa (mums!) som jag satte mig framför bingolotto (och Linda Bengtzing :P) och åt. Gick och la mig tidigt, vid halv tio.

Imorse var jag hos naprapaten, nu sitter jag i skolan. Hörs senare!

Puss o Kram
Lina Lilja


Bingolotto!

Har haft en helt underbar helg som nu precis avslutades med Bingolotto, söta Linda och gulliga tjejerna i Timotej. Ska nu hoppa i säng, är suuupertrött! Blev lite eftervalskonferens med CUF idag också, lite halvspontant sådär. Berättar mer imorgon, måste sova nu!

Puss o Kram
Lina Lilja

Cirkus

Sitter nu på plats på Cirkus. Showen börjar snart! Berättar mer sen... Puss o Kram Lina Lilja

Hotellet

Är nu på hotellet och ska ta ett bad. Uppdaterar lite senare och berättar vad som hänt under dan!

Puss o Kram
Lina Lilja

Idol!

Orkade inte skriva igår, så skriver nu istället. Ska snart dra mot den stora staden för att spendera helgen där, übermysigt ska det bli! =D

Men back to business. Idol. Linda är fortfarande min favorit, var lite besviken på henne. Två andra som dock inte synts så mycket men som har växt och blivit riktigt grymma är Minnah och Daniel. De kan man nog vänta mycket skoj ifrån!

Jag blev jätteledsen när Sassa och Linda ställdes emot varandra. Sassa är egentligen ingen stor favorit, men tyckte hon kunde fått stanna lite mest för att få lite "status". Tycker det har varit alldeles för få HBT-Idoler hittills (ända jag kan tänka på i skrivande stund är förra årets Mariette och Eddie), och jag tror hon skulle kunna bli en bra förebild för många. Men, men, så kan det gå!

De jag vill ska åka är istället Geir, Jay, Alice och Linnea. Framför allt dem har jag svårt för, antingen deras musikstil eller också deras röst. Jaja, än har vi bara börjat!



Puss o Kram
Lina Lilja


Tankfull

Huvudet är fullt av tankar hit och dit, det blir ingen riktig ordning på dem. Vet inte vad jag ska säga, vet inte vad jag ska skriva, vet inte vad jag gör, men alla tankar finns där. Är inte glad, är inte ledsen, är bara tankfull. Vet inte vad jag tänker, men tankarna fladdrar. 

Livet är som en golfboll,

man får några smällar hit och dit

och sedan åker man ner i ett hål i marken.





Lyssnar på mycket musik när jag är tankfull, och just nu är det Kelly Clarkson som rullar...

Puss o Kram
Lina Lilja

Nobelpris

Vi är mitt uppe i tillkännagivningen av årets Nobelpristagare. Idag ska Nobels Fredspris tillkännages, i mina ögon det finaste Nobelpriset man kan få. Förra året fick Obama priset, och jag minns tydligt när vi fick reda på det. Jag satt på lektion i USA, och min lärare knäppte på tv:n. Hon var en av de få i området där jag var i alla fall, som tyckte om Obama, och även jag är ett stort fan av honom, så vi blev jätteglada när vi fick reda på det. Dessutom, så konstaterade hon ju att "Nobel är ju från Sverige! Det är ett svenskt pris!" Japp, det är det, och är man ensam svensk i ett område där det kryllar av amerikaner så är man ganska överlycklig och tycker att det är ganska coolt när något kommer från lilla landet mitt i ingenstans - Sverige.



Så tro mig när jag säger att jag skrek rätt ut varje gång jag såg Malin Åkerman i en film, såg reklam om Mamma Mia, hörde Abba-musik eller något i den stilen. För att vara så väldigt litet så hävdar sig Sverige sjukt bra i Sverige måste jag säga!


Malin måste vara en av de vackraste människorna som någonsin vandrat på denna jord!

Vill ni följa allt om Nobelpriset, gör det på aftonbladet.se här;
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7920054.ab

Puss o Kram
Lina Lilja


Allt på en å samma gång!

Har nyligen varit på möte med CUF. Gick väl sådär, men mycket skitsnack hanns det med i alla fall! Trevligt som alltid att få tjata av sig =) Pappa kom sedan för att hämta mig, han ringde när han var på väg och sa att jag kunde få köra, vi skulle åka och handla samt hämta syrran. I mörker? svarade jag, och han sa ja, det är väl dags att träna på det också.

