Förebilder och Inspirationskällor

När jag gick i nian fick vi i uppgift att skriva en text på engelskan om en förebild. Jag satt och tänkte länge, länge för att försöka hitta någon som jag såg upp till, som inspirerade mig, men kom aldrig på någon, utan skrev ihop någon halvtaskig uppsats om en tjej som jag tyckte (tycker) rider väldigt bra. Skulle jag få samma uppgift idag skulle jag tvärt om få väldigt, väldigt svårt att välja ut vem jag ska skriva om. Jag tänkte att jag trots allt skulle försöka nämna och prata om några av mina inspirationer och förebilder, men det är långt ifrån alla!

Jag tänkte att vi börjar att prata om förebilder jag har, och senare lite mer om människor som inspirerar mig mer än att jag ser upp till dem som förebilder. Ni kommer fatta mer senare :p Okej, då kör vi!

Först tänker jag bara nämna snabbt min allra största förebild, som jag snackar om så mycket än då så han får inte jättemycket plats i detta inlägg, men ska så klart nämnas ändå! Mr. Adam Lambert.
 
Han är otroligt öppen och inte minst bekväm och stolt över sig själv, något som jag inte bara tycker är otroligt vackert utan också eftersträvar!

Andreas Lundstedt är lite som en svensk version av Adam. En otroligt cool och öppen kille som är väldigt bekväm i sig själv. Jag älskar dessutom hans röst och jag stutsar i soffan och mina ögon blir till hjärtan varje gång han dyker upp på tv-skärmen (som senast i Herr&Fru).

Helt underbar kille som jag absolut ser upp till! Detsamma gäller hans underbara kompanjoner Lina och Tess, även dem ser jag upp till och tycker jättemycket om!

Peter Jöback är även han en helt underbar kille som jag ser upp till och tycker jättemycket om! Härlig kille som verkar ha en jättehärlig personlighet och inställning till livet, som jag tyvärr aldrig träffat. Ville jättegärna se hans senaste turné men det blev tyvärr aldrig av.

Hoppas på att få se honom live snart!

Jonas Gardell är rolig, cool och härlig kille som vågar vara sig själv i alla lägen. Helt helt underbar människa!

Tyvärr har jag inte haft möjligheten att se heller honom live, men jag jobbar på det!!

Magnus Carlsson är väl egentligen den som jag haft som förebild allra längst, men som tyvärr har bleknat lite på senaste tiden.

Han var en av mina absoluta favoritpersoner in the world när han sjöng i Barbados på slutet av 90-talet (då var jag typ 6-7 år) och jag har hållit fast vid honom sedan dess. Har kommit igenom många tuffa stunder till hans låtar!

Isabella Löwengrip (aka Blondinbella) tyckte jag inte alls om när hon började blogga. Jag tyckte hon var en bitch och läste sällan hennes blogg. Men tjejen har förändrats och mognat och idag är hon en stor förebild för mig!

Hon har flera företag, pluggar i Schweiz, bloggar, twittrar, designar egna kläder och driver en egen tidning. Helt underbart!

Andreas Carlsson är även han inspirerande på det sätt att han går sin egen väg utan att bry sig om vad andra tycker. Läste hans självbiografi nu för ett tag sedan och åh vad jag kände igen mig!

Han vågar säga ifrån när det inte känns rätt, oavsett vem det är han säger ifrån. Han vågar lita på sin magkänsla och gå sin egen väg helt enkelt!

Eddie Razaz var med i Idol 2009, när jag var i USA. Fick därför inte lära känna honom förrän efter Idol när han parade ihop sig med Rabi och jag tyckte genast jättemycket om honom.

Träffade ju honom i Globen i mars och han verkade vara precis lika snäll och gullig i verkligheten som på tv! (Dessutom tyckte han mina örhängen var fina - iiihhh! :D) För mig är han både en inspirationskälla och en förebild (och jävligt snygg, tvungen att inflika) och när jag är på dåligt humör sätter jag ofta på Rebound!'s låtar, framför allt Psycho som är en stor favorit!

Sasha Mallory är en av Adam Lamberts dansare. Jag har sett henne live, men aldrig pratat med henne irl, bara via FB och Twitter. Hon är en kvinna som jag ser upp till väldigt, väldigt mycket! Helt underbar, snäll och gullig, och samtidigt vågar hon stå upp för sig själv! Och alltid med glimten i ögat ;)

Keep it up girl! Love you<3 Checka gärna in hennes tumblr; http://sashamallory.tumblr.com/

Sista personen som jag kommer nämna under rubriken "förebilder" (trots att jag har många, många fler) är Adam Lamberts basist Tommy Joe Ratliff. Han är så otrolig cool och bekväm i sig själv, och så superduper snäll och gullig! Det skulle finnas fler som honom på denna jord!

