Saknar Tiden Då Sommarlov Faktiskt Innebar Ledigt

Mycket ledigt blir det inte i sommar eller, och de lediga timmar som ges är redan uppbokade. Ska iväg och jobba 3 timmar på donken nu, det känns inte allt för farligt. Ikväll lite middag, lite fotboll, massa sova, och sen är vi upp och på't igen imorgon! Sommarskolan, träning, och sen jobba några timmar natt på donken. Hit och dit, fram och tillbaka. I dessa tider är det viktigt att hålla drömmen levande, varje jobbig stund och tidig morgon tänka; Varför gör jag det här? 
 
 
Därför.
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Smoking HOT!

 
Puss o Kram
Lina Lilja

Inte Helt Hundra...

Blev inte så mycket till ledigt i torsdags... Väcktes halv elva av chefen, var på jobbet elva och jobbade i åtta timmar. Midsommarhelgen blev i alla fall lugn och härlig med massa sol, dans, värme, soleksem, kubb, krocket, fotboll, grillat, paddling, P3-dokumentärer och annat spännande. Igår var det dock dags att skärpa sig igen! Jobb 8-15 + lite extra på McDonalds hela den här veckan och nästa. Kämpa kämpa! Utöver det är det även mina sista två veckor av poledancing - snyft! Därför var det extra tråkigt att jag fick lämna träningen efter en timma igår. Bara skakade i hela kroppen, vet inte vad det var med mig! Höll på i flera timmar, var helt grinfärdig när jag kom hem över att inte få träna. Skippar därför träningen idag och satsar på morgondagen istället. Förhoppningsvis är jag lite fräschare då! 
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Mod är att kasta sig ut för stupet utan att veta var man landar

Som många, många andra människor i det här landet satt även jag bänkad vid P1 klockan 13.00 idag, för att höra årets första sommarpratare - Anja Pärson. Förhoppningarna var höga som skyskrapor, jag anade vad som komma skulle, men samtidigt vågade jag inte förvänta mig någonting. I efterhand kan jag säga att jag inte hade den blekaste om vad som skulle komma ur mina högtalare under de 90 minuter som programmet höll på, och Anja lämnade i alla fall mig, men säkert många andra också, både lycklig och tankfull.
 
 
Anja har alltid hållit sitt privata liv väldigt privat och den sidan som visats upp har alltid varit proffisionella, affärsmässiga, skidåkande Anja. Aldrig privat eller personlig, man har aldrig fått känslan av att man känner henne, som med en del andra kändisar. Idag släppte dock Anja in oss i den privata bubblan. I 90 minuter fick vi ta del av hennes liv, tankar och känslor på ett sätt som offentligheten aldrig fått göra tidigare. Anja visade sig vara en klok, varm och något blyg person, en sån där person som man gärna skulle träffa över en kopp kaffe och ha en lång konversation med om allt mellan himmel och jord.
 
 
Inte helt oväntat valde Anja att, efter alla år, prata om sin flickvän Filippa. Alla som hängt med någorlunda i skvallret de senaste åren visste antagligen redan om deras relation, men aldrig tidigare har vi fått höra orden komma från Anjas egen mun. Och vi har heller aldrig hört hela historien, så som den faktiskt är. Hur de träffades, hur det kändes, och vem som sa vad.
 
Vi träffades i hennes klädbutik. Hon hade alltid kläder som passade mig. Toppar och tröjor som egentligen var jag, men som jag inte förr hade vågat sätta på mig. Det är inte lätt att hitta jeans som passar en slalomrumpa. Men hon fick mig alltid att känna mig stolt över min kropp. Fast det har aldrig varit lätt för mig att be om hjälp. Jag är starkast, och kan själv. Åtminstone i backen, som då var hela mitt liv. Jag var nominerad på idrottsgalan och hade ingen aning om vad jag skulle ha på mig. Och jag hade varken tid eller idéer. Trots mitt intresse för kläder levde jag i kappsäck och hade aldrig mer än max 10 minuter för piffning och två frisyrval; Antingen platt av hjälmen eller blött från duschen.
 
Vi var inte vänner innan jag ringde upp och bad om hjälp. Jag tror inte hon hade tid, men hon tyckte nog lite synd om mig som var förvirrad. Det var inte lätt. Jag var dessutom lite rädd för tjejen i Umeås bästa modebutik. Hon ingav respekt och hon sa alltid vad hon tyckte på ett tydligt, men trevligt sätt. Hon verkar inte rädd för något. Jag tog mig mod och ringde den enda jag visste som kunde hjälpa mig få livet lite vackrare. Utanför skidåkningen visste jag ingenting, och hade inga tankar om mig själv. Då var jag Anja Pärson, bäst i världen. Den tuffa mästarinnan som levde tryggt på skidor i 140 km/h.
 
Banan var rak, jag behärskade svängarna. Farten ökade och snart började jag svänga lite lagom för att sen svänga tvärt, och jag föll pladask på marken. Jag minns hur knäna vek sig, och jag hade svårt och stå upp. Jag var förlorad och kunde inte hitta vägen. Jag var så rädd att kroppen skakade. Nej, nu syftar jag inte på kraschen för två år sen då jag flög 60 meter och landade på huvudet. Detta var värre. Detta blev bättre.
 
Välkommen till årets första Sommar i P1. Jag heter Anja Pärson och kastar mig nu ut för min livs brantaste backe. Den är isig och hård. Det finns inga käppar i rött och blått som visar vägen. Denna gång kör vi utan vare sig skidor eller hjälm. Jag var stolt som en tupp efter att ha ringt samtalet till Filippa. Då var det modigt, för att vara jag.
 
