Stockholm och Lena PH!

Höstlovet ger alltid möjlighet till små äventyr. Förra året blev det Tallin, nu blir det en kortare resa till Stockholm! Vi förenar nytta med nöje genom att först provköra massa bilar då morsan är i jakt på en ny, och sedan blir det Lena PH-showen som jag så himla gärna viljat gå på! Och inte minst blir det en natt på hotell. Ska bli übermysigt!!



Puss o Kram
Lina Lilja

Will You Marry Me?

Asså det här är bara FÖR perfekt! Vilken jävla kille! Undrar hur länge de tränat? Hur fasen fick de till det där? Übercoolt och supergulligt är det i alla fall! (Spola till ca. 31 minuter för att se klippet)



Puss o Kram
Lina Lilja

Beautiful Ending

Innan jag åkte till USA var det man nästan var allra mest orolig för, och något som går vidare från utbytesstudentår till nästa, är att man ska hamna i en väldigt kristen familj. Nästan alla värdfamiljer i USA är kristna och går till kyrkan, men sen är det olika nivåer på hur kristna de är. En del förbjuder viss musik, vissa böcker och filmer etc., medan andra är mer liberala. Familjen jag bodde i var åt det mer liberala hållet, och det visade sig att jag var den som var allra mest kristen i min familj.

I Wichita finns en kristen radiokanal jag ÄLSKADE att lyssna på, och framför allt en av låtarna som spelades tyckte jag extra mycket om och lyssnade på om och om igen. Igår kom jag och tänka på allt det här och insåg att jag inte har lyssnat på den låten sedan jag lämnade USA, och bestämde mig för att försöka leta upp den igen. Jag hade dock inte speciellt mycket att gå på - det enda jag visste var att den var från 2009, kristen och sjöngs av tre tjejer. Namn på både radiostation, låt och band var helt borta, så jag litade helt enkelt på att jag skulle känna igen namnen när jag såg dem, och jag hade tur!

Det tog inte många minuter innan jag hade letat reda på både radiostation och låt! Och ja, den är fortfarande precis lika bra :) Lyssna på den nedan!



Är ni intresserade av radiokanalen finner ni den på http://kywa.wayfm.com/

Puss o Kram
Lina Lilja

Hockeyfru

Har varit och tittat på när pappa spelat sin första hockeybockey-match med nya laget. Kände mig som en riktig hockeyfru där jag stod med skvallertanterna och tittade. Men det var kul, en trevlig söndagsunderhållning! :) Sämre blev det inte heller av att ett gäng unga, nakna och vältränade killar i sisådär 20 års åldern sprang förbi framför oss. Ja, bokstavligen, handduken var deras enda klädsel... (Let's just say it was hard not to look ;))

Sitter i bilen nu och väntar på att pappa ska bli klar så vi kan åka hem och käka lunch. Tror jag ska baka eller något spännande sen :)

Puss o Kram
Lina Lilja


Nu är det jul!! :D

Jag är en sådan där människa som får sådana extrema julkänslor i mitten på oktober, och sedan tar de slut lagom till julafton, men i år har jag gått runt och undrat vad som är fel på mig. Inte de minsta julkänslor har jag haft! Vad är det för fel liksom?! Men ni behöver inte oroa er, ta det lugnt, allt är som de ska, för nu har de äntligen kommit! Julen är här!! :D Familjen håller på att gå under över att jag spelar jullåtar redan nu, men det gör inget, jag älskar julen :)



Så nu kommer en musikbomb med jullåtar, klassiker, klassiker i nya format, samt helt nya jullåtar. Njuut, för nu är julen här! (Snart i alla fall)























Puss o Kram
Lina Lilja

Vad skulle jag göra utan Glee?

Efter ett kort uppehåll är Glee tillbaka igen på tisdag, och jag har VERKLIGEN försökt hålla mig ifrån alla rykten och previews och grejer, men det gåååår ju inte!! På Perez's blogg ligger ett gäng korta videos så man får en inblick i av resten av hösten kommer handla om. Vad skulle jag göra utan Glee? I LOVE it!!!

