What's Going On?!

I förrgår så kunde man läsa om bombningarna som var i Moskvas tunnelbana på måndagsmorgonen, mitt i rusningen. Två explosioner skedde med cirkus en halvtimmes mellanrum, och två kvinnor och en man är efterlysta för dådet. Misstänkt land är Tjetjenien som har haft en konflikt med Ryssland under en lång tid och de har haft ansvaret för många terrordåd som skett i Ryssland tidigare. Senast var november 2009 då ett expresståg spårade ur efter en explosion. Annars har det varit rätt lugnt senaste åren, förutom 2006 då en sprängladdning detonerade på en marknad. Mellan 1999 och 2004 så hände massa terrordåd i Ryssland, och nu känns det som Tjetjenien laddat om och tagit ny fart.

För idag kan man nämligen läsa om ett nytt bombdåd med minst 11 döda, och nu börjar man helt seriöst känna sig lite smått vettskrämd. Är det såhär det ska fortsätta? Är det såhär världen kommer att se ut i framtiden?



Man kan inte läsa om någon fredsplan, om FN planerat något eller så, men jag hoppas verkligen det!! Det känns som att det här börjar gå över styr och har det smällt fyra bomber inom tre dagar, så kan et säkert komma fler. Världen håller på att gå överstyr, ska man verkligen behöva vara rädd vart man än ska? Ska man inte kunna gå ut på gatan eller åka till jobbet utan att vara rädd för att bli överfallen, vara rädd för rån och terrordåd. Är det en värld vi vill ha?

Svarade ni nej på förra frågan så se till att engagera er. Se till att göra något. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Se till så att du gör något du också!

Puss o Kram
Lina Lilja

Här kan ni hitta mer info om terrordåden;
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6874149.ab
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kriget-i-tjetjenien-kopplat-till-tidigare-terror_4498333.svd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0