Detta är inledningen till Anjas sommarprogram, detta är ribban som lades de första minutrarna - och sen blev det bara bättre. För er som inte har hört programmet borde verkligen lyssna på det, ni finner det här. Artiklarna var redan skrivna innan programmet började, och bara några minuter in i programmet hade flera stora tidningar redan publicerat artiklar om Anja och Filippa. Artiklar som antagligen legat och väntat på att bli tryckta i flera år. Det fanns dock en liten detalj som inte ens journalisterna lyckats lista ut, en bomb som Anja släppte det absolut sista hon gjorde. Hon ska bli mamma.
 
 
Vill ni veta mer finns naturligtvis en miljard artiklar att läsa. Jag är glad för de är alla bra skrivna, utan fler spekulationer kring barnet, utan att stämpla, utan "vi har försökt att nå Anja för en kommentar". Visserligen blir Anja och hennes närmaste säkert nerringda av respektlösa journalister just nu, men utåt känns klimatet (än så länge) väldigt behagligt och bra. Här är ett urval av alla artiklar;
http://www.expressen.se/nyheter/anja-hyllas-efter-sommarprogrammet/
http://www.expressen.se/sport/alpint/anja-parson-berattar-foll-pladask-for-filippa/
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article15021721.ab
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article15021307.ab
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article15021643.ab
http://www.qx.se/21219/anja-parson-berattar-om-karleken-till-flickvannen-filippa
http://www.qx.se/Xtra/liv/21222/anja-jag-skall-bli-mamma
 
 
Avslutningsvis vill jag tacka Anja för ett riktigt, riktigt bra sommarprogram. Jag vill önska henne lycka till i framtiden, med kärleken, barn, flytt och allt annat som den kommer att innehålla. Mod är att vara rädd, och ändå ta steget. Det kan vara nyttigt att ibland kasta sig ut för stupet - ibland blir det platt fall, ibland finns en färgglad regnbåge där att ta emot en. Jag, och många med mig, är glad och stolt över att få kalla mig svensk när människor som du är nationens ansikte utåt. Tack Anja för att du är du, var aldrig någon annan än dig själv.
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Krångel, Krångel, Krångel

Har spenderat förmiddagen med tandläkare, fika med pappa och så har jag hämtat ut mitt visum. Det börjar närma sig nu!! Jag har också ringt CSN och Kilroy och hållt på, suck... Fick igår reda på att pengarna inte ramlar in förrän 6 augusti, och det går ju inte! Och CSN kan absolut inte ge mig pengarna innan, så nu måste jag typ bevisa att jag börjar 6 augusti istället och bla bla. Jävla krångligt var det och jag fattar ingenting egentligen! Men men, det löser sig väl, på ett sätt eller ett annat!
 
 
Nu ska jag käka lite lunch och sen bär det av till donken för några timmars jobb! Ikväll blir det Ruffie och sen slappa lite på soffan. Imorgon är jag ledig igen - såååå skönt! Blir till att förbereda inför midsommar som ska firas hos pappa på landet med den delen av släkten. MYS!
 
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Träning!

Blev en fika på stan, sedan strosade vi runt i affärerna lite. Lyckades få med mig en Egoboost hem, AJ sa plånboken men inspirationen och energin fick sig verkligen en kick efter att jag fått bläddra lite i den! Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem med bilen så jag kan åka iväg till poledancingen. Ikväll blir det nog en snabb träff med några CUF-are, sen ska jag slappa på soffan framför fotbollen!

Puss o Kram
Lina Lilja

Tisdag!

Jahapp, då var det tisdag då! Gick upp vid niotiden idag, försöker få lite rätsida på det här med dygnsrytmen. Att somna efter ett och vakna efter elva funkar ju inte liksom! Har haft en lugn förmiddag då jag skickat iväg lite mejl och varit lite effektiv. Snart ska jag dra mig ner på stan för en fika med en kompis, och ikväll blir det träning! Imorgon är det tandläkare, jobb och träning som gäller. Fick problem med en tand nu i början av månaden, som verkligen inte vill sluta ila, så lika bra att kolla upp på en gång så jag får eventuella saker som ska fixas gjorda innan USA.

Hoppas ni alla får en bra dag!

Puss o Kram
Lina Lilja

Vecka 24 i Bilder

Halloj allihopa!

Nu är jag återigen hemma i lägenheten efter en fullspäckad vecka på vägarna! Tänkte jag skulle börja denna vecka med att lägga ut alla bilder från förra veckan och berätta om helgen, precis som jag länge lovat! 


Från i tisdags kväll då jag kikade på fotboll hos TV4


Från träffen med andra SBCC-studenter på onsdagen.


I fredags åkte vi direkt till Bio Rio för att se fotboll!


Vi hamnade längst fram!


Jag ska naturligtvis alltid ha bild med allt och alla, och de var snälla och ställde upp! Pops var jättestressad men tog sig ändå tid, snällt va? :) Där ser ni också mitt linne som jag köpte i onsdags, så himla nöjd!!

Blev lite förvånad under sändningen för det var Pops som skötte typ alltihopa. Vem som skulle säga vad och vara i bild när, det var han som hade koll på allt sådant! Proffsig och cool kille!


Bild från hotellrummet i Stockholm. Trots regn bar det av till Gröna Lund! Har dock inga bilder därifrån eftersom jag var fullt upptagen med att åka berg-o-dalbanor!!

