2013

Oj vilket berg-o-dalbane år som nu är till ända. På många sätt har det varit det bästa året i mitt liv - men i perioder så har det också varit ett helt meningslöst år. Året började i alla fall helt fantastiskt, och våren var kanske den bästa tiden i mitt liv so far. Men så anlände jag hem till Sverige igen, och följde gjorde en mycket omtumlande tid. Även om sommaren var helt fantastisk på många sätt, hade många roliga stunder och minns inte minst när jag jobbade på Bråvalla. Så kom hösten, jag uppfyllde två av mina drömmar - skaffade hund och flyttade till Stockholm - men på vägen tappade jag också bort mig själv. Nu så här mot slutet av året har jag återigen hittat tillbaka till mig själv, och jag känner mig oerhört redo att göra 2014 till mitt år. Till att börja med så ska jag äntligen bli certifierad personlig tränare i vår, och förhoppningsvis finner jag mig själv om ett år sittandes i en lägenhet i Stockholms innerstad, med en karriär inom träning och hälsa. Mitt träningsmål för året har jag inte riktigt kommit fram till än (2013 var det ju Midnattsloppet) men jag är lite sugen på http://superiorrace.se/ om jag lyckas maxa träningen i vår samt spara ihop till startavgiften. Vi får se vad det blir! Vad är era mål inför 2014?
 
Ezra Miller på Santa Barbara Film Festival
 
San Francisco! Kanske mitt livs resa.
 
Såg Jillian Michaels live i Las Vegas i april! Hann besöka världsmetropoler som San Francisco, New York och Las Vegas - alla under årets första fyra månader!
 
Anlände hem till Sverige och Arlanda - en plats jag kom att återvända till många gånger under sommaren...
 
En ovanligt fin sommardag mötte jag Passenger i Stockholm!
 
Mötte Robin Stjernberg på Gotland!
 
Var med i radio
 
Prideparaden!
 
Skaffade mig min bäbis<3
 
Uppfyllde drömmen att få gå på catwalken!
 
Jodå, en hel del kul har jag hunnit vara med om detta år, men som ni märker så hände det mesta innan hösten kom instigandes med stora kliv... Nu är det dock dags att lägga allt detta bakom sig och fortsätta framåt mot nya drömmar och mål! Ikväll ska jag ta det lugnt och vara "barnvakt" (vill vara hemma eftersom jag inte vet hur Mio reagerar med smällare), men jag hoppas att vad ni än gör så tar ni det försiktigt och ser till att få en bra start på nästa år! 
 
GOTT NYTT ÅR!!
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Årets sista lördag

Efter en krogkväll var jag hemma vid två inatt, och klev därför inte upp förrän 11 i förmiddags. När frukost var intagen och jag sett tjejernas storslalom kom pappa och hämtade upp mig och Mio för att åka ut till honom på landet. Mio och jag började med en skogspromenad, sen blev det JVM och därefter "lilla julafton" med släkten (uppskjutet pga sjukdom). Nu har gästerna precis gått hem, jag ligger och läser i sängen och Mio har slocknat på mina ben. En härlig lördag med andra ord - den sista för året! Hoppas eran lördag varit bra också! 


Puss o Kram
Lina Lilja 

In och gilla!

Hey guys! Har startat en FB-sida som jag kallar "PT Lina" där jag ger er tips och inspiration inom träning och hälsa! Gå gärna in och gilla: https://www.facebook.com/ptlinal
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

#ReasonsToBelieve

Man kan inte annat än att älska Coca Cola när de gör reklamfilmer som dessa<3
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

En trevlig vecka önskar jag er alla!

Imorgon är det så julafton. Medan resten av familjen har sprungit runt som dårar för att hitta den sista julklappen, de sista tillbehören till julbordet, etc., har jag tagit en långpromis med Mio, en varmdusch och torkat äpplen i ugnen att ha i havregröten. En lugn och skön dag med andra ord! Just nu har jag Ensam Hemma på i bakgrunden medan jag skickar iväg lite mejl och betalar räkningar så att jag ska slippa behöva oroa mig för det över julen. Sen ska Mio badas och fixas också innan det är dags för uppesittarkväll med Bingolotto ikväll! En riktig tradition i vår familj - lika viktig som julskinkan och Kalle Anka klockan 15.
 
