Boosta ditt självförtroende!

Jag har kommit på världens grej. Okej, jag kanske inte är först med att komma på det, men det är något jag ska börja med i alla fall! Självförtroendet är inte alltid så högt som det skulle behöva vara, vissa dagar är det helt enkelt inte bra alls, och andra gånger så kanske man ska på något viktigt möte eller liknande, och då behöver man verkligen lite extra självförtroende! Så nu vänner, låt oss boosta vårat självförtroende!


Se till så att självförtroendet är på topp!

Jag ska helt enkelt (och jag hoppas att ni är med mig) gå ut i affären och köpa ett fint litet block och en fin penna till. Sedan ska jag skriva upp alla bra saker folk säger om mig. Alla komplimanger jag får, alla kommentarer som känns bra, alla gånger som jag själv känner att "Fan va snygg jag e!" eller "Shit vilka fina ögon jag faktiskt har" så skriver jag upp det! Varenda liten detalj som höjer självförtroendet, varje liten sak som känns bra att höra och som man gärna kommer ihåg för att plocka fram när man mest behöver dem, dessa saker ska stå i denna lilla bok som ska finnas till hands jämt.Är ni med mig?

Puss o Kram
Lina Lilja

Mångmiljardsatsning på infrastruktur

"Totalt satsas 482 miljarder kronor på förstärkt infrastruktur i hela landet fram till 2021. 417 miljarder kronor är statlig finansiering och 65 miljarder medfinansiering.

Det berättade de fyra partiledarna i alliansen vid en presskonferens i Malmö på tisdagen."

Citerat från DN, resten kan ni läsa här;
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/mangmiljardsatsning-pa-infrastruktur-1.1070357Jag tycker att det är riktigt riktigt bra!! Det behövs verkligen och jag är glad över vad alliansen lagt fram. Enda grejen som kanske skulle kunna vara en nackdel är att bland annat farlederna till Gävles Hamn ska satsas pengar på, vilket i och för sig i sin tur är bra, men jag bor precis vid farleden och jag har varit med om somrar tidigare då man vaknat vid 5-tiden varje morgon för att det har stått stora maskiner utanför fönstret och grävt i vattnet, och annat skoj. Men men, det blir säkert bra i slutändan.

Annars är jag väldigt glad över satsningen! Det kan bli riktigt riktigt bra till slut, och dessutom är det bra att de visar att de kan satsa lite, att gå på säkerhet jämt är bara att vara feg. 

Puss o Kram
Lina Lilja


Vad är det för fel på samhället??

Ledsen, men nu kommer jag att klaga ännu mer på samhället. Har en sådan dag idag helt enkelt! Dessutom ligger jag hemma och de enda ljud som kommer ur min mun låter som en väsande orm. Hade grymt ont i halsen när jag vaknade, men efter en massa halstabletter, varma drycker och lite glass så har jag inte så ont längre, fast rösten är fortfarande inte normal... Och är man en människa som jag som älskar att prata mycket och ofta så blir det helt enkelt skrivande som blir mitt sätt att uttrycka mig.

Såhär är det, en känd artist, med namn Ricky Martin, kom för ett par dagar sedan ut som homosexuell. Alla har säkert redan hört den här nyheten, och personligen så tycker att det kanske inte är världens intressantaste nyhet, jag blev förvånad när han kom ut för jag trodde redan att han var öppet bög (bra koll man har va!), men vad jag tycker spelar ingen större roll för bortsett från bombningarna i Ryssland så är nyheten om att Ricky Martin har kommit ut som bög den största nyheten i alla kvällstidningar. Kolla själv;
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article6866470.ab

Det är också stort bland bloggarna, många kommenterar dock det hela med att Ricky Martin mest bara söker uppmärksamhet och saker i den stilen. Det är inte alls så jag skulle vilja kommentera det hela. Jag skulle vilja börja med att säga att komma ut gör man inte för att få uppmärksamhet. Man gör det för en befrielse, och det är något som lyser igenom hans kommentarer i artikeln.

Något som däremot skrämmer mig, enormt!, är något annat han säger. 
"Många personer sa till mig, ”Allt du byggt kommer att kollapsa”, ”många personer i världen är
inte redo att acceptera sanningen, din verklighet, din sanna natur”."

Vänta.... VA!?!? Vi lever på 2000-talet. Att man ens är orolig för att livet kommer att kollapsa, och att någon skulle säga det!, när vi lever i världen där alla ska vara accepterade för vem de är. Den här artikeln är ytterliggare ett bevis på vad filmen Brüno visade i somras; Världen accepterar inte människan för vem den är, man får inte vara den man är och nej, världen accepterar förtfarande inte HBT-människor.Men jag tycker inte att det var fel av Ricky Martin att komma ut, det var modigt av honom, och ett mycket bra val! Man ska våga vara sig själv, och jag är glad att han var redo att ta steget ut ur garderoben och också gjorde det. Han är en bra förebild för sina söner som jag tror kommer att växa upp och en dag bli två underbara killar. Kepp up the good work!

Puss o Kram
Lina Lilja


What's Going On?!

I förrgår så kunde man läsa om bombningarna som var i Moskvas tunnelbana på måndagsmorgonen, mitt i rusningen. Två explosioner skedde med cirkus en halvtimmes mellanrum, och två kvinnor och en man är efterlysta för dådet. Misstänkt land är Tjetjenien som har haft en konflikt med Ryssland under en lång tid och de har haft ansvaret för många terrordåd som skett i Ryssland tidigare. Senast var november 2009 då ett expresståg spårade ur efter en explosion. Annars har det varit rätt lugnt senaste åren, förutom 2006 då en sprängladdning detonerade på en marknad. Mellan 1999 och 2004 så hände massa terrordåd i Ryssland, och nu känns det som Tjetjenien laddat om och tagit ny fart.