Efter Grönan bar det av mot Karlstad och på söndagen var det dags för Gladiatorerna! Missade tyvärr gladiatorerna, så fick ingen bild med dem, men här kommer lite bilder från arenan och så. Mycket mer kan jag inte berätta, vill inte avslöja något förrän det sänds om några månader! Vad jag kan säga är i alla fall att inspelningarna var jätteroliga att se, allt sköttes jätteproffsigt och gick väldigt smidigt. Att se Gry jobba är jätteroligt, hon vet verkligen vad hon gör!Efter inspelningarna åkte vi raka vägen hemåt, och var hemma precis i tid för avsparken i fotbollen klockan 20.45. Veckan blev verkligen underbart rolig och jag har fått vara med om så mycket!! Denna veckan blir lite lugnare med en del träningar, lite jobb, midsommarfirande, CUF-träff och så börjar jag den med att träffa en kompis som kommer när som helst! 


Min nyinköpta klänning är dagens outfit! Bär egentligen ALDRIG blommigt, men den här var så snygg så det blev ett undantag!


Size Me-tröjan jag fick av Egoboost!

Ha en bra dag vänner!

Puss o Kram
Lina Lilja

Mot Stockholm!

Dåså, då åker jag mot huvudstaden igen! Den här gången blir det med familjen, och hotell blir det med! Fotboll, Gröna Lund och sen mot Karlstad för Gladiatorerna! Kommer nog bli en grymt bra helg! Tyvärr blir det nog inget bloggande under helgen då iPhoneappen ligger nere och jag kommer inte ta med mig datorn på vår lilla trip. Den här veckan är sommarens enda längre semester (innan USA) så nu ska jag passa på och njuta allt vad jag bara kan och koppla bort så mycket 'måsten' som det bara går. Ha en bra helg fina ni så hörs vi när jag kommit hem igen!

Så här såg det ut i tisdags. Hur kan man inte älska denna fina stad? Fler bilder kommer så småningom!

Puss o Kram
Lina Lilja

Daddy I'm Falling For A Monster...

Så. Jävla. Bra<3

Puss o Kram

Lina Lilja


Vem Betyder Mycket För Dig?

Vet att jag har lovat bilder, och ja de kommer, snart. Har en riktig slappar-dag, så himla trött! Vaknade vid 11 imorse, och har legat på soffan sen dess. Just nu lyssnar jag på Cissi och Cimon i Radio1, och i bakgrunden har jag rättegången mot Anders Behring Breivik på. Något annat jag har gjort idag är att jag har mejlat människor som betyder mycket för mig, och tackat dem för allt de gjort för mig. Sånt tycker jag är viktigt, att berätta för människor hur mycket de betyder för en. Vem betyder mycket för dig? Har du berättat det för den personen? Om inte tycker jag att du borde göra det, här och nu!

Bilder från Stockholm, och en bokrecension om Allt Eller Inget, kommer så fort jag tagit mig samman. Men nu ska jag bara ligga här på soffan i min Size Me-tröja och lyssna på kloka ord från kloka människor. 

Puss o Kram
Lina Lilja

TRÖTT!!

Är så SJUKT trött nu, finns inte ord! Har haft två underbara dagar i Stockholm. En hel del känslostormar, höga toppar och djupa dalar, men lämnar trots allt stan med ett leende på läpparna! Har precis träffat några soon to be Santa Barbara-svenskar, och de var helt underbara! 8 personer var vi totalt som tog en fika, och inte en tyst minut blev det (mycket tack vare (på grund av) mig... MÅSTE sluta prata HELA TIDEN!!). Väldigt avslappnad stämning var det, jättehärligt! Ser verkligen fram emot att få utforska Kalifornien tillsammans med dem. Och hjälp med spanskan hann jag också fixa, haha!

Nu sitter jag på Centralen och väntar på tåget som ska gå om en halvtimma. Kommer verkligen däcka så fort jag kommit innanför dörren hemma! Planerar åka förbi golfbanan och kika på tävlingarna imorgon, men är sjukt tveksam till att jag orkar dit till starten klockan 10. Imorgon blir det SOVA!! Och som sagt, bilder kommer när jag kommit hem :)

Puss o Kram
Lina Lilja


Stockholm Dag 2!

Somnade vid midnatt, och sov ganska bra hela natten. Vaknade vid halv nio, och då hade båda mina rumskompisar packat ihop och åkt, vilket var lite skönt för då slapp jag anstränga mig för att vara tyst! Tog en dusch och plockade ihop lite, sen gick jag till donken och käkade frukost där. Vädret var oerhört varmt och soligt, så tog sikte på Kungsträdgården nästa - med ett litet stopp vid Gallerian för köp av solglasögon (köpte ju ett par i Madrid men... Eh.. De är inte så hela längre...). När jag väl kom till Kungsan hade solen gått i moln, men blev ändå sittande där en dryg timma innan det blev för kallt, så då strosade jag omkring lite i området. Mötte upp en kompis vid strax efter 13 och vi gick och käkade lunch på Kungshallen. Därefter började vi strosa runt lite, och lyckades hamna i en affär med skitsnygga kläder. Behöver visserligen kläder inför USA, men efter alla dessa inbetalningar till ambassaden senaste dagarna var det kanske inte rätt läge just nu... Blev trots allt en klänning och ett linne rikare - skitsnygga saker som ni får se när jag kommit hem till Gävle igen!