 
 
 
 
Eftersom jag alltid är den som vaknar först tänkte jag passa på att sticka till badhuset och simma lite imorgon på morgonen, sen blir det frukost, lunch, hundpromenader, Kalle Anka, middag, paket och så midnattsmässa i kyrkan. På juldagen ska jag sen hem till pappa och göra om hela grejen (typ) med den sidan av släkten. Det finns massor av olika sätt att fira jul på, eller inte fira jul på, och det är så jag ska fira jul i år. 
 
Är han inte söt min bäbis?<3
 
Under juldagarna ringer det ett barn till BRIS var tolfte minut. Är inte julen barnens högtid? Snälla, skippa julölen och snapsarna denna vecka, fokusera på barnen och var en trygg punkt i deras liv, inte minst dessa dagar. Sen finns alla ensamma själar där ute som inte har någon att fira denna högtid med av olika anledningar. Låt dem få en plats i erat hem dessa dagar, bjud dem på lite gröt, ge dem en kram. Ge dem av er kärlek - kramar är den bästa present någon kan få, en storlek passar alla och de är alldeles, alldeles gratis. I Nyköping kan man gå en julpromenad - om man känner sig ensam, eller om man bara vill slippa släkten för en stund. Underbart initiativ av Jonas, och naturligtvis är alla välkomna! https://www.facebook.com/events/1426893414209694 Oavsett vem ni är, var ni bor och hur ni spenderar denna vecka hoppas jag ni kommer ihåg att hur och om man firar jul är helt upp till var och en. Glöm alla dyra julklappar och tonvis med mat som "ska" lagas - med trevligt sällskap, lagom mängd alkohol och massor av kärlek kan den här veckan bli precis så perfekt som alla vill att den ska bli! 
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Myshelg!

Efter en lång vecka har det varit skönt att landa i soffan denna helg. Titta på skidåkning, läsa, gå hundpromenader och bara känna att jag är utan måsten. Visst att julen närmar sig, men julklapparna är klara sedan två veckor tillbaka så jag är långt ifrån stressad över den grejen. Nej, istället njuter jag av ledigheten och passar på att ta hand om mig själv så kanske den där förkylningen jag lidit av i sex veckor försvinner också! 

Hundmys har det såklart blivit massor också<3

Puss o Kram
Lina Lilja

Make Up Store på Julgalan

Oj vad jag var trött när jag kom hem igår - men fasen vilken rolig dag jag var med om! Anlände till Göransson Arena vid 10, efter lite genomgång blev det direkt till smink - därefter följde en dag fylld av klädprovning, träning, höga klackar, hår, ännu mer smink, lite hår till, massor av träning.... Och så showen! Med tanke på att jag drömt om att få gå på en catwalk sedan barnsben, en dröm jag aldrig trodde skulle bli sann, så var jag förvånansvärt lugn. Det var oerhört bra modeller och make-up-tjejer med som gjorde att man kände sig trygg. Jag fick temat "punk" och blev galet nöjd med kläder, hår och smink. Såg jag inte galet cool ut?! Extra roligt var att min frisörsalong var den som var ansvarig för hår - och min frissa som är mammaledig sedan ett år tillbaka kom förbi och var den som fixade mitt hår! Har saknat henne som en galning nu när hon varit borta, är så himla nöjd med henne, men hoppas att hon blev sugen på att komma tillbaka nu så jag kan gå till henne snart igen! Efter jag modellat klart mötte jag upp mamma, syrran och mormor som var på plats för att se showen, så såg vi den tillsammans innan vi åkte hem och jag däckade vid ett-tiden. Underbart rolig och härlig dag! Hoppas jag får chansen att gå på catwalken igen en vacker dag - FANTASTISKT roligt! 
















Tack Make Up Store, Sotlugg o Linlugg samt Julgalan för en underbar dag!

Puss o Kram 
Lina Lilja

Julgala!

Är färdigsminkad, håret är uppsatt och repet gjort. Om två timmar står jag på scen inför hundratals människor och uppfyller en dröm - att få gå på catwalken! Ni får se hela outfiten senare. 