För idag kan man nämligen läsa om ett nytt bombdåd med minst 11 döda, och nu börjar man helt seriöst känna sig lite smått vettskrämd. Är det såhär det ska fortsätta? Är det såhär världen kommer att se ut i framtiden?Man kan inte läsa om någon fredsplan, om FN planerat något eller så, men jag hoppas verkligen det!! Det känns som att det här börjar gå över styr och har det smällt fyra bomber inom tre dagar, så kan et säkert komma fler. Världen håller på att gå överstyr, ska man verkligen behöva vara rädd vart man än ska? Ska man inte kunna gå ut på gatan eller åka till jobbet utan att vara rädd för att bli överfallen, vara rädd för rån och terrordåd. Är det en värld vi vill ha?

Svarade ni nej på förra frågan så se till att engagera er. Se till att göra något. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Se till så att du gör något du också!

Puss o Kram
Lina Lilja

Här kan ni hitta mer info om terrordåden;
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6874149.ab
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kriget-i-tjetjenien-kopplat-till-tidigare-terror_4498333.svd


Bra jobbat!

För er som slog på SVT2 för en stund sedan så kunde ni se både Elisabeth och Magnus ifrån CUF göra mycket bra ifrån sig! Något som kanske var lite trist var att vi bara har knappa 700 medlemmar i CUF (hurvida de där siffrorna stämmer eller inte är jag för trött för att bry mig om just nu..), men istället kan man ju vända på det och se det från en annan vinkel.

I helgen var det valkurs, och en bit över 100 CUF:are från alla delar av landet pallrade sig till Upplands Väsby för att vara med. Snabb matte räknar då ut att ca 1/6 av alla medlemmar var där. Vi har alltså väldigt många aktiva i vårat Ungdomsförbund! I andra partier som kanske har ett par tusen medlemmar, hur många är det då inte som bara sitter där med medlemskortet på skrivbordet och inte gör någonting alls aktivt? Då ser i alla fall jag att vi är färre på pappret men fler procent aktiva =)

Just nu så surrar Petra på tv:n, men jag tänkte sova nu så jag orkar imorgon. Blir lång dag nämligen då jag har ridlektion som börjar halv nio! Dessutom är det möte med US innan det...

Godnatt alla underbara människor!

Puss o Kram
Lina Lilja

Köttfärslimpa!

Har precis lagat mat och den står nu i ugnen. Första gången i hela mitt liv jag lagar köttfärslimpa, så vi får väl se hur det blir...

Idag så lyssnade jag äntligen på debatten mellan Magnus Andersson och Jytte Guteland. Jag är så stolt över att vara CUF:are!! Lyssna själva här;
http://sverigesradio.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2278498&BroadcastDate=&IsBlock=

Vill ni höra mer av Magnus och CUF så slå på tv:n ikväll klockan 21 då Magnus diskuterar ungt engagemang i Aktuellt. Det kommer i alla fall jag göra!

Puss o Kram
Lina Lilja

Ångest Dag

Vaknade med ångest, och dagen har inte blivit bättre sedan dess. Dunderförkyld är jag för det första, för det andra så fick jag virus på datorn så den kraschade två gånger (det tror jag dock att jag har lyckats få bort nu!) och dessutom snöar det!! Har sovit, suttit vid datorn och tv:n hela dagen, vilket gör att huvudet känns sådär. Men ni ser att jag har totalt designat om bloggen! Kul va? Är inte riktigt klar än, men den blir snyggare och snyggare och bättre och bättre =)

Nu tänkte jag byta om från pyjamas (ja, jag sitter fortfarande i pyjamas) och ta en liten promenad. Sedan har jag lovat mamma att jag ska laga mat också, så det blir väl dags att sätta igång det snart också. Och så borde jag plugga lite...

Puss o Kram
Lina Lilja

Fallet "Linnea" och "Oskar"

Ingen har väl missat fallet "Linnea" och "Oskar" som programmet Uppdrag granskning luskade fram och sände förra veckan. Om jag ska dra storyn kortfattat så var det så att "Linnea" var 14 år gammal när hon blev indragen på skolans toalett och våldtagen av en äldre kille, "Oskar". "Oskar" erkänner våldtäkten och blir dömd, senare även för ytterliggare en våldtäkt. Trots detta så är det "Linnea" som blir "the bad guy" och som blir hotad, mobbad, utfryst och som får flytta från skolan och byn, ner till Stockholm. Hela samhället, både yngre och äldre, till och med prästen!, står på pojkens sida, den dömdes sida. Läs mer om det här;
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/massiv-respons-pa-uppdrag-granskning-reportage-fran-ornskoldsvik-1.1067704 

Det här är en sjuk historia, en historia som går emot samhällets alla principer, men som trots det bevisar hur dagens samhälle ser ut under ytan, och det är också det som min politik utgår ifrån, det är det budskapet jag vill få fram, och det är det jag vill ändra på. Jag vill ha ett samhälle där kärlek är nyckelordet, där man ska få vara sig själv, och inte vara rädd för att vara den man är.

På samma sätt så vill jag ha ett samhälle där man kan lita på polisen och på rättsystemet. Jag vill ha ett samhälle där den utsatte, offret, får hjälp och stöd av hela samhället. Med detta menar jag inte att man ska förakta den dömde, man måste vara förlåtande, och ge stöd även till denne, men den är fortfarande dömd för ett brott.