En av videona visar the new kid, han som kommer genom The Glee Project. Rykten säger dock att han är gay (one more?!) och kommer försöka sno Blaine från Kurt. Men som sagt, rykten....



Och sen är det den här videon. Vad är det med Santana? Annars; Jag ÄLSKAR att Darren får fler solon!! Mer Darren åt folket! Och det här klippet är ju bara sååå perfekt!



Fan vad jag längtar till jag får se vad som händer! :D

Puss o Kram
Lina Lilja

Lighthouse

ÄLSKAR den här sången! GOD I'll miss these guys<3
Puss o Kram
Lina Lilja

Vackert!

Har inte så mycket att säga, skriver mest för att jag tänkte publicera en bild jag hittade på nätet som jag bara måste föra vidare! Och i det här fallet säger verkligen en bild mer än tusen ord, har absolut inget att tillägga....


<3

Puss o Kram
Lina Lilja

Vem ska jag tro på?



Usch, den här veckan har varit lååååång, fruktansvärt jävla lång! Och jobbig! Men nu är den slut, dags att vända blad och gå vidare. Bara en vecka kvar och sen är det looov!!! :D Härligt!!

Har träffat alldeles för många sådana här på senaste;


Fattar precis vad de pratar om! Så jävla less på alla neggon som finns runt om i omgivningen. Smile och gå vidare! :) Ska gå och plugga körkortsteori nu, men innan jag gör det vill jag återigen tipsa om den ÜBERgrymma serien som finns i sin helhet på YouTube nu! WATCH IT!!























Puss o Kram
Lina Lilja

Stopp stanna!!

Har haft ett par fruktansvärda dagar nu, allt är bara blä och skit! Och när jag tycker livet är jobbigt, då sover jag. I tisdags gick jag och la mig nio, och sov sen i elva timmar.

Massa skit har hänt, bland annat fick vi ju igår reda på Westlife lägger av. Japp, jag grinade, bokstavligen, när jag läste det.

Idag är det "Bär lila"-dagen, men jag glömde ta på mig något lila! *Skäms* Det är verkligen FÖR MYCKET just nu! Men som jag sagt tidigare, livet BORDE i alla fall lugna mer sig om en dryg månad.

Fick dessutom reda på att jag ska spendera min 18-års dag i Stockholm med klassen och då gå på medeltidsmuseum och sedan guidat besök på riksdagen.

Ligger för tillfället och tittar på "Drömmen om ett barn" på trean men planerar gå och lägga mig snart. Har i alla fall inget att plugga just för tillfället! Känns jävligt skönt :D (Bortsett från körkortsteorin då..)

Nä, nu ska jag fokusera på ungarna igen!

Puss o Kram
Lina Lilja


Försöker Hänga Med!

Livet rullar på i ett sjuhelvetes tempo och det enda jag gör är försöka hinna med. Igår var det skola, ridlektion och firandet av pappa som fyllde år. Idag var det skola, körlektion, lunch med papsen, mer skola, plugg och nu sitter jag här. Klar - för tillfället. Väntar på att tiden ska gå så det blir time för att gå till bussen. När jag kommer hem blir det en del tyskaplugg, sedan ger jag upp för idag. Har pluggat som en idiot nu efter skolan så att jag får sovmorgon imorgon, börjar inte förrän efter lunch. Niiiiiiiiiice!! Verkligen välbehövt! Måste försöka hinna plugga lite på den tiden också, men ska framför allt ta den till att vila. Om en och en halv vecka är det lov, då gäller det att ta igen sig, sedan är det fullt upp igen. Måste hinna börja plugga körkortsteori också!



Blir i alla fall ingen kurs i Stockholm i helgen, vilket naturligtvis är supertrist, men också ganska skönt. Då hinner jag vila och plugga istället! Framåt december, lagom till julstressen sådär, räknar jag med att livet kommer börja lugna ner sig igen. Då är (förhoppningsvis) körkortet klart, samt avtentningen av engelskan och naturkunskapen. Fram tills dess gäller det bara att hålla sig flytande!



Den låten taggar alltid till en ;)

Puss o Kram
Lina Lilja

I'm Coming Home



Puss o Kram
Lina Lilja

Awesome artister på Världens Barn-galan!

