Hur en 17-åring och två S kan förändra världen

Igår kom så dagen. Dagen då Erik Rapp åkte ur idol. Det här skulle kunna bli ett inlägg fullt av hat mot alla som röstar vidare Kevin. Det skulle kunna bli ett inlägg där jag bara berättar hur jävla bra Rapp är och att han borde gått vidare. Det borde han, men det kvittar just nu, han kommer få en lysande karriär vilket som. Istället vill jag fokusera på hur han, tack vare två ynka s förändrade världen igår. Räddade liv. 
 
 
 
Bruno Mars har en tendens att göra riktigt cheesy, men väldigt fantastiska, låtar. When I Was Your Man är inget undantag. De är liksom cheesy men djupa på samma gång. Mysiga och fantastiska. Grinvänliga och dansvänliga. Men att göra en cover på Bruno Mars? Det trodde jag bara Glee och fyraåriga killar i hatt kunde göra bra. Tydligen hade jag fel. Rapps version av When I Was Your Man är bra på så många plan. Den är känslomässig och känns innerlig. Man tror på det han sjunger. Den är egen. Och inte minst så gjorde han hela framträdandet extra speciellt genom att stryka två s. Två ynka s - som gör sådan stor skillnad. 
 
 
Det faktum att han gjorde om en låt för att det skulle passa hans homosexuella läggning är unikt. Väldigt unikt. Jag kan med stor säkerhet säga att det aldrig gjorts i varken svenska eller amerikanska idol förut. Kanske aldrig någonsin på primetime tv någonstans i hela världen. Och i princip aldrig har det gjorts en låt av en homosexuell artist då en "vanlig" kärlekslåt handlar om någon av samma kön. Okönad kärlek - visst, många gånger - men att en man sjunger om en man eller en kvinna om en kvinna, så där uttalat. Ovanligt. Väldigt ovanligt. 
 
 
Erik Rapp är 17 år och gör saker 40-åringar som varit i branschen längre än han funnits bara drömmer om att våga göra. Han bryter ny mark och gör världen lite bättre varje dag. Jag lovar att det sitter en handfull 13-åriga killar där ute i landet just nu och spelar Rapps version av When I Was Your Man på repeat med tårar i ögonen och tänker "jag är inte ensam". Jag kan med säkerhet säga att de där två s:en räddade åtminstone ett par liv igår. Unga, förvirrade och ensamma liv som balanserat på en tunn tråd mellan liv och död. Erik förstår nog inte själv vad han gjorde igår, jag vet inte om någon gjorde det - bortsett från de där unga liven som sitter i en svensk småstad och tack vare Rapp orkade simma upp med näsan ovanför vattenytan igen. 
 
 
Erik Rapp, jag hoppas du förstår hur mycket du förändrar denna värld till det bättre. Hur många liv du redan nu räddat. Bara genom att vara du. 
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja
 
Ps. Erik är på omslaget av senaste QX, i vilken ni även finner en intervju med honom: http://www.qx.se/noje/25216/idolerik-pa-omslaget-och-dags-att-borja-nominera-till-gaygalan-2014 Passa även på att nominera honom till gaygalan som Årets Homo! Ds.

Kommentarer
Postat av: Nitha

Min kära godhjärtade Lina för det första så det du gillar det gillar du fullt ut det du ogillar, ogillar du fullt ut .Det är att stå för sina åsikter och vara rakryggad.För det andra använder du svenska språket på ett föredömligt sätt. Du skriver så bra.
Du är en mycket speciell och rättrådig ung tjej.
Ha en fin Advent !
Kram !

2013-11-30 @ 13:35:25
Postat av: Sara wåhlberg-rapp

Tack för de fina orden! De värmer ett modershjärta!

2013-12-16 @ 19:22:38
Postat av: Sara wåhlberg-rapp

Tack för de fina orden! De värmer ett modershjärta! Kram.från Eriks mamma

Svar: Blir så glad att ni tagit er tid att läsa och gillar det jag skrivit. Det värmer något oerhört!!
Lina Lilja

2013-12-16 @ 19:54:02
Postat av: Anonym

Bravo

2013-12-16 @ 22:02:34
Postat av: Inger Wahlen Rapp

Tack Lina för en sällsynt ärlig och kärleksfull reaktion på Eriks version av Bruno Mars' When I was your Man! Sådana unga ärliga människor som du och Erik kommer att göra världen så mycket bättre att leva i!

Svar: Era fina ord värmer något oerhört! Tack så jättemycket!!
Lina Lilja

2013-12-16 @ 22:53:01
Postat av: Annika Varghans

Jag gråter av glädje när jag läser det du skriver. Erik är så fantastisk och det är du med. Håller med Eriks farmor att ni båda gör världen lite bättre att leva i. Hopp om framtiden för mina ungdomar med. min son lekte med Erik när de var små och jag är kompis med Sara (ifall du undrar hur jag hittade hit:-)

2013-12-21 @ 17:47:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0