My week in Spain

Skärtorsdagen tog jag mitt pick och pack och stack till Arlanda direkt efter jobbet för en vecka hos min farmor och farfar i södra Spanien. Tyvärr hade vi rätt taskigt väder men vi passade på att turista en massa istället. 
 
På fredagen var vi en sväng till hamnen och promenerade lite, käkade glass och bara mös. På eftermiddagen låg vi lite i solen på balkongen och läste. På kvällen var vi på påskprocession (långfredagen).
 
Katolsk påskprocession. På bilden ser ni en död Jesus (docka) på en kista.
 
 
På lördagen var vi på marknaden och jag köpte tre fantastiskt fina klänningar, och på eftermiddagen hälsade vi på en kompis till mig som bor där nere. På söndagen åkte vi längs kusten till Cádiz och turistade. Riktigt mysigt!
 
Cádiz ligger vid Atlanten. Bara vatten skiljer mig och USA från varandra. Så nära, men ändå så långt bort. Så mycket saknad <3
 
Katolsk påskprocession på påskdagen = uppstånden Jesus.

På måndagen var vi förbi Mios hundhem på förmiddagen. Så himla kul och lärorikt att få se varifrån han kommer! Det var underbart att se hur mycket de gjorde med det lilla medel de har. Hundarna hade det förhållandevis bra och många var redan bokade för adoption.
 
 
På eftermiddagen sen var vi ute på en ridtur och jag satt på hästryggen för första gången på närmare två år. Så härligt!!
 
 
På tisdagen drog vi iväg till Gibraltar och promenerade upp för berget. Vi kikade på en massa historiska platser, och såg apor såklart! Aporna är helt klart det roligaste med stället :) En apa var på väg att hoppa upp på mig, men när jag skrek och gömde mig bakom pappa ändrade han sig, haha! Och lite senare gick jag med två bananskal i handen efter att vi fikat, och det inte fanns någon sopkorg, och så mötte vi apor. Jag försökte gömma dem bakom ryggen, men för sent! (Dyra böter på att mata aporna) Det kom flera stycken mot mig, men när jag blev rädd och ryggade så ryggade dem också. Utom en, en större hane, som vänligt men oerhört bestämt kom närmare och närmare. När han drog mig i byxbenet fick jag panik och skrek samtidigt som jag kastade iväg bananskalen, så han sprang efter dem och mumsade nöjt i sig. Haha! Vad ska man göra liksom?! Tur ingen polis/vakt såg... (Förhoppningsvis hade de kanske varit lite förstående)
 
 
 
 
 
Det var den här apan som bara minuten senare tänkte hoppa upp på mig...
 
På onsdagen sen var vi och shoppade lite - det enda jag köpte var fyra böcker (hehe...). Sen packade jag och på torsdagen efter frukost var det dags att åka hem. Tyvärr var det strejk i flygledartornen i Frankrike så blev tre timmar sen hem... Suck vad segt det var! Så var hemma vid midnatt, käkade lite, sov och sen var det upp tidigt och jobba på fredagen innan jag på eftermiddagen åkte till Gävle för första gången sedan nyår. Nu är det snart dags att bege mig hem till Stockholm igen och imorgon är det jobb och 100% igen!

Semestern var verkligen underbar och sååå välbehövlig! Bortsett från det jag nämnt så blev det även en del löpturer, simturer och tennis. Och så läste jag maaassor!! Bland annat läste jag John Greens Looking For Alaska och ÄLSKADE, herregud, en av de bästa böckerna jag nånsin läst!! Varför har jag inte läst den förut?! Mannen är ett geni! (Samma författare som är bakom The Fault in Our Stars (Förr eller senare exploderar jag)) Sen läste jag även Hell on Four Paws, en superhärlig och lärorik bok om en hundtränare och hennes livs utmaning! Samt så läste jag ut Fifty Shades Darker och ett par andra böcker också.
 
Fantastisk semester helt enkelt, trots vädret! Men nu är det jobb och full fart som gäller igen. Hörs!
 
Puss o Kram
Lina Lilja
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0