Melodifestival 2012

Jag som är helt tokig i schlagerkarusellen har ju inte bloggat någonting ALLS om det i år! Skyller återigen på mitt mycket fullspäckade liv, men tänkte blogga lite nu om kvällens final i alla fall! Kommenterar dem i startordning.

1. Shout It Out - David Lindgren

Låten är dansig och härligt poppig, med en text som är lätt att sjunga med i. Tyvärr är det en låt som "vem som helst" skulle kunna sjunga - den är liksom inte unik. Hans breakdancing i kostymbyxor är coolt, men det räcker definitivt inte till seger. Topp 5 tror jag dock på.


2. Jag Reser Mig Igen - Thorsten Flinch & Revolutionsorkestern

Tycker faktiskt den här låten är cool! Roligt också att Thorsten såg så himla mycket piggare och fräschare ut i andra chansen än i delfinalen - därför lägger jag upp den videon. Tror tyvärr att han inte får så mycket poäng ikväll, men kul ändå att han tog sig ända hit!


3. Mystery - Dead By April

Jag gillar killarna i bandet, efter att ha sett en massa intervjuer med dem. Låten är bra också - bortsett från growlandet. Musikaliska genier är de också! En topp 5-placering ligger inte långt borta, blir tufft ikväll!


4. Why Start A Fire - Lisa Miskovsky

Jag älskar låten, och framträdandet och alltihopa! Tyvärr tror jag att chanserna i finalen är ganska små...


5. Baby Doll - Top Cats

Har lite svårt för den här typen av musik, och med erfarenhet från förra året verkar svenska folket inte vilja se dem i toppen i finalen heller. Coola killar dock!


6. Euphoria - Loreen

Genious! That's all! Passa er Europa, för här har ni vinnaren av svenska Melodifestivalen 2012 - något som vi alla vetat sedan Loreen klev upp på scenen i delfinal 1. Det här är så bra att det inte går att säga något mer! Hon KAN vinna hela skiten, i Baku, det tror jag verkligen!


7. Soldiers - Ulrik Munther

Jag gillar Mr. Munther - och hans låt! Det är väldigt mycket Ulrik i låten. I ett annat startfält hade han absolut kunnat ta sig till toppen, men ikväll är det hårt! En topp 5-placering är dock mycket möjlig.


8. Mirakel - Björn Ranelid feat. Sara Li

Enligt de som varit på genrepen så har Ranelid sett väldigt nere ut, och det kan jag förstå! Han har fått ta oförtjänt mycket skit de senaste veckorna. Nej, jag tycker inte alls om låten, och egentligen är det inte så konstigt att folk reagerar - även om man kan göra det med respekt. Att sjunga en text som kan uppfattas väldigt homofobisk i Sveriges Pridefestival nummer 2 är kanske inte det smartaste man kan göra, men han är trots allt vidare till finalen och då är det så. Tror dock inte att han klarar sig så långt ikväll. Tippar på en tiondeplats...


9. Why Am I Crying? - Molly Sandén

Jag älskar, älskar, älskar den här låten, framförandet, stylingen och HELA SKITEN! Det är så SJUKT bra!! Lyssnar på den om och om och om igen och bara NJUTER! Tyvärr tror jag inte det räcker till en seger, men hon kan nog ge Danny en ordentlig fight om andraplatsen - det tror jag! Intressant är dock att låten är skriven för ett år sedan - långt innan uppbrottet, dock tror jag att den mycket väl kan handla om Mr. Saade när hon sjunger den, känslan är i alla fall otroligt stark!


10. Amazing - Danny

Att lägga upp första versionen av Amazing - den som faktiskt var med i tävlingen - är egentligen lite orättvist, men jag hittade ingen video på när hans andra version, när han gått vidare. Den här versionen suger helt enkelt, sången är helt kass. Hurvida det var problem med hans in-ear-grejor har i alla fall inte jag fått någon klarhet i, men det skulle förklara en hel del. När han sen fick chansen att göra om låten en andra gång bevisade han dock hur bra han är, och låten är riktigt bra, sången och dansen även så - när den sitter, men kläderna, snälla, kläderna. Visst, coolt med ljusslingorna, men näe, det ser bara pölsigt och bläigt ut! Lite taightare och snyggare vore inte fel, men annars bra! En andraplats kan han nog räkna med även i år.
Så, det var årets finalbidrag! Vad tycker och tror ni? :)
Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0