Friends, Enemies, Bromance or Romance?

Det är ett ämne som jag medvetet har undvikit att prata om och diskutera med min omgivning sedan jag blev ett hardcore One Direction-fan, detta för att i hela denna röra försöka behålla någon form av värdighet, men eftersom dels hela min värdighet redan har flugit ut genom fönstret och dels jag är en människa som älskar att analysera saker och ting, så känner jag nu fuck it. So here it is. Spänn fast säkerhetsbältet och häng med på en lång, spännande analys på något av det intressantaste fenomen som finns där ute i världen just nu. 
 
image
 
Louis och Harry blev snabbt goda vänner under X-factor. De tycks ha träffats och kommit bra överens redan innan de sattes ihop till One Direction, för att sedan snabbt ha blivit väldigt väldigt bra kompisar efter att One Direction bildats. Så bra kompisar så att efter X-factor när killarna flyttade till London för att satsa på musiken så flyttade Louis och Harry ihop. Mycket hände den här tiden - blickar, ord och kroppsspråk - som gjorde att fans fick en uppfattning om att det var något mer mellan dessa två än vänskap. Över fyra år senare hänger denna tro, som egentligen är mer av en övertygelse, fortfarande kvar. Så frågan är: Är Harry Styles och Louis Tomlinson ett par?
 
 
 
 
 
 
 
 
(För tydlighets skull: alla bilder jag lägger upp är äkta, och om det skulle vara något annat så kommer jag tydligt markera att de är photoshoppade)
 
När jag blev ett fan av One Direction så började jag ramla över analyser och prat om Larry Stylinson (Harry Styles + Louis Tomlinson = Larry Stylinson) mer och mer ju djupare jag föll. Är det någonting jag har lärt mig mycket om under de få månader jag varit ett 1D-fan så är det media, managements relation till media, och hur lite man egentligen kan lita på det media säger/skriver. Det är alltid, alltid, flera sidor till en och samma story. Så. Låt oss analysera det här fenomenet lite, låt oss se om vi kan analysera det här på ett så objektivt sätt som det bara går och kanske nå en rimlig förklaring till allt som händer. 
 
Låt oss börja från början. X-factor.
 
(Note: Jag har bara varit ett fan sedan december/januari - så alla händelser innan det refererar jag till utifrån vad jag läst i efterhand)
 
När Louis var med i X-factor hade han flickvän, en tjej vid namn Hannah (de var tillsammans sedan innan X-factor). Dessa gjorde slut sommaren 2011 - alltså lite drygt ett halvår efter X-factors slut. 
 
Louis och Harry var på audition i samma stad, och enligt Hannah så såg Louis, hon och hans familj Harry första gången när han stod i kön och blev intervjuad, strax före att Louis blev intervjuad i kön. Louis och Harry har sagt att de träffades första gången på toaletten under X-factor (oklart om detta var under audition eller senare i programmet). Oavsett så finns det både film och bilder på att de interagerar under X-factor innan de blir One Direction.
 
Sen blev de One Direction. Louis och Harry reagerade såhär:
image
 
Nästa steg i X-factor var "Judges Houses" då de åkte till Simon Cowell i Spanien. 
 
image
Troligtvis från Judges Houses, men inte 100% säkert
 
image
image
 
De gick som bekant vidare därifrån till nästa steg: Liveshowerna. Under denna tid så gjorde de videodiaries varje vecka (det är härifrån "boys on the stairs" kommer ifrån). 
 
image
 
image
 
image
 
image
Dessa gifs kommer från någon intervju i samband med första live-veckan
 
image
 
image
Från videodiary vecka 1
 
image
Intervju under vecka 2. De höll hand under en längre tid. 
 
image
Video diary vecka 2
 
 
image
 
image
 
image
 
image
 
image
 
image
 
image
 
image
 
image
Vecka 3
 
image
 
image
 
image
 
image
Vecka 4 (Notera Louis leende i sista gifen)
 
image
 
image
 
image
 
image
Annan video också från vecka 4
 
image
 
image
 
image
 
image
Från vecka 5
 
image
 
image
Från efterfesten vecka 5
 
image
 
image
 
image
 
image
Från vecka 6
 
image
Video diary vecka 7
 
 
image
 
image
Från en behind-the-scenes video vecka 7
 
image
 
image
 
image
 
image
Vecka 7
 
Någonstans här började det pratas om "Stylinson" och en bromance. 
 