Låg ju och tittade på Tillsammans För Världens Barn i fredags och tyckte verkligen att det var en jättebra gala! Dessutom var det många talangfulla artister som uppträdde, och jag tänkte lyfta fram mina favoriter lite extra.



Danny. Ja, jag har pratat om honom mer än en gång förut, och jag skulle kunna skriva ett helt inlägg till om honom här och nu. Jag älskar honom så fruktansvärt mycket och jag älskar hur bekväm han är i sig själv, och hur han älskar att leka med media, med fansen och med resten av befolkningen. Bortsett från att han är så fruktansvärd musikalisk, duktig dansare och kan förmedla en känsla så fint från scenen (och att han är en sådan miljökämpe att man får ångest) är han också en människa som tydligt gör vårat land, och världen, en bättre plats att leva i.



Jag har sett Danny live tre gånger i år (om man räknar mellon i Globen) och han har inte gjort mig besviken det minsta. Jag fick även chansen att träffa honom nu senast i Furuvik och hans personlighet... Jag är bara så överlycklig över att ha en människa som honom bland oss. Han utmanar normer på ett sätt som få vågar göra i dagens samhälle, framför allt på killsidan. Bögrykterna har florerat kraftigt runt honom, trots att han har flickvän sedan typ 7 år tillbaka, och det bemöter han genom att i mars pussas med Saade, i Furuvik i augusti flörta med bassisten Henrik samt sjunga en låt om/till honom (känns det igen från någon annan artist? ;)) och nu senast, bleka håret vitt. Han är.... Underbar. Jag har sagt det förut, nu har jag sagt det igen, men jag är verkligen så jävla glad över att han finns.

Nu går vi vidare innan inlägget faktiskt bara handlar om Danny. Nästa person till rakning;





Ulrik Munther. Även denna kille har jag fått chansen att både se live och träffa i år, och det är jag jätteglad över. Han är en grym talang och verkar också vara en riktigt gullig kille. Jag hoppas att verkligen honom all lycka och att han utvecklas och blir en världsstjärna. Han är ung, 17 år, och ny i kändisvärlden. Han har fortfarande en del att lära och jag hoppas att han tar artister som till exempel Danny till mentor för att lära honom om media, fans, musik och världen. Det här kan bli så jävla bra! Och jag älskar verkligen hans låtar, framför allt Sticks and Stones är helt, helt underbar, och han har ju redan börjat trampa på Dannys stig med hans första singel Boys Don't Cry. Keep going Munther!



Den sista personen jag vill lyfta fram är även det en kille, som också var med i galan i fredags, och jag var fruktansvärt ledsen över att se honom där! Han är ALLDELES FÖR BRA för att vara där han är! Jag har nämligen ingen egen video på honom från galan, han finns däremot med i alla tre jag redan postat. Naturligtvis pratar jag om körens medlem Martin Kagemark.



Ingen blev gladare än jag när Martin ställde upp och kom med i True Talent. Och ingen blev ledsnare än jag när han åkte ut, även om jag förstår beslutet. Nu står han återigen och körar, bland annat bakom hans mentor Danny, och jag blir så jävla förbannad!! Martin är en sådan sjukt duktig artist som oförtjänt har hamnat i skuggan av hans äkta man Christer Björkman. Martin måste sluta stå och köra bakom melodifestivalbidragen och istället ta klivet fram själv och vinna hela skiten, för det är han lätt kababel att göra, ge honom rätt låt bara!! Genom hans medverkan i True Talent bevisar han ju också att det är något han själv vill!



Martin är en snygg, talangfull karl och jag längtar som fan till vi hör hans första singel på radion, jag har hans första album i handen och hans karriär är i rampljuset. Först kommer jag vara nöjd.

Puss o Kram
Lina Lilja

Plugg, övningskörning och hockey!

Ja ni ser rubriken och det är precis det som gäller idag! Eller tja, pluggat har jag nog redan gjort färdigt idag, men nu ska det käkas lite lunch och därefter blir det lite övningskörning innan hockeymatchen i Läkerolen som vi just köpte biljetter till! Härlig lördag med andra ord :)
Puss o Kram
Lina Lilja

Sticks and Stones

Puss o Kram
Lina Lilja

Tillsammans för Världens Barn!

