2010

Dags att samanfatta året som gått kanske? Det har varit ett händelserikt år med många nya vänner och många lärdomar. Jag har blivit både CUF'are och Glambert vilket jag är mycket stolt över och som har givit mig mycket.

CUF har fått mig att lära känna mig själv på ett helt nytt sätt. Jag har lärt mig vart jag står i många frågor, och jag har lärt mig att stå upp för mina åsikter no matter what. Jag har blivit mer öppen som person och jag har mött många underbara människor på vägen! Älskar er alla! Jag har gått på många kurser, utbildningar och föreläsningar i allt möjligt och jag är väldigt tacksamt för allt. Hårt jobb har det också varit men ack så roligt!!

Adam Lambert o co. är det bästa som hänt mig, någonsin! Av dem har jag fått lära mig att vara mig själv, att jag duger bra som jag är, och att kärlek vinner över hat. Att få träffa Adam var årets höjdpunkt, och att sedan få se dem live! Jag vet att jag alltid kommer ha vänner som stöttar mig och älskar mig runt om i världen, tack vare denna superstjärna med en röst av guld.
"No matter what your sexuality is, no matter what the color of your skin is, no matter what your religion are, no matter how old you are, we can all get together and find common love"



Jag har också det senaste året rest en hel del, framför allt inom landet (Stockholm (otaliga gånger), Uppsala, Åre, Karlskona, Gotland...) men även utomlands (Turkiet). Jag har gått i Pridetåget för första gången i mitt liv vilket var sjukt kul, nästa år hoppas jag att jag kommer kunna vara mer på Pridefestivalen! Jag har gått i tre olika klasser i två olika skolor. Jag har haft tre olika praktikplatser. Jag har gjort sjukt mycket år 2010, det har verkligen varit ett händelserikt år! Framför allt har jag bearbetat USA-resan, och jag har verkligen behövt det här året för att få göra det....

Idag är jag ungefär på samma plats i livet som jag var för ett år sedan. Antalet vänner rikare, många lärdomar rikare, definitivt mer redo! För första gången känner jag mig REDO för året som kommer! Jag kommer lyckas med alla mina nyårslöften (lyckades inte i år...), jag kommer lyckas med betygen, jag kommer lyckas helt enkelt, I just know it!

I november fyller jag 18 vilket är stort för mig, något jag sett fram emot länge! Frihet och självständighet!!!

Tack alla för ett fantastiskt och händelserikt år! Nu blickar vi framåt mot ett nytt, fantastiskt och händelserikt 2011. Ses där!!!



Puss o Kram
Lina Lilja


RIP

Min underbaraste vän, mitt hjärta, mitt allt! Du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta! Tack för allt, du är för evigt saknad<3



Happy Midsummer
970620-101231


Puss o Kram
Lina Lilja

Älska!

Såg Narnia 3 igår! Grym film, bästa i den triologin, LÄTT! Och Caspian *dreggel*.... Det där med 3D är inget för mig riktigt dock... Vad jag i alla fall ville komma fram till var detta;
http://www.youtube.com/watch?v=3INu4HB8o_Y
(Av någon anledning funkar det inte att lägga upp YT-klippet i inlägget så ni får det i en länk)

Så sjukt fin låt! EMD kommer till Gävle i början av april och vill ni gå med mig så får ni gärna hänka på, för jag har för tillfället ingen att gå med....

Är grymt trött idag, satt uppe till strax före fyra igår och kikade på ishockey. Bra jobbat grabbar!! Nu ska vi skjutsa mormor till tåget och sedan blir det en simtur och lite bubbelbad! Mys!

Puss o Kram
Lina Lilja

Happy Day!

Jag ber om ursäkt för mitt väldigt dåliga bloggande, men det har sina förklaringar... Mitt liv är och har varit väldigt upp-o-nervänt på senaste tiden, av många olika anledningar. Det har varit tufft och jobbigt men nu så har det vänt, och idag så går det äntligen åt rätt håll igen!