Puss o Kram
Lina Lilja

Stjärnor utan svindel

Ligger här och firar att jag fått jullov med att försöka traggla mig igenom de sista 200 sidorna av boken Stjärnor utan svindel. Den är i och för sig bra - med alldeles för lång! Imorgon ska jag gå modell för Make Up Store på en julgala i närheten. Ska bli superspännande! Dessutom anländer mormor som kommit för att fira jul med oss. Full fart! 



Puss o Kram
Lina Lilja

This day...

Denna dag har jag varit långt ifrån på topp kan man ju lugnt säga. Är trött på barn, och inte minst trött på att vara förkyld. Är nu återigen sämre,vilket SUGER! Det är inte okej att vara förkyld i FEM veckor!! Oh well, imorgon är det sista arbetsdagen, sen på fredag ska jag i och för sig också jobba, men med något helt annat, och sen är julen här och det är stress, stress, stress, och sen... Jaja, en dag i taget. Nu ska jag hälla i mig en äcklig förkylningskur som min kompis tipsat om, sen ska jag sova. Så länge kan väl ni se till att rösta Erik Rapp till Årets Homo, och Emma GT till Årets Hetero. Godnatt! 



Puss o Kram
Lina Lilja

The most important person in my life

Du är den viktigaste personen i ditt liv, liksom jag är den viktigaste personen i mitt liv. Så här i juletider, med stress, stort behov av ledighet, och då allt handlar om att hitta de finaste paketen till personerna man älskar mest för pengar man inte har, är det extra viktigt att komma ihåg sig själv. Köp en julklapp till dig själv - just do it. Den finaste, dyraste julklappen på din inköpslista ska vara till dig själv. För du är den viktigaste personen i ditt liv och du förtjänar det.



I februari sa jag att "nästa år ska jag vara på plats". Och det ska jag också. En biljett till QX Gaygala kostar 550:-, vilket är mycket pengar för mig just nu, men jag är värd det. Dessutom hade jag ju lovat mig själv att jag skulle vara där. Som min egen bästa vän, vad är jag för BFF om jag inte håller vad jag lovar?! Årets dyraste julklapp blev den till mig själv, den viktigaste personen i mitt liv, just like it's suppose to be. 

God Jul Lina! 
Önskar Lina

Puss o Kram
Lina Lilja

Fina familjen Rapp!

Igår stack mitt besökarantal plötsligt iväg och jag hade 177 unika besökare. Varför? Erik Rapps familj hittade hit.
 
 
För ett antal veckor sedan skrev jag ett inlägg med rubriken Hur en 17-åring och två S kan förändra världen. En kompis till mig, som också är bekant med Erik och hans familj, läste inlägget, gillade det och undrade om hon fick ge dem länken. Visst, sa jag och tänkte inte mer på det. Så igår hörde hon av sig igen och berättade att både Eriks mamma och syster länkat till inlägget på deras FB. Och dessa kommentarer hittade jag när jag senare loggade in på bloggen:
 
"Sådana unga ärliga människor som du och Erik kommer att göra världen så mycket bättre att leva i!" - alltså kan man få höra finare ord?!
 
Anledningen till att jag driver den här bloggen är för att jag har så mycket tankar och åsikter som jag bara måste få ur mig, sen är det såklart alltid kul när någon läser, men det viktigaste är att få skriva av mig. Som jag har pratat om tidigare så har jag en regel att om jag skriver om någon så ger jag denne alltid en chans att hitta till inlägget (länkar på twitter och ger dem en mention till exempel). Det kvittar egentligen om det handlar om beröm eller meningsskiljaktigheter, personen ska få en chans att hitta det, sen om denne vill läsa eller inte är upp till dem själva. Det absolut bästa som finns är när man tycker så himla mycket om en person, någon känd person som gjort något så bra, eller en föreläsning man varit på som är helt fantastisk, och man kan inte hålla det inom sig utan bara MÅSTE blogga om det - och så läser personen det och blir glad. För mig är det viktigt att berätta för människor jag tycker om hur mycket jag tycker om dem, och hur mycket de betyder för mig, kända som okända. Lite "If Tomorrow Never Comes"-tänk. Och ni ska veta att jag alltid är ärlig här på bloggen, från början till slut. Det är sån jag är. 
 
