Gävle Var BÄST!

ÄNTLIGEN har vi något att skryta om här i stan! (Bortsett från den där bocken som brinner varje år...) Trots att vi hade/har en korrupt polischef eller något i den stilen, så är vi väldigt bra att lösa brott. Härligt!

I landets bästa polismyndighet, Gävleborg, klarades vart femte allvarligt brott upp (19,51 procent) under 2010.

– Utredningsverksamheten tillfördes resurser i form av poliser från utryckningssidan under 2010. Ett tiotal utredare tillfördes under den mörka årstiden. Den insatsen hade en oerhörd påverkan, säger Lennart Styrman, kriminalkommissarie vid Gävleborgs-polisen och före detta länskrimchef.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14567743.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

Spring Hit och Dit!

Springer hit och dit; plugg, planering inför resa, planering inför arbetsintervju, hämta betyg, skriva ut CV, lektioner, sommarjobbsmässa, dator som kraschar, mat, dator som samarbetar, mejl hit och mejl dit, äntligen klar! Men nä just ja, henne skulle jag mejla och honom skulle jag ringa. Och det jobbet skulle jag ju söka också!!
Nu har jag fått iväg det allra viktigaste i alla fall - hoppas jag. Nu ska jag lägga mig i soffan en stund, framför Grey's Anatomy, innan pappa kommer och hämtar upp mig för lite tennis. Vi höres!
Puss o Kram
Lina Lilja

Sveriges Första Hjälplinje för Sexmissbrukare

Karolinska Institutet öppnar Sveriges första hjälplinje för sexmissbrukare - denna lanseras idag. Ett mycket välkommet initiativ från Karolinska!http://www.tv4.se/1.2580612/2012/03/21/hjalplinje_for_sexmissbrukare

Puss o Kram
Lina Lilja

Temporary HomePuss o Kram
Lina Lilja

Stressigt liv!

Jag är så himla ledsen att jag aldrig hinner blogga! Jag vet att jag alltid skyller på att livet är så jävla fullt upp, men det är verkligen sant! Den här våren är GALEN och så fort jag får tid över blir det tv-soffan eller sängen som gäller, för då är jag så himla trött! Nästa vecka åker jag med klassen på studieresa till Bryssel, och samma vecka är det även högskoleprov och jobbintervju. Veckan efter det är det lite prov, och sen tar jag flyget till farmor och farfar i Spanien! Sen fortsätter livet med plugg, jobb, prov, projekt, kurser och annat. Snacka om att jag längtar till sommarlovet!Såg ni förresten att jag har fått en ny fin header som snälla Morgan har fixat? Cool va? :D Det var på tiden, haha! Gå gärna in och läs hans blogg, cool kille det där!Nu ska jag fortsätta förbereda mig inför Brysselresan! Förresten så har jag shoppat loss lite på nätet. Saker som jag VERKLIGEN, verkligen behöver, till ett jävligt bra pris! Begagnat och rea is da shit! Så fort de når min dörr så ska ni få bilder - lovar!Puss o Kram
Lina Lilja

Ny header!

Nu har Lina en ny header som är gratis gjord av www.morgans.nu

Har Förälskat Mig!

Är helt KÄR i Tooji, som kommer att representera Norge i Baku (notera; en av Loreens låtskrivare har varit med och skrivit hans låt också). Har suttit och tittat på massa intervjuer med honom, och sen letade jag upp honom på twitter. Och titta vad som hände<3


Nu är jag ju bara ÄNNU mera kär ju! Hoppas han kommer och uppträder i Sverige snart så man får se (och träffa!) killen!

Puss o Kram
Lina Lilja

Melodifestival 2012

Jag som är helt tokig i schlagerkarusellen har ju inte bloggat någonting ALLS om det i år! Skyller återigen på mitt mycket fullspäckade liv, men tänkte blogga lite nu om kvällens final i alla fall! Kommenterar dem i startordning.

1. Shout It Out - David Lindgren

Låten är dansig och härligt poppig, med en text som är lätt att sjunga med i. Tyvärr är det en låt som "vem som helst" skulle kunna sjunga - den är liksom inte unik. Hans breakdancing i kostymbyxor är coolt, men det räcker definitivt inte till seger. Topp 5 tror jag dock på.


2. Jag Reser Mig Igen - Thorsten Flinch & Revolutionsorkestern

Tycker faktiskt den här låten är cool! Roligt också att Thorsten såg så himla mycket piggare och fräschare ut i andra chansen än i delfinalen - därför lägger jag upp den videon. Tror tyvärr att han inte får så mycket poäng ikväll, men kul ändå att han tog sig ända hit!


3. Mystery - Dead By April

Jag gillar killarna i bandet, efter att ha sett en massa intervjuer med dem. Låten är bra också - bortsett från growlandet. Musikaliska genier är de också! En topp 5-placering ligger inte långt borta, blir tufft ikväll!


4. Why Start A Fire - Lisa Miskovsky

Jag älskar låten, och framträdandet och alltihopa! Tyvärr tror jag att chanserna i finalen är ganska små...