Jag vill inte säga för mycket innan alla formella saker är klara, det blir lite pappersskrivning framöver, men jag kan avslöja att mitt liv kommer förändras ganska mycket nu inom kort. Jag tror och hoppas det blir bra, jag känner mig stark just nu!

Jag hoppas att ni har det bra, att julhelgen var trevlig med många fina klappar så lovar jag att skriva så snart jag kan igen. Måste ju samanfatta året som gått också, kan ni fatta, 2011!!!!

Puss o Kram
Lina Lilja


God Jul!!!



Puss o Kram
Lina Lilja

Surprise!

Det plingade på dörren och jag sprang för att öppna, förväntade mig typ farmor eller något... Men vem vare som stod där? Jo en kompis som jag inte träffat sedan i somras!! WONDERFUL!!!! Även om det bara blev ett kort besök så var det en mycket trevlig överraskning!! Yey, gjorde min dag!!!



Puss o Kram
Lina Lilja

Dan före Dopparedan

Kan ni tänka er att imorgon är det julafton! IMORGON!!!! Jag är ledsen men min julkänsla är lika med.... noll. Är klar med alla julklapparna men tänkte åka in till stan en sväng och köpa något att ha på mig imorgon samt försöka skapa lite julstämning i kroppen. Får se hur det går!!



Ha en jättebra dan före och stressa inte ihjäl er!!

Puss o Kram
Lina Lilja

Sova

Jag vet att det enda bloggen handlar om just nu är hur trött jag är och hur mycket jag vill sova, men igår fick jag bevis på hur mycket sömn jag skulle behöva! Jag somnade i soffan, igen... Hehe, så kan det gå... Mamma väckte mig vid halv tolv och då kröp jag ned i min egen säng och sov till typ nio, halv tio idag... Jaja, tur man har jullov då!

Ska in och ta ut hunden på en promis nu, sista promenaden innan jul! Solen skiner och det flyger lite snö ute, lite lagom sådär :) Myyyyys!!!

Hörs sen!

Puss o Kram
Lina Lilja

Tired

Mitt liv är en aning upp och nedvänt, och så har hela 2010 varit. Men trots det skulle jag samanfatta det som ett bra år, om inget katastrofalt händer den kommande veckan vill säga ;)
Återigen, jag ber om ursäkt för mina få blogginlägg, men livet är lite mer upp o nervänt en vanligt just nu... Jag har åtminstone jullov nu, och kalendern är mer eller mindre tom. Alla julklappar är inhandlade och ändå, ändå är det något som stressar mig, något som känns fel.... Vete fasiken vad det är?!?!

Jaja, idag är det i alla fall mormors födelsedag och pappas namnsdag vilket vi alldeles strax ska fira med go middag! Mormor anlände igår trots snöstorm vilket ju är imponerande, minst sagt! Jaja, vi får höras nästa gång helt enkelt =)

Puss o Kram
Lina Lilja

A Change Is Gonna Come

This man is unbelievable!!! Hans tal, hans sång, MAN!!! Älskar honom så mycket, tänker inte ens förklara<333



Puss o Kram
Lina Lilja

EM-Silver

Grattis tjejer! Ni kom längre än någonsin, och ett silver är GRYMT!!!!



http://www.aftonbladet.se/sportbladet/handboll/article8303559.ab


Puss o Kram
Lina Lilja

Sova

Klockan är tio i nio, nu kryper jag i säng... Hörs imorgon! Go' natt på er alla!



Puss o Kram
Lina Lilja

Don't Ask Don't Tell

Igår så röstade USA bort Don't Ask Don't Tell - principen som funnits i deras militär. Mycket bra, mycket bra!! Riktigt stolt och glad är jag!!!



Något som för många år sedan genomfördes, men som bara var kränkande för amerikas alla HBT-soldater är nu ett minne blott. Tack gode gud för det, vi går framåt!!!