Så tja, jag körde för första gången i mörker, för första gången i regn (visserligen duggade det bara, men ändå) samt för första gången stadskörning. Ett par motorstopp hände tyvärr i stadskörningen (skyller dock detta på pappa, inte jättelätt att köra när någon stressar en!) men både mörkret och regnet klarade jag galant! Måste säga att jag är en naturbegåvning på bilkörning!

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag tenta av min engelska, en hel dag med prov! Det blir... spännande... En aning nervös måste jag erkänna. Godnatt vänner!

Puss o Kram
Lina Lilja

Stark

Att vara stark är inte
Att aldrig falla
Att alltid veta
Att alltid kunna

Att vara stark är inte
Att alltid orka skratta
Att hoppa högst
eller vilja mest

Att vara stark är inte
Att lyfta tyngst
Att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
Att leva livet som det är
Att acceptera dess kraft
och ta del av den
Att falla till botten
Slå sig hårt
Och alltid komma igen

Att vara stark är
Att våga hoppas
när ens tro är som svagast

Att vara stark är
Att se ljus i mörkret
Och alltid kämpa
för att nå dit
.
_________________________________________________________________

Puss o Kram
Lina Lilja


Mig trampar man inte på!

Har just skickat iväg ett jävligt surt mejl till en stackars människa, på grund av en annan människa. Lång story kort så har det blivit lite tjafsigt för att en tjej inte gjorde som vi sa på vårat möte, och som står i vårat protokoll. Vi får lida för det, då hon dessutom ändrar i protokollen i efterhand. Egentligen så kan jag väl betala de där två hundra kronorna extra, även om det är jävligt surt då det finns mycket annat man kan göra för pengarna, men det är mer själva principen. Hon har gjort fel och vi får sota för det! Sådan jävla smutsig affär så det är inte sant, ridsporten är verkligen en jävla värld!



Jag tvivlar på att jag kommer få rätt, men det känns viktigt ändå att göra det. Att stå upp för mig själv och verkligen sätta ner foten, att säga att det hon gjort är fel och att alla andra vet om det också! För en sak ska ni veta kära vänner, mig trampar man inte på.



Puss o Kram
Lina Lilja

Grey's Anatomy!

Kan meddela att allt inte går som jag vill just nu. Mina telefoner och datorn vill inte riktigt samarbeta vilket gör att jag just nu sitter och manuellt skriver över 211 kontakter. Hur jag ska få över musiken har jag inte riktigt löst än, men det är inte riktigt lika viktigt i alla fall...

Just nu sitter jag och lyssnar på Olof, men tänkte snart gå och fortsätta jobbet framför tv:n. Och ikväll börjar Grey's Anatomy! Yey!!! Ska försöka arbeta på nu så alla kontakter är över på nya telefonen tills dess =)

Puss o Kram
Lina Lilja

The Last Song

Jag och syrran tittade just på den filmen, sjukt bra alltså! Grinade gjorde jag också, rena rama syndafloden här hemma. Har blivit så sjukt blödig på senaste tiden... Men jag rekomenderar den varmt, verkligen värd att se!



Just nu håller jag på att aktivera min iPhone, så spännande! Men snart ska det fungera =) Var även och köpte ett rosa band idag, gör det ni med!

Och för er nyfikna, pratade just med papsen på telefon och när jag skulle byta öra lyckades jag slå till mig själv på läppen med den, sjukt ont gjorde det och jag känner fläskläppen komma. Haha, snacka klantigt!

Puss o Kram
Lina Lilja

Dags för hjältar!

Nu är det återigen dags att nominera just din hjälte! Någon som du tycker är värd att nominera till Årets Vardagshjälte för något han/hon gör elller har gjort. Nominera så många ni bara kan, för jag vet att det finns hjältar där ute värda att uppmärksammas!



För mig innebär den här tiden av året alltid lite ångest. Varje år lovar jag mig själv att till nästa år, då ska jag ha gjort något, hjälpt någon, på ett sätt som gör att jag skulle ha förtjänat det priset lika mycket som de som fick det. Jag vill egentligen inte ha priset, jag vill mer känna att jag skulle kunna ha förtjänat det, att jag hjälper andra så pass mycket att jag skulle kunna förtjäna det. Jag vill vara min egen hjälte helt enkelt! Men återigen så sitter jag här och inser att jag ännu inte gjort ett dugg som skulle kunna ge mig ett pris som hjälte, ännu är jag ingen hjälte.

