Kalifornien - Here I come!

6 december 2009 satte jag mig på planet tillbaka till Sverige - och varje dag sedan dess har jag saknat landet på andra sidan havet. Jag har längtat och drömt om att en gång få åka tillbaka till USA, och äntligen, äntligen är det dags. Egentligen hade jag inte tänkt säga något förrän flygbiljetten är bokad, men jag kan verkligen inte hålla mig längre. Jag har kommit in på skolan, jag har bekräftat att jag vill börja, så resten är egentligen bara detaljer. Jag har själv svårt att fatta det, men nu är det faktum. I månadsskiftet juli/augusti sätter jag mig återigen på ett plan till andra sidan Atlanten - denna gång är det Kalifornien som är destinationen.



Jag skippar alltså tredje året här i Sverige - med studenten och allt vad det innebär - och hoppar istället direkt på college. Sociologi är det som gäller, först två år på Santa Barbara City College, sen förhoppningsvis några år till på en annan skola.



Å ena sidan känns det jättetungt att lämna alla mina fina vänner här hemma i Sverige, och lämna tryggheten, samtidigt som jag vet att det här är något jag verkligen, verkligen vill göra. Dessa år kommer förhoppningsvis utveckla mig som person så att jag sedan kan ta världen med storm och göra det jag verkligen vill göra! Anledningen att jag inte stannar i Sverige är dels att jag måste lära mig stå på egna ben, dels att våran kära jantelag hela tiden sätter käppar i hjulet. USA är ett land med några av de varmaste och mest gästvänliga människorna jag någonsin stött på. Ingen människa är för stor eller för liten för att få plats, ingen dröm är för stor eller liten för att drömmas. Därför älskar jag USA, och därför ska jag tillbaka dit!



Vad som händer sen vet ingen. Det enda jag vet är att jag är full av hopp och ser fram emot några riktigt roliga år i Amerika. Jag kommer sakna er massor, men jag lovar att jag ska uppdatera massor där bortifrån! Jag ska berätta ALLT som händer, och lägga upp massa fina bilder på stranden när ni ligger och fryser i vintervädret här hemma ;)



Fasen vad jag längtar!











Puss o Kram
Lina Lilja


Kommentarer
Postat av: Tess

Hejsan! Jag ska också plugga på santa barbara city college till hösten om allt går enligt planen, hur ser resa & boende ut för din del? :-) skicka gärna ett mail. Mvh Tess

2012-04-10 @ 09:47:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0