Låter det flummigt? Kanske. Men kort och gott så vill jag ha ett samhälle som bygger på den egna individen, och oavsett vad man har gjort eller blivit utsatt för så ska man få stödet man behöver. För det finns ett ord som bryter ner en, det finns en sak som kommer att bryta ner vilken människa man än pekar på, vem som än blir utsatt för det. Det är plågsamt, det är fruktansvärt och ingen vill vara med om det.

Ensamhet.

Puss o Kram
Lina Lilja

Hemma

Japp, har tagit mig hem nu, och är faktiskt inte överdrivet glad över att vara hemma... Jag saknar redan alla så grymt mycket!!! Jag har haft så roligt så ni anar inte, och jag vet att jag upprepar mig massor här, likadant på bloggen och när jag pratar irl inför mina föräldrar, men jag vill verkligen att världen ska förstå!

Jag är verkligen grymt glad att jag fick chansen att träffa och få umgås med alla dessa UNDERBARA människor och jag hoppas med hela mitt hjärta att vi snart ses igen!

Det annorlunda med detta avsked jämfört med efter andra kurser och läger så även om det var sorgligt att åka därifrån och skiljas från alla så visste vi ändå att vi ses snart igen, det här är inte slutet liksom. För mig var det här bara början! Och jag säger det igen, jag är så grymt glad och tacksam över att jag fick chansen att vara en del av den här karusellen! För första gången i HELA MITT LIV så kommer jag att använda denna fras för att beskriva hur jag känner och kände under helgens kurs. Jag trivs som fisken i vattnet! För det gör jag verkligen!!

Den vänskapliga tonen visades extra tydligt när det var dags för avsked. Detta är tydligen en tradition! Tyvärr hade några redan blivit tvugna att åka, men vi var trots allt en hel del människor där, säkert en 70 pers liksom. Och så ställde vi oss i en ring, en började och kramade första personen som hakade på, så kramade person 1 person 3, så kommer person 2 och kramar person 3 som också hakar på osv. Dvs detta resulterar i att alla kramar alla! Helt UNDERBART!! Det något roliga var dock att endel av de man kramade hejdå till hade man knappt sagt hej till på hela kursen ;) Men alla dessa kramar var lika underbara i alla fall!

Resan hem gick för övrigt mycket bra och har nu ätit middag och tänkte titta på lite tv. Fick precis reda på att jag inte behöver åka till jobbet imorgon, vilket ska bli jävligt skönt! Behöver verkligen en lugn dag med sovmorgon!! Får se vad jag hittar på, kanske tränar en sväng, och så måste jag ringa en ridlärare också...

Nä, nu ska jag avsluta det här inlägget med en bild på dagens föreläsare, Martin Borgs, som bjöd på en helt underbar söndag!Puss o Kram
Lina Lilja

(Förlåt om jag använder ordet underbart lite för ofta, men det är väl helt underbart att jag tycker världen är underbar, så det gäller väl att passa på!)

Martin Borgs

Det är Debatt och Medieträning med Martin Borgs hela dagen idag. Väldigt, väldigt nyttigt är det, och lärorikt! Han är grym också, Martin Borgs. Inlägget är bra och han talar på ett superbra sätt. Jag känner det att under den här helgen så har jag sugit in information, kritik, feedback och pepp som en svamp. Jag är fullproppad men trots det så finns det plats för så mycket mer!

Så väldigt grymt jättemycket som jag har lärt mig, och så jävla (f'låt) mycket jag har utvecklats, under de här få dagarna, så här mycket utvecklades jag inte ens under mina fyra månader i USA, och där utvecklades jag massor! Cuf har öppnat en dörr, en väg in i min själ, mitt hjärta och mig själv, en dörr som jag inte visste fanns där men som har hindrat så himla mycket.

Stefan Lundkvist gick i början av mars över till SD från Centern och han döpte blogginlägget där han skrev om detta till "Min Nya Familj". Jag har också fått en ny familj. En familj som ger mig rätten att vara den jag är, som ger mig chansen att utvecklas i mig själv, och samtidigt ha grymt roligt. Denna familj kallas Centerpartiets Ungdomsförbund.

Puss o Kram
Lina Lilja


Kommentera!

Igår hade jag ca. 30 unika besökare, men trots det inte en enda, minsta lilla kommentar! Whyyyy!? Närå, men det vore kul att höra lite kritik, både positiv och negativ. Har ni några synpunkter?? Kan vi inte göra ett litet test. ALLA som är inne på min blogg idag lämnar minst 1 kommentar! Kan ni göra det? Ni får skriva så mycket eller så lite ni vill! Ni får skriva ett anonymt "Hej" om ni vill, eller tre a4:an med synpunkter om ni vill. Men alla lämnar ett fotspår efter sig, bara så att jag vet att ni finns och mår bra!

Och om ni dessutom lämnar en länk till eran blogg så kommer jag garanterat kika in där =)
Min rumskompis sov i fel rum inatt och gjorde mig lite förvirrad när jag vaknade, men nu är hon tillbaka här och så fort hon bytt om så ska vi ner och käka frukost!

Puss o Kram
Lina Lilja

Valkurs 3

Har dragit mig upp på rummet och tänkte krypa till kojs alldeles snart, men jag tänkte passa på att skriva ett lite längre inlägg medan jag varvar ner, där jag berättar lite mer om Valkursen, om Cuf och lite annat smått och gott... Det har blivit lite mer statusuppdatering än bloggande de senaste två dagarna, vilket inte var tanken men så kan det bli när man har typ tre minuter på sig att skriva. Som ni kanske märker så har jag ibland lite svårt att skriva bra inlägg, och det beror inte på att jag är dålig skrivare eller dålig bloggare, jag har bara sadlat om och är ny inom "politiker-blogg-världen". Jag har bloggat i ett par år, men det är väl min senaste blogg som blev mest uppmärksammad, just för att jag skrev om sex, ett ämne som många vill läsa om. Men jag har nu gått vidare och jag hoppas att den här bloggen kommer att bli ännu större så småningom! Skulle dock behöva lite hjälp med designen...