image
image
(Gemma är Harrys syster)
 
image
Från en video vecka 9
 
image
 
image
(De diskuterar vilka kändisar de skulle vilja gifta sig med, Louis lägger efter detta till "coz it rhymes") Video diary vecka 9
 
 
image
 
image
 
image
 
image
 
image
 
image
Vecka 10. I denna video yttras också orden "Now kiss me you fool".
 
image
Home visit vecka 10
 
Under denna tid twittrades det en hel del spännande saker också, men för att det inte ska bli allt för långt så har jag inte tagit med dem, men den här känns relevant för att försöka behålla objetiviteten.
 
image
 
Så. X-factor dagarna. Vad säger vi såhär långt? Ser vi två tonåringar fall in love eller är det bara två killar som är jävligt bra och nära vänner? (Ifall det är relevant så är Harry 16 år och Louis 18 år under X-factor)
 
Efter X-factor så är det svårt att följa tidslinjen såhär noga. Det är svårt att säga när exakt som folk började få för sig att Louis och Harry faktiskt var ett par, men jag tycker det nu är relevant att dra upp den här artikeln som Sugarscape publicerade i somras då de såg tillbaka på One Directions första intervju någonsin, strax efter X-factor. Låt mig citera:
 
""Niall: Harry and Louis are like an old married couple. They even call themselves a mixture of their two names: Larry Stylinson."
 
We've always wondered who started the whole 'Larry Stylinson' thing. Ahem."

Under 2011 så åkte grabbarna iväg på turné med X-factor och gjorde bland annat denna backstage video, där nedan gif är ifrån:
 
 
Det gjordes också en hel del intervjuer under 2011, och för att det här inte ska bli allt för långt så sållar jag lite och lägger bara upp det som jag anser relevantast. 
 
Februari 2011
 
September 2011 (Sugarscape är på många sätt en guldgruva) Det som är intressant här är hur Harry slänger ur sig "I like girls". Sjukt oklart vad det ska betyda.
 
Från samma tillfälle i september 2011 då alla killarna också gjorde separata interjvuer. Det som är intressant här är att de andra killarna sitter till ett bord höger om kameran, och när Niall i slutet av intervjun sitter och tänker på vad hans favoritord för boobs är så hör man något sägas bakom kameran som Niall skrattar åt. Enhance the sound and this is what you get:
 
Också sjukt oklart... (Med lite reservation om det faktiskt är detta de säger eller om ljudet och orden har tvistats lite - döm själva)
 
Moving on. Det här hände hösten 2011 (tror vi pratar oktober).
 
Again, I don't know what to say.
 
Det är från en intervju i samband med att Nokia lanserade en ny telefon som One Direction gjorde reklam för. Klippet ovan klipptes ut ur den officiella intervjun Nokia släppte.
 
 
Samma månad, oktober 2011, så sågs Eleanor första gången tillsammans med Louis. Paparazzi-bilder på dem från en park i London släpptes.
 
 
Ungefär samtidigt så började det gå rykten kring att Harry och Caroline Flack dejtade, vilket var väldigt kontroversiellt eftersom att hon är väldigt mycket äldre än honom. Harry retades mycket för detta av sina bandmedlemmar, och det snackades en del om det i intervjuer, men varken Harry eller Caroline bekräftade någonsin ryktena. Exempel:
 
 
 
Den här är också från slutet av 2011. Vet inte om den är 100% relevant, men slänger in den.
 
 
Let's move on to 2012! Låt oss börja med denna intervju från början av 2012, då Louis och Harry intervjuades tillsammans i Frankrike (Oh, and PS. - här någonstans dog alla rykten kring Harry och Caroline och det pratades om att de gjort slut):
 
I'm just gonna leave it like this, think what you want about it.
 
And then this one, också från tidiga 2012,
en av mina favoriter bland alla 1D-intervjuer NÅGONSIN, den är hilarious! Men om ni inte orkar titta igenom hela (rekommenderar det dock, so worth it) så är den viktiga biten från 10:50 och framåt. 
 