Vi strosade 'hemåt' igen, och nu sitter jag på vandrarhemmet. Har visserligen checkat ut redan, men har mina saker i deras bagagerum och jag lånar lite ström för att ladda min telefon. Snart ska jag ta en promenad till stationen för att lägga mitt bagage där, samt boka en biljett hem. Sen ska jag till Egoboost kontor för att hämta en Size Me-tröja och därefter möta upp med några andra studenter som också ska till Santa Barbara. Skulle ju på en lansering ikväll också egentligen, men det blir inget för min del. Förstår verkligen inte varför mina vänner alltid måste dra sig ur i sista sekund!! Jaja, mer tid att snacka Kalifornien i alla fall!

Haft det superbra här i Stockholm, hoppas ni haft en bra dag också! Bilder kommer när jag är tillbaka i Gävle.

Puss o Kram
Lina Lilja


Sova?

Klockan är över elva, vilket innebär att jag varit vaken i mer än 19 timmar. Jag lider av en grym sömnbrist och har dessutom haft en ordentligt händelserik dag, vilket borde innebära att jag inte vill något annat än att krypa i säng - men så är inte fallet. Det sista jag vill är att krypa i säng. Det har varit en sådan fruktansvärd känslostorm idag, ja den senaste månaden har bara varit en enda stor känslostorm!, och jag vill verkligen inte lägga mig ner och få tid att tänka igenom allt. Jag vill bara gå, gå, gå, fortsätta framåt och slippa se bakåt.

 

Det blev ingen bio. Istället tog jag en lång promenad genom staden och bara andades den härliga stockholmsluften. Luften som blandar storstad med hav. Strosade genom staden där man ena kvarteret möter väldigt överförfriskade tonåringar, och på nästa bakgata hittar ett gäng killar i full färd med att göra sit-ups. Jag promenerade Drottninggatan ner, genom Gamla Stan där jag på 7/11 införskaffade mig en kaffe som jag bar med mig till Slussen. Satte mig vid havet och såg solen gå ner. Jag hade kunnat sitta där jämt och för alltid, men efter ett tag blev det kallt, så då promenerade jag längs tunnelbanan tillbaka. Stod en stund och såg fotbollen vid torget där TV4 slängt upp en storbildsskärm, men efter ett tag blev även det kallt så då gick jag tillbaka hit till vandrarhemmet och såg sista kvarten här, samtidigt som jag hörde back-packers snacka om sina erfarenheter. De nämnde bland annat Santa Barbara, som de talade gott om! Och nu sitter jag här, drar mig för att krypa i säng. Vill helst bara promenera genom stan forever and ever, men med tanke på att det börjar bli både mörkt och kallt är det nog ingen bra idé. Så, oavsett om jag vill det eller inte, är sängen nästa anhalt. Lite läsande i biografin om Jobs kanske får mig på andra tankar, och gör det lite lättare att somna. Får prova.

 

Puss o Kram

Lina Lilja


Hostel i Stockholm

Har haft en bra dag med ambassadbesök, student hos kusinen och nu har jag precis tagit mig tillbaka in i Stockholm och hittat mig en plats att sova på. Ett hostel vid Norrmalm blev det, som jag bokade med hjälp av turistinformationen på Centralen. Sjukt omodernt, jag vet, men lite härligt mysigt och väldigt enkelt. Så nu sitter jag här, och ack så bra det blev! Jättefräscht och mysigt vandrarhem med fri tillgång till dator och internet, samt Wifi, kök, storbilds-tv (som visar fotboll), en reception som är öppen till 02.00 och mycket mer. Vandrarhemmet är fyllt av ungdomar från hela världen - riktigt backpackers ställe verkar det vara! Är nog typ den enda svensken här - till och med receptionisten bröt när hon skulle prata svenska med mig!

 

Som sagt, verkar som ett superställe här, men det är inte här som jag tänkt spendera min kväll! Då jag inte hittat någon stockholmare som vill roa sig med mig, får jag helt enkelt roa mig själv! Tänkte unna mig själv något riktigt mysigt, typ ett biobesök kanske? Något kul kan jag nog komma på! Något som gör att jag slipper tänka på livet, döden och allt det där, något som gör att jag för en liten stund kan få glömma allt och få slappna av. Men det är inte så svårt att hitta något sådant att göra i min absoluta favoritstad<3

 

Puss o Kram

Lina Lilja


Min Relation Med Gud

Jag är troende kristen. Jag pratar sällan, eller snarare aldrig, om min tro här på bloggen, eller någon annanstans på internet. Jag pratar väldigt sällan om min tro över huvudtaget, och då det händer är det i princip uteslutande med andra troende. Min tro och relation till Gud är min ensak. Till skillnad från många andra troende så vill jag inte sprida min tro, få andra att tycka som jag. Alla har vi en livsåskådning, och alla är de olika. Vissa innehåller en Gud, andra inte. En del innehåller flera gudar, andra något obestämbart övernaturligt. Men alla har vi varsin livsåskådning och jag respekterar alla livsåskådningar som finns. Min tro är min ensak, din tro är din ensak.

Men jag ska nu göra ett undantag. Inte på så sätt att jag ska försöka tvinga på någon annan min tro, men på det sättet att jag ska berätta om min tro och min relation till Gud. Den här bloggen handlar i huvudsak inte om hur många läsare jag har, eller vilka som läser den, utan främst om att jag måste få skriva av mig. Få ur mig tankar och idéer - kanske hitta någon annan som tänker i samma banor. Och idag behöver jag få skriva av mig om Gud.