Aja, det var inte alls det här inlägget skulle handla om. Inlägget skulle handla mest om denna kurs jag då är på (vilket ingen lär ha missat), Valkurs 3 med Cuf (Centerpartiets Ungdomsförbund). Jag tänkte börja med att lite smått samanfatta vad vi gjort, och sedan lite känslor och tankar jag har.

Igår blev vi mottagna, det var mycket praktiskt, ett par föreläsningar och Upplands Väsbys kommunalråd hälsade oss välkomna. Efter middagen hade vi ett Politiskt Quiz med Rickard Nordin, något som var både roligt och lärorikt! Trots att mitt lag tog jumboplatsen.. Spenderade lite tid på rummet och sedan lite tid med att bekanta mig med andra. Hade ett kort möte där vi pratade om hur vårat distrikt fungerade, och efter det kröp jag till kojs. Hade en bra första dag, men med mycket intryck! Kände mig dock väldigt välkomnad, och förvånandsvärt fort (i alla fall för att vara mig) blev jag en i gänget och kunde vara den jag är, öppen och glad.

Sov inge vidare, men trots det pallrade jag mig upp klockan sju imorse för att dra till gymmet. Stötte på en del folk där och alla var glada (trots att klockan inte visade så mycket), och man kände verkligen gemenskapen! Vid frukosten kände jag ännu mer gemenskap, lärde känna fler människor bättre, och det är ungefär så dagen har rullat på. Massor av föreläsningar har dagen innehållit, vilket har gjort att man vissa stunder känt sig riktigt seg i huvudet (framför allt med tanke på att man inte har varit utanför hotellbyggnaden på mer än ett dygn!). Men trots det så är humöret på topp, alla är vänner med alla, det är ingen dålig stämning alls! Något som skiljer sig stort jämfört med andra sociala sammanhang är att jag kan gå fram till en grupp här, känner dem typ inte alls och vet inte namnet på hälften av dem, men är trots det varmt välkommen in i gänget och diskussionen som pågår. Inga elaka ord eller blickar alls!

På eftermiddagen så fick vi i uppgift att skriva en inledning till en debatt, en typ av presentation där man ska presentera sig själv och sin politik inför debatten. Vi skulle öva på det inför "verkliga livet" liksom. Vi satte oss i smågrupper och fick omkring en kvart på oss att skriva ihop skiten. Visste inte alls vad det handlade om men skrev ihop något och fick jättepositiv respons från min grupp! Våran gruppledare (Rickard Nordin som höll gårdagens quiz) kom och frågade mig om jag ville läsa upp mitt lilla tal inför hela stora gruppen (drygt 100 pers), vilket jag sa ja till.

Var så nervös att jag skakade men Rickard kom fram till mig och sa att "Det är bra att vara lite nervös, men du behöver inte vara nervös! Alla här är dina vänner, och det är det som är så bra" Och det är verkligen så, alla är mina vänner!
I alla fall så börjar Johan Kling som håller i hela grejen läsa upp namn som är "utvalda" att få läsa upp sitt lilla tal inför hela stora gruppen. Han säger efter några namn att nu hinner vi med en till och tar upp en annan tjej, och jag pustar ut lite grann då jag inte hann göra. Liten besvikelse då jag gillar att synas, men ändå rätt skönt. Planen var innan jag kom hit (det här är min första Cuf-grej) att jag skulle hålla mig lite i bakgrunden och mest lära känna folk och försöka förstå hur saker och ting går till. Efter tjejen talat klart så säger Johan "Och nu trodde hon att hon skulle få slippa, men det gör hon inte!" Han läser upp mitt namn och det är bara att traska upp och ställa sig inför folkmassan och ta på sig mikrofonen. Benen skakar, händer och armar skakar, hela jag skakar! Men trots det så lyckas jag göra ett bra framförande och får massor av bra respons från människor efteråt.

Sa det till Rickard efteråt, att det var inte riktigt min plan att kliva fram såhär tidigt liksom (har varit medlem typ en och halv månad) men han tyckte tvärtom att det var positivt att visa mig från början! Dessutom sa han att jag har en bra grund att stå på om jag redan efter 1½ månad var såhär bra! Positiv respons är alltid roligt, så ursäkta om jag skryter lite... Nu vet de flesta vem jag är i alla fall och det är ju skoj!

Klockan halv åtta var det dags för middag med lite spex och annat skoj, lite smått suddiga bilder;

De rörde sig för mycket så min taskiga mobilkamera tyckte inte riktigt om dem..Centerstudenterna sjunger vackert för oss! Närmast till vänster sitter Magnus Andersson, FS.


Efter middagen gick vi ett stort gäng och lekte lite. Alla lekar var mer eller mindre våldsamma... I en kiss- och drickpaus kom våran kontaktperson Lisa Falk som jag inte tidigare träffat fram och berömde mig för mitt framförande, och presenterade sig lite och så, pratade lite smått. Har hört mycket positivt om henne och allt de sagt var sant! En mycket trevlig och rolig människa!