Btw så får ni ha överseende med mitt dåliga bloggande, många olika orsaker. Nu ska jag plugga till morgondagens prov, sedan ska nog allt vad gäller plugg och event vara över för ett tag. LÄNGTAR!!!

Puss o Kram
Lina Lilja

DON'T B H8N ON THE HOMOS!



Puss o Kram
Lina Lilja

Apropå Förebilder

Fick nyligen en kort powerpoint presenterad för oss på ämnet förebilder. Tycker det ämnet är väldigt intressant eftersom det hela tiden diskuteras "Hur är man en bra förebild?" och "Hur ska du göra för att vara en bra förebild?". I mina ögon är dessa frågor helt otroliga eftersom en förebild som ändrar på sig för att vara en förebild inte är en förebild. Luddigt, right? Well, lyssna på den här mannen så kanske ni förstår mer;



Den här mannen är min absolut främsta förebild. Varför? För att han är sig själv, no matter what. Han är min förebild, ja. Är det samma sak som att jag vill vara som honom? Nej. Leta upp en intervju när han pratar om ämnet så förstår ni allt mycket bättre än när jag luddar till det, men grejen med han är att han uttryckligen säger att "Jag vill inte uppmana folk att vara som mig, jag vill uppmana folk till att vara sig själva". Smartare och vackrare man finns inte!



Det jag ville säga med det här flummiga och något luddiga inlägget är att när du är dig själv, no matter what, då kommer folk som känner igen sig som dig att identifiera sig med dig och ha dig som förebild. Du är världens bästa förebild när du är dig själv. Be who u r and never change!

Puss o Kram
Lina Lilja

Glad Lucia!!



Puss o Kram
Lina Lilja

Kloning

Är det någon som vet hur man klonar sig själv i typ tre delar?? I så fall skulle jag behöva just DIG idag!! Vill ni se min dag idag?

Skola 8.30-15.30
Jobb 11.30-12.00
Möte 15.00-16.00
Tennis 17.00-18.00

Helst hade jag också viljat vara på Media Markt vid fem när några av Idolerna ska vara där. Och ett luciatåg hade ju inte suttit hel fel.....

Puss o Kram
Lina Lilja

Idol

Har varit på minisemester, därav inga inlägg. Hoppas ni överlevde.

Idolfinal i fredags. Minnah var grym, Jay vann. Förvånad? Inte jag. Jay är en värdig vinnare, alla gånger. Tyvärr tyckte jag Minnahs version av vinnarlåten var bättre, men jag är inte bitter. Jay förtjänar det, och Minnah kom långt och kommer också gå långt tror jag.



Vinnarlåten är by the way bland de finaste låtarna jag någonsin hört! Något som Idolteamet lyckats bra med genom åren så är det att skriva sjukt bra vinnarlåtar. Den här är verkligen jättemäktig och texten är såååå fin!!!



Idolernas hyllning till Jihde var ju inte helt fel heller. All I Need Is You är också än grymt fin låt och Weises lilla tal verkade verkligen komma från hjärtat. Den killen kommer gå långt!!



Nu ska jag med morsan och julshoppa lite. Tänkte ni ge er ut på vägarna nu så rekommenderar jag er att tänka om... Ska prova motorvägen för första gången idag!! Hör av mig om jag överlever ;)

Puss o Kram
Lina Lilja

Ps. Stockholmsbomberna ska jag också kommentera, men hinner inte nu... Ds.

Federley & Co.

Gårdagen är över, YES!!!!! Nu kan jag åtminstone pricka av det på min "att-göra-lista"! Ett par veckor till bara så är den tom och jag har livet under kontroll igen! Amazing!!

Ska berätta om gårdagen också hade jag tänkt! När vi slutade gick jag och en klassis till ICA för att jag skulle handla mat. Sedan gick vi in i värmen på tågstationen och satt där och väntade - hon på bussen, jag på resten av gänget. När vi sitter där ringer ombudsmannen och säger att konfranciern kommer inte, herrn missade tåget. Detta på grund av det vita som återigen dykt upp på marken och som gör att tunnelbanorna inte riktigt går som de borde... Great liksom.



