Week 5!

Nu har en tredjedel av terminen gått, HELT. JÄDRA. GALET!! Tiden går verkligen i rasande fart, det är fullt upp hela tiden, och på tisdag har jag varit här i två månader. Det är så mycket som jag vill berätta om, samtidigt som jag inte vet vad jag har sagt och inte sagt, eller vad som hände när. Den här veckan har jag haft praktik på Project HOPE som vanligt, och det är roligare för varje gång eftersom att jag får ta mer och mer ansvar hela tiden. På måndag ska jag inleda klubbmötet och annordna en "ice-breaker". Kul!!
 
I tisdags blev jag kvar sent på biblan, precis som jag sa. Samma natt blev det bråk på gatan utanför våran lägenhet, och i sömnen (jag var endast halvt medveten) började jag analysera allt som hände utefter det jag lärt mig i självförsvarsklassen, kommunicationsklassen, och sociologiklassen. När jag sen vaknade var jag TOTALT utmattad efter att hjärnan hade arbetat på högvarv hela tiden, istället för att sova. Tecken på att man pluggar lite väl mycket kanske? Hehe...
 
I onsdags blev jag kvar på skolan ganska länge också. Hade praktik, sen ett möte med transfer academy. Satte mig i biblioteket och skulle plugga, men det gick verkligen inte alls. Det var så trögt! Vid sex gav jag upp och insåg att jag inte kom någonstans. Mina kompisar hade lektion, liksom min rumskompis. Jag hade ingen lust att vara kvar i skolan, och heller ingen lust att åka hem. Vad jag gjorde? Stack till mataffären! Där vandrade jag runt i en timma och bara tittade på allt, lärde mig om mat. Tycker det är SÅ mysigt att vandra omkring i amerikanska mataffärer, speciellt när det är lite mörkt och halvkyligt utanför. Mys<3
 
Igår var det en låååååång dag i skolan. Kom hit vid åtta på morgonen, åkte hem strax efter nio på kvällen. Lektioner och workshops i ett, hade en essay som skulle vara inlämnad idag. På kvällen hade jag sociologi, och jag kände hur jag äntligen förstod min lärare. Så jädra nice! Kändes verkligen jättebra! Fick dessutom tillbaka provet vi gjorde förra veckan, ett prov jag tyckte var både svårt och långt. Därför är det med stolthet som jag säger att jag fick 90% på det, det vill säga ett A! Average i klassen var 73%, så jag var oerhört stolt och glad över resultatet :)
 
Idag har jag haft engelska, skrivit klart och lämnat in essayn. Vågar inte säga för mycket, men det kändes väldigt bra i alla fall. Hoppas läraren känner samma sak! Nu ska jag sitta här på biblan och bara ta det lugnt en stund, sen har jag klubbmöte. I eftermiddag ska jag införskaffa ett gymmedlemsskap, träna, och i helgen ska jag även köpa en ryggsäck då rygg, axlar, och min stackars Ung Cancer-väska, alla börjar tröttna på att släpa runt på en massa böcker. Utöver det blir det plugg och slappande. Nästa vecka är lika fullt upp som denna, fatta att vi går in i oktober på måndag!
 
Hoppas allt är bra där hemma :)
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Sen kväll på biblan

Sitter på skolbiblioteket och klipper med ögonen, ACK så trött jag är! Men men, någon timma till blir det nog trots allt här. Har GALET mycket plugg just nu! Och så händer det så himla mycket här borta också, så man försöker bara hänga med och andas på vägen. GALET säger jag bara!!!
 
På det roligare planet så kan jag berätta att jag fått en praktikplats! Project HOPE är en klubb här på skolan, men också en del av skolans Health Services. Vi lär andra studenter värdefulla saker inom ämnet hälsa - både fysisk och psykisk. Vi har också en anställd på heltid, samt två studenter som jobbar 10 timmar i veckan + en grafisk designer anställd, också student. Och så jag! Praktiserar där några timmar varje måndag och onsdag, gör en del pappersarbete, men är också med och planerar event och möten. Kul kul!!
 