Om det för övrigt var minsta lilla spänning i gruppen innan lekarna så fanns det ju definitivt inte efteråt. Kroppskontakt, skratt och svett gjorde att vi alla kom varandra mycket närmare, och vi hade så grymt roligt! Här är en av lekarna (fråga inte vad den går ut på...)Beslutade mig strax efter det här att dra mig tillbaka till rummet och det är där jag är nu;Det här inlägget kan verka som ett inlägg för att värva medlemmar, men det är det absolut inte. Jag vill mest bara berätta hur glad jag är över att vara här, hur glad jag är över gemenskapen, och att trots att det finns så många olika typer av människor (alla får verkligen plats!) från så många delar av landet, så kan vi trots det hålla ihop och hålla god ton. Jag vill aldrig mer åka härifrån! Jag vill också tacka för att de tog emot mig med så öppna armar, att jag fick bli ett med gemenskapen och att ni vill ha mig här. Jag älskar att vara här! Jag skriver det inte för att värva medlemmar, jag skriver det i ren tacksamhet. Men skulle ni vilja bli medlem så gå in på www.cuf.se så är det bara att dra igång! Gemenskapen är bara ett sms borta!

Jag vill avsluta detta inlägg med att utnämna ett par personer lite extra. Dels vill jag tacka alla aktiva i Gävleborgs Distrikt för att ni drog in mig i den här karusellen, och det med Sara Hansson i spetsen! Tack för att ni är så underbara!

Sedan vill jag tacka Rickard Nordin som genom sin positiva feedback och möjligheten han gav mig att få synas öppnade den där sista lilla dörren in till mig, som lät mig på ett tryggt sätt vara mig själv, vara trygg i det jag tycker och den jag är och få visa den personen inför alla andra. Genom att ha hjälpt mig att öppna den dörren så kan du bli en mycket viktig person i min framtid inom Cuf! Hans blogg hittar ni här;
http://rickardnordin.blogspot.com/

Till sist så vill jag tacka Förbundsordförande Magnus Andersson! En sådan grymt imponerande, trevlig och inspirerande person som får fram det allra bästa hos oss alla! Får ni någon gång chansen att höra honom tala, ta den! För så grym som han är, och så bra han är på att tala, så lämnar han ingen oberörd! Skriva är han också grym på och hans blogg hittar ni här;
http://www.magnusandersson.blogspot.com/

Det låter nästan lite som jag tackar för mig, vilket jag absolut inte gör! Tvärtom så tackar jag för att ni sparkade in mig i den här karusellen! För att för mig så har resan inom Cuf och inom politiken bara börjat, och tack vare dessa personer och alla andra inom Cuf så har jag fått den bästa start jag någonsin kunnat få!

Puss o Kram
Lina Lilja

Prata inför drygt 100 pers!

Vi har just fått träna på, och få skriva vårat eget, inledningsanförande inför en debatt. Vi gjorde de i små grupper, typ 8 pers i varje grupp. Var super nervös innan jag läste upp, men fick massor av bra kritik från gruppen och våran handledare! Kul! Han tyckte den var så bra så jag ska få läsa upp den inför alla Cuf:are här, drygt 100 pers! NERVÖST! Nog för att jag älskar att synas och prata inför folk, men jag är troligtvis den personen här som har varit medlem i Cuf kortast tid och min plan var mest att hålla mig i bakgrunden och lära mig hur allt fungerar, det funkade väl sådär... Nu måste jag förbereda mig, snart är det dags!

Puss o Kram
Lina Lilja

Vårat första löfte

Nu har alliansen givit sitt första löfte. Sänka skatten för pensionärerna! Läs allt om nyheten här;

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6854339.ab


Puss o Kram
Lina Lilja

Bilder!

Det fungerade!! Nu ska jag bara försöka lista ut vilka det är på de helt värdelösa bilderna...


Judith Wolst, föreläste precis om Sociala medier. Ett ämne hon är "expert" på. Hon bloggar även.


Maria Carlsson, om ni ser henne med suddigt ansikte där framme någonstans. Pratade om valrörelsen.


Lunch! Min rumskompis Therese samt en kille vid namn Elias. Hans blogg hittar ni här;
http://elkers.se


Johan Kreicbergs som pratade om arbetslösheten bland ungdomar.


Omvärldsanalys med Michael Nordin Sowe.


Johan Magnusson, kommunalråd, hälsade oss välkomna till Upplands Väsby.


Puss o Kram
Lina Lilja

Judith Wolst

Nu har föreläsaren om Sociala Medier varit här. Judith Wolst är hennes namn och är ni intresserade av att lära er mer om hur man når ut inom det ämnet så hittar ni hennes blogg på adressen http://www.judithwolst.se

Försöker lägga in bilder på nätet, men det vill inte riktigt fungera... Vi får se om jag lyckas!

Puss o Kram
Lina Lilja

Maria Carlsson

Lokaltrafiken här i Stockholm fungerar inte riktigt som den ska så föreläsare Judith är försenad och istället så pratar Maria Carlsson om våran Valrörelse. Nu måste jag koncentrera mig!

Puss o Kram
Lina Lilja

Sociala Medier

Har nu ätit en finfin lunch och det är dags för en föreläsning med Judith Wolst, som är konsult och expert på sociala medier, som ska prata om just sociala medier. Det låter som en otroligt intressant föreläsning så vi hoppas på att det blir det! Tänkte snart börja lägga in lite bilder...

Puss o Kram
Lina Lilja

Politisk Fördjupning!

För en stund sedan så höll Förbundsordförande Magnus Andersson en jättebra föreläsning och pepptal. Därefter så pratade Michael Nordin Sowe om hur vi ska möta motståndet. Superbra och intressant! Nu har vi precis fikat och väntar på Johan Kreicbergs som ska köra en föreläsning med titeln "Politisk Fördjupning".