Jaja, går och möter henne i lokalen, allmänt depp, ledsen och dessutom med feber och huvudvärk. Blir övertalad att leka konfrancier och dessutom bli intervjuad av SVT (något som TACK GODE GUD inte blev av dock!), trots att jag hellre skulle ligga begravd än att stå i rampljuset. I really felt like a mess at the moment... Jaja, vi slängde ihop ett minimöte där med massa beslut som skulle tas, och jag inser att Fredricks tåg ska vara på stationen om typ... nu. Ber någon springa iväg och möta honom men nähä, det var det ingen som kunde.
"Du har pratat med honom. Du känner ju nästan honom!" Jaha, att möta honom var typ jättefarligt, så utan att sätta på mig jacka springer jag jag de få metrarna till stationen för att upptäcka att tåget är 5 minuter försenat och det mer eller mindre är lika kallt inne som ute... Tillslut kommer i alla fall tåget och Fredrick. Han ska köpa cigaretter så vi går till pressbyrån. Och där vänner...



Det var ganska lång kö (fattar inte varför de bara har en kassa öppen jämt!) men jaja, vi kom fram tillslut och han ber om whatever sort han skulle ha. Kassörskan tittar upp och när hon ser vem det är som står framför henne så hoppar hon stort och hela kroppen stelnar till. Jag trodde jag skulle dö!!!!!!! Så jävla kul x) Coolaste kändisen man stöter på i den här stan är ju liksom julbocken, men ändå.... Haha, ni skulle sett hennes min!! Fan asså, såna där reaktioner vill jag också framkalla hos folk ;)



Jaja, rökpaus, bla bla... Folk kommer, hyfsat mycket folk i alla fall. Jag försöker stakande presentera kvällen, Fredrick pratar omkring en timme. Så jävla bra han är alltså! Det är kul för typ hela tiden så satt jag och tänkte på hur han tänker precis som jag, bara det att han formulerar orden aningens bättre än jag gör ;)



Därefter trollkarlsdags. Mycket spännande och VÄLDIGT underhållande! Älskar den trollkarlen! Han var även med när Maud och Linda var i Gävle under valrörelsen, men då var jag så upptagen att jag inte han titta så mycket på honom... Fika-time efter detta! Då bestämmer sig MUF:arna för att dra, och här är en annan sak som gjorde min kväll ;)


Tyvärr blev det ingen eld igår, men det här var enda bilden jag kunde hitta på herren...

Har ni några fördomar om MUF:are? Det har jag. Och de flesta stämmer... Muffare är bortskämda, rika, dricker jämt och är framför allt fruktansvärt fega, van att alla andra gör allt åt dem. Det där sista fick jag bevis på igår... Vet ni hur länge de står i dörren på väg ut, vill inte riktigt lämna, pratar lite med oss och funderar på om de vågar fråga Federley om en bild eller inte? Yepp, lääääääääääänge. Vad ska man göra åt saken liksom? Helt enkelt lösa problemet åt dem^^ *suck* Jaja, de fick sin bild i alla fall, och jag hoppas att han inte blir sur över att jag delar med mig av den ;)



Efter fikat, dags för Expo. Ungefär här började jag veeeeerkligen känna hur jävla dåligt jag mådde. Trodde seriöst huvudet skulle sprängas och med koncentrationen var det väl sådär... Men det jag hörde och minns av vad han sa var mycket bra i alla fall och jag hoppas verkligen att vi får chansen att samarbeta med dem snart igen! Tillslut var i alla fall kvällen över och tillslut låg jag där helt exhausted i sängen!



När jag vaknade imorse mådde jag inte mycket bättre, så därför blev det sjukdag idag. Febern har nog gått ner lite nu tror jag men huvudvärken sitter i, och jag vet inte hur många fler ipren jag vågar ta, får så lätt magkatarr.. Jaja, det blir väl bra det där också! Är i alla fall riktigt glad att gårdagen är över och blev lyckad! En sak stryken, a few more to go...



