Visa Lite Respekt Kärringar o Gubbjävlar!

Jag börjar med att varna att i detta inlägg kommer jag att generalisera och dra alla över en kam, något som jag varken brukar göra eller gillar att göra. Vi är alla människor och individer! Men, i det här inlägget är det Unga vs. Äldre med ordet stämplat i pannan. 

Något jag reagerar på är hur ofta det tjatas om att unga måste respektera de äldre. "Unga har ingen respekt" hit och "Unga måste respektera de gamla" dit. Okej, visst kan det vara så att en del ungdomar är lite respektlösa mot de äldre, så säger jag inte att det inte är, MEN då måste vi också titta hur det ser ut åt andra hållet. Hur mycket respekt får de yngre av gamlingarna liksom?


Naturligtvis så har de äldre upplevt en helt annan värld än den som finns idag, de som är födda på 30-talet var med under krigstiden osv., så det är inte konstigt att de tycker dagens ungdomar är lössläppta och slösaktiga. Men det är en helt annan värld och en helt annan kultur idag, det måste det förstå, och bara för att vi som är födda på 80- och 90-talet lever på ett helt annat sätt betyder inte det att vi är sämre!

Om man tänker till lite så får de äldre väldigt mycket respekt från oss ungdomar jämfört med hur mycket respekt det ger oss. Respekt är ömsesidigt och måste komma från båda håll för att det ska fungera, det GÅR INTE att gamlingarna nedvärderar oss, säger att vi klär oss konstigt, sitter för mycket vid datorn och beter oss illa, för att sedan kräva respekt från oss!


Nä kärringar och gubbjävlar, skärpning! Den dagen jag får eran respekt, den dagen ni inser att jag är en bra människa trots att jag är lite av en rebell, trots att jag inte följer alla normer varken i dagens samhälle eller framför allt inte från eran tids samhälle, den dagen så kommer ni att även få min respekt.

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer
Postat av: Tobias

Kan inte riktigt hålla med dig

2010-07-04 @ 21:40:14
URL: http://tobiasdahmm.wordpress.com
Postat av: Lina Lilja

Och det har du all rätt att göra! Men det vore kul att höra varför du inte håller med =)

2010-07-04 @ 21:42:02
URL: http://linalilja.webblogg.se/
Postat av: Tess

Bra skrivet! Jag har mötts av riktigt otrevliga äldre människor, trots att jag varit artig och trevlig mot dem. Sedan dras alla ungdomar över en kam. Om några ungdomar är ute och super, kör runt i bilar med jättehög musik etc. då gör ALLA ungdomar det och ingen "vuxen". Jag kan säga att jag sett en hel del "vuxna" bete sig illa också. Men det är ungdomarna som får skulden. Sedan undrar jag när äldre ska se mig som ansvarsfull vuxen? Visst, jag ser inte ut som att jag är 30 år men so what?

2010-07-05 @ 10:45:47
URL: http://highlandertess.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0