Jag har alltid varit troende, mer eller mindre. I samband med konfirmationen kom jag min tro närmare, då var jag gammal nog att börja förstå mig på den. När jag bodde i USA utvecklades min tro och blev både starkare och tydligare. Min relation till Gud handlar inte om att jag måste gå till kyrkan varje vecka, inte får svära eller måste vänta med sex till jag gifter mig. Nej, min relation till Gud är som en relation till en bästa vän. Någon som älskar en för den man är, accepterar snedsteg och vägleder en när man behöver. Gud för mig är någon som alltid finns där, även om jag inte alltid ser det. Han finns där när jag behöver det, sätter mig på nödvändiga prov, prov Han vet att jag klarar av även om de är hårda, och är någon jag kan lita på till 200%. Någon som finns där - alltid och för alltid.

Senaste tiden har min tro fått sig några rejäla törnar. Alla dessa underbara människor, både i min närhet och människor jag inte känner, som fått alldeles för hårda prov, gått igenom saker ingen människa borde behöva gå igenom. Alla dessa fina, fina människor som ryckts från jordytan i alldeles för ung ålder. Var va Gud då? Varför lät Han det hända? Är Gud verkligen så genomgod och pålitlig som jag vill ha Honom till?

Jag kan inte svara på dessa frågor, lika lite som någon annan kan det. Vad jag vet är dock att även om jag har mina stunder då jag tvivlar, kommer jag aldrig att sluta tro. Allt händer av en anledning och trots alla hemskheter som händer vill jag tro att syftet är gott. Nödvändigt ont. Målen helgar medlen.

Jag vet inte hur er livsåskådning ser ut, men min innehållet en god Gud. En Gud som vill gott och att jag ska göra detsamma. Hjälpa mina medmänniskor på alla sätt jag kan. Vara den jag är.

Gud kommer aldrig att sluta tro på mig, och på samma sätt kommer jag aldrig att sluta tro på Honom.

Puss o Kram
Lina Lilja


Vila i Frid Samuel<3

Sitter på tåget mot Stockholm, och går in på Aftonbladet för att uppdatera mig om det senaste. Möts av nyheten att kändisfrisören Bobby förlorat sin stora kärlek Samuel, som oförklarligt dog vid 26 års ålder. Sorgen är ofattbar, vet verkligen inte vad jag ska säga. Alla mina tankar är med Bobby och personerna i hans och Samuels närhet.

Vila i frid Samuel<3

Puss o Kram
Lina Lilja


Crazy Day!

Min dag har varit TOTALT jävla galen! Ska ju som sagt till ambassaden tidigt imorgon, och allt som ska hinnas fixas innan dess! Plus att jag har jobbat mitt första pass på donken samt ridit sista ridlektionen. Verkligen yrat runt som en höna och kastat mig mellan olika ställen. Men men, nu tror jag att jag har allt, bara hoppas att alla papper är ifyllda på rätt sätt! Lite läskigt det där med ambassaden....En stressig dag som denna då jag inte ens hann äta lunch, är det skönt att ha saker att luta sig mot. Små stunder som gör att man får lite andrum, hinner gå ner i varv, tänka på något annat. Att sitta i bilen med stereon dundrande och få sjunga falskt med rutorna nervevade - det är ett sånt moment för mig, som varit oerhört viktigt en dag som denna. En annan är när jag tog mig tid 5 minuter för att snacka med en kompis som jobbar i en butik på stan. 5 minuter som jag egentligen inte hade, men 5 minuter med rätt person kan vända en hel dag, och dessa 5 minuter gjorde att jag orkade kämpa lite till. Sen ridlektionen. En timma på absoluta favorithästen. En timma då allt bara funkade. Jag grät glädjetårar när jag åkte därifrån.Jag har varit grinfärdig mer än en dag idag, men tack vare dessa små stunder, tack vare att jag lärt mig leva i nuet och ta en uppgift i taget, har jag tagit mig igenom även denna dag. Nu är jag på andra sidan, allting löste sig och förhoppningsvis är jag redo för morgondagen. En morgondag som börjar med att klockan ringer klockan 04.00. Gäsp! Bäst att ta en dusch och krypa i säng nu då, så fort Sverige spelat klart!

Puss o Kram
Lina Lilja

Dagens Outfit!

Har precis avslutat första passet på McDonalds. Bestod av en massa pluggande och en del förhör då jag försökte lära mig hur allt fungerar och går till. Nu sitter jag på banken för att fixa inför ambassaden, Skatteverket slipper jag som tur är då brevet hunnit komma! Lite mer fix efter det här, ridlektion och fotboll, sen bär det av mot Stockholm tidigt imorgon!

Puss o Kram
Lina Lilja


Vecka 24

Nästa vecka blir det verkligen fullt upp. Endast en natt får jag i min egen säng - och två spenderas delvis på resande fot. Imorgon ska jag förbi pappas jobb en sväng för att fixa lite utskrifter, innan det bär av till första dagen på McDonalds-jobbet. Slutar halv tre och då ska jag springa över torget till banken som stänger tre. Ska någonstans under dagen hinna ringa hem till farmor och farfar också, för att kontrollera om mitt brev från Skatteverket kommit - annars måste jag till deras kontor också, innan fyra. Om jag hinner ska jag hitta en student-/födelsedagspresent till min kusin, annars får pappa fixa det. För på kvällen är det terminens sista ridlektion. Sen måste jag packa. Och det här är bara dag ett...

