Centern förnyar

I juni kommer ny förbundsordförande för CUF väljas. Det kommer bli en powerfull kvinna, det vet vi redan nu, men vi vet inte vem det blir. Det står mellan Ingrid Lundqvist och Hanna Wagenius, båda helt genialiska val. Som någon sa, vi skulle kunna singla slant, för oavsett vem det blir så blir det bra, och det känns helt jävla underbart!





Även på parti-plan så börjar det diskuteras ledarbyte. Maud har nu suttit i tio år och även om hennes stöd inom partiet fortfarande är starkt, så för att kunna förnya och utveckla våran politik och driva den framåt så är ett partiledarbyte på kartan någon gång inom snar framtid. Personligen anser jag att i höst är lite för snart, men en ny partiledare ska definitivt finnas till nästa val.



Maud är verkligen en helt underbar människa och har gjort sig jättebra som partiledare, men allt underbart går mot sitt slut, och det är bättre att avgå innan det blir kris, am I right? Mitt hetaste tips till partiledare är unga Annie Johansson.



Annie tror jag skulle göra sig jättebra som partiledare mellan alla gubbar. Det skulle visa att politik är mer än bara gråa, skalliga snubbar med portfölj, och fattar ni hur många gratisröster vi skulle få av halvintresserade grabbar och snuskgubbar som tycker hon är snygg! Nä, skämt åsido, jag kan verkligen se Annie som nästa partiledare att driva Centern och dess politik framåt. Annie är någon vi behöver för att kunna förnya våran politik!!

Det som känns tryggt i alla fall är att, precis som i ungdomsförbundet, behöver vi inte behöva leta partiet runt för att hitta en ny partiledare liksom Sossarna. Tvärtom väller det av unga förmågor redo att ta över partiet när gamlingarna lägger av. Centerpartiet är ett liberalt parti med framtiden för sig!

Artikel på ämnet;
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12841389.ab

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0