Nu ska jag käka lite lunch tror jag! Hörs sen! =)

Puss o Kram
Lina Lilja


I Will Survive



Puss o Kram
Lina Lilja

The Ark

Jag kommer ärligt sakna dessa grabbar. Men allra mest så är jag ledsen för min kusins skull, hon avgudar The Ark! Tänk bara om Adam Lambert helt plötsligt skulle bestämma sig för att lägga av!!! *Mardrömmar*





http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2010/article8243818.ab


Puss o Kram
Lina Lilja

Survival Of The Fittest

Varför ser alla det som något negativt? Det är inget negativt, det är fakta! Starkast klarar sig bäst, så ser världen ut, djurlivet, allt!!! En del människor vill bara ha allt serverat på guldfat, suck, tycker verkligen inte om sådana människor. Vill man ha något så får man fanemej kämpa!



Puss o Kram
Lina Lilja

Mad World



All around me are familiar faces
Worn out places Worn out faces
Bright and early for the daily races
Going no where Going no where

And the tears are filling up their glasses
No expression No expression
And in my head I want to drown my sorrow
No tomorrow No tomorrow

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying
Are the best I've ever had
And I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles
It's a very, very... mad world... mad world...

Children waiting for the day they feel good
Happy birthday Happy birthday
Made to feel the way that every child should
Sit and listen Sit and listen

Went to school and I was very nervous
No one knew me No one knew me
Hello teacher tell me what's my lesson
Look right through me Look right through me

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying
Are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles
It's a very, very... mad world... mad world...


Puss o Kram
Lina Lilja


Gå I Ide

Jag ska göra som björnarna och gå i ide. Sova till sommaren kommer. Så jävla trött och less och trött och.... Jag ska gå i ide. Ses till sommaren!



Puss o Kram
Lina Lilja


We All Have Our Scars...

Mycket bloggande... Ska in och rida nu, men för att ni kanske ska förstå lite bättre (och jag själv också för den delen..) vad som rör sig i mitt huvud just nu så låter jag Allison Iraheta hjälpa mig lite...



Did I say something stupid?
There goes one more mistake
Do I bore you with my problems?
Is that why you turn away?
Do you know how hard I tried
To become what you want me to be?

Take me
This is all that I've got
This is all that I'm not
All that I'll ever be
I've got flaws, I've got faults
Keep searching for your perfect heart
It doesn't matter who you are
We all have our scars
We all have our scars

You say don't act like a child
But what if its a father I need?
Its not like you don't know what you got yourself into
Don't tell me I'm the one who's naive
Do you know how hard I've tried
To become who you want me to be?

Take me
This is all that I've got
This is all that I'm not
All that I'll ever be
I've got flaws, I've got faults
Keep searching for your perfect heart

[ From: http://www.metrolyrics.com/scars-lyrics-allison-iraheta.html ]

It doesn't matter who you are
We all have our scars
We all have our scars

Come on, just let it go
These are things you can't control
Your expectations, your explainations
Don't make sense to me
You and your alternatives
Don't send me to your therapists
Deep down, I know what you mean
And I'm not sure that's what I wanna be
No

Take me
This is all that I've got
This is all that I'm not
All that I'll ever be
I've got flaws, I've got faults
Keep searching for your perfect heart
It doesn't matter who you are
We all have our scars
We all have our scars
Oh no no no

Did I say something stupid
There goes one more mistake..



Puss o Kram
Lina Lilja

Barack Obama

Barack är så jävla skön! Han känns så avslappnad och mycket mera mänsklig än tidigare presidenter! Just LOVE him!!!<3333



Puss o Kram
Lina Lilja

For The Record...

