På Arbetsintervjun



Först och främst, hur många tips någon än ger dig; VAR DIG SJÄLV!! En arbetsintervju går ut på att arbetsgivaren ska ta reda på vem du är och att du ska ta reda på vad jobbet egentligen går ut på. En arbetsintervju ska se till att rätt person får rätt jobb, helt enkelt.

Klädkoderna. Bär aldrig rött på ett viktigt möte, det var något av det första min mor lärde mig. Röd är en färg som signalerar fara och omedvetet anser man någon som bär rött vara farlig. Annars så klä dig som du brukar, var dig själv.

Lite små tips som jag kan slänga ut är att nummer ett, titta aldrig ner på den som leder intervjun/din framtida chef. Vet du att han/hon är kortare än dig (eller om du är väldigt lång) ta ej klackarna! Den som leder intervjun ska känna att det är den som leder arbetet och är i maktposition, inte tvärt om.

Ska du på en arbetsintervju på till exempel en klädaffär? Även om det inte är din favoritaffär så gå in och köp dig ett litet plagg som du bär på intervjun. Skylta inte med det, överdriv inte, men gör det lagom.

Kroppsspråket.... Det är viktigt att det här inte överdrivs, utan träna på detta så det sitter i bakhuvudet och görs automatiskt. Motparten får absolut inte märka detta, utan det ska bara snappas upp av dennes undermedvetna. Man gillar det man känner igen, så härma dennes rörelser. Inte överdrivet! Utan försiktigt och diskret, gör liknande rörelser som denne gör.

Sitt aldrig med armarna i kors! Ha ett öppet och välkomnande kroppsspråk. Och det här är den bästa dagen att klä på sig ett leende, hur kass morgonen än har varit! Och kom ihåg, kom förberedd.

Det finns hur många tips som helst att ge, men mitt absolut bästa tips är att studera människor. Sätt dig på stan eller ett fik eller något och försök studera människor, se deras beteende, hur de uppför sig. Lite som man studerar djur! Man lär sig mycket användbart som du kan ha nytta av hela livet. Detta kräver dock träning, träning, träning. Men det är så värt det!

Lycka till :)

Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0