Min fina livskamrat<3

Halloj kära bloggläsare! GUD vad skönt jag har haft det sen jag kom hem! Semester som har innehållit galet mycket jobb, alldeles för lite sol och bad och löpturer, underbart fina vänner, en tur med ett litet plan över Gävle, lite fotboll och... Mest bara allt och ingenting! Har varit så skönt att bo på ett och samma ställe så här många dagar i rad och inte flytta runt en massa :) På måndag drar jag igång igen! Nästa vecka ska jag nämligen vara i Stockholm hela veckan och jobba BÅDE med Pride och Stockholm Music and Arts. Jag är ju känd för att vara en människa som gillar att ha fullt upp så... Why not liksom? Tror jag kommer ha galet roligt och längtar som tusan!!
 
 
 
Sen har jag även gjort något annat spännande! Går allt som det ska kommer nämligen min nya livskamrat till Sverige 22a augusti :) För nuvarande är namnet Toribio, men jag funderar på att döpa om honom eller åtminstone hitta ett smeknamn som jag kan använda. Hembesök ska ordnas, och så ska han till veterinären och få lite nödvändiga avmaskningar, vaccinationer och liknande - men förhoppningsvis går allt som planerat och då möts vi på Arlanda om knappt fyra veckor! Längtar som TUSAN!
 
toribio_pad_01
 
Är han inte söt?! Har redan hunnit köpt en hundbok, ett koppel, två halsband och två matskålar. Plus att jag var på biblioteket igår och lånade hem elva(!!) hundböcker... Åh vad jag längtar!!
 
Nu ska jag snart laga lite middag och sen blir det en lugn kväll. Har fortfarande lite att pyssla med, just nu sitter jag och söker artistchaufförer till Getaway Rock (hör av er om ni vet någon med B-körkort som kan tänkas vara intresserad! :)), pysslar lite med Pride då jag måste byta ett av mina pass (trots att det är jag som gjort schemat...) samt söker tak över huvudet i Stockholm nästa vecka. En fullspäckad semester med andra ord! Just the way I like :)
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Honey - I'm Home!

Det var oerhört spännande, trevligt, jobbigt, mysigt, tråkigt. Jag är jätteglad att jag åkte, men det här med meditation... Nja, inte min grej. 5 dagar räckte gott för mig, jag fick varva ner och ta det lugn, känner mig fräschare än någonsin. Igår eftermiddag tog jag mig hemåt igen, och nu är det back to real life. Ska dock försöka ta det lugnt i en vecka, och inte ha så mycket måsten (arbetsnarkoman som jag är har jag redan misslyckats...). Därför kommer nog bloggen ligga rätt nere nån vecka till! Ville bara meddela att jag kommit hem, lever och mår bra. Lovar att berätta allt mer i detalj en annan gång!
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Mot Ödeshög!

På grund av en halvt spontan resa till Stockholm igår har jag inte riktigt hunnit med allt jag tänkt att jag skulle hinna med innan jag åker iväg, och framför allt inte bloggen. Väskan står packad i hallen, de sista mejlen är skickade, autosvar är inlagda på alla mejl, och om en timme bär det av. Läskigt och nervöst, men galet spännande! Ni har fram till ca 15 idag om ni vill kontakta mig - sen stänger jag av telefonen. Kommer åter 21 juli och ska då naturligtvis berätta ALLT om hur jag har haft det! Tills dess: Ha en bra sommar! :D
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Hemkommen

Så tidigt igår bar det av hemåt. Sov nästan hela båtresan över, sen blev det tåg upp till Gävle. Satte mig så fort jag kom hem och jobbade lite, sen stack jag och syrran och badade och tog en båttur med syrrans kille och en kompis. Mys! Tacos till middag, och sen slocknade jag på soffan. Gud så skönt! Nu har jag varit uppe i en dryg timma, jobbat lite och käkat frukost, och nu ska jag packa ihop lite grejer för om en timme kommer pappa och hämtar mig. Planen var en båttur, sol och grilla, men som vädret ser ut just nu känns det inte speciellt lovande...
 