Sitter och tittar på galan "Tillsammans för Världens Barn" tillsammans med papsen. Kan stolt säga att vi har skänkt 300 spänn! :) Ser väldigt mycket fram emot Dannys framträdande! Får se hur länge jag lyckas hålla mig innan jag börjar grina ;) Och hur sent det blir innan jag somnar på soffan, så sjuuukt trött!! Myskväll är det i alla fall :D

Puss o Kram
Lina Lilja


Hetero-tjejerna och bögarna rules the world - eller?

Som jag sa var ju RFSL hos oss på socialkunskapen idag, och jag tog med mig lite tankar jag spunnit vidare på och nu tänkte jag lufta dem lite här. Jag är inget jättestort fan av RFSL egentligen, av anledningar som jag inte orkar ta upp här och nu, men Ulrika och Max som var hos oss idag var jätteduktiga! Dock finns det saker jag reagerade på, saker jag inte höll med om, eller saker som startade tankar, eller som gjorde att jag spann vidare på tankar jag haft innan, och det tänkte jag däremot ta upp här och nu!



Naturligtvis pratar man mycket om normer när en organisation som RFSL kommer och hälsar på, och en av sakerna de gjorde var att de ritade upp två ungars "liv" i stereotypen. En pojke och en flicka, pojken hade blå kläder när han var liten, lekte krig på dagis, hockey och fotboll gällde på fritiden och han gick fordon på gymnasiet. Flickan hade rosa kläder, lekte med dockor, red och dansade på fritiden, och på gymnasiet var det Barn&Fritid som gällde. Ni förstår principen, väldigt extremt "tjejigt" och "killigt".



Sedan drog de lite pilar och tänkte sig att "Nisse" gillade att leka med dockor, dansade balett på fritiden och så vidare. Samma sak med tjejen, hon lekte krig på dagis, spelade hockey på fritiden och valde fordon till gymnasiet. "Nisse" blev genast fjollig, bög, osv., medans tjejen, "Lisa", blev pojkflicka, och ganska accepterad istället för mobbad som "Nisse". Så långt är jag med, så långt kan jag nog hålla med dem, det finns fler normer att bryta för killarna, och konsekvenserna blir större om man som kille bryter en norm en om man som tjej bryter en norm, agree with that. DÄREMOT så är jag inte överrens om att det skulle vara lättare att vara lesbisk än bög.



Vem är det egentligen som bestämmer vad som är okej eller inte i samhället? Jo MEDIA så klart, nyckeln till allt! Så hur ser det då ut i media? Jag har ett citat som jag tycker stämmer ganska bra in på medias bild, jag vet tyvärr inte vem som sagt det här, fick det av en vän;

"Man's best friend; the dog. Women's best friend; the gay man"

Det började redan på 90-talet med Sex and the City då bögen blev kvinnans bästa vän. Visst, en fjollig och stereotypisk sådan, men ändock cool och vida accepterad. Sedan har det fortsatt så i serier som Gossip Girl, Ugly Betty och Lipstick Jungle samt i filmer som är för många för att nämnas. Visst finns det lesbiska i serier, Ellen deGeneres har ju gjort några, samt Glee som är väldigt bra (som ni redan vet att jag tycker ;)) och i House ses åtminstone kvinnlig bisexualitet som något coolt. Men ändå, tänk efter. Bortse från L-Word, Ellen deGeneres, Jane Lynch och det svenska landslaget i fotboll; Var är alla flator? Och hur föreställs den stereotypiska flatan jämfört med den stereotypiska bögen?



Lesbiska är butchiga, äckliga, duschar inte, rakar sig inte, osv. Bögar är feminina, coola, snygga och älskar shopping. Vi vet alla att stereotyperna inte passar in på alla, men visst vore det jävligt mycket roligare att tillhöra en grupp som enligt stereotypen är coola än äcklig och hårig? Och, nu kommer vi till titeln på inlägget, vilka är det som leder världen just nu? Nu pratar jag inte politiker och sånt skit, utan vilka är det som är de där kända bloggarna, som syns på tv, som är skådespelare; Jo, hetero-tjejerna och bögarna!




