Can't Be Quiet

Sitter och tittar på American Idol, ganska bra säsong i år faktiskt! Min favorit är Lazaro som jag bara har kommit att älska. Han verkar så himla gullig! Men det är inte riktigt det jag ville prata om. Istället ville jag prata om något heeeeeeeeeeeeeeeeeeelt annat. Jag och min roomie har hela säsongen pratat om vilka som verkar gay och inte, och att det är många feminina killar (dvs killar som ger bögvibbar) i år. Jag hör själv hur dömande detta låter, but don't tell me you don't do it? Anywaaaaaaaaaaay.... Så idag började vi googla killarna vi misstänkte är bögar. Två av dem hittade vi inget svar på, men en av dem hittade vi information om att han har pojkvän. Låt mig citera: 
 
Gay rumors have been plaguing country singer Paul Jolley since American Idol season 12 aired his audition. The Nashville, Tennessee resident is indeed gay as his fans have been uncovered some evidence that he is dating another cutie named Brock Hartline. However, Paul Jolley won’t come out or even discuss it while he’s on American Idol 2013. The handsome hunk seems to be following in the footsteps of Clay Aiken and Adam Lambert, two of the most popular contestants on the show. Adam Lambert avoided the topic of his sexuality, keeping the world guessing by refusing to discuss his sexual orientation while still on American Idol. He just came out of the closet a few months after his season ended. Meanwhile, Clay Aiken never publicly acknowledged that he's gay until 2008, two years after the loveable season 2 runner-up finished his “Idol” run. To Paul Jolley, not coming out might create a fan following among women that took him into the finals. The 23-year-old singer, one of the cutest contestants in Season 12, was officially named as one of the top 10 American Idol finalists on Thursday (March 7, 2013). Joining Paul in the top 10 are Burnell Taylor, Curtis Finch Jr., Devin Velez, Lazaro Arbos, Janelle Arthur, Candice Glover, Angela Miller, Amber Holcomb and Kree Harrison. (http://boyfriend.ezinemark.com/paul-jolleys-boyfriend-is-brock-hartline-new-leaked-photos-add-fuel-to-gay-rumours-7739bc23a880.html)
 
Paul Jolley boyfriend
Paul och hans pojkvän
 
Helt ärligt vet jag inte ens vart jag ska börja. Var ska jag börja?! Jag är bara så jävla less på att folk kliver tillbaka in i garderoben så fort de ska tävla och folket ska välja. På samma sätt är jag less på att American Idol kastade ut deras väldigt bögiga tävlande JDA i sista omgången innan det skulle bli live och folket skulle börja rösta - TROTS att det var tydligt att domarna gillade honom bättre än flera av de som gick vidare. Han var helt enkelt inte tillräckligt mainstream för att få vara på nationell live tv.
 
 
Jag vill på inget sätt tvinga ut någon ur garderoben - definitely not - jag är bara less på att folk KLIVER TILLBAKA in i garderoben för att de ska vara på tv, eller för att det är stragetiskt smart för att vinna en tävling. Detta ser man betydligt tydligare här i staterna än vad man gör i Sverige, och det gör mig så sjukt förbannad. Samma sak med Biggest Losers Bob Harper. Nu låter det som jag håller på att outa en massa människor - men all den här informationen går att finna på internet och "alla vet" så det är egentligen ingen hemlighet.
 
Fann denna bild genom att googla "Bob Harper boyfriend Justin"
 
Att Bob är gay är ingen hemlighet - egentligen. Många tidigare Biggest Loser-deltagare har pratat om det i intervjuer, och den enda som INTE pratar om det är Bob själv. Han är 48 bast och har tydligen varit väldigt öppen om sin läggning tidigare - men som en vältränad PT på (inter)nationell tv funkar det tydligen inte för USA. På hans bio-sida på NBC.com/biggestloser står det att han bor i LA med sin hund, och på Jillian Michaels står det att "hon bor i LA med sin familj" - medan det på Alisons sida står att hon bor i LA med man och barn med en mer detaljerad beskrivning av hennes familj. Jillian är, sedan snart ett år, öppen med att hon är tillsammans med en tjej, Heidi, och att de tillsammans har två barn, sonen Phoenix som Heidi födde, och Lu som är adopterad. Men det är tydligen inte information som passar på NBCs websida?!
 
 
Jag är så ARG, och LEDSEN, över att det här är den värld vi lever i. Även om det är USA jag pratar om just nu, och Sverige är liiiite bättre (med betoning på lite), så är det ändå den jobbiga sanningen. Jag minns när Adam Lambert var med i Idol, och hans pojkvän satt i publiken så stod det "Adam's friends and family" medan när heterosexuellas partner sitter i publiken så står det "girlfriend" eller "husband". Om detta är ett val av den tävlande eller om de blir "rekommenderade av produktionsbolaget" eller så - det kan inte jag svara på - men det är lite för mycket av en trend i mina ögon för att bara "råka" vara så. Det är inte så att man måste göra en stor grej av det genom att komma ut, men har man en samkönad partner så har man! Och många av dem ÄR redan ute - men går tillbaka in i garderoben. Angående Bob Harper är jag bara speechless. Inte minst med tanke på hur långt det gick innan Jillian kom ut, vilket får mig att undra om det är NBC eller produktionsbolaget som får dem att tveka och inte Jillian och Bob själva. 
 
 
Lika lite som jag visste hur jag skulle börja detta ramblande inlägget vet jag hur jag ska avsluta det. Jag är arg helt enkelt. Och lika mycket som jag är arg är jag ledsen. Mitt liv blir inte sämre över att det finns en homofobisk gubbe som har en högt uppsatt religiös position, och mitt liv blir inte speciellt mycket sämre eller bättre beroende på hur homofobisk den amerikanska presidenten är - men mitt liv påverkas jävligt mycket på ett väldigt äkta och direkt sätt av att media, som är den som har den faktiska makten, är homofobisk. Och att ingen vill prata om det eller veta om det. DET är det som är farligt och gör mitt, våra, liv sämre och lite jobbigare att leva. Med de orden avslutar jag detta inlägg och denna dag - godnatt!
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0