Men jag ska se till att jag en dag blir en hjälte, det är vad jag ska göra med mitt liv. Fram tills dess ska jag, liksom ni, nominera mina vardagshjältar, och det gör vi här.



Puss o Kram
Lina Lilja

Glömd


Just nu lever jag mitt liv efter denna dikt...



Puss o Kram
Lina Lilja

Depp

Lika glad som jag var tidigare idag, lika depp är jag nu. Dessutom har jag skitont i ryggen, och naprapaten hade inte tid förrän nästa vecka. Men men, det blir till att gå och lägga sig med Röhlander ikväll då! Inte mer med det, imorgon är en ny dag.

Godnatt!

Puss o Kram
Lina Lilja

Mot stallet

Nu lämnar jag skolan och åker förbi stallet en sväng. Sedan blir det hem och käka middag innan det återigen blir stallet och lektion!



Puss o Kram
Lina Lilja

Dålig stil Åkesson!

Okej, de tog sig in i riksdagen på ett demokratiskt sätt, det köper jag. De ska få sitta där, fine, hur mycket jag än ogillar det så finns det inget man kan göra. Okej, det var säkert ett välplanerat spel igår vid omröstningen av talmannen, varje drag var planerat från alla tre lägen. Fine, vill han komma i folkdräkt så är väl det okej, jag hindrar honom inte.

MEN när han stormar ur kyrkan mitt under pågående gudstjänst, med kungafamiljen och hela riksdagen närvarande, då har det gått för långt! Jävligt dålig stil Åkesson, visst, jag fattar, det kanske var provocerande att lyssna på, men det är fan kristna kyrkans grundprincip; ALLA ÄR LIKA MYCKET VÄRDA! Då måste man också få predika om det!



Det börjar verkligen kännas som sandlådefasoner. Ska de sitta i riksdagen så måste de kunna bete sig på ett vuxet sätt också! Skärpning Åkesson!

Läs direktrapporteringen på aftonbladet.se eller om SD:s utstormning här;
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/sverigedemokraterna/article7902089.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

Mitt braiga liv!

Jag mår heeeeeeelt underbart just nu! Jag bara måste säga så, för jag gör det! Jag har gått från att ha varit den där irriterande negativa tjejen med facebook uppdateringar som får folk att tro att man ska ta livet av sig till att bli den där irriterande positiva tjejen med facebook uppdateringar som får folk att vilja stoppa huvudet i sanden på grund av alla smilisar.

Det softa schemat jag har nu passar mig perfekt, jag behöver rutiner med variation liksom (komplicerat, I know). Att jag, som idag, kan åka ut till IKEA på förmiddagen, kika runt lite, planera för hur jag ska göra om i mitt rum och så vidare, jag njuter av det! Och god lunch fick jag också =)



Livet ler verkligen just nu! Visst finns det störmoment, irriterande och energisugande människor, saker som inte riktigt går som man vill, men vad spelar det för roll? Det är mycket roligare att fokusera på det som går bra =D

Puss o Kram
Lina Lilja

Mitt underbara schema!

Vet ni vad jag ska göra? Nu snart ska jag övningsköra med pappa, därefter IKEA, lunch, och sen tre timmar skola, därefter stallet. Fatta nice dag! Och hela min vecka kommer bli så här, ALLA mina veckor kommer att bli så här! Har tentat av matten nu, och på fredag engelskan, så då går jag i skolan;
Måndag - 13.00-16.20
Tisdag - 12.25-15.25
Onsdag - 8.20-16.00
Torsdag - 9.35-12.05
Fredag - Inte alls!

Fatta nice jag har det va! x) Avis?? Fast det blir så här bara några veckor, sedan ändras schemat. Men äsch, jag har det jävligt lugnt i några veckor i alla fall =D

Puss o Kram
Lina Lilja

Energisugande människor

Skulle precis sätta mig och skriva världens längsta och tråkigaste inlägg om människor som verkligen suger energi ur en, människor som man tyvärr måste leva med ändå. Samtidigt skulle jag sätta på pepp-CD:n för att komma på lite bättre tankar och låta Olofs röst få sjunka in i hjärtat. Så blev det inte, jag hann inte dit.