 
De pratar om att köra själv första gången efter att ha fått körkort och Harry börjar berätta någonting, avbryter sig sedan, och ändrar meningen. Om man ser hela intervjun så ser man att det är en väldigt avslappnad intervju, som är tänkt att bara vara 10 minuter men killarna har så kul så de fortsätter trots att tiden är slut. Det ser ut som Harry är på väg att säga "boyfriend" men kommer på sig själv. Här finns ett par alternativ: 
*Han var på väg att säga boyfriend, men kom på sig själv och ändrade sig
*Han skulle säga någonting helt annat men av någon anledning så ändrade han storyn då det han var på väg att säga inte var lämpligt
 
Förutsatt att alternativ ett är det alternativ som stämmer så finns det ett par analyser från detta:
*Louis har körkort, det säger Niall bara sekunder tidigare och är ett faktum alla fans vet (han kör i deras musikvideos bland annat)
*"Boyfriend" kan ha varit någon helt annan än Louis, men oavsett så kan Harry inte säga att han har pojkvän eftersom att han 'måste' uppfattas som straight 
 
Den här är också intressant/relevant. Inför alla hjärtans dag 2012:
 
Vi går vidare till denna intervju (som sagt, Sugarscape är en guldgruva) och om ni inte orkar se hela så spola till 5.30.
Again, like, what am I suppose to say about this? Fri tolkning så att säga...
 
Från februari 2012. Killarna är möjligtvis något fulla. Återigen, fri tolkning. Kan vara värt att titta på hela, Harry och Louis reaktion i samband med att de pratar om Adele. 
 
Det här är från mars 2012. Vad som är intressant i denna intervju är vad som händer 1.25 in (fokusera era blickar på Louis och Harry). Jag säger inget mer än så utan låter er tolka det som ni vill. 
 
 
Anyway. Under den här tiden så är Harry officiellt singel, medan Louis är tillsammans med Eleanor sedan oktober 2011(-ish).
 
Så nu har media börjat plocka upp detta lite och ställer frågan till pojkarna i intervjuer. Like here:

Och här är lite blandade intervjuer/klipp ihopklippta. Allt från de första månaderna av 2012:
 
Här är det intressanta vad som händer ca. 3.55 in. Från början av mars 2012. Håll koll på Louis och Zayns kroppsspråk samt Harrys högerhand.
 
 
Sen har vi april 2012. Nämn "Wellington" till ett One Direction fan och de kommer genast veta vad du pratar om. Antagligen kommer de svara: "I will never get over that Wellington was shot with a potato!" (Att kvalitén är så dålig alltså). Det vi vet for sure är att det är en bar i Wellington, Nya Zeeland, efter att One Direction uppträtt där. Det är definitivt Harry och Louis i filmen och ja, de har haft ett par drinkar. Resten låter jag vara osagt.
 
 
 
Moving on. Det här är från sommaren 2012. Do what you want with it.
 
Dags för hösten 2012. Let's start with this. 
 

Ett par saker jag vill att ni kikar på här. Dels 2.20. Dels 3.05. Dels 6.50. Again, do what you want with what you're given. 
 
Och apropå ovan video. Detta är ett utklipp från en livestream i maj 2012. Slänger in den här också.
 
Och här är en annan video, minns inte exakt varifrån och närifrån den är, men jag har sett ursprungsvideon (tror det är vår/sommar 2012):
 
 
Börjar inte grabbarna tröttna lite på alla rykten kring dem vid det här laget? De har pratat om det i intervjuer ett par gånger, men aldrig rakt ut sagt att det inte är sant vilket gör att rykterna fortsätter spinna. Detta leder till att vi i september 2012 har detta från Louis twitter:
(Louis är alltså fortfarande tillsammans med Eleanor här)
 
Och här i The Late Late show i Irland så får de också frågan kring Larry (ca 6.10):
 
Tidigare i samma intervju så nämns också Taylor Swift, och att hon skulle dejta/vara intresserad av att dejta någon av killarna, för första gången. Taylor och Harry "dejtar" sedan i några månader, och det här är den enda tjejen som Harry har någorlunda bekräftat (fast egentligen inte) att han dejtat och som det finns "bildbevis" på. 
 
 
Och här kan vi passa på att slänga in denna videon med Union J efter att de åkt ur X-factor i november/december 2012.
 
(Beard = någon av det motsatta könet som man "dejtar" för att verka straight)
 
Det här är en annan intressant intervju i samband med att Taylor och Harry blev "officiella". Spola till 8.30.