Sista eftermiddagen i Almedalen var superrolig! Var lite nervös att prata i radio, det var första gången för mig som del i en "expertpanel", med hörlurar och hela köret. Jag kände mig SÅ proffsig! Men det var grymt roligt, och jag fick beröm efteråt, så jag tror det gick bra. Visst ser jag galet cool ut? 
 
 
Är för övrigt supernöjd med Annies tal. Hon var grymt duktig, det var ett klart och tydligt tal med klara besked. Nästa år kommer vi att gå till val på jobb, landsbygd, och miljö! 
 
 
På eftermiddagen/kvällen hängde jag med lite CUFare, men orkade tyvärr inte vara med så länge utan var hemma tidigt och slocknade vid nio. Är minst sagt sliten efter 1,5 vecka on the road! Och på onsdag åker jag på meditiationskurs. Läskigt men spännande! Nu ska jag i alla fall sätta fart med dagen, packa tills pappa kommer, och fortsätta skriva på mina inlägg jag lovat er. Hörs!
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Lyssna på mig i SR!

Jag skissar fortfarande på mina två utlovade inlägg, och ja, de kommer! Men ni måste förstå hur galet fullt upp det är här borta - men inkorg svämmar över av mejl jag borde ha svarat på för länge sen, och själv vill jag helst bara hem och käka hemlagat och sova. Det blir min sista dag i Almedagen för i år idag, och jag har verkligen haft några sjukt roliga och lärorika dagar, både här och på Bråvalla, men min säng lockar något oerhört just nu. Tänker satsa stenhårt och köra rakt in i kaklet idag här på Centerpartiets dag - och sen imorgon ska jag bara sova heeeela hemresan! 
 
Men som sagt, vi har denna dag kvar först, våran dag. Hade tänkt träna med Säpo imorse, men kände att jag behövde sovmorgon, så åkte istället in först vid nio för att lyssna på Annie Lööf på TV4. Hann höra Hanna Wagenius lite i Aftonbladet TV också, och sen satt jag och lyssnade en stund på ett seminarium om företagarutbildningar. Så hamnade jag här på bloggplatsen igen. Ska snart iväg på fler seminarium, ska försöka lyssna in lite vad folk, och Annie, säger idag, för att 14.30 kan ni höra mig i SR prata om vad vi i ungdomsförbundet förväntar oss av talet, och sen efter talet återkommer jag med en analys. Spännande! 
 
Gårkvällen var verkligen sjukt rolig! Var på ett seminarium om Eurovision, och sen uppträdde Robin Stjernberg för oss. Han var så galet bra!! Efter den obligatoriska "jag mötte en kändis"-bilden var vi förbi och köpte den obligatoriska, svindyra Visby-glassen innan vi tog en taxi hem och dök i säng. Hade verkligen en übertrevlig kväll, precis min arena! Är fortfarande lite bitter över att jag missade hela kalaset i Malmö, men men... Det får bli nästa år i Danmark istället!
 
 
 
 
 
Vi hörs lite senare! Och som sagt - 14.30 på Sveriges Radio om ni är intresserade! 
 
Puss o Kram
Lina Lilja
 

Uppdatering från Almedalen

Tänkte att jag börjar med att köra en snabb uppdatering härifrån, och sen sätter jag mig och börjar fila på de två utlovade inläggen. Nu när jag ändå kommer ihåg det, pratade precis med ett gäng från Ung Cancer så har det färskt i minnet, jag pratade ju tidigare om att jag skulle köra en "1 krona metern" kampanj under midnattsloppet - och skänka pengarna till Ung Cancer. Jag kontaktade dem om detta i maj, och de berättade att de inom kort skulle få upp en insamlingsfunktion på deras hemsida, så det är den jag har väntat på. När jag pratade med dem igen härom dagen så berättade de att denna funktion skulle ha kommit upp för någon vecka sedan, men när de skulle lägga upp den insåg de att de inte var riktigt nöjda, så nu jobbar de på den igen och funktionen kommer att komma upp först i september. Med andra ord: Ingen insamling till midnattsloppet (lite tajt med tid för att försöka dra igång något nytt nu), MEN detta innebär ju att jag måste göra något annat spännande till vintern och samla in pengar då istället. Halvmara? Triathlon? Vasalopp? Who knows! Så fort jag tagit mig igenom detta lopp som ligger framför mig så lovar jag att återkomma med mitt nya mål :)
 
Efter senaste inlägget stack jag på en föreläsning om barnfattigdom med Fryshuset. Jävla bra alltså! Väckte också lite tankar i huvudet på mig, så nu har jag nog ett nytt projekt på gång... Mer om det senare, när det inte bara är en vision!
 