Loggade in på FB och ser att Olof med anledning av föregående inlägg länkat till min blogg på FB vilket skjutit besöksstatistiken i taket, vilket alltid är trevligt. Och fina ord är alltid värmande! Vilket gjorde att farbror Röhlander fått mig att skratta och le, utan att jag ens behövde sätta på CD:n!

Dessutom kom jag ju på allt bra som hänt mig idag! När jag kom hem fick jag reda på att min iPhone nu väntar på posten, det skulle ta minst en månad, det tog en vecka! Hur underbart är inte det!?

Och imorse när jag slog upp tidningen så fick jag se den här insändaren där det bland annat stod "...och den vackra, modiga ”Det är ditt och mitt fel”. Tack för den Lina Landström!" och "Så sann är Linas beskrivning, tyvärr: SD vann en seger varje gång en politiker inte vågade gå i svaromål (av rädsla att förlora röster på högerkanten?), varje gång en av oss inte orkade skriva en insändare, varje gång media var ”korrekt” och inte granskade och drog paralleller..."

Det gjorde mig så otroligt glad och varm om hjärtat att någon läst min insändare, reagerat, och själv vågat skriva en insändare! Trots att allt inte gått perfekt idag så känner jag just nu att livet ler, det här kommer gå bra. Nu är allt möjligt! =D



Puss o Kram
Lina Lilja

Olof Röhlanders nya bok

Som ni alla säkert redan vet så finns det en man som förändrat mitt liv. Olof Röhlander är hans namn och jag lyssnar varje morgon på hans CD för att peppa mig till en bra dag, och det funkar! I alla fall allt som oftast, ibland inte, och då lyssnar jag på CD:n även innan jag går och lägger mig också. Hans nya bok innehar jag också, även om jag tyvärr inte hunnit läsa den än (har en engelskabok som måste vara utläst tills på fredag till skolan, den går lite före...). Däremot tycker jag att ni borde låta honom förändra även ERAT liv!



Ni som har råd borde gå på någon av hans föreläsningar, ni som har lite mindre pengar kan köpa boken och pepp CD:n, och ni som inte har råd att lägga ut några pengar alls borde anmäla sig till hans veckobrev - det kostar ingenting! Eller så gör man alltihopa! All information om allt detta finns på hans hemsida, klicka på länken nedan;

Olof Röhlander aktuell med ny bok.

Puss o Kram
Lina Lilja

Kaos i Riksdagen

Ingen kan väl ha missat det totala kaoset som råder i Riksdagen just nu. Moderaten Per Westerberg blev just vald till talman, Alliansen fick stöd av SD och ja, vad mer kan man säga? Oppositionen verkar inte hålla ihop i alla fall då det enligt siffrorna inte verkar som att alla rödgröna röstade på Sosseförslaget.

Har faktiskt inte orkat följa debatten under förmiddagen om jag ska vara ärlig, hoppade just in i allt. Har själv tentat av matten vilket gick sådär, satsade på MVG men just nu känns det som ett VG. Lite surt... Men men, försöker hålla humöret uppe ändå och ska precis läsa Olof Röhlanders veckobrev med en massa pepp. Vi hörs senare!

Puss o Kram
Lina Lilja

Dansfeber

Låt oss prata om Transfeber, nej förlåt, jag menar Dansfeber. Jag tyckte inte alls om programmet till en början, men det har blivit bättre och bättre! Har tyvärr inte tid att titta på lördagarna, men jag spelar in det och tittar på det i efterhand, tyvärr är det två avsnitt jag ännu inte hunnit se. Idag satt jag och tittade på gårdagens och tja, skrattar gör man ju i alla fall!



Favoriterna hittills är i alla fall Tobbe och Marko som Dirty Dancing. Så jävla roligt! Fast tv-bönderna var inte helt fel heller, eller Carola, Lady GaGa, tja, alla är bra helt enkelt! Jag vet verkligen inte varför jag inte tyckte om programmet från början, för det är ett humorprogram, lekfullt, där kända svenskar bjuder på sig själv till den grad då det nästan blir pinsamt, allt för välgörande ändamål. Ett vinnande koncept!

Sen att alla tycker det är sjukt kul att uppträda i det motsatta könet, tja, det är ju bara extra kul ;) Marko som kvinna, Agneta som man, Peter som glittrig tjej, sjukt kul helt enkelt!

Puss o Kram
Lina Lilja


90-tal!