5. Baby Doll - Top Cats

Har lite svårt för den här typen av musik, och med erfarenhet från förra året verkar svenska folket inte vilja se dem i toppen i finalen heller. Coola killar dock!


6. Euphoria - Loreen

Genious! That's all! Passa er Europa, för här har ni vinnaren av svenska Melodifestivalen 2012 - något som vi alla vetat sedan Loreen klev upp på scenen i delfinal 1. Det här är så bra att det inte går att säga något mer! Hon KAN vinna hela skiten, i Baku, det tror jag verkligen!


7. Soldiers - Ulrik Munther

Jag gillar Mr. Munther - och hans låt! Det är väldigt mycket Ulrik i låten. I ett annat startfält hade han absolut kunnat ta sig till toppen, men ikväll är det hårt! En topp 5-placering är dock mycket möjlig.


8. Mirakel - Björn Ranelid feat. Sara Li

Enligt de som varit på genrepen så har Ranelid sett väldigt nere ut, och det kan jag förstå! Han har fått ta oförtjänt mycket skit de senaste veckorna. Nej, jag tycker inte alls om låten, och egentligen är det inte så konstigt att folk reagerar - även om man kan göra det med respekt. Att sjunga en text som kan uppfattas väldigt homofobisk i Sveriges Pridefestival nummer 2 är kanske inte det smartaste man kan göra, men han är trots allt vidare till finalen och då är det så. Tror dock inte att han klarar sig så långt ikväll. Tippar på en tiondeplats...


9. Why Am I Crying? - Molly Sandén

Jag älskar, älskar, älskar den här låten, framförandet, stylingen och HELA SKITEN! Det är så SJUKT bra!! Lyssnar på den om och om och om igen och bara NJUTER! Tyvärr tror jag inte det räcker till en seger, men hon kan nog ge Danny en ordentlig fight om andraplatsen - det tror jag! Intressant är dock att låten är skriven för ett år sedan - långt innan uppbrottet, dock tror jag att den mycket väl kan handla om Mr. Saade när hon sjunger den, känslan är i alla fall otroligt stark!


10. Amazing - Danny

Att lägga upp första versionen av Amazing - den som faktiskt var med i tävlingen - är egentligen lite orättvist, men jag hittade ingen video på när hans andra version, när han gått vidare. Den här versionen suger helt enkelt, sången är helt kass. Hurvida det var problem med hans in-ear-grejor har i alla fall inte jag fått någon klarhet i, men det skulle förklara en hel del. När han sen fick chansen att göra om låten en andra gång bevisade han dock hur bra han är, och låten är riktigt bra, sången och dansen även så - när den sitter, men kläderna, snälla, kläderna. Visst, coolt med ljusslingorna, men näe, det ser bara pölsigt och bläigt ut! Lite taightare och snyggare vore inte fel, men annars bra! En andraplats kan han nog räkna med även i år.
Så, det var årets finalbidrag! Vad tycker och tror ni? :)
Puss o Kram
Lina Lilja

Ruffie!

Igår provade jag på Ruffietraining för första gången. Jag åkte dit aningen livrädd, jag trodde mer eller mindre att jag skulle dö när jag åkte dit! Och bättre blev det inte av att vi blev udda antal deltagare så jag fick vara med den ca. 1 huvud längre och typ 30 kilo tyngre TRÄNAREN! Snacka om att jag fick kämpa! Tror att han inte tog i fullt ut, men trots det slängde han mest bara runt mig som en vante, haha! Nä, men det gick bra!


Träningsvärken idag är påtaglig, jag är glad att jag tog mig upp ur sängen liksom! Men Gud så roligt det var, verkligen en träningsform jag saknat! Jag älskar den och kommer definitivt fortsätta att köra med jämna mellanrum, och ni borde prova också! På hemsidan jag länkade till ovan finns en lista på licensierade tränare, med ort och kontaktuppgifter. Passar alla som vågar svettas och gillar närkontakt!

Puss o Kram
Lina Lilja

I Wish Nothing But The Best For You

Puss o Kram
Lina Lilja

Soon, Soon, Soon!

Åh, nu börjar det hända saker! Vill så gärna berätta för alla, men måste hålla på det lite till, vågar inte säga något innan allt är 100% klart - men snart så! Det går framåt, så mycket kan jag säga :) Är superexcited och jättenervös på samma gång! Längtar tills jag kan berätta allt för er alla<3Puss o Kram
Lina Lilja

Spenatdrink!

Här kommer ett tips på en jättegod och nyttig drink som jag hittade recept på i en tidning! Ursprungsreceptet lyder (för två glas); 65 gram babyspenat, 2 dl fryst mango, 3 dl äppeljuice och 1 urgröpt kiwi. Mixa och drick! Jag har dock kört på (för ett glas); 1 dl fryst mango, lite lagom mycket fryst bladspenat, 1 skalad kiwi och 1,5-2 dl äppeljuice. Mixa!

Superdupergod, även om det inte ser ut så!

Puss o Kram
Lina Lilja

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1807877/images/2012/pic_192179352.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1807877/images/2012/pic_192179352.jpg" class="image">


RSS 2.0