Embedded image permalink
 
På samma ställe hade även Skandia, tillsammans med Twitch, en hälsoundersökning man kunde göra. Spännande! Blodtrycket låg på normalt, min kondition låg på normal mot hög (lite missvisande resultat, då träningen imorse lurar systemet lite...) - och så sen, den roligaste biten, fettprocenten!! Här fanns ju verkligen chansen att se om träningen givit resultat. Att konditionen blivit bättre är ju uppenbart, och det visar ju även konditionstestet jag gjorde, men hur ser kroppsuppbyggnaden ut?
 
Well, resultatet är som följer. Jag, 19 år gammal, är 168 cm lång och väger 69 kilo. Min fettprocent ligger på 29%, vilket är normalt. Han var väldigt noga med att pointera att jag inte ska försöka få ner procenten i dagsläget, då jag fortfarande är väldigt ung och min kropp ännu förändras, därför behöver kroppen fettet. Allra roligast var dock att få reda på att jag har en muskelmassaprocent på 32.9 - vilket är hög. Wohoo! Dessutom ligger min bukfett (det farliga fettet) på 4, man ska ha 1-9 för att det ska vara bra. Fick väldigt mycket beröm för hur min hälsa såg ut, och att jag skulle fortsätta arbeta som jag gör idag. SJUKT roligt!! Det känns som att det är en viktig del i att försöka få tillbaka den där träningsmotivationen som jag tappat lite!
 
Om en liten stund ska jag möta upp mamma, och sen ska vi båda iväg på två olika väldigt intressanta seminarium som tyvärr krockar. Hon ska på ett seminarium med en massa höjdare, där de diskuterar hur man ska skapa innanförskap, och jag ska på ett seminarium om vad som händer med pojkar som blir slagna i hemmet. Spännande!
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Säpoträning

Goooooooooooooooooood förmiddag! 60 minuter STENHÅRD träning och en mycket god frukost senare sitter jag nu på plats vid bloggplatsen på Wisby Strand. Säpo har träning varje morgon 7.30 i Almedalsparken, och alla är välkomna. Idag var vi ett litet gäng på, förutom säpo, bland annat Moderaternas pressekreterare och en Expressen journalist. Det var galet jobbigt, började med 1500 meter löpning som "uppvärmning". För er som inte har varit innanför murarna i Visby kan jag berätta att det är väldigt brant. Och det finns ett gäng galet jobbiga trappor... Lite kyla i luften och det blev väldigt lätt att skylla på att jag glömt astmamedicinen hemma. Visserligen var det sant - men jag får aldrig, aldrig, skylla på min sjukdom igen. Bortförklaringar kommer man alltid att kunna hitta, men de kommer aldrig någonsin att hjälpa en. Positiv inställning och att aldrig ge upp - det är vad som gäller.
 
Efter uppvärmningen blev det kettlebell träning. Jag har aldrig kört ett helt pass kettlebell förut, men jag gillar redskapet som blir mer och mer populär just för att den arbetar flera muskler samtidigt och inte isolerar på samma sätt som till exempel hantlar gör. Sjukt jobbigt, men galet roligt! Stack till Expressen efteråt och käkade frukost och läste tidningen, bytte om och fräschade till mig, och nu sitter jag här. Klockan 10 ska jag på ett seminarium om barnfattigdom med Fryshuset.
 
Igår var det som sagt en fullspäckad dag. Så fullspäckad att det till slut bara blev för mycket, så skippade nåt seminarium och istället för att gå på Allians mingel stack jag och käkade med mamma. Såg talet, satt i Debatt-studion och såg debatt, därefter stack vi hem. Denna livsstil jag levt i den senaste dryga veckan börjar slita på kroppen, mingel och fester är ändå inte riktigt min grej, så jag tycker det är skönt att det blivit tidig kväll nu två dagar i rad.
 