(Blondinbella och Simon (f.d. Anna Anka's assistent))

Och ja, som vanligt finns det undantag som bekräftar regeln, men tänk efter, vilka är det som syns, som är coola och som leder mediavärlden just nu? Precis. Något annat som är intressant är detta;
Kille och tjej går hand i hand <- Alla antar att de är ett par.
Kille och kille går hand i hand <- Alla antar att de är ett par.
Tjej och tjej KYSSER varandra <- Alla antar att de hade kul på fyllan/är bra kompisar.

På så sätt är det, jag vet inte om jag ska säga lättare eller svårare, att vara flata. Folk reagerar kanske inte lika kraftigt på en handling, men folk antar heller inte att tjejerna är ett par, snarare tvärtom. Som tjej är det mer eller mindre normalt att kyssa andra tjejer på fyllan, krama dem och hålla handen på stan, och gör du det antar alla fortfarande att du är hetero, möjligtvis lite bisexuell och prövar din sexualitet så här i tonåren, för det får du göra som tjej!, men du förväntas ändå gifta dig med en man så småningom. En kille däremot.... Ja, ni fattar själva.



Har faktiskt ett exempel på ovanstående då en killkompis la upp en bild på facebook då han kysste en annan kille. Många reagerade kraftigt på detta, ifrågasatte hans sexualitet och så vidare, medan han själv säger att han är heterosexuell, möjligen aningens bisexuell, och mest bara tycker det är något som är kul på fyllan. När det här diskuterades satt ett gäng tjejer med, som tyckte det var underligt, möjligen aningen äckligt till och med, och fick inte ihop alls att han kunde vara hetero och gilla att kyssa killar samtidigt. Dock kommer det fram i samma samtal att mer än en av dessa tjejer tillhör ovannämnda kategori av dem som gärna hånglar med andra tjejer på fyllan och kan gå och hålla hand med tjejkompisar på stan. Det var i deras mening en helt annan grej, av vilken anledning förstod jag aldrig.

















Man får tycka och tänka precis hur man vill, men jag tror nog att de flesta av er kan hålla med om att vi behöver fler flator som kan göra ovanstående tjejer sällskap i rampljuset. (La bara upp massa out and proud flator som är åtminstone något sånär kända i alla fall, som jag kom på så här på rak arm. Naturligtvis finns det fler, men skulle jag däremot börja ladda upp massa bögar skulle inlägget aldrig ta slut (de har dessutom ett eget inlägg sedan tidigare, titta bara här; http://linalilja.webblogg.se/2010/september/guds-han-mot-kvinnorna.html )).

Nu har jag fått ventilera mig lite, måste börja med plugget nu! Har så mycket att göra! Tre prov nästa vecka + en inlämningsuppgift, herre gud, detta kommer bli en låååång helg! Men kommentera gärna och berätta om ni håller med eller inte :)

Puss o Kram
Lina Lilja

TGIF!!

Socialkunskapen avklarad, tycker verkligen om de lektionerna! Idag var RFSL där och pratade, nice lektion där vi mest satt och diskuterade saker och så. Snart ska vi ha svenska, då ska vi sitta och titta på film, skitnice! Och efter det ska jag åka hem!! Så sjukt skön dag! Måste dock hem och plugga massor, men det kan jag väl överleva.


Bloggar mer när jag kommit hem!

Puss o Kram
Lina Lilja

Kloning!

Upptäckte att man faktiskt inte kan vara på två ställen samtidigt. Imorse var det läxförhör på tyskan, sedan lektion som jag fick gå minuten tidigare ifrån för att möta upp med skolinspektionen och lite andra elever som jag åt lunch med och sedan blev det rundvandring, som drog ut på tiden. Så provet fick skjutas upp tills på måndag istället! Nu väntar jag på att socialkunskapen ska börja om en halvtimma, och jag hoppas verkligen inte att den drar ut på tiden för 16.15 ska jag vara hos bilskolan! Har i alla fall inga läxor tills imorgon så när jag kommer hem ska jag se Glee och sedan däcka. Shit vad livet går på högvarv just nu!