Gällande framtiden så har jag fortfarande ingen aning om vad jag vill göra. Imorgon ska jag till en counsler på Transfer Academy, så får vi väl se hur jag tänker och tycker efter det. Tiden går fort, men inte riktigt så fort. Jag har fortfarande tid på mig att bestämma mig!
 
Nu ska jag ta några djupa andetag och sen fokusera på skolarbetet igen. Saknar er alla där hemma! 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Give Your Heart A Break

 
Puss o Kram
Lina Lilja

Club Meeting!

Vecka fyra i skolan, och nu börjar det verkligen hända saker! (Fatta att vi redan gått one quarter av terminen till helgen!! GALET!) Den här veckan kommer alla klubbar igång med sina möten och aktiviteter - och jag är pang på alltihopa samtidigt! Idag har jag varit på möte med Project HOPE som jag verkligen känner att jag vill engagera mig i. Jättemysig klubb där man fokuserar på elevernas hälsa inom alla områden, både fysiskt och psykiskt. HOPE står för Helping Others through Peer Education. Ser verkligen fram emot en spännande höst tillsammans med dem!
 
Idag har jag även skypat med ett par kompisar hemma i Sverige. Superroligt! Kul med lite updates på vad som händer där hemma i skolan och alltihopa också :) Just nu sitter jag och tar det lugnt i skolbiblioteket. Om en stund ska jag hem och käka lite och byta om, sen har jag självförsvarslektion ikväll. Kul! Imorgon är det lektioner plus att jag tänkte spana in dansklubben. Lite tveksam på den, men det är en kompis till mig som dragit igång den så tänkte att det kunde vara kul att ta reda på vad det är i alla fall! 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Jillian Jensen

 
Puss o Kram
Lina Lilja

Volleyboll!

I helgen var AVP-touren i stan! Det är USA's största volleybollturnering för både herrar och damer. Tyvärr spenderades både fredagen och lördagen pluggandes, men i söndags gick jag dit för att se finalerna. Superroligt! Killarna närmast på bilden, som också vann finalen överlägset, är laget som vann OS både 2008 och 2012. Hur coolt är inte det?! Jättehäftigt att se dem live!!
 
 
 
Idag har det varit skola, lite plugg, biblioteket och nu ska jag iväg och möta upp en kompis. See y'all later! :)
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Glöm Aldrig!

 
Puss o Kram
Lina Lilja

Inspiration

Jag tänker inte prata om varken hen-förbud eller släppta svenskar, istället tänker jag bara gräva ner mig i mysiga bilder. Det här drömmer jag om just nu!
 
 
 
 
Ett alldeles, alldeles eget hem. En vacker dag Lina, en vacker dag!
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Looking Forward!

12,5% av år ett.
Dag 38 av 302.
103 dagar kvar till familjen kommer. 
14 veckor kvar till jullov. 
Tiden rasar iväg!
 
Och Lina har börjat forma en framtidsplan. Hur länge den håller? Ingen aning. Men det känns skönt att ha den där. Som en nallebjörn i mörkret. 
 
Jag trivs bättre och bättre här borta, och jag har till och med börjat hitta saker som jag kommer sakna den dagen jag lämnar det här stället. Genom att ha börjat titta en del på svensk tv, som Breaking News och Skavlan, så har hemlängtan försvunnit en del. 
 
Jag har nog tur, om man nu kan kalla det tur, jämfört med många andra. Jag har träffat folk här, både amerikanare och internationella studenter, som verkligen hatar det här. De trivs inte i boendet, med klasserna, de har inte speciellt många vänner här, osv., osv.. Själv ÄLSKAR jag mina lärare, boendet funkar riktigt bra (även om köket blivit ack så mycket stökigare sen en kille flyttade in i lägenheten också), och jag har massor med vänner. Visserligen har jag insett att Kalifornien inte är något för mig, men det är absolut inte så att jag hatar det här och kommer plågas igenom de närmsta två åren! 
 