Förresten, vill ni läsa i Magnus Anderssons intressanta blogg så hittar ni den här;
http://www.magnusandersson.blogspot.com/

Fler tips om bloggar kommer så småningom! Nu ska vi dra igång här.

Puss o Kram
Lina Lilja

Nu Vinner Vi Kampanjen!

Nu är det föreläsning "Nu Vinner Vi Kampanjen!" med Magnus Andersson, FS.

Puss o Kram
Lina Lilja

Godmorgon!

Har precis varit en stund på gymmet, härligt! Alla en miljon gånger jag vaknade inatt så var jag inte så sugen på att gå upp kvart i sju för gymmet, men när klockan ringde så klev jag upp och var fit for fight! Nu är man nöjd efter en svängs (var bara där typ en halvtimme) träning. Nu ska jag ta en dusch och sedan blir det frukost!

Puss o Kram
Lina Lilja

Godnatt!

Alla möten var lite sena, så fick chansen att lära känna de andra ännu lite bättre, vilket var grymt roligt! För varje sekund som går så älskar jag det här mer, och jag är så grymt glad att jag gick med i Cuf! Och nej, det här är inget jag säger bara för att värva medlemmar, inte alls, utan det är för att jag vill att ni ska veta vilken underbar gemenskap som finns här, och hur grymt glad jag är över att få vara här!

Har ett fint hotellrum med utsikt över Upplands Väsby. Tänkte knäppa lite kort imorgon, har ett par men min mobil laddar just nu så orkar inte lägga in... Ni får se dem imorgon =)
Tänkte krypa i säng nu, för planerar att springa in en snabbis på gymmet imorgon före frukost. Får se hurvida jag orkar eller inte, men klockan står i alla fall på 07.00. Får se om min rumskompis ens har lyckats ta sig "hem" tills dess... Tvivlar.

Godnattpussar till er alla så hörs vi en annan underbar dag!

Puss o Kram
Lina Lilja

Mattias och Cecilia!

Mattias vann Let's Dance 2010!! Stort grattis!

Puss o Kram
Lina Lilja

En i gänget!

Vet ni hur kul jag tycker att det är att vara här? Jag ääälskar det! Att gå med i Cuf är det bästa jag någonsin gjort, på riktigt! Både hemma i Gävle och här på kursen så har jag blivit mottagen med öppna armar och skickad rätt in i gänget. Folk är öppna, glada och trevliga, och de tycker lika mycket om att jag är här som jag gör! Jag kan vara lite smått osocial, just för att jag känner mig lite obekväm i stora, okända folkmassor, men jag trivs här och tycker varje sekund är underbar! Man får vara sig själv, och alla är accepterade för den de är (på riktigt, det finns alla möjliga typer av människor här, och trots det så är stämningen på topp!)

Just nu andas jag ut på rummet med Let's Dance på tv:n. Dock kommer jag nog dock inte hinna klart då jag ska på ett kort möte 22.45, men förhoppningsvis så får jag ett sms från mamma som talar om vem som vann. Efter mötet så tänkte jag dra mig tillbaka och om inte gå och lägga mig, så i alla fall ligga och ta det lugnt på rummet. Min kära rumskompis förväntas inte komma tillbaka till rummet förrän typ mitt i natten, men jag tänkte själv försöka få lite sömn och dessutom hinna med en sväng till gymmet imorgon innan frukost (som är klockan åtta). Får se hur det blir med det!

Har tagit ett par bilder som jag tänkte lägga in efter mötet, om jag orkar... Men vi hörs väl senare i alla fall!

Puss o Kram
Lina Lilja

Johan Magnusson

Nu ska Upplands Väsbys kommunalråd Johan Magnusson hälsa oss välkomna och sedan är det middag!

Puss o Kram
Lina Lilja

På kurs!

Blev lite krångel med resan men nu är jag i alla fall på plats och sitter just nu på en föreläsning med någon representant från regeringen. Väldigt intressant! Är upptagen hela kvällen så vi får se hur mycket jag hiner skriva, men vi hörs väl senare! Glömde förresten kameran, men tänkte försöka ta några bilder med mobilen...

Puss o Kram
Lina Lilja

Lejonkram!

Det finns ett klipp som i åratal har cirkulerat på nätet. Jag har sett dett så många gånger, men trots det så börjar jag grina lika mycket varje gång. Jag skojar inte! Det går inte att hålla tillbaka, det bara svämmar över! Jag tror ni alla vet vad jag pratar om för klipp, men den är så underbar så jag måste lägga ut en länk här. Den är värd att ses igen!

http://www.youtube.com/watch?v=oiGKWoJi5qM

Den kärleken som finns där, och hur den utspelas, hur man kan se den, det är helt AMAZING! Man blir så tagen så det är sjukt! Kärlek är bland det finaste som finns, och det här är den finaste kärleken jag någonsin sett!

Puss o Kram
Lina Lilja

Dödshjälp!

Något som under många års tid har varit en stor debatt är hurvida Sverige ska erbjuda dödshjälp eller inte. Hurvida man ska stänga av livsuppbehållande maskiner om patienter ber om det. Jag är väldigt för det och har alltid varit!

För ett par veckor sedan skrev en kvinna ett brev till socialstyrelsen för att hon ville få dödshjälp. Det hela blev stort och känt i hela Sverige, ingen kan väl ha missat det! Här kan ni läsa artikeln om ni vill;
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6804459.ab


Hon har alltså suttit i respirator i 26 år(!!) och orkar nu inte längre. Hon har kunnat, med hjälp av en elrullstol, levt ett näst intill normalt liv fram tills för ett tag sedan då hon blev sämre. Nu kan hon inte göra annat än ligga på britsen i lägenheten. Jag skulle också vilja dö! Jag skulle ha viljat dött för länge sedan! Jag anser att hon borde få dödshjälp, jag menar är inte det mer humanistiskt än att lämna henne att ruttna i en säng, något som kan ta många år!