Imorgon har jag bara två lektioner, engelskan är inställd på grund av att mina klassisar har matteprov. Så det blir till att åka hem tidigt och plugga, plugga, plugga! Har ett möte på lördag, men bortsett från det är det bara plugg som gäller! Det här tempot kommer hålla i sig ett tag till - tills jag tentat av engelskan och naturkunskapen samt fått mitt körkort, men om cirkus 1½ månad kan jag fövänta mig att livet lugnar ner sig igen! Gäller bara att hålla ut tills dess ;)

Puss o Kram
Lina Lilja

Go Brynäs!

Ligger och tittar på matchen på tv, äntligen måste jag säga! Varit en väldigt lång dag och jag är såååå trött!! Hann plugga lite genetik medan jag åt, men är fortfarande orolig inför provet imorgon.. Tyskan får jag finslipa vid frukosten. Imorgon ska jag också käka lunch med skolinspektionen samt ha min andra körlektion. Och så måste jag fixa körkortsteori-böcker. (Någon som har?) Fullt upp med andra ord!!

Men det är imorgon det. Nu ska jag ligga här och slappa framför tv'n och inte tänka på plugg alls!

Puss o Kram
Lina Lilja


Onsdag

Långa dagar blir det! Idag har det varit skola, har varit förbi bilskolan och bokat in lektioner + Risk 1, sjukgymnast och nu sitter jag på pappas jobb och pluggar tyska i väntan på att mamma ska sluta jobbet så jag kan åka med henne hem. Ikväll är det middag, dusch och sedan sänds Modo-Brynäs på tv som så klart måste ses! Måste plugga lite genetik bara också.... Någonstans där ;)

Puss o Kram
Lina Lilja


If I Could Turn Back Time

Det finns inte mycket jag gjort i mitt liv som jag ångrar, jag tror inte på ånger, det mår man bara dåligt av, MEN det finns något som jag ångrar så fruktansvärt och det är att jag inte tagit vara bättre på mina kompisar! Nu menar jag inte att jag har gått runt och varit elak och blivit ovän med massa folk, utan allra oftast glider man bara isär för att man börjar på olika skolor, man flyttar, osv. och vissa av de människorna saknar jag så fruktansvärt mycket!



Det är till exempel gamla klasskompisar, konfirmationskompisar och ridlägerkompisar som jag stod så nära under en period och sedan bara...... Försvinner de! Eller snarare så försvinner vi ifrån varandra. Och en del saknar jag så fruktansvärt jävla mycket! Visst finns chansen att man hittar tillbaka till varandra, det har jag gjort med en del folk, och en del människor har jag fortfarande kontakt med genom facebook och om vi ses på stan så stannar vi och pratar en stund, men andra möter jag flera gånger i månaden på skolan men har inte sagt ett ord till på flera år! Visst, vi är vänner på facebook, men våran konversation sträcker sig endast till "Grattis!" och "Tack!" två gånger per år.



Visst har jag ovänner, det ska jag inte sticka under stolen med, och en relation är hela tiden ett arbete från två håll, och visst saknar jag dem med! Men där finns det ändå en anledning, även om en obetydlig sådan, som gör att vi inte längre är vänner. Men alla dessa människor som jag bara har skiljts åt ifrån, utan anledning! Människor som jag saknar så mitt hjärta blöder, i alla fall relationen vi hade när vi var vänner, men som jag inte vågar leta reda på igen - av rädsla för att de inte kommer ihåg mig, eller att känslan om saknad inte är ömsesidig.



SÅ många gånger har jag suttit vid facebook, skrivit ihop ett mejl och sedan raderat det. Visst, ibland är det distansen som gör att våran vänskap glidit isär - som med de flesta USA-kompisar och en del ridlägerkompisar (thank GOD for facebook!), men som sagt, vissa går fan i samma skola som mig!! En del möter jag på stan, i matsalen, i korridoren och vi låtsas inte ens om varandras existens! VI VAR FAN SUPERBRA KOMPISAR FÖR NÅGRA ÅR SEDAN!!! En del har jag relationen med att när vi möts på stan tittar vi igenkännande på varandra, men det går aldrig så långt som till ett hej, varför vet jag inte. Ett sådant enkelt, simpelt ord, så många ord som vi bytt med varandra tidigare!, men ett enkelt hej, det går inte.