Det här är Loved You First för er som inte hört den:
 
 
Okej, den här är riktigt intressant hörrni. Titta från 5.05 men titta extra noga efter "Even as young as you are".
 
 
Taylor och Harry (")dejtade(") till början av 2013, och sedan gjorde de slut och gick vidare med sina liv (eller så satte de sig ner och skrev en massa låtar om varandra, de ska i alla fall vara goda vänner idag). 
 
Under 2013 och 2014 finns det inte lika mycket att slänga in. Anledningen är den att de slutade interagera. I uppdelade intervjuer (där de intervjuas 3+2) så har Harry och Louis alltid varit separerade sedan hösten 2012. Alla möjliga konstallationer har funnits, men aldrig har Harry och Louis varit i samma. Även på scen så interagerade de mindre och mindre, liksom i intervjuer/situationer/röda mattor där alla fem var med. En sak hände under 2013, och det var att Harry för första gången fick frågan om Larry Stylinson då Louis inte var närvarande. Om ni kikar ovan så ser ni att alla andra gånger så har Louis svarat på frågan när den kommit upp, men här är inte Louis med (från hösten 2013 - två minuter in).
 
 
Okej, innan vi fast forward lite så vill jag snabbt nämna detta. Louis hamnade i en twitterfight med en av bandmedlemmarna i The Wanted våren 2013. Alla tweets kan ni läsa i denna artikel, men jag vill ändå lyfta något som Tom, The Wanted-medlemmen, twittrade under denna fight:
 
"@Louis_Tomlinson I’ll enjoy the press even more when you come clean #narnia #itgetsbetter”
 
Bortsett från den råa homofobin i detta tweet så.... Well. Det finns bara ett sätt att tolka det på faktiskt. Louis svar löd:
 
“@TomTheWanted You clearly spend too much time on twitter. Funny that face to face you act like a little girl. Goodnight old friend.”
 
Anyway, nu har jag nämnt det i alla fall. Let's jump to augusti 2014. (Nämner här emellan att Harry under vintern 2013-2014 "dejtade" Kendall Jenner. Så vitt jag vet har Harry aldrig någonsin frågats om denna relation, utan att den relationen till 100% byggdes i media.) Harry hade nämligen en väldigt spännande vecka i slutet på augusti 2014 då han droppade MÅNGA hintar om att han inte skulle vara straight. Jag har lämnat alla Harry-är-inte-straight-bevis som inte har något med hans relation till Louis att göra utanför allt detta, eftersom att jag redan är så stensäker på att Harry inte är straight och det inte är speciellt svårt att hitta 'bevis' på detta, men vissa saker som hände i slutet på augusti 2014 är ändå intressanta. Vill ni läsa allt om denna vecka kan ni läsa detta inlägg (det är inte jag som skrivit det). 
 
Det intressantaste här är "Bandana project" som fansen skapade.
Louis is blue.
 
Gissa vem som sen plötsligt dök upp mer än en gång med en blå bandana runt halsen? Just det...
 
 
 
Okej, vi spolar fram till november då Harry i en intervju sa att "gender is not that important" och det på riktigt började cirkulera rykten kring hans sexualitet i media. Bara nån dag senare dök Louis upp i denna tröja:
 
 
Det började då skrivas ett antal artiklar i flera olika tidningar om att han hade haft den på sig för att visa sitt stöd till Harry, alternativt Tim Cook som också kom ut där någonstans. Artiklarna spekulerade inte kring Louis sexualitet, utan alla skrev det i en vinkel om att han bar den för att visa sin support för Harry/Tim. Då hände detta:
 
 
Bara ett dygn tidigare gjorde de en livestream-intervju tillsammans med Ben Winston där de fick frågan om det fanns några rykten som störde dem och de pressades ganska hårt på frågan och fick lång tid på sig att klura ut något, men då nämnde Louis ingenting om gay-rykterna. 
 
Jag passar på att slänga in denna backstage-intervju grabbarna gjorde sommaren 2014 med ett fan där Louis tydligt förnekar att han skulle vara förlovad med Eleanor. Kan vara relevant. Döm själva.
 
 
Många som är hardcore believers i att Louis och Harry är ett par snackar ofta om hur Harry och Louis aldrig har förnekat det, enda stället det har förnekats är på Louis twitter och där går det inte att bevisa att det är Louis utan de är övertygade om att det är deras management som har skrivit det. Slänger i och med detta in denna video från maj 2014. Spola till minut 23.
 