Tidigt, tidigt, tidigt, innan klockan har hunnit slå fem på tisdags morgonen, går tåget mot huvudstaden. Klockan åtta ska jag nämligen stå parkerad utanför amerikanska ambassaden - med alla de rätta papprena i handen. Förhoppningsvis hinner jag bli klar så jag kan ta mig till kusinens utspark i Sollentuna, och därefter blir det mottagning hos dem. Övernattning i Stockholm är det som gäller, och på onsdag ska jag hänga lite i huvudstaden, med en kort sväng förbi magasinet Egoboosts kontor för att hämta en Size Me-tröja som jag senare stolt kommer visa upp, och ett stopp för att träffa några andra ungdomar som ska till samma skola i USA som jag. På kvällen ska vi sen på lanseringen av Millionrun innan jag sätter mig på tåget tillbaka till Gävle. Torsdagen är som det ser ut nu tom. Tid för vila och packa om väskan, eventuellt träning.

På fredag bär det sedan av tillbaka till huvudstaden, där mamma och jag ska sitta i SVT's EM-studio och se fotboll. Hotellövernattning och sedan Gröna Lund med kusinen! Lördag kväll sätter vi oss i bilen mot Karlstad, nytt hotell, ny säng, och på söndag ska vi se inspelningen av Gladiatorerna - SÅ roligt ska det bli!! Därefter ska vi köra hem till Gävle igen - och jag kommer att däcka i min säng så fort vi kommit innanför dörren.

Lång och hektisk vecka - men ack så rolig! Ser verkligen fram emot allt detta! Men för att orka är det nu alldeles snart dags för mig att krypa i säng. Så jag hoppas att ni hade en bra helg och får en bra vecka så hörs vi när jag får tid! :)

Puss o Kram
Lina Lilja

Söndag!

Har spenderat eftermiddagen med att sträckläsa halva Rickard Engfors självbiografi "Allt Eller Inget". Skratt och tårar har avlöst varandra, himla bra bok! Nu har jag tillfälligt lagt ifrån mig boken för att se Spanien - Italien. Hoppas att ni har en lika bra söndag som jag har!

Puss o Kram
Lina Lilja


Ruffie med Musse och Usama!

Har idag varit på ett Ruffiepass - med grundarna Musse och Usama som ledare! Superroligt, verkligen speciellt att få träna med de som faktiskt hittade på hela träningsformen liksom. Det var det jobbigaste träningspasset jag någonsin varit på, men ack så roligt! Var så trött efteråt att jag till och med lyckades glömma skorna i träningslokalen, haha! Det är inte lätt inte... Satt i bilen och var nästan hemma när jag insåg att jag inte hade samma skor på mig som jag åkte dit i. Så nu står mina uteskor kvar där! Jaja, så kan det vara. Tack för ett superbra pass Musse och Usama - och en helt GRYM träningsform! Ruffieträningen är verkligen något jag kommer sakna när jag flyttar till USA. Återigen, ni som inte har provat det borde verkligen göra det. Superroligt! Mer info hittar ni på deras hemsida http://ruffietraining.com/.

Usama och Musse, tillsammans med Sofia som äger Pole and Fitness-studion och Ruffie-tränare!


Ni får ursäkta mitt väldigt röda fejs, att bilder alltid ska tas efter träningspasset! Jaja, bevis på att jag tog i hårt i alla fall ;)

För er som är mer intresserade är här en kort reklamfilm där man förstår lite vad Ruffie går ut på!


Puss o Kram
Lina Lilja

Vill Ha!

En tid som denna, då man inte riktigt kommer överens med sina medmänniskor och livet mest bara vill jäklas med en, då är det väldigt lätt att drömma sig bort. Boende, semester, kläder och framtid - drömma kan man alltid göra. Så kom igen vänner, nu drömmer vi lite. Det här drömmer jag om just nu!
Fina bostäder, bilder från http://www.booli.se/inspiration

Väska Chloe


Väska Burberry


Väska Prada

Wrap Dress
Klänning Dianne von Furstenberg


Klänning Michael Kors


Skor Gucci
BH'ar Victoria Secret


Snygg Porsche


BMW


Lyxhotell på Hawaii


Lägenhet i New York

Vad drömmer ni om?

Puss o Kram
Lina Lilja

Prideförbud i 100(!!!) år

Orden räcker inte till. Det som sker just nu i Moskva är skrämmande. Väldigt skrämmande. Kampen fortsätter!

http://www.qx.se/samhalle/21113/100-ar-av-prideforbud-infort
http://www.expressen.se/nyheter/moskva-forbjuder-pride---100-ar-framat/

Puss o Kram
Lina Lilja

Sjung om studentens lyckliga dar?

Har precis kommit hem från att ha sett mina barndomsvänner, gamla klasskompisar från lågstadiet till gymnasiet, och andra fina människor kastas ut i livet. Det var inte utan att jag fällde en tår. Sen när blev vi så stora?! Så mycket ångest just nu att jag inte ens orkar prata om det, istället köpte jag en glass och åkte hem för att titta på golfen. Ska försöka ta mig ut på en långpromenad, men annars är det här jag kommer spendera eftermiddagen. Jag och min ångest.
Puss o Kram
Lina Lilja

Status; Horisontellt Läge

Igår när jag vaknade mådde jag totalt jävla kasst, men med lite ipren och halstabletter fick jag en riktigt bra dag ändå! Idag mår jag lite bättre, men med tanke på hur mitt schema ser ut framöver var det bara att avboka dagen, inklusive träningen, och stanna på soffan. Nerbäddad med massor av vatten, lite piller och varm dricka. Klockan två börjar direktsänd golf på tv, så då har jag något att roa mig med i alla fall! Annars; Vill ni mig något, så vet ni var ni hittar mig.
Puss o Kram
Lina Lilja

På Väg Hem!