Så nu säger jag kollektivt, till er alla, för det gäller faktiskt de absolut allra flesta som jag en gång varit kompis med!;

Jag saknar er, och jag vill SÅ GÄRNA bli vän med er igen, och ta vid relationen där vi slutade. För en del av oss var faktiskt riktigt, riktigt bra kompisar, och jag vill väldigt gärna ha det så igen. Jag är för feg för att skicka det där mejlet, säga det där hejet, men orkar ni, och vill ni, så får ni väldigt gärna göra det. För jag saknar er.

Nästa gång jag möter er på stan kommer jag säga hej, för det är värt att ni inte känner igen mig, minns mig eller saknar mig, för chansen att få bli eran vän igen.



Puss o Kram
Lina Lilja

Mer WOW!

Samma kille som förra inlägget, Emmanuel, men här har ni först hela hans audition, sedan hans top twelve performance och till sist när han åkte ut vid top 6. Så himla inspirerande kille!







Puss o Kram
Lina Lilja

WOW!

Wow säger jag bara, wow! Gav mig både tårar och rysningar!



Puss o Kram
Lina Lilja

Set Fire To The Rain

Puss o Kram
Lina Lilja

Husbands The Series

Okej, ni MÅSTE se det här! Har hört talas om den här serien länge, framför allt via twitter, men har aldrig fattat vad den handlar om - förrän nu. Sitter man hemma och är sjuk för tredje dagen i rad klickar man upp vad som helst för att bli road! Och nu hittade jag det här, vilket jag är jävligt glad för!

Husbands är en serie som sänds på YouTube skriven av Jane Espenson och Cheeks som handlar om två killar, Cheeks (Cheeks) och Brady Kelly (Sean Hemeon) som råkar gifta sig i Vegas. Skitkul serie på avsnitt omkring 2 minuter långa, som tillsammans bildar liksom ett avsnitt. Förhoppningsvis plockar sedan en kanal upp det här och det blir ett riktigt program, som sänds på tv, och jag hoppas, hoppas verkligen det! I serien finns även Haley (Alessandra Torresani), Cheeks vän.

Jag känner till Cheeks sedan innan och jag LOVE HIM (surprise ;)), men de andra känner jag inte till så där jätteväl. De gör dock alla ett jättebra jobb i serien och jag håller verkligen tummarna för att det kommer hålla och bli en längre story!!

Här har ni de åtta avsnitt som kommit ut, av elva totalt;

















Här har ni en längre intervju med gänget i samband med att avsnitt ett släpps;



Hemsida;
http://husbandstheseries.com/

Facebook;
http://facebook.com/husbandstheseries

Twitter;
http://twitter.com/teamhusbands

Cheeks Youtube;
http://www.youtube.com/user/GoCheeksGo



Puss o Kram
Lina Lilja

Barn

Every child comes with the message that God is not yet discouraged of us

Det här med barn..... Att ha eller inte ha? Jag har i många år sagt att jag aldrig vill ha några barn, och det säger jag fortfarande, men ändå sitter jag fastklistrad vid program som Barn till varje pris?, Drömmen om ett barn och En unge i minuten. Why? Jag vet inte. Det är något speciellt med barn alltså, och jag kan inte riktigt släppa det.



Samtidigt så kräver ett barn tid - och pengar. Det är ett livslångt kontrakt som du inte kan säga upp hur som helst. Det må vara det mest fantastiska i hela världen, men det binder också upp dig för life. Du kan inte resa, satsa på din karriär, eller leva bara hur som helst. Du måste ta hand om någon mer. Hela tiden måste du sätta barnet i första hand.



