Eurovision - The Big Final!

Oj, Oj, Oj, vilken final!! Sverige vann, inte bara kom vi trea (och vann över Ryssland och Irland), den bästa placeringen sedan vinsten 1999 (Tusen och En Natt) utan Azerbaijans bidrag är, liksom Rysslands, ungefär lika svenskt som Sveriges! Men ett STORT grattis till Azerbaijan och Nikki och Ell, de förtjänar det verkligen! Jättebra låt och det verkar vara jättehärliga människor!



Jag hade i alla fall ganska jättefel, Finland kom lååååååååååångt ner i resultatlistan. I'M SORRY!! Får plugga ÄNNU mer till nästa år, då vi drar till Baku, huvudstad i Azerbaijan. Vet ni förresten vart det ligger? Inte jag heller... Men så här ser det ut på kartan i alla fall, resten får vi väl reda på nästa år!



Har röjt hela nätet på information från igår, och vill man veta vad som hände på efterfesten ska man naturligtvis dra sig till Tobbe Eks blogg, honom kan man alltid lita på! Dessutom kan man få ALL info man vill ha, från hela spektaklet! Ni hittar ALLT där! Måste dessutom berätta att jag hörde skvaller om Rysslands Alexej och att han har hängt med killar på toan, till exemplet i klippet nedan. (Ca. 1,15 in i klippet)



Twittrade då om detta (på engelska) och direkt fick jag en HÖG med mentions av ryssar som, både på engelska och ryska (tack google translate!), att han absolut inte är bög. Jahapp, då vet vi det alltså. Men om han skulle vara det så behöver han inte oroa sig, ALLA är välkomna till Azerbaijan nästa år!



Tyvärr är jag lite besviken på Erics framträdande, han var sjuuukt nervös, rösten var inte på topp, han tittade in i fel kamera och uttalet var.... Ja. Det släppte efter glaskrosset och sista sekundrarna var riktigt bra, och tydligen räckte det! Jag ska nog knipa igen trots allt och låta Björkman få göra sitt jobb.....



Förresten gjorde Danny ett RIKTIGT bra jobb med att dela ut poängen! Honom var jag riktigt, riktigt stolt över! Please vinn mellon nästa år, du skulle göra det GREJT! Tyvärr har jag ännu inte hittat något klipp på det, men om någon skulle ha det i bakfickan får ni gärna kommentera så jag kan lägga ut det här! Appropå kommentarer så sa Håkan att Andreas Johnssons låt Sing For Me (som Danmarks bidrag är väldigt likt) liknar ELO's Wild West Hero. Aldrig hört låten förut, men nog kan jag konstatera att det låter lite likt! What do you think?



Nä, måste kila och äta frukost nu! Lägger ut lite fler filmer och länkar nedan om ni vill fortsätta smaska i Eurovision!





Här har ni förresten hela resultatet från gårdagen + resultatet från semi-finalerna, och DÄR hade jag i alla fall rätt, om att Norge floppade! Och Finland kom bra där i alla fall, så helt fel ute var jag inte.... Och Sverige vann sin stort, kul! Azerbaijan blev slagna av Grekland i semin.


Semi ett, I know bilden är suddig och svår att läsa, men det går!


Semi två

Finalen;

1. Azerbaijan

2. Italien

3. Sverige

4. Ukraina    

5. Danmark

6. Bosnien-Hercegovina

7. Grekland

8. Irland

9. Georgien

10. Tyskland

11. Storbritannien

12. Moldavien

13. Slovenien

14. Serbien

15. Frankrike

16. Ryssland

17. Rumänien

18. Österrike

19. Litauen

20. Island

21. Finland

22. Ungern

23. Spanien

24. Estland

25. Schweiz


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2011/article13028314.ab

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2011/article13028506.ab

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2011/article13028314.ab

http://www.eurovision.tv


Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0