Idag har jag ett par intressanta seminarium på gång, och sen ikväll efter talet är det ett seminarium om Eurovision och om det gynnade Sverige eller om det bara kostade pengar. Ska SÅKLART gås på! Dessutom ryktas det om att Robin Stjernberg ska dyka upp och göra en hemlig spelning... (Som inte är så hemlig längre med tanke på att Expressen skrev om det i deras tidning idag.)
 
Tänkte att jag skulle skriva ett separat inlägg om Säpo, men det får nog bli lite senare. Och ja, jag ska också blogga om konstutställningen - så fort jag får tid! Vi hörs lite senare :)
 
Puss o Kram
Lina Lilja

"Låt kärleken få vara fri"

Idag var då det seminariet som jag längtat efter och sett fram emot i en månads tid: "Får en familj se ut hur som helst?" anordnat av (G) som i Gud (Frälsningsarmén och tidningen Dagen). Gudrun Schyman och CUFs vice förbundsordförande Tobias Gillberg debatterade, mer eller mindre tillsammans, mot tre medelålders män som representerade olika kristna organisationer (en av dem var även forskare, men han debatterade mer ur ett kristet perspektiv måste jag säga). Då ämnet, som ni vet, ligger väldigt nära hjärtat på mig var det känslosamt att lyssna på hur, som de själv kallade sig, "kristna representanter" pratade om värdet av kärnfamiljen och att det är något kristendomen står för. Det är på grund av sådana kristna som jag inte går i kyrkan...
 
Diskussionen handlade mycket om hur Sveriges lagar gör det fördelaktigare att vara en kärnfamilj än att vara till exempel ensamstående, samkönad eller innehålla fler än två föräldrar, och hur vida det var bra eller dåligt, samt vilken roll politiken hade i det hela. Tobias och Gudrun gjorde ett oerhört bra jobb, och jag gillade att det blev ett sådant öppet och ärligt samtal där alla respekterade varandra och deras åsikter. Jag har en hel hög med anteckningar och frågor från seminariet, tyvärr hann jag bara ställa en (om embryodonation borde vara tillåtet - något de tre gubbarna inte ens verkade veta vad det var).
 
En sak jag tänkte på, och som de "kristna representanterna" ofta kom tillbaka till, var drömmen om tvåsamheten. Visst kan jag hålla med om att många unga drömmer om en framtid med en lycklig familj, och ofta romantiserar tanken om kärlek etc. (ni vet ju hur mycket jag själv drömmer om kärleken, "den rätta", bröllop osv.), men att alla unga drömmer om tvåsamheten tycker jag är fel att säga. Unga drömmer om att vara lyckliga - såklart, vem gör inte det? - men drömmarna ser alla olika ut. Personligen drömmer jag om karriär, pengar, kärlek, bröllop, storstaden, resor. Sen har jag vänner som drömmer om kärnfamiljen, förorten, villa, Volvo. Jag har vänner vars högsta dröm är barn, och så har jag vänner vars värsta mardröm är att få barn. Alla drömmer om en lycklig framtid, men alla drömmar ser olika ut.
 
För mig är det så självklart att en familj får se ut hur som helst. En familj ska inte vara byggd på en grund av strukturer och hur något "borde" se ut - en familj ska vara byggd på kärlek. Politiken, samhället och religionen har ingen som helst rättighet att på något sätt, direkt eller indirekt, vara inne och peta i familjer, kärlek och människans fria val.
 
Som Gudrun Schyman sa: "Låt kärleken få vara fri"
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Kollar Daniel Paris pungen?

