Earth Hour

Har kommit fram och sitter nu på vandrarhemmet nerbäddad och väntar på mina rumskompisar som ramlar in när som helst. De skulle anlända till stationen vid tio, och sen tar det några minuter hit också, men snart så! Då ska jag sova I think, sjuuuuukt trött! Och det är ju full aktivitet hela helgen så :)



Köpte internet för fyra timmar så jag har till ikväll i alla fall :) Har nog internet under dagarna (hoppas jag!) i kurslokalen, så ska försöka slänga in lite blogginlägg under pauserna. Ska bli så sjukt kul att träffa alla igen! Supertaggad!!!



By the way så måste jag bara kommentera min kära förbundsordförande Magnus Anderssons debattinlägg i SvD idag angående "Earth Hour".
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/earth-hour-en-symbol-for-problem-inte-losningar_6039527.svd

Jag håller inte med honom för fem öre! Att det inte hjälper miljön för fem öre, det är jag med på, och det har han nog ännu mer koll på än jag har. Men för mig är det inte det Earth Hour handlar om, utan för mig är Earth Hour just precis vad det låter som, en timme för planeten.

Man säger att världen blir mindre, och ja, det blir den väl på ett sätt, men på ett annat blir den mer och mer splittrad och stor. Därför gillar jag Earth Hour för att det är en timme då hela världen (eller i alla fall västvärlden) går ihop och gör något gemensamt, gemenskap kallas det. En gemenskap som man annars endast ser på stora sportevenemang som OS eller VM. Jag är gärna med och släcker lampan en timme om året, inte för att det räddar miljön, utan för att jag får då känna en gemenskap, att jag har varit med om något stort. Det innebär såklart inte att jag inte tänker miljövänligt alla andra timmar om året också! Varje timme är en kamp för miljön, men få timmar är världen så liten som under Earth Hour.

Så imorgon tycker jag att vi går ihop, släcker lamporna, och känner gemenskapen, håller varandras händer, kramas, och tänker hur många människor det finns där ute som älskar en och som man älskar. Imorgon släcker vi lamporna för planeten Jorden, och för människorna på den.



Puss o Kram
Lina Lilja


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0