 
I november 2014 uppträdde de på AMA:s. Det såg ut såhär:
 
En person i publiken filmade det hela, och från hennes vinkel såg det ut såhär:
 
Och jag passar samtidigt på att slänga in denna videon från deras 1D-day november 2013, bara för att:
 
Okej, let's move on. I januari i år gick ett gammalt tweet från Louis om Barack Obamas "four more years"-tweet och blev det andra mest retweetade tweetet någonsin. Sedan gick det även över miljon-strecket i antalet retweets. (Sedan dess har ett annat tweet gått om, så detta tweet är idag det tredje mest retweetade någonsin, en av tre tweets som nått över en miljon retweets, och det enda tweetet som inte innehåller en bild som nått över en miljon retweets) Det twittrades hösten 2011 i samband med att Eleanor kom in i bilden. 
 
 
Harry spenderade januari i LA, medan Louis officiellt var i UK. Mot slutet av januari flög Louis och Liam (tillsammans med respektive flickvän) över till LA för att jobba med lite ny musik. Bortsett från att de båda var på Harrys födelsedagsfest i början av februari så tycks de inte ha spenderat någon tid alls med Harry under tiden de alla tre var i LA. Until....
 
 
En vecka in i februari släpptes denna reklam för The Late Late Show med James Corden (som är en vän till One Direction). Zayn var här i UK medan Niall var i Australien - därför var inte de på plats. Oavsett vad man tycker om allt det jag försöker analysera här så är det här riktigt riktigt intressant, för enligt alla paparazzibilder och alla uppgifter så tycktes Louis och Liam inte spendera någon tid med Harry i LA, och de verkade aldrig vara på samma plats, men... Det var de ju uppenbarligen! Det här bevisar hur otroligt lätt media/management kan lura oss alla om vad som pågår och var folk är (gäller inte bara One Direction utan hela entertainment businessen). Så, även om det tycktes som att Louis och Harry spenderade januari långt ifrån varandra trots att de båda var i samma stad, så behöver det inte alls vara fallet. 
 
Okej. Februari. Dags att flyga till Australien för att dra igång deras turné. Liam sätter sig på ett plan från LA, och Louis och Harry delar flygplan. Well, de är i samma band so that's not really a big deal huh? De har inte officiellt delat flygplan (om det inte har varit alla 5) sedan 2012! Till LAX anlände de separat strax efter varandra, men på flygplatsen i Australien klev de ut tillsammans. 
 
 
Let's jump to mars. Under denna vintern har Harry "dejtat" supermodellen Nadine. (Det här är 100% en story som skapats i media och det är löjligt hur lite det finns att gå på. Det är baserat på att de var och köpte frozen yoghurt tillsammans ett par gånger i LA (då var det dessutom alltid fler än bara de två) och att hon var på hans födelsedagsfest.) De "gjorde slut" i mars. Strax efter släpptes nyheten om att Louis och Eleanor gjort slut efter över tre år tillsammans. I samband med att nyheten om att Louis och Eleanor gjort slut så släpptes en bild på när Louis hånglade med en tjej i en hotellpool efter en blöt utekväll i Bangkok när de var på turné där ett par dagar innan storyn släpptes. Enligt "ögonvittnen" så hånglade de i 15 minuter, och vill man läsa mer om det hela så finns det en artikel i The Sun som man kan googla sig fram till.
 
Tjejen är en miljardärsdotter från USA som för tillfället pluggar i Bangkok 
 
Okej, innan vi går vidare och drar lite analyser och slutsatser så vill jag att ni kikar på ett par saker till. Dels det här inlägget om deras hand-tecken. 
 
Sen slänger jag in lite videos här som är hopklipp från deras turnéer 2013, 2014 och 2015. Gör vad ni vill med vad ni ser.
 
 
 
 
Och jag slänger in den här videon också, som är ett ihopklipp av en massa olika "Larry-moment" fram till för ett år sedan. 
 
 
Och för att försöka balansera upp det hela och behålla någon form av objektivitet så slänger jag också in detta ihopklipp som någon lagt upp som bevis för att Louis och Harry INTE är ett par:
 
 
Okay, what do we think so far? Visst är de gulliga och allt, men... Eller? Innan you make up your mind 100% så har vi ett par saker till vi måste ta. Är ni med mig fortfarande? Har ni tröttnat eller är intressenivån hög? 
 
