På väg att krascha...

Livet är jobbigt just nu, riktigt jobbigt. Jag är på väg rakt in i en vägg, i full fart. Kraschen är ett faktum, en tidsfråga. Jag tycker det här är väldigt intressant, och jag vet att jag har pratat om det förut. När vuxna, medelåldersmänniskor, håller på att gå in i väggen så är det;
"Oj oj oj!!! Ja men ta ledigt, hur länge du vill! Oroa dig inte för någonting! Ingenting alls! Jag fixar det! Åk på semester!! Och kom tillbaka när du känner dig redo!"

När man är tonåring och går i skolan och är på väg att krascha rakt in i väggen så är reaktionen;
"Jaja, det kommer gå bra. Du har väl städat ditt rum? Kan du inte ta ut soporna också är du snäll? Och hjälp mig att duka. Plocka ur diskmaskinen också! Du har väl inte glömt att göra tyskaläxan?"



Läxorna hopar sig, uppgifterna, förväntningarna. Att-göra-listan fylls på för varje sekund och tanken på att ta första bästa flyg på semester har slagit en. Men så inser man att nej, jag kan inte åka nu för att, och inte då för att, och då ska jag göra det.... Möjligtvis mellan nyår och skolstarten? Kanske? Men nej, det går inte. För pengarna räcker inte och dessutom är man minderårig. Fruktansvärda, jävla ålder.



Den som sa att ålder bara var en siffra kan ta sig. Åldersdiskrimineringen i det här landet är fruktansvärd! Och det är äldre som diskriminerar yngre, INTE TVÄRTOM! FATTA!!!!

Nä, jag kommer krascha snart. Och det är rejält. Jag är överambitiös och utan hjälp kommer jag aldrig kunna dra i handbromsen. Vill människor i min närhet hjälpa mig? Nej fan asså, inte har jag märkt det i alla fall. De bara "Jaja" och sen får man miljoner saker till på Att-göra-listan.

Bara att bädda sängen eller slänga soporna känns som att klättra över berg just nu. Jag är inte deprimerad, bara jävligt nära kraschen. Jag kommer att gå tills jag kraschar, jag är sån, om ingen hjälper mig. Om ingen slutar pracka på mig saker att göra och istället drar i handbromsen. Vad kommer du göra?

Just nu på min att-göra-lista;
-Tyskaläxan
-Samhällskunskapsläxan
-Rättskunskapsuppsatsen
-Företagsekonomiuppgiften
-Plugga till Rättskunskapsprovet
-Lämna tillbaka böcker till biblioteket
-Marknadsföra inför kvällen nästa vecka
-Skicka iväg ett mycket viktigt mejl
-Möte ikväll
-Fixa till allt med kontakter och så i mobilen
-Fixa virusskydd till datorn
-Ringa ridskolan och be att få rida igen mina två gånger jag missat
-Skriva en önskelista till jul
-Be om att få tillbaka pengar jag lagt ut
-Städa mitt rum

Okej nu ger jag upp. Det finns mer, men det här drar bara ner mig ännu mer. Nu ska jag fokusera på läxorna. Behövde bara klaga lite. Räkna inte med massor av intressanta blogginlägg på den närmsta tiden. 

Puss o Kram
Lina Lilja


Kommentarer
Postat av: Anonym

hur kan du prioritera att skriva ett såhär långt blogginlägg om du känner dig stressad? om sakerna måste göras så måste de göras! Skärp dig och börja istället för att klaga så blir du klar mycket fortare

2010-12-01 @ 12:04:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0