Även han har tumblr; http://tommyjoeratliff.tumblr.com/

Okej, nu går vi vidare till människor som mer inspirerar mig än är mina förebilder. Fattar ni skillnaden? Om inte så spelar det inte så stor roll, alla betyder lika mycket för mig ändå, bara på olika sätt :p

Först ut här är Linda Bengtzing. Typ den mest übergulliga människan på jorden! Jag älskar, älskar, älskar henne och hennes låtar och har varit ett stort fan av henne sedan första gången hon var med i melodifestivalen! Träffade ju henne i september och SHIET vad starstruck jag blev! Galet! Men hon är verkligen en stor inspiration och så fort hon finns på tv så kikar jag!

Love her!

Olof Röhlander har jag pratat om måååånga gånger här på bloggen, men han betyder oerhört mycket för mig! Han har ändrat hela mitt sätt att tänka och se på världen och varje gång jag börjar gå i negativa banor eller något jobbigt händer tänker jag "Vad skulle Röhlander säga om han såg mig i den här situationen? Vad skulle han göra?".

Om du inte redan har använt dig av Mr. Röhlander så GÖR det! Köp hans bok/CD, gå på en föreläsning eller signa er för hans nyhetsbrev! Coz u're worth it<3

En annan kvinna som jag redan nämnt många gånger i bloggen men som definitivt är värd att nämnas igen är underbara Nina Thorsell (aka Ninath). Hon uppfyller så många unga tjejers (framför allt) drömmar och hon är också så otroligt snäll och gullig! Helt underbar människa! Hon är otroligt inspirerande och positiv och det är så kul att läsa hennes blogg! Keep it up girl! :D


Hamnade nyligen framför en intervju med Camilla Läckberg och jag älskade henne från första stund! Tror aldrig jag sett en intervju med henne tidigare, och jag har läst pinsamt få böcker av henne (två so far, men det ska självklart åtgärdas snarast möjligast!), men har på senaste tiden sett och lyssnat på massor av intervjuer med henne och även läst twitter, och hon är så otroligt inspirerande! Love it!

Ni borde även ladda ner iPhone-spelet Super Charlie baserat på hennes barnbok med samma namn. Beroendeframkallande!

Erik, Mattias och Danny är alla tre helt underbara, spralliga, gulliga glada killar och det går inte att inte ryckas med när man ser dem. Så otroligt glada och charmiga! Dessa vill vi se mer av!!


Till sist har jag lite VIP's eller vad man ska kalla dem. Människor som inspirerar mig, som jag ser upp till, vars ord tar mig genom stora stunder, men till vars ord jag också grinat oceaner till för att jag kan identifiera mig med dem, för att det är så otroligt vacker eller bara för att det allmänt berör. Först ut är Glee och även dem pratar jag mycket om här i bloggen, men shiet vad de är bra alltså! Både showen och karaktärerna, men även skådespelarna. Helt, helt, helt underbart! Jag kommer dö när programmet tar slut, på riktigt, vad gör man då liksom?


Sen har vi the It Gets Better Project som jag också pratat om många gånger. Synd att de inte lyckades ta den hit på ett bra sätt, men den ursprungliga versionen är i alla fall BÄST! Shiet alltså, helt underbart och fint och... Alldeles, alldeles underbart! Det är klart man fattar tycke för vissa videor mer än andra. Bortsett från ovannämnda personers video så Dan&Terry's video, grundare till hela kampanjen, Joel Burns grinade jag ett helt hav till också! Men den videon som berörde mig allra mest och som jag har sett allra flest gånger är The Other Tyler's.

Har även haft mejl- och twitterkontakt med killen och han är helt underbar! Den här videon tittar jag på med jämna mellanrum för att få inspiration och pepp när allt känns jobbigt. Love it! (Även tack vare denna jag vågade byta skola i höstas...).


Shiet vilket långt inlägg det blev! Och då skulle jag ändå kunna fortsätta och nämna MÅNGA namn till, men det här får räcka for know. Jag tror att det är viktigt att hitta inspirationskällor och förebilder som man kan återvända till varje gång man är på väg att tappa kontrollen, för det gör vi alla ibland. Saker som får oss att komma tillbaka, back on track, och fortsätta kämpa. Vilka är dina förebilder och inspirationskällor? :)



Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0