Varm om hjärtat!

Nu ska jag göra något jätteunderligt. Hata mig inte nu CUF'are, men jag ska göra reklam för ett parti - som inte är det jag själv tillhör. Det låter jättehemskt, jag vet, men det är sant. Så här var det, att jag var på stan idag, hade precis varit hos naprapaten och var allmänt öm och snurrig. Går förbi några valstugor som börjat slängas upp, den enda som var öppen var dock vänsterns (suck!) men enligt de uppgifter jag har fått så kommer Centerns upp i dagarna också.

I alla fall, fortsätter mot butikerna, och ser en liten affisch, litet bord med lite valmaterial och några personer som står och pratar. Ett parti med dålig ekonomi tänkter man då, och tittar bort mot de jämförelsevis stora valstugorna. Befolkningspartiet stod det på affischen, och bor man i en stad där de rasistiska partierna är fler än vad man vill räkna till, och de främlingsfientliga människorna är fler än man kan räkna till, tja, då suckar man bara och misstänker att det kommit ytterliggare ett nytt parti som avskyr judar, invandrare och homosexuella. Det sticker lite i hjärtat på en samtidigt som man försöker läsa på affischen vad de står för, men efter att nästan ha krockat med en gubbe så insåg jag att gå och läsa affischen samtidigt inte riktigt funkade så gav jag upp. Jag tänkte inte gå fram och snacka med några rasister, även om jag var nyfiken, det hade jag helt enkelt inte orken för idag.


Men så fort jag kommer hem så går jag in på deras hemsida, det är trots allt alldeles riktigt det som sägs om att stå dina vänner nära men dina fiender närmare, och jag får mitt livs chock. Det som jag trodde var ett rasistiskt och främlingsfientligt parti visade sig istället vara raka motsattsen. Politiken påminde mycket om Centerns, med det liberala tänkandet och tron på människan, och på ett samhälle där makten ska ligga hos människorna istället för hos politikerna. Deras politik säger att alla är lika mycket värda och att alla borde ha samma rättigheter och skyldigheter.


Så jag ger helt enkelt en fet tumme upp för BP och säger till alla er (framför allt Gävlebor, då det är här de har sina rötter) att om ni tror på individen, på allas lika rätt och värde, men har tröttnat på riksdagspartierna, då har jag hittat erat parti! Visst, de är små, och visst, en dag kanske de växer och hotar Centern, men vem bryr sig. Goda människor och goda partier behövs i ett samhälle som detta, så håll fast vid de som fortfarande finns!

Puss o Kram
Lina Lilja


Kommentarer
Postat av: Jimmy Nordin

Vi tackar ödmjukast för att du gillar våra värderingar och politiken. mvh jimmy nordin

2010-08-23 @ 15:42:15
URL: http://www.befolkningspartiet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0