Efter senaste inlägget gick jag till Almedalsparken där det är idrottens dag. Riksidrottsförbundet (tror jag det är?) har ställt upp en massa "prova på" stationer i alla möjliga olika sporter och träningsformer. Själv provade jag på Thaiboxning (galet roligt!) samt fick en snabbkurs i dart/pilkastning. Så nu ska jag nog kunna slå både släkten och PRO nästa gång jag står inför en pilkastartävling ;)
 
Efter det sprang jag iväg till ett seminarium om magsjukdomen IBD samt vårdköer och liknande. Låter inte direkt som ett seminarium jag skulle gå på va? Nej precis, det hade jag inte tänkt heller. Meeeen, min stora idol Daniel Paris skulle vara med där, det enda seminariet på hela veckan han ska delta i, så... Jag kunde inte låta bli. Och seminariet var faktiskt sjukt intressant! Det trodde jag inte! Galet bra arrangerat och en väldigt intressant diskussion. Önskar bara att de hade låtit publiken få ställa frågor, hade en hel hög på lager. Ni kan läsa mer om organisationen och kampanjen här: http://magotarm.se/ibd
 
Och ja, efter mycket om och men vågade jag mig fram för att hälsa på Mr. Paris. Det var ju liksom nu eller aldrig. Galet starstruck blev jag! Men han var mycket snäll och trevlig, dessutom långt ifrån den personen man ser i media (mycket mer annorlunda än vad jag trodde han skulle vara, även om jag fattat att Daniel Paris i media såklart är ett skådespel). Tyvärr vågade jag inte fråga om en bild, så det får ni ingen, men jag är glad att jag fick en liten pratstund med honom i alla fall - och att jag dessutom tack vare honom fick gå på ett sådan intressant seminarium! Tack Daniel :)
 
Sedan gick jag därifrån mot Ung Cancers mingel och seminarium om kampanjen Kolla Pungen. På vägen stötte jag ihop med en något vilsen Elisabet Höglund som jag hjälpte hitta rätt bland Visbys gator - även hon var mycket trevlig! Hon mumlade något om "tänk att det ska krävas en centerpartist" när hon gick iväg, kanske lyckades jag även värva en röst...?
 
Så var det då dags för Ung Cancers mingel. När jag i dörren angav mitt namn för att bli avprickad på listan fick jag ett "Jaha, ja men dig har jag hört mycket om!" Jag: "?" "Jo men det var ju du som anordnade föreläsningen i Gävle med Cimon och Julia, eller hur?" "Jooo, det var det". Det var ju fasen över ett år sedan, inte visste jag att jag var så mycket kändis hos Ung Cancer ;) 
 
Seminariet var übertrevligt, om än i en något kall utomhuslokal. Först och främst hade de ju Almedalens bästa mat! Ost och kex samt färsk frukt - MUMS! Sen var det även en massa roligt folk som jag hann snacka massor med. De hade en liten fotoutställning samt att man kunde köpa lite saker ur deras shop. Jag tog matpengarna jag fått från mamma och köpte mig två armband... (Hon blev inte jätteglad, nej. Får betala tillbaka henne om några år när jag är känd och rik.)
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Därefter gick jag och mötte upp mamma, tog en kaffe samtidigt som jag hörde statsministern prata hos Aftonbladet, gick mot bloggplatsen och passade då även på att få en guidad tur på en konstutställning som finns för att uppmärksamma och stoppa förföljelserna i Kina. Tänker prata MASSOR om det lite senare - det förtjänar ett eget inlägg - men vill tipsa alla på Almedalen att gå förbi där! Ligger i Wisby Strand, ingång från sidan mot havet.
 
Embedded image permalink
Fick de här fina lotusblommorna efteråt!
 
Nu ska jag till LSU mingel, därefter är det tal och SVT Debatt, sen får vi se vad som händer ikväll. Måste även försöka lista ut morgondagen, alldeles för många superspännande seminarium samtidigt!
 