Under våran timma med "likabehandlingsplanen" i förmiddags så satt jag och studerade lärarens otroligt fula skor, något jag också facebookade samtidigt som jag tillade frågan "Btw, är det någon som lyssnar på vad han säger?". Klassisar freakade out och tyckte jag var puckad som inte lyssnade när det handlar om så viktiga saker som att motverka mobbing och kränkning. "Det trodde jag inte om dig Lina!" Nähä, okej... So, for the record;

Jag vet redan nu att det där inte kommer funka för fem öre! Varför? Lyssna på en av frågorna vi fick svara på i enkäten (kan inte garantera att det är ordagrant);
"Att kalla någon Bög eller Hora är olagligt. Tycker du det är okej att säga dessa ord?"

Fattar ni inte varför det inte kommer funka så behöver ni inte fatta. Tänker heller inte förklara. Och nej, jag är varken sur eller deppig, bara jävligt trött...

Puss o Kram
Lina Lilja

(Efter att ha läst igenom inlägget insåg jag att det var ett väldigt rörigt inlägg, så sorry om ni inte fattar något)


Rött eller Svart?

Vill göra något drastiskt med mitt hår, så planerar att färga det antingen rött eller svart. Är mest inne på rött. What do u think? Hot - or Not?


Typ den här färgen hade jag tänkt mig...


Eller eventuellt den här...

Puss o Kram
Lina Lilja


BIG-dag

Imorgon är jag egentligen ledig från skolan men nepp, nu får man reda på att jag börjar halv nio för vi har BIG förmiddag. Det gick ju skitbra förra gången liksom. Ja, alla är lika mycket värda. Det vet nog jag bättre än dig, får jag gå nu???? *SUCK*

Ska äta lite lunch snart och sen ta hand om hunden.

Puss o Kram
Lina Lilja


Soldier

Klarade bara av att titta en dryg minut, sedan var ögonen så tårfyllda att jag inte klarade av att fortsätta. Får titta klart på den hemma sen....



Hittade den på http://afberglund.blogg.se/

Puss o Kram
Lina Lilja

Proud Swedish

Det är sådana här saker som gör mig så stolt över att vara svensk!!! =)











Puss o Kram
Lina Lilja

Andra Advent

När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär



Puss o Kram
Lina Lilja


Härlig Helg!

Jag har en lugn och skön helg utan en massa bloggande. Hoppas ni överlever ändå!

Puss o Kram
Lina Lilja

Idol!!

Vet ni hur lycklig jag var igår? MINNAH GICK TILL FINAL!!!! Hon förtjänar det verkligen och jag är så suuuperglad över att hon gick vidare!!!! Såg ni hennes sista framträdande, när hon duellerade? Jag har aldrig sett något så känslosamt och underbart framträdande NÅGONSIN tror jag!!! (Adam Lambert kanske då, men bortsett från hans framträdanden...)



Hon är verkligen verkligen värd det och jag kommer hålla alla tummar och tår för henne nästa fredag!

Idag blir det lugn pysseldag här hemma. Städning, skottning och bakning. Riktigt mys med andra ord!! Vi hörs lite senare =)

Puss o Kram
Lina Lilja


Älska<3

Har inte sett den här bilden förut, men ju mer jag tittar på den desto mer älskar jag den. Beautiful!! Jag undrar vem som gjort den dock...



Puss o Kram
Lina Lilja

Frånvarande

Sorry för att det inte har blivit något bloggande idag, men jag har helt enkelt tagit det easy idag! Skolan en sväng på morgonen, hunden och sen TIDIGT hem!! Lunch, låg och halvsov framför tv:n några timmar, sedan har jag suttit här och gjort lite ärenden, fortfarande halvsovandes. Ikväll blir det Idol (spännande!!!) och sedan sooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooova!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hörs senare. Nu ska jag fortsätta göra ingenting alls!

