Hur mycket kan man bojkotta?

Jag tror ingen har missat stormen som blåser kring Barilla just nu, efter att ägaren utalat sig homofobiskt i en intervju. Person efter person i min twitter-feed slänger paketvis av Barilla-pasta, eller berättar att de nu valt att börja köpa ett annat pasta-märke istället. Såklart även jag. Tack och lov är det Coops pasta som nu står på spisen och snart ska käkas till lunch, och det finns många andra pasta-märken att välja mellan - så ingen mer Barilla kommer in i mitt hus (eller min mage) framöver. Frågan är dock hur mycket man kan hålla på och bojkotta? Något som vissa har missat till exempel är att Barilla har en koncern där bland annat Wasa ingår. Det innebär att vi måste börja bojkotta Wasa också. Eller? Finns det ens något annat märke på knäckebröd? 
 
 
För några år sedan sändes ett program, jag tror det var Kalla Fakta, där det visades hur Frälsningsarmén motverkade homosexuella. I programmet åkte de runt med dolda kameror till avdelningar, både i Sverige och internationellt, där de gång på gång fick samma svar - du kan få hjälp att bota din homosexualitet, vill du inte det så kan du tyvärr inte vara med i Frälsningsarmén. Sen den dagen har jag bojkottat Frälsningsarmén. Jag har inte lagt ett öre i de där insamlingsbössorna "Håll grytan kokande" som de brukar ha på stan, framför allt kring jultider. Jag har heller inte satt min fot på Myrorna sen det programmet sändes (okej, inte helt sant, ett par gånger har det hänt att jag motvilligt följt med en kompis in dit) och jag har inte handlat en pryl där sedan dess. Jag har sedan tidigare två plagg inköpta på Myrorna, och de valde jag att behålla - dock har jag knappt använt dem sedan dess, tvärtom mår jag snarare illa varje gång jag ser dem hänga där i garderoben. Kanske eldar jag upp dem en dag. 
 
 
Än har jag inte bestämt mig hurvida jag ska göra med Wasa. Jag har ett paket rågrut i skåpet som får vara där tills vidare - köpt är köpt, right? Och sanningen är att jag älskar Wasas knäckebröd. Rågrut och Frukost är mina favoriter. Ska jag ändå tvingas bojkotta dem? Hur långt ska jag behöva gå för att kunna leva ett liv utan att gynna de som hindrar mig att leva mitt liv? Vart går gränsen? Ju mer man bojkottar, desto mer inkräktar det på ens liv. Ska jag behöva gå runt och undvika märken och butiker för att kunna må bra? Samtidigt, låt oss titta på alternativet: att jag fortsätter äta Wasa knäckebröd och gå och handla hos Myrorna. Då kommer de ändå att inkräkta på mitt liv eftersom att jag ger dem ekonomiskt bidrag som gör att de kan fortsätta arbeta mot homosexualitet. Snacka om att välja mellan pest eller kolera! Oavsett vad jag väljer så kommer jag att förlora. 
 
 
Ja hörrni, det är ett sorgligt samhälle vi lever i med alldeles för mycket hat. Nu ska jag stolt sätta på mig mina Björn Borg-trosor och gå och hämta Mio på dagis. Är hemma och sjuk idag - snorig, halsont och huvudvärk/ont i bihålorna. Gick dock iväg med Mio till dagis imorse ändå så han fick leka av sig lite, och så att jag kunde fokusera på att bli frisk istället för att behöva tänka på att gå ut och gå med honom, ge honom mat, etc. Nu saknar jag honom dock för mycket - nu får han komma hem och pussa på matte igen!
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0