Så ja, jag har det bra. Livet och humöret går upp och ner, läxorna byggs på hög, och jag saknar er alla massor. Jag räknar dagarna tills vi ses igen, men fram tills dess ska jag proppa hjärnan full med kunskap och erfarenheter. Tiden går fort, snart ses vi igen!
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Framtid?

Har haft en sån SJUK ångest senaste tiden, en ångest som kommer och går och förändras varje minut. Inte timme eller dag, utan det går verkligen upp och ner varje minut. Som jag pratat om tidigare; Att flytta hemifrån, flytta över Atlanten, bryta upp från allt det som känns bekant och börja en helt ny studielinje på en helt obekant skola i en helt ny kultur - allt på en och samma gång - är inte enkelt. Och samtidigt har jag, som jag egentligen alltid dragits med, framtidsångest. Jag har verkligen INGEN ANING om vad jag ska hitta på när jag tar examen härifrån om knappa två år, och det skrämmer mig! Jag har mer eller mindre alltid haft en plan (sen om jag följt den är en annan sak, något jag typ aldrig gjort), och att nu inte ha det är läskigt. Framför allt nu när alternativen är så många! 
 
 
Så lyssnade jag på YouTube på Cimon Lundberg på Vakna med the Voice, och helt plötsligt känner jag mig så lugn. Har inte kunnat lyssna på Psykakuten med honom och Cissi sen jag flög över Atlanten, på grund av konstiga tidszoner och dåligt internet, men lyssnar nu (det hackar lite och har sig, men funkar ändå förvånansvärt bra!) och mår så bra av att höra deras amatörterapi, faktiskt bara av att höra rösterna på dem så känns allt plötsligt så mycket bättre. Detta får mig att fundera; Vad hände egentligen?! Nog för att jag fattar att jag inte kan förvänta mig att harmonin jag hittat hemma i Sverige finns kvar nu när jag rivit upp allt från grunden, men varför har jag inte hållit hårdare i mina stadiga punkter, de som hjälpte mig hemma i Sverige? Men, man lär sig av sina misstag, så nu ska jag planera in att lyssna på Psykakuten varje vecka! Läste även tillbaka lite i mitt eget bloggarkiv samtidigt, och försökte hitta tillbaka till känslorna jag hade när jag skrev de inläggen. De här inläggen slog mig extra hårt, och dessa känslor ska jag leta extra noga efter, den harmonin vill jag komma till igen!
 
http://linalilja.webblogg.se/2012/may/det-ar-inte-mod-om-man-inte-ar-radd.html
http://linalilja.webblogg.se/2012/may/yes-i-can.html
 
Så detta inlägg, som från början skulle handla om min framtidsångest, kom nu att kort och gott handla om hur mycket bättre jag mår nu, när jag får höra Cimons röst. Något så simpelt! (Som sagt, mitt humör svänger sjukare än någonsin...) Men nu vet jag. Ska snart krypa i säng, och det känns skönt att ha detta lugn i kroppen när jag går och lägger mig. Imorgon börjar en ny spännande dag med engelskalektion, plugg, möte med Transfer Center, åka och köpa ny adapter, och... Tja, typ det. En dag i taget. Förlåt att det blev så luddigt, behövde skriva av mig!
 
Fina, fina Cimon. Hur ska jag någonsin kunna tacka dig för allt du gjort för mig - och så många andra? Kärlek<3
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Plugg, Plugg, Plugg!

Är helt överröst av plugg - efter första veckan! Så denna långhelg, som det är här, spenderas på stadsbiblioteket tillsammans med en kompis, pluggandes. Har pluggat här sen strax före tolv, nu är klockan en bit över fyra och vi lär sitta här tills det stänger om en dryg timma. Och sen återkomma imorn. Vart vi ska vara på måndag är dock en annan fråga, för då är biblioteket stängt pga helgdag.... Men plugg lär det bli! Herregud. Hörs på andra sidan!
 
Puss o Kram
Lina Lilja

RSS 2.0