Puss o Kram
Lina Lilja

Bedtime

Ska sova nu. Behöver verkligen sömn. Godnatt alla!<333

Puss o Kram
Lina Lilja


Alicia Keys Is DEAD

Det här är en av de finaste kampanjerna EVER! Eftersom jag är lat orkar jag själv inte skriva vad det handlar om utan kopierar direkt från Sony Music;

Den 1 december är det den årliga internationalla aidsdagen och är även startskottet för en omfattande insamlingskampanj ledd av Alicia Keys. Stjärnan har samlat några av de största artisterna inom pop- och R&B-genren för en gemensam kampanj till hennes organisation "Keep a Child Alive". Fröken Keys får sällskap av bl a Usher, Lady Gaga, Justin Timberlake, Swizz Beatz, Diddy, Jay Sean, Wilow Smith och Janelle Monáe i insamligen. Kändisarna kommer lämna alla sociala medier som Facebook och Twitter tills 1 miljon dollar har kommit in till kampanjen.

Läs mera på hemsidan www.buylife.org och www.keepachildalive.org.

"Alicia sacrificed her digital life to give real life to milions of others affected by HIV/aids in Africa and India. That means no more Facebook or Twitter until we buy her life back."



Puss o Kram
Lina Lilja

Proud!!

Vi har väntat på att Adam ska vakna och upptäcka nyheten i flera timmar, och nu, finally!!!! I'm so proud of u man!!!!<33333



Puss o Kram
Lina Lilja

U Go Girl!!

I'm so proud of u!!<333







Puss o Kram
Lina Lilja

Grammy!!!

Vaknade till underbara nyheter imorse!! Både våran svenska Robyn och Adam Lambert är nominerad för Grammy!! Åhhhh vad glad jag blev!!!



Puss o Kram
Lina Lilja

Klippa navelsträngen

Tack vare min helt underbara samhällskunskapslärare samt en klasskompis så överlevde jag den här dagen. Samhällskunskapsläraren fick ta en hel del skit, så det slutade med att han sa att "Lina, vi kör det här muntligt på fredag, vi löser det, sedan lämnar vi resten, okej?" så det kändes sjukt skönt! Och sen efter skolan så gick jag tillsammans med en klassis en stund på stan och vi har båda haft det sjukt tufft på senaste tiden och jag tror vi haft lite samma problem också, så vi bara lät allt flöda. Känner henne inte jättebra egentligen, men det var sjuuuuukt skönt att få prata ut. När jag satt på bussen därifrån så kände jag bara att för första gången på länge så gick det att andas, så jävla underbart var det! Även om det bara höll i sig för en stund så var det en paus från livet som jag behövde för att orka.



Åkte till stallet för ett möte idag och det var... Tufft. Jag klippte navelsträngen till mina föräldrar sekunden jag klev ur mammas kropp liksom, mer eller mindre. Jag har aldrig varit varken en mammas eller pappas flicka, utan jag har alltid stått på egna ben och klarat mig själv. Däremot så är jag uppväxt och uppfostrad i stallet. Jag har spenderat varenda ledig sekund i stallet och lagt ner själ och hjärta på det där stället. Jag har alltid haft alla mina vänner och förebilder där, det har varit mitt liv! Det är det inte längre, och det är lite sorgligt. Därför blir de stunder då jag kommer tillbaka och får smakprov på hur det en gång var väldigt jobbiga samtidigt som de blir väldigt underbara. Min bästa tid var för två år sedan, vilket egentligen är väldigt lustigt eftersom jag aldrig har bråkat med så många människor som då. Men på något sätt löste sig allt super och jag inte bara utvecklades nå grymt utan jag insåg också vilka sjukt underbara vänner jag har. Även om jag är ute och provar mina vingar så kommer alltid Gävle Ryttarsällskap vara mitt hem<3



Men livet går vidare och någon gång är det dags att klippa navelsträngen. I'm on my way, men som sagt, det är tufft. Livet i allmänt är rätt tufft just nu så att jag fick lite andningshål idag var helt underbart. Without it, I wouldn't be here. Nu ska jag sova, försöka vila upp mig lite inför morgondagen. Bara två dagar till innan helgen, och jag kommer få kämpa mig igenom varje sekund av dessa två dagar, men i helgen ska jag sova, sova och sova, för det behöver jag.