Att familjen Rapp hittat hit är helt fantastiskt, inte minst eftersom att Erik är en person som jag ser upp till på ett sätt som jag inte gjort sedan jag upptäckte Adam Lambert för snart fyra år sedan. Jag menar varenda ord jag säger när jag påstår att Erik förändrar världen - vilket gör att orden jag fått av Inger betyder så oerhört mycket för mig. 
 
I don't really know where I'm going with this, mer än att jag är överlycklig att familjen Rapp tog sig tid att läsa min text. Ser väldigt mycket fram emot Eriks första CD och kommer utan att tveka följa hans fortsätta karriär, se honom få människor att skratta, gråta och dansa. Han har redan, och kommer utan att tveka att fortsätta, förändra liv. Du har en fantastisk son Sara, och du har all rätt att vara stoltare än stoltast :) 
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja
 

Snaaaaart!!!!

Tre arbetsdagar till - sen får jag äntligen fara hem till Gävle och slänga mig på soffan och njuta av lite julledighet! Gud vad jag längtar! Denna ledighet är verkligen välbehövlig efter en tuff höst. Fortfarande förkyld för övrigt, inne på min fjärde förkylda vecka nu! Så mycket mer har jag nog inte att säga just nu, jag bara kör ner huvudet och kör stenhårt de här sista dagarna. Hörs någon annan gång!
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Good For You Bob Harper!

I förmiddags hade jag Biggest Loser-maraton. Säsong 15 av den amerikanska versionen drog igång i oktober, men jag har inte riktigt kommit igång och börjat titta på den, men jag har ju hängt med lite smått eftersom jag följer alla tre tränarna på sociala medier. I slutet på november läste jag på twitter om hur Bob pratat om sin sexuella läggning i programmet, och jag fick hålla mig för att inte direkt hoppa till avsnitt sju. Ni vet ju sedan innan hur mycket jag tycker om Bob, och att jag tycker att det var på tiden att han faktiskt kommer ut i media (http://linalilja.webblogg.se/2013/march/cant-be-quiet.html). Direkt ville jag ge mig in i Biggest Loser och börja titta på det, men inte förrän igår kväll satte jag på avsnitt ett. Det blev ett maraton utan dess like för att jag så snabbt som möjligt skulle nå avsnitt sju och scenen då Bob pratar om sin sexualitet. För er som inte orkar kika igenom hela säsongen hittar ni den lilla korta snutten här på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=VYxkEgfpA5A
 
Embedded image permalink
Bob på twitter efter att avsnittet sänts i USA
 
Det är en mycket fin liten scen i programmet då Bob och Bobby pratar om att vara gay och 48-åriga Bob peppar 28-åriga Bobby och berättar att han är bra the way he is. Bob berättar även att han "kom ut" när han var 17, det vill säga i början av 1980-talet, och vi vet ju alla hur svårt det måste varit att vara bög på den tiden (om inte, läs/se Torka aldrig tårar utan handskar). Det får mig att fundera varför han inte kommit ut i media tidigare? Att komma ut i amerikansk (internationell) tv 2013 måste vara långt ifrån lika svårt som att komma ut för familj och vänner 1982. Eftersom jag länge vetat att han kommer från en väldigt konservativ familj har jag alltid trott att det är därför han valt att inte prata om det, men så verkar det ju inte vara...
 
 
Jag har funderat mycket på det här med kändisars "ansvar" (responsibility) att komma ut. Åh ena sidan blir jag så himla arg på kändisar som inte kommer ut, åh andra sidan så kan jag inte tycka att de måste komma ut bara för att de är kända. Fast....
 
 
GAH vad jag tycker det här är svårt! Kan liksom inte ens formulera något vettigt i huvudet så vete fasen hur jag ska få ut något som makes any sense at all skriftligt. Vi kör på bara så får vi se om ni (eller jag) förstår något i slutändan. 
 
 
Först och främst blir generellt kändisarna bättre på vad de gör när de kommit ut, om de så är artister, skådespelare eller tv-personligheter. Inte för att de nödvändigtvis förändras i mina ögon, utan för att de faktiskt blir bättre på det de gör när de är 100% sig själva. När de slutar med att ständigt tänka på vad de kan säga och göra utan att avslöja för mycket, och istället bara börja följa sitt hjärta, blir allt så himla ärligt och innerligt. Dessutom verkar de lyckligare, och när man är lycklig presterar man bättre. Svårt att förklara, men det är möjligt att ni förstår ändå. Ricky Martin är ett utmärkt exempel på en människa som gick från att göra svängig dansmusik till att göra personliga låtar som går rakt in i hjärtat.
 