Vi börjar med den här intervjun. Dels kan ni spola fram till 1.40 och se vad ni tycker om det. Men... Det är en annan sak med den här intervjun som är sjukt intressant också.
 
 
Den här intervjun är gjord av Yahoo UK. En journalist på Yahoo som var med när den här intervjun gjordes, men som inte var den som intervjuade, var Stephanie Riou. Efter att hon träffat killarna blev hon helt plötsligt hardcore Larry. Fansen blev ju såklart helt galna och undrade hur det kom sig, och hon har berättat att det inte hände något speciellt mellan Harry och Louis, men att alla fem killarna var jättegulliga och väldigt nära varandra. Hon har också garanterat alla fans att det faktum att hon skriver en massa positivt om Harry och Louis, som att de vore ett par, på hennes tumblr och twitter etc INTE kommer att få henne sparkad från Yahoo. Hon har inte heller bara twittrat från sitt personliga konto, utan även från Yahoo's officiella. Hmmm....
 
 
 
 
Okej, so... That's interesting. Om vi går vidare så hittar vi även denna artikel i Vanity Fair skriven i dagarna, angående att Zayn lämnat One Direction. Låt mig citera:
 
"We must seek comfort in the fact that the other four lads remain. Seek warmth in the knowledge that Harry is probably comforting Louis right now, in the way only a lover can comfort. Because, while Zayn may have been living a painful lie these past five years, we know one thing is absolutely true: Larry Stylinson is real. Despite everything, I still believe in Larry Stylinson."
 
Grejen med detta är att Vanity Fair är inte en liten, obetydlig tidning utan Vanity Fair är a pretty big deal...
 
Anyway. Det vi måste separera när vi pratar om detta och försöker analysera det hela är den "officiella" bilden - det vill säga den bilden som matas ut genom media - och det som faktiskt händer. Hittills så har jag benat ut en massa fakta och saker som faktiskt hänt. Det är en sak. Det andra vi måste titta på är bilden som matas ut till den breda massan via skvallertidningar, för den bilden som matas ut där är ofta den bilden som managements vill att man ska se.

Så. Ni som inte är ett 1D-fan. Vad har ni för bild av Harry och Louis? Min bild av dem innan jag blev ett fan i slutet av förra året var den att Harry var något av en skitstövel, en womanizer som låg runt en massa och hade allmänt taskig kvinnosyn. Louis hade jag ingen bild av alls - det tog mig jättelång tid att komma över det faktum att han hette Louis och inte Luke... 
 
När jag började bli ett fan och började läsa lite artiklar och så med dem, men utan att gå ner för mycket på djupet, så fick jag intrycket av att Harry och Louis inte var speciellt bra kompisar. Att det var någon sorts clash mellan dem. Det är den bilden som matats ut i media.
 
Låt oss nu titta på vad som hänt i media de senaste två månaderna. 
1. Louis och Harry flög tillsammans, utan någon av de andra bandmedlemmarna, från LA till Australien.
2. Det började snackas en hel del i media om Louis i och med att han är med och tar ut medlemmarna till "Be in the band" som är ett nytt projekt i UK då de ska skapa ett nytt tjejband. Exempel. Det började också snackas en hel del om att han skulle ta över som domare i X-factor.
3. Efter att i flera år ha försökt hållt sig så långt ifrån varandra som det bara går i alla officiella sammanhang, så dyker plötsligt denna reklam upp:
 
4. Det börjas skriva en massa artiklar om att Harry håller på med yoga, och när de var i Thailand så åkte han själv iväg 40 minuter bort från där de var till ett tempel en dag för att meditera. En helt annan bild än den som spridits kring Harry sedan starten av One Direction. Ett annat exempel är denna artikel om varför Harry skulle vara den bästa pojkvännen någonsin. Återigen en helt annan bild än den som tidigare spridits om Harry.
 
5. I samband med att Louis och Eleanor gjorde slut så kom det en hel del artiklar om att Harry hade tröstat honom och varit hans "shoulder to cry on". Efter att det i flera år i media verkat som att Harry och Louis är superosams så är Harry plötsligt den Louis