Underbara, härliga 90-tal. Gameboy, Pokemon, Weise på julafton, Tamagotchi, Jojon, Piggelinglassen för 6 kronor, alla underbara julkalendrar som t.ex. Mysteriet på Greveholm och När Karusellerna Sover, ja, jag skulle kunna fortsätta forever.

Men mest av allt, minns ni MUSIKEN!? Har världens nostalgi just nu när jag lyssnar på A-Teens, Spice Girls, Aqua och dessutom massa schlagerlåtar från 90-talet. Underbart säger jag bara, underbart!











Puss o Kram
Lina Lilja

Prommis

Tar återigen en paus i pluggandet och beger mig ut på en promenad i höstvädret. Har suttit inne hela dagen så känner att jag behöver komma ut en sväng. Hörs!

Puss o Kram
Lina Lilja


Så här överlever du hösten

Hösten är en årstid då många går in i depression, och även jag själv brukar kunna känna att mörkret tynger än. Men i år har jag bestämt mig för att hösten ska bli perfekt, och då tar jag till mig tipsen som aftonbladet idag ger oss. Tänd ljus, bädda ner dig i soffan eller biomörkret till underbara filmer eller serier. Ta vara på ljuset och njut av långa höstpromenader.



Ska du göra som jag och göra den här hösten till den bästa någonsin och bara leva livet?



Puss o Kram
Lina Lilja

Grease

Igår var Grease i Gävle, och vi var och tittade på dem. Tyvärr var det ingen jättetillströmning på publiken, men hyfsat mycket folk var där i alla fall. Vi hade bra platser och jag tyckte det var en mycket bra show, enligt mig var Sebastian bäst. Tyvärr fick man inte ta några bilder där...



Var dock sjukt trött igår. Kom tillbaka till stallet från tävlingen kring ett, och då skulle jag rida en häst också. Orkade verkligen inte egentligen, men gjorde det ändå, sedan fick jag köra hem vilken gick grymt bra! La mig i soffan och vilade lite, därefter dusch och middag, sedan bar det av till musikalen. När vi kom hem stupade jag direkt i säng och sov tungt hela natten.

Idag blir det plugg, ska tenta Matte A imorgon och Engelska A på fredag så måste plugga till det. Men en sak är roligt i alla fall! Jag trodde jag skulle få vänta minst en månad på min iPhone, men nu väntas den komma redan till veckan! Iiiiii va roligt =D



Puss o Kram
Lina Lilja

Tävling

Sorry att jag återigen har varit dålig på att blogga. Gårdagen var, som Olof Röhlander skulle uttrycka sig, en mindre lyckad dag. Hinner tyvärr inte skriva så mycket mer än det då en kompis kommer och hämtar mig om typ två minuter, ska följa med som häskskötare på tävling =)

Har en fullspäckad dag men tror jag hinner skriva lite i eftermiddag. Hörs sen!

Puss o Kram
Lina Lilja

Mycket

Jag tog en promenad för att rensa tankarna lite, men jag insåg bara att jag hade mer i skallen än vad jag trott. Helt plötsligt upptäckte jag att jag gick på fel sida vägen, så mycket tankar fanns det! Jag är liksom fysiskt här, men tankarna är någon helt annanstans.



Allt går liksom mycket långsammare idag än vad det brukar göra. Nu har halva dagen gått och jag har inte fått ett skit gjort, bra va? Är inte jättepepp på att börja plugga nu, men måste göra lite engelska i alla fall, har avtentning av den nästa vecka, så jag MÅSTE ta tag i det nu! Resten får väl vänta till senare då...



Puss o Kram
Lina Lilja

Himlen är oskyldigt blå

Ledsen för dåligt bloggande, men jag håller på och filar till designen lite, går väl, sådär... Så bli inte rädd om det händer lite underligga saker här den närmsta tiden!

Igår var jag och syrran på bion "Himlen är oskyldigt blå", en förhandsvisning dit jag fick två gratis biljetter. Sjukt nice! Den var inte dålig, men inte jättebra. Den var okej. Lite bra kanske. Inte så att jag älskade den, men jag rekommenderar ändå folk att se den. Typ...



Den var lite hemsk emellanåt, lite gullig, men utan att man egentligen fattade var författaren ville säga. Äsch, ich weiss nicht. Tyckte inte jättemycket om den i alla fall.

Nu ska jag ut på en promis, därefter blir det en massa plugg.



Puss o Kram
Lina Lilja

RSS 2.0