Glöm förresten inte att det är AIDS-dagen idag! Även om jag inte hunnit blogga om det så har jag skänkt det många tankar och jag hoppas ni också gör det!



Puss o Kram
Lina Lilja

Snart Bryter Jag Ihop!!

Seriöst. Nu har jag fått en till uppgift att göra. En hemtenta om EU. Den är visserligen frivillig, men vill man ha VG eller MVG i slutbetyg så måste man göra den. Seriöst. Snart bryter jag ihop.

Puss o Kram
Lina Lilja

Whataya Want From Me

Den här låten är alltid aktuell.



Puss o Kram
Lina Lilja

På väg att krascha...

Livet är jobbigt just nu, riktigt jobbigt. Jag är på väg rakt in i en vägg, i full fart. Kraschen är ett faktum, en tidsfråga. Jag tycker det här är väldigt intressant, och jag vet att jag har pratat om det förut. När vuxna, medelåldersmänniskor, håller på att gå in i väggen så är det;
"Oj oj oj!!! Ja men ta ledigt, hur länge du vill! Oroa dig inte för någonting! Ingenting alls! Jag fixar det! Åk på semester!! Och kom tillbaka när du känner dig redo!"

När man är tonåring och går i skolan och är på väg att krascha rakt in i väggen så är reaktionen;
"Jaja, det kommer gå bra. Du har väl städat ditt rum? Kan du inte ta ut soporna också är du snäll? Och hjälp mig att duka. Plocka ur diskmaskinen också! Du har väl inte glömt att göra tyskaläxan?"



Läxorna hopar sig, uppgifterna, förväntningarna. Att-göra-listan fylls på för varje sekund och tanken på att ta första bästa flyg på semester har slagit en. Men så inser man att nej, jag kan inte åka nu för att, och inte då för att, och då ska jag göra det.... Möjligtvis mellan nyår och skolstarten? Kanske? Men nej, det går inte. För pengarna räcker inte och dessutom är man minderårig. Fruktansvärda, jävla ålder.



Den som sa att ålder bara var en siffra kan ta sig. Åldersdiskrimineringen i det här landet är fruktansvärd! Och det är äldre som diskriminerar yngre, INTE TVÄRTOM! FATTA!!!!

Nä, jag kommer krascha snart. Och det är rejält. Jag är överambitiös och utan hjälp kommer jag aldrig kunna dra i handbromsen. Vill människor i min närhet hjälpa mig? Nej fan asså, inte har jag märkt det i alla fall. De bara "Jaja" och sen får man miljoner saker till på Att-göra-listan.

Bara att bädda sängen eller slänga soporna känns som att klättra över berg just nu. Jag är inte deprimerad, bara jävligt nära kraschen. Jag kommer att gå tills jag kraschar, jag är sån, om ingen hjälper mig. Om ingen slutar pracka på mig saker att göra och istället drar i handbromsen. Vad kommer du göra?

Just nu på min att-göra-lista;
-Tyskaläxan
-Samhällskunskapsläxan
-Rättskunskapsuppsatsen
-Företagsekonomiuppgiften
-Plugga till Rättskunskapsprovet
-Lämna tillbaka böcker till biblioteket
-Marknadsföra inför kvällen nästa vecka
-Skicka iväg ett mycket viktigt mejl
-Möte ikväll
-Fixa till allt med kontakter och så i mobilen
-Fixa virusskydd till datorn
-Ringa ridskolan och be att få rida igen mina två gånger jag missat
-Skriva en önskelista till jul
-Be om att få tillbaka pengar jag lagt ut
-Städa mitt rum

Okej nu ger jag upp. Det finns mer, men det här drar bara ner mig ännu mer. Nu ska jag fokusera på läxorna. Behövde bara klaga lite. Räkna inte med massor av intressanta blogginlägg på den närmsta tiden. 

Puss o Kram
Lina Lilja


RSS 2.0