Fler och fler runt omkring mig skaffar fler och fler barn, skaffar familjer, stadgar sig. Om inte allt för många år kommer jag också vara i den åldern, vad gör jag då? Jag vet inte. Jag har trots allt flera år på mig att fundera, det är ingen stress direkt, men det är ändå något jag funderar på. Vi får se vad som händer helt enkelt! :)



Det viktigaste är ju trots inte om man har barn eller inte, så länge man är lycklig!

Puss o Kram
Lina Lilja

Grattis Tranströmer!

Inne i den väldiga romanska kyrkan
trängdes turisterna i halvmörkret.
Valv gapade bakom valv och ingen överblick.
Några ljuslågor fladdrade.
En ängel utan ansikte omfamnade mig
och viskade genom hela kroppen:
”Skäms inte för att du är människa, var stolt!
Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt.
Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.”
Jag var blind av tårar
och föstes ut på den solsjudande
piazzan tillsammans med Mr och Mrs Jones,
Herr Tanaka och Signora Sabatini,
och inne i dem alla öppnade sig valv bakom valv oändligt.



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13735649.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

RIP Steve Jobs

“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.” -Steve Jobs

Puss o Kram
Lina Lilja


Hos Dig Är Jag Underbar

Har legat hemma sjuk hela dagen. SKITTRÅKIGT!!! Mår lite bättre nu i alla fall, vilket känns skönt, men hela förmiddagen var fruktansvärd... Har spenderat dagen med tv, dator och musik. Bland annat denna underbara låt och underbara artist som man ALDRIG kan få nog av!! :)



Och här har ni för övrigt videon till förra inlägget. Jätte, jättefint!! Fick mig att börja gråta i alla fall, hur är det för er? Kan ni hålla tårarna tillbaka när ni ser det här?

http://perezhilton.com/tv/GLEE_Matthew_Morrison_Performs_Fix_You_By_Coldplay/?keyword=glee&ptvid=3b75f305b779e&start=0&end=19



Puss o Kram
Lina Lilja

Fix You

<333



Puss o Kram
Lina Lilja

Hockey!

Riktigt nöjd med ridningen idag! Känns riktigt bra nu, både med ridningen och med livet. Roligt att leva då!

Imorgon ska jag jobba hemifrån på förmiddagen, sen historiaprov, mattehjälp och madsage!! Ska bli sååå skönt!! Behöver verkligen det!

Just nu ligger jag och tittar på hockey, Växjö-Brynäs. Spännande! Men Brynäs BORDE vinna lätt i alla fall...

Puss o Kram
Lina Lilja


Native Americans

Sitter och tittar på en film om indianerna då jag ska ha prov om dem samt samerna om några veckor. När filmen är slut blir det ridlektion och ikväll lite plugg och tv. Historiaprov om antika Grekland och romartiden imorgon!

Hoppas eran måndag är lika bra som min :)

Puss o Kram
Lina Lilja


Positive!



Puss o Kram
Lina Lilja

Sommarspelen!

Har legat och tittat på sommarspelen, och mina snyggingar Bobby, Martin och Sara var bäst och gick alla vidare till semin! Det bevisar att snyggingarna faktiskt är bättre än oss dödliga ;) Haha, nä, skämt åsido, men sommarspelen är verkligen skitkul! Även om jag missade de två första avsnitten. Nu ligger jag och kikar på Sex and the City och ska somna gott till det. Imorgon börjar en fullspäckad vecka!

Puss o Kram
Lina Lilja


Myshelg!

Som jag sa var ju fredagen helt underbar, hängde med kompisar och tittade på My Little Pony (mobbas inte! Faktiskt ganska kul ;)). Igår blev det löptur på förmiddagen, lite plugg, kampanjande, hockey och födelsedagsfirande. Kom i säng vid tvåtiden inatt så det blev till att sova ut imorse och sen har det varit plugg, plugg, plugg som gällt, bortsett från ett avbrott för lunch inne hos farmor och farfar. Börjar dock känna att jag har koll på läget igen när det gäller plugget, så det blir lite mera romarrike, sen ska jag ägna kvällen åt att ladda upp mig inför en fullspäckad vecka!

Hoppas ni också haft en jättebra helg :)

Puss o Kram
Lina Lilja


RSS 2.0