Nej, jag står på kvinnans sida och vädjar till Sverige att de ska få låta henne dö. Det är hennes val, och jag tror att det egentligen är det bästa allternativet. Det finns inget annat de kan göra! Så snälla, snälla Sverige, stäng av respiratorn!

Puss o Kram
Lina Lilja

Vart tog jag vägen?

Ledsen att jag inte skrivit på några dagar nu, men det har varit lite (läs mycket!) fullt upp... Har dels haft ett prov och en debatt i skolan att plugga till + massa möten, hästar, ridning osv., samt att jag inte är 100% frisk. Min chef ringde just och sa att jag inte behövde komma imorgon så tänkte passa på att ta det lite lugnt på förmiddagen, försöka bli lite frisk och ta igen lite sömn. Sedan blir det en sväng till stallet, måste prata med en person, och på kvällen ska jag, mamma och syrran först bowla och sedan ut och äta. GRYMT roligt ska det bli!! =)

Nästa helg ska jag på Valkurs med CUF. Första kursen jag åker på med dem och jag är så grymt taggad så ni anar inte! Ska försöka lägga ut lite bilder på det när jag är där, får se hur mycket tid jag får över för bloggande ;) Nä men jag ser fram emot det och det ska bli väldigt roligt, även om jag missar en hopptävling, men sådana har jag varit på så många gånger så jag kanske överlever....

Nej nu tänkte jag krypa i säng, även om jag får sovmorgon imorgon så är jag trött och måste komma i säng. Kan ligga och läsa lite, började läsa Kim Kärnfalks självbiografi idag (Jag, Mamma och Mormor). Älskar självbiografier och har läst väldigt många sådana på senaste tiden! Senaste boken jag läste var Magdalena Graafs Det ska bli ett sant nöje att döda dig, en grymt läsvärd bok som ni verkligen måste läsa! Samt att jag har läst Barack Obamas första (hans andra ligger i bokhyllan och väntar på mig) och en biografi om (ej av!) Michelle Obama. Måste jag nämna att jag älskar att läsa?

Nu väntar sängen, hörs imorgon!

Puss o Kram
Lina Lilja

Älskade Vänner

Det finns något som inget kan överträffa, ingenting kan förstöra, och det är en äkta vänskap. Man går igenom eld och vatten och lite till med varandra, man älskar och hatar varandra, man bråkar, men trots det så blir man sams och för varje snesteg så blir vänskapen bara starkare istället för tvärtom.

Ni vet ibland, när man tror att man är ensamast i världen, det finns inga vänner alls, och man undrar vad som egentligen hände med den där vänskapen? Sedan helt plötsligt inser man att de funnits där hela tiden, man har bara blundat. Och ni vet de där speciella samtalen man har vänner emellan, då man inser återigen att man har de bästa vännerna i världen. Inget är för stort eller för litet att prata om, man kan bara prata om allt och man bara förstår varandra så bra. De där underbara stunderna då man verkligen inser att det finns inga bättre vänner än de man har.

Jag hoppas verkligen att mina vänner redan vet hur mycket de betyder för mig, men jag vill att omvärlden också ska få reda på hur underbara vänner jag har. Hur glad jag är över att ha dem, och hur mycket jag älskar dem. Att jag älskar dem varje dag, även de gånger vi är oense.

Hör ni det? JAG ÄLSKAR MINA VÄNNER! <3

Puss o Kram
Lina Lilja


This Is My Life!

Vill börja med att hälsa Anna STORT GRATTIS till vinsten i Melodifestivalen! Måste själv erkänna att det känns ganska otroligt att en tjej som för 2 år sedan var helt okänd för svenska folket, men som med hjälp av Idol har lyckats ta sig och står nu idag som vinnare för Melodifestivalen 2010. Är inte det otroligt!?

Själv funderar jag lite på vart Peter tog vägen? Tillslut, efter mycket om och men, så blev han min favorit, men han fick nästan inga poäng alls! Snyft... Däremot så ökade min poäng till Darin kraftigt efter att jag faktiskt lyssnat på vad han egentligen sjöng om. Har hört den låten sååå många gånger de senaste två veckorna, och trots det så är det inte förrän idag som jag hörde att han sjöng till någon som var död. Raden "Why did you have to die" hade varken jag eller mamma lagt märke till förut... Nu blev den ju sorglig!

Nä, men Annas text träffade ganska rätt i hjärtat även om den kanske inte var favorit och jag är tveksam hur den står sig i Oslo... Men men, den är bra och hon är värd en vinst! Dessutom var det en grymt spännande final in i det sista, och alla kunde vinna! Såååååååååå roligt att det var spännande för en gångs skull och att juryn inte riktigt fick som de ville (HA!).

Nä, ska krypa i säng nu. Imorgon ska jag sitta speaker på våra dressyrtävlingar några timmar och därefter ska jag rida tillsammans med en kompis, så det blir en heldag i stallet med andra ord. Får se om jag hinner skriva något på morgonen eller kvällen!

Puss o Kram
Lina Lilja

Han, Hon eller Hen?