Embedded image permalink
Hjälp?
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Fryshuset om Kampsport

Nu när jag har hittat till Bloggplats H12 och även lärt mig att de har datorer att låna ut, så ska jag verkligen försöka ta tag i bloggandet härifrån Almedalen lite mer seriöst. Efter senaste inlägget tog jag en sväng bland montrarna och pratade med bland annat polisen och Noaks Ark. Har även anmält mig till Polisens volontärtjänst och ska förhoppningsvis på möte med dem i början på september! Wohoo! Därefter blev det jobb, och hann med att bli spontanintervjuad med TV4. Har kikat lite på deras hemsida, men kan inte hitta klippet (tack och lov!(?)). Stod och delade ut reklam om JMs seminarium utanför TV4s studio här i Almedalen, så hade de en "reporter på stan" som stod med en lös kamera och mikrofon utanför studion, och höll på och förbereda ett inslag. Jag undrade om jag stod i vägen, men det var ingen fara sa han och undrade lite vad jag höll på med. Vi pratade en liten stund, sen gick de iväg och filmade och jag fortsatte med mitt. 2 min senare har jag en kamera i ansiktet och en mikrofon vid munnen. Helt oförberedd - mitt i direktsändning! Det var ju bara att prata... Enligt vänner som såg det på tv såg jag chockad ut, men gjorde ett helt okej jobb ändå. Tänk att jag alltid ska lyckas med sådant där...
 
Tack för den Marcus på TV4!
 
JMs seminarium drog i alla fall över 200 pers, vilket ju måste betyda att jag och min kollega gjort ett bra jobb. Fasen vad lättad jag var efteråt! Efter deras seminarium, som på riktigt var grymt bra, gick jag på Centerstudenters seminarium "Varför inte politik" - sprang därifrån till Migros rapportsläpp som var helt fantastiskt, tog en fika med mamma, sprang till Egoboost mingel som var rätt kasst (men fick en grym goodiebag!), talet, SVT Debatt, och därefter åkte jag hem. Rätt tidig kväll med andra ord! Idag började livet med att vi inte fick tag i någon taxi utan vi fick gå de dryga 3 kilometrarna till Fryshusets seminarium om Kampsport - med bland andra Musse Hasselvall som är en av grundarna till Ruffie - ni vet den där träningsformen som jag bara ÄLSKAR! Seminariet var helt fantastiskt, och det satte många tankar i huvudet på mig. Sprang förbi porten vid Donners Plats där Ung Cancer satt upp en massa pungar, och nu sitter jag här. Ska snart vidare och fortsätta dagen med fler seminarier, och bland annat Kolla Pungens lanseringsmingel. Ska bli galet skoj! Så, alla med pung, in och kolla pungen på kollapungen.se - så hörs vi igen senare!
 
Inbäddad bildlänk
 
Inbäddad bildlänk
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Bråvalla och Almedalen

Fullt upp - minst sagt! Bråvalla var helt jävla amazing, älskade varje sekund!! Tog tåget till Uppsala i onsdags, hämtade en bil och körde, via Arlanda för en hämtning, till Norrköping. Jag har haft så galet roligt, träffat så många underbara människor - kända som okända - och lärt mig så mycket om livet. UNDERBART! Jag körde bland annat två personer från två olika band som båda, oberoende av varandra, firat midsommar i Bönan. Hur galet är inte det?! Världen är minst sagt liten! 
 
I lördags klev jag upp 5.30. Började inte jobba förrän 11, men hade svårt att sova och var rastlös så körde in till det alltid öppna kontoret på festivalområdet. Jobbade hela dan, sov 1,5 timme i bilen, jobbade hela natten och kom i säng 6.45 söndag morgon. Sov oroligt fram till 10.15, klev upp, hade en sista körning till Stockholm 14, lämnade bilen i Södertälje, åkte till Nynäshamn.... Så när båten lämnade hamn 23.30 var jag galet trött - så trött att jag la mig under bordet där vi satt i restaurangen och sov på golvet hela resan. Sen igår morse var det på't igen bara! Jobbade nån timme med JM, var på en massa seminarium och mingel, politisk allsång, sov lite, frukostmingel med C, säpojogg (var dock bara åskådare denna gång) och nu sitter jag på Almegas bloggplats och skriver! Tänkte ta en sväng och kika på lite montrar nu, sen ska jag jobba för JM 11-12.30, därefter har jag en massa spännande saker inplanerade dom jag berättar mer om senare! Hade tänkt slänga in lite bilder, men bloggen vill inte riktigt vara med så det får bli en annan gång...
 
Puss o Kram 
Lina Lilja
 

RSS 2.0