Omtumlande Dag

Vaknade alldeles yr idag, funderar i efterhand på om det var universum som meddelade mig att det skulle bli en snurrig och jobbig dag. Herregud vilken dag. Vill helst krypa under täcket och vakna upp typ... Aldrig. Meeeen, det gäller att bita ihop och fortsätta. Och det har hänt så många saker idag som jag bara måste blogga om. Jag börjar med allt det negativa - så avslutar vi på en positiv sida sen!
 
 
Det började med att jag fick reda på att min favoritbloggläsare ska opereras för cancer på måndag. Det är det tredje beskedet kring cancer jag har fått den senaste veckan. Jag hatar cancer. Senare fortsatte det med en löparlektion som bara... Gick åt helvete. Senaste åren har jag sakta men säkert byggt en självkänsla och grundtrygghet som gör att jag inte baserar mitt eget värde speciellt mycket i prestationer - but today was just bad. Och när självförtroendet har börjat sjunka så går det bara utför sen, det blir en självuppfyllande profetia. Jag ska inte gå in mer i detalj gällande löparlektionen, men det var i alla fall tydligt att min tränare märkte hur illa det var för jag fick ett "Good job today Lina" efter lektionen, lite sådär tröstande. Nya tag imorgon. Så kommer jag hem, självförtroendet är i botten, möts av två glada hundar och jag känner mig lite bättre, så säger min roomie att hon trots allt vill ha hyra för maj. Först kom vi överrens om att jag inte skulle betala för maj, så får jag tillbaka min deposit, istället för att jag ska skriva en check för att få tillbaka en check. Lättad över detta beställde jag hem lite saker från amazon som jag hade tänkt vänta med till slutet på månaden, och kände mig för övrigt lättad då det löste typ alla mina ekonomiska problem. Så tar hon tillbaka det idag. Jag har inte pengar nog att betala hyran som det är, och jag har en hel månad kvar att överleva. Får bli ett samtal till föräldrarna imorgon och be att få låna lite pengar. Usch, just som jag hade börjat skaka av mig allt jobbigt som hänt under dagen kom det här och grävde ner mig totalt igen.
 
 
På en annan not... Jasons artikel i Sports Illustrated är väl diskuterad idag, och har givit upphov till många intressanta diskussioner och tankar. Jag har också noterat ett helt nytt användande av ordet 'hen'. För ett år sedan var det väl debatterat - idag används det av de flesta som vilket annat ord som helst. Dessa screenshots är tagna idag.
 
 
 
Det kom också ett försvar från ett oerhört oväntat håll. Nyvunnen respekt för Kissie! Läs här: http://www.kissies.se/hen-debatten
 
Notera också hur Odd vill använda det, men ändå inte använda det, här: http://theoddway.colin.se/2013/04/29/sanningen/ 
 
Blondinbella och Odd väntar alltså barn, också en av alla dessa nyheter som nått mig idag. Nu kanske jag är extra bitchig, men en liten del av mig hoppas att deras unge blir transsexuell. Samtidigt är jag såklart glada för deras skull, alla förtjänar lycka! 
 
Jag har också bestämt mig för att försöka starta en podcast. Mer om det någon annan dag, när jag känner mig lite säkrare på mig själv. Ikväll är självförtroendet lite för mycket i botten för att jag ska kunna tro att jag överhuvudtaget ska lyckas. Mycket av det här hade jag velat prata om mer i detalj, 'hen' hade jag velat ägna ett helt inlägg åt, men det här är allt jag orkar just nu. Samtidigt vill jag bara få ur mig allt, nämna allt. Jag avslutar med Jasons ord, så hörs vi imorgon istället. Nu ska jag pussa hundar!
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer
Postat av: "Mormor"

Hej tjejen vill bara säga dej att om någon lyckas med att starta podcast så är det Lina Lilja.Jag vet ingen som har så mycket att ge i tankar och ord som du.Har ett underbart ordförråd som du använder på ett talande estetiskt sätt.Kör igång .Pussa på hundar är gulligt har inga nu men har haft Grand Danois under många år i livet.Upp med hakan och ta dej an denna dagen som du brukar med ett leende och ett"j****r annama" ;-)

2013-04-30 @ 09:15:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0