Har haft en helt UNDERBAR dag i mitt kära Stockholm, som jag inte sett på alldeles för länge! Känns riktigt sorgligt att lämna staden en sådan fin kväll som det är, men 'Stockholm I Natt' i lurarna, men vi ses ju snart igen, så det får jag överleva. Min relation till Stockholm är lite som ett långdistansförhållande, men troligtvis så kommer jag så småningom bosätta mig här. Fina stad<3

I alla fall, låt mig berätta om min dag! Anlände till Stockholm vid strax före elva. Köpte mig en kaffe och satt och spanade på människor på Centralen en stund, innan jag tog mig med tunnelbanan till Danderyd. Promenerade därifrån till skolan där min kära kompis skulle sparkas ut, där jag mötte upp med hennes familj. Efter utspark och lite mingel där åkte vi hem till henne, skålade lite och satte oss sedan för att vila lite medan vi väntade på gästerna. Vid 16 började kalaset, och i fyra timmar skakades det händer, snackades politik (C, Fp, Mp och Piratpartiet var alla representerade), kramades och gjordes nya bekantskaper och vänskaper. Otroligt häftigt hur nära någon man kan komma på bara fyra timmar!!

Vid 20 kom papsen förbi och körde mig till stationen. Gick raka vägen till Pocket Shop, som jag tidigare under dagen varit inne i men (halvt grinandes) lyckades komma ur tomhänt. Denna gång gick det dock inte lika bra, utan tre böcker rikare blev jag! Hade dock kunnat vara fler... Till mitt försvar var det faktiskt extrapris! Om jag någon gång hamnar i lyxfällan är det för att jag köpt för många böcker....

Nu sitter jag, helt dödstrött efter en bra och händelserik dag, på tåget på väg hem. Ska bli skönt att få krypa i säng! Imorgon blir det eventuellt cirkus, födelsedagsfest och träning - beroende på hur min förkylning mår.

Hoppas ni hade en bra dag!

Puss o Kram
Lina LiljaMot Stockholm!

Sitter nu på ett tåg mot Stockholm för att gå på årets första student! Utspark 13.00 och mottagning 16.00, ska bli jättekul! Tyvärr har min kropp givit upp totalt, så jag sitter här och knaprar tabletter för fulla muggar, men det är bara att kämpa på! Tydligen så skiner solen i Stockholm också, något som den inte gör här i Gävle, så det är ju något att se fram emot!

Hoppas ni får en bra dag!

Puss o Kram
Lina Lilja

Ps. Kommer till Centralen redan 10.40, så om någon stockholmare inte har något annat för sig får ni gärna möta upp för en kaffe eller något! Hör av er :)


Why Does This Feel Like The End?

Har haft min sista lektion, ätit i matsalen för sista gången, städat ur mitt skåp, haft mitt sista prov, bråkat med svenskaläraren för sista gången, och nu är jag på väg för att lämna tillbaka dator. Det känns lite, det gör det. Mina tre terminer här på skolan har varit så fantastiska, och jag har träffat så många fina människor, och nu ska jag lämna det. Dags att gå vidare.

Why does this feel like the end when it's just the beginning of something new?

Hoppas ni har en bra dag vänner, ta hand om er<3

Puss o Kram
Lina Lilja

Hos Polisen!

Är hos polisen för att fixa nytt pass. Lite surt att mitt gäller i två år till men måste ändå fixa nytt nu! Jaja.... Kom hit 9 min efter öppning, redan fullt av folk och kö då. Tur att det inte händer så mycket i skolan idag!

Hoppas ni får en bra start på veckan :)

Puss o Kram
Lina Lilja


Sova!

Efter en lugn dag är det nu dags att krypa i säng. Ligger och tittar på Trubbel i Paradiset på datorn, men orkar inte mer utan nu får det bli dags för sängen :) Imorgon börjar jag dagen med ett besök hos polisen - insåg att jag måste förnya mitt pass innan jag kan boka tid på ambassaden! Sen blir det lite ärenden, skola och ridlektion. På tisdag blir det Stockholm och studentfirande nummer ett! Godnatt vänner, hoppas ni hade en bra helg :)<3
Puss o Kram
Lina Lilja

"det luktar sorg." - av Julia Mjörnstedt

Måste få dela med mig av Julias senaste blogginlägg, det luktar sorg. Så himla vackert skrivet, tror vi alla kan känna igen oss i det. Julia är en sådan vacker människa, och sättet hon uttrycker sig i skrift... Finner inte ord, vet inte hur jag ska beskriva det. Ni förstår när ni läser - lovar. Följer ni inte redan Julias blogg rekommenderar jag starkt att ni börjar. Orginaltexten till detta inlägg finner ni här.


det luktar sorg på spårvagnen.

det fullkomligt stinker.

klockan närmar sig kvällen o vi är sju människor på spårvagnen. sju människor med våra hjärtan på utsidan.


där sitter den äldre damen i sina grova, trasiga strumpbyxor, fotriktiga skor o pälsjacka som ytterst lite av pälsen finns kvar på. hon tittar oroligt omkring sig hela tiden som om hon är förföljd. förfölj av elaka ungdomar som ser tanter som lätta byten. håller handväska hårt under armen o händerna ihop som i en bön. snälla, låt mig komma hem säkert.