 
Så har kändisar något ansvar då? Har de ett ansvar att komma ut och vara förebilder? Alltså, det är mycket att lägga på en människa när man säger att hen borde komma ut för att det skulle hjälpa de "unga". Samtidigt är det så sant. En människa som syns i media och som inte är rädd för att vara sig själv kommer alltid att vara en förebild - för nånstans där ute sitter en liten själ, ensam och rädd, och känner igen sig. Så fruktansvärt unika som vi vill tro att vi är är vi faktiskt inte. En kändis som kommer ut och säger "I'm gay and I'm proud!" kommer genast att rädda ett par liv, just by doing that. Samtidigt, en kändis som "alla vet" är gay men som fortsätter sitta och trycka i garderoben kommer alltid att ha ögonen på sig från några förvirrade unga själar där ute som tänker att Se så svårt det är, inte ens min största idol klarar av det!
 
 
Men även fast det är så himla tydligt att kändisar som kommer ut räddar liv, och kändisar som inte gör det förstör liv, så vill jag inte lägga det ansvaret på dem. Ingen människa förtjänar att bära en sådan stor börda, och deras egen fight med sin egna sexualitet och sitt egna liv är säkert tillräckligt hårt - de ska inte behöva bära en massa förvirrade, ensamma ungdomar utöver det. Fast vi vet ju alla att vi alla är lyckligast i slutändan när vi bara är oss själva, hur hård vägen dit än kan vara. Så ja, kändisar borde komma ut, för deras skull, och alla andras också. Men bara när de är redo och de själv vill. Beslutet måste alltid vara deras. Typ. (Förvirrat much liksom?)
 
 
En sak som jag vill pointera ut är att det är oerhört viktigt att kändisar kommer ut för att visa att homosexualitet kommer in all shapes and sizes. Att en människa som Bob Harper - manlig, vältränad och långt ifrån fjollig och vek - kommer ut som bög öppnar så många dörrar. Även om antalet kända, homosexuella förebilder är betydligt fler idag än för 30 år sedan, no doubt about that, så är det fortfarande en oerhört stereotyp bild som ofta visas i media. Den fjolliga bögen och butchiga flatan. Not all gays are like that, och det är något av det viktigaste med kändisar som kommer ut. Att visa att homosexuella inte bara kan dansa på Broadway, utan också sälja Manhattans dyraste lägenheter. Att inte alla bögar gillar rosa och Sound of Music - och att även flator kan ha långt hår, klänning och högklackat. 
 
 
Nu ska jag avsluta detta långa, rabblande och förvirrande inlägg. Kanske fick ni ut något av det. Om inte annat så vill jag i alla fall avsluta med att säga Good for you Bob!
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Happy Saturday!

God förmiddag! Tänk att vi redan kommit en vecka in i december - galet! Idag blir det rätt lugnt, pappa kom på besök igår och sov över, men han skulle iväg så har redan stuckit. Om en stund ska jag och Mio iväg och träffa lite hundkompisar och gå på promenad, sen kanske vi fortsätter in till stan för att kika på lite julklappar samt en ny vinterjacka till mig. Julklapp från pappa! En välbehövd sådan. Min nuvarande köpte jag på en outlet i Kansas 2009 för typ 300 spänn, så man kan väl säga att den har gjort sitt... Imorgon blir det kanske en till sväng till stan - älskar Stockholm nu så här i jultider! - och eventuellt en sväng för att kika på ridande lucia. Nästa vecka blir stenhård med jobb, och så på fredag kväll kommer mamma och kör hem mig till Gävle för lite julledigt! Såååå välbehövligt! Längtar!
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Förkyld. Trött.

Finns så mycket jag vill blogga om, men orkar inte just nu. Jobbar som en galning dessa sista veckorna innan jul, och dessutom är jag inne på min tredje förkylda vecka. *suck* Hörs nån annan gång istället!
 
 
Puss o Kram 
Lina Lilja

RSS 2.0