Vänsterpartiet vill införa ett tredje kön, och jag är helt på deras sida faktiskt! Jag tycker att det är en superbra idé som skulle underlätta livet för flera människor, och det enormt. Personligen har jag inte alltid förstått det här med att stämpla människor som någonting, typ "Hetro", "Homo", "Bi", "Kvinna", "Man", osv., men jag kan förstå att det kan underlätta för människor som inte själv tycker att de passar in under någon av stämplarna som Man eller Kvinna. Egentligen är vi alla bara människor, så vad spelar hudfärg, ursprung, kön och sexuell läggning egentligen för roll? I min värld ingen, men som sagt, jag förstår att man gärna vill presentera sig som ett kön, även om man inte passar in under de två könen vi har idag.

Jag ska återigen dra det som man hör så många gånger dagligen; "Vi lever faktiskt på 2000-talet!". Och det är sant! Från och med 1 november så är samkönade äktenskap tillåtna i kyrkan i Sverige, och det gör oss till land nummer åtta att tillåta det. (Andra länder som också tillåter könsneutrala äktenskap är Norge, Belgien, Nederländerna, Spanien, Kanada, Sydafrika och USA(endast två delstater).) Vi kunde dock i veckan läsa denna artikel;
http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article6354320.ab
där det står om två män som gifte sig i Argentina, första homoäktenskapet i Latinamerika. Det står ingenting hurvida ett äktenskap måste vara mellan man och kvinna i Argentinas lagar, så de fick tillåtelse att göra det. När vi till och med där tillåter samkönade äktenskap är det dags att vandra vidare och gå steget längre!

Jag tror absolut att svenskarna är redo för ytterliggare ett kön, och även om det kanske inte är så många som skulle titulera sig som det tredje könet, så skulle det nog underlätta rejält. I Sverige ska vi acceptera alla och alla ska vara likvärdiga! Med tanke på att det trots allt är en hel del människor som vill titulera sig som något annat än man eller kvinna så är det väl dags att ge dessa ett namn också, right? Vad tycker ni?
http://www.aftonbladet.se/wendela/article6758948.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

I Need Your Help!

Ja som ni ser så har jag inte kommit på någon "slogan" än, vilket känns lite tråkigt. Skulle ju kunna köra med bara Lina Lilja men det känns så tråkigt... Så nu vänner, vill jag att ni kastar in massa kommentarer och ger förslag på vad jag ska kalla min blogg!

Om någon undrar varför jag är uppe så tidigt by the way, så är ni inte ensamma. Jag undrar samma sak! Vaknade, sträckte på mig, torkade sömnen ur ögonen och sådär, var väldigt kissnödig så reser mig upp för att gå på toa, och ser då att klockan bara är sju! Vad i hela friden gör jag uppe då liksom? Men jag var tvungen att gå på toa och efter det kunde jag inte somna om, så då tog jag fram datorn. Syrran har också vaknat nu, vilket är ovanligt för henne! Hon sover mer än gärna till nio.

Ikväll är det melodifestivalen, the Big Final, hörrni! Ska ni kika på det? Hoppas verkligen det! Själv ska jag ladda ordentligt! Jag ska laga maten nämligen, har jag bestämt. Fast jag vet inte vad jag ska laga? Har ni något bra recept att tipsa om? Det får inte ta för långt tid att laga dock, då jag kommer att sitta klistrad från klockan åtta och framåt, och då finns det inget eller ingen som kan störa mig!

Så vem hejjar ni på? Själv har jag inte den blekaste! Det är spännande, och jämt! Men jag tror att Anna kan få en röst eller två av mig, men hon lär inte vara ensam om min röst... Det är jättebra låtar i finalen vilket är roligt!

Nu ska jag fortsätta tv-tittandet som jag och syrran precis började på.

Puss o Kram
Lina Lilja


Sumpa juryn!

Fredag idag, lördag imorgon. 13 mars 2010, final i Globen. Den mest spännande melodifestivalfinalen någonsin. Och det finns några som kan förstöra allt igen, precis som de förstörde finalen 2008 när folket röstade fram Sanna Nielsen, men juryn hade redan givit Charlotte Perelli så pass mycket poäng att Sanna inte vann. HEEEEEEEEEEEEEEEELT VÄRDELÖST! Jag trodde liksom att det var folkets fest, folket som bestämde! Men näää, här kommer juryn och ska förstöra.

Personligen tycker jag att juryn ska bort. De kan inte bestämma vilket bidrag Europa kommer att rösta på, de kan inte veta. De gör ingen nytta, de förstör bara folkets humör och deras röst!
Vill ni läsa en härlig krönika om detta ämne så kika här;
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2010/article6764447.ab

Han gör mig dock lite orolig när han påstår att juryn gillar Timotejs bidrag, det enda bidrag som jag inte gillar alls i finalen. Resten är alltifrån bra till superbra, utom möjligtvis Olas bidrag som är ett litet för vanligt bidrag, låter lite som alla andra poplåtar. Min favorit? Ingen aning, det blir TUFFT! Resultatet får vi om drygt ett dygn =)

Puss o Kram
Lina Lilja

Välkommen till min nya blogg!

Hejsan alla vänner! Och välkommen till min nya blogg!

Jag är inte ny inom bloggvärlden, dock har jag sadlat om lite och den här bloggen kommer att bli lite mer seriös än vad den andra kanske var. Det blir mer politik, nyheter, och kriser i världen, men naturligtvis med inslag av livet, musik, melodifestivalen såklart!, tv, och andra nöjen. Allt för allvarliga ska vi inte bli! 

Jag hoppas att ni kommer att trivas här på bloggen och att ni kommer åter många gånger! Kommentera gärna vad jag gör och ge mig mer än gärna tips på vad ni vill läsa om! Jag hoppas att vi ses snart igen.

Puss o Kram
Lina Lilja

RSS 2.0