 

mitt emot henne sitter invandrarkillen som snart fyller 17. den mesta av musiken från hans hörlurar rinner ut o hela spårvagnen skakar av jay-z’s ”i got 99 problems but the bitch aint one..”

han är arg. arg på fuckinjävlakuksverige som har fel lagar o regler. som inte låter hans morbror stanna i sverige, som inte ger hans pappa ett jobb o som dessutom klagar på att han inte går i skolan. nä, sverige o alla som bor där suger o hans hat kommer ur hans ögon likt svarta solstrålar.

 

där finns den 13-åriga flickan i kort, kort klänning, eller är det ett långt linne? håret är sönderblekt, ansiktet översminkat o hon sitter konstant o drar i tröjärmen för att dölja skärsåren på armarna. om ingen ser dom är det ingen som ser henne. om ingen ser henne är det ingen som frågar.

om ingen frågar behöver hon aldrig förklara att hennes pappa drog när hon var liten o hennes mamma dricker en flaska vodka om kvällen. ibland får hon smaka. det är då hon skär sig. räknar bloddroppar som rinner ner på sovrumsgolvet.

dripp. dropp.

 

o mannen bredvid henne ser inte. han är för upptagen med sitt. det är han alltid.

han har prydlig, dyr kostym, en lila slips med pradas logga tryckt över hela o håret välkammat i en backslick. han ser bra ut. det tycker han iaf själv. men kanske, tänker han, kanske om jag lagt lite mindre tid på mitt yttre o mitt behov av att få bekräftelse o lite mer på min familj hade min fru kanske inte tagit barnen o stuckit. kanske, om jag inte hade legat med den 19-åriga praktikanten hade jag sluppit sova i min trevåningvilla själv. kanske.

 

kvinnan i min egen ålder gråter stilla, tunga tårar. om det inte var för tårarna hade man aldrig kunnat gissa att hon grät. hennes rygg är rak o självsäker, hakan pekar framåt o inga ljud kommer ifrån henne. inte ens en liten snyftning. hon är besviken på sig själv. hon lovade att bara gråta från hans bostad till spårvagnen o sen fick det vara nog. men här sitter hon nu o tårarna går inte att stoppa. hon ser sin spegelbild i fönstret o förstår inte vad det var han inte älskade? hon är precis allting man ska vara. hon väger inte ett milligram mer än när de träffades. hon ÄR smal. hon har ju för fan spenderat varje dag sen de träffades med att räkna kalorier o legat med huvudet i toaletten de dagar hon fått i sig för många. hon är ju smal. hur kan han inte älska henne?

 

där sitter alkisen med ett mjölkpaket fullt med sprit. han pratar med alla, om alla, till alla, men ingen lyssnar. han sjunger sånger, berättar historier, drar skämt, men ingen lyssnar. han berättar om socialens ovilja att hjälpa honom träffa sin dotter innan han bevisat en förändring. förändring, huh, dom ska få se på förändring. han var ju nykter i hela tre timmar förra fredagen, eller var det två?

 

o där sitter jag.
med mitt lilla hjärta i handen o tittar på människorna omkring mig.
vill bryta det i sex lika stora delar o ge dom varsin bit. trösta, lyssna o hjälpa.
ställa mig upp o skrika att jag vet! jag vet hur det känns att ha hjärtat på utsidan o tomrum på insidan. jag vet hur det är att känns sig ensam, rädd, osäker, besviken o full av skuld.
men så tittar jag ner på mitt lilla hjärta.
som varken är svart av sorg, tungt av skuld eller darrar av rädsla.
utan bara ett litet hjärta som behöver lite hjälp att våga slå igen.

 

Puss o Kram
Lina Lilja

Regn o Storm

För ett år sedan var det tropisk värme här i stan, nu är det oktoberväder. Regn och storm! Perfekt väder för att ligga inne och titta på film. Just nu ser jag den andra Katherine Heigl-filmen för denna helg. Igår blev det en ridlektion innan jag åkte hem för lunch och hade MASSOR med saker att fixa, men istället somnade jag på soffan och sov i tre timmar - vaknade lagom till middagen. Har nog varit lite väl mycket på senaste tiden, haha! Helt slutkörd!

Idag ska jag fortsätta fokusera på att vila upp mig inför kommande vecka, och sommaren! Tänkte även passa på att fixa lite saker inför USA-resan. Hoppas ni har en bra helg!

Puss o Kram
Lina Lilja

GRATTIS ANTON!!!!

Alltså det här är så STORT!! Lyckan är TOTAL! Vet inte ens vad jag ska säga, mer än att jag älskar Anton av hela mitt hjärta. Så jävla bäst<3 Tack Anton, och tack Sigrid!Puss o Kram
Lina Lilja

Till Alla Homofober!

IN. YOUR. FACE!


Tack Anton (och Sigrid)!<3

Puss o Kram
Lina Lilja

Dags för FINAL!

Dags för final i Let's Dance ikväll! Ni tittar väl? Tänkte fråga vem ni tror vinner, men det känns så uppenbart så frågar istället; Vem hejar ni på? :D


GO ANTON!!!!

Puss o Kram
Lina Lilja

Lugn Dag!

Trodde jag hade sovmorgon idag, men tillslut visade det sig att alla mina lektioner är inställda. Jaha, vad gör man då? Unnar mig en lugn dag i soffan faktiskt. Har ingen panik, inget jag måste göra, ingenstans att vara. Ska snart ta en kort promenad och lämna in några skor hos skomakaren, men annars kommer jag nog helt enkelt befinna mig i soffan idag. Ta det lugnt och skönt och umgås med mig själv :)
Puss o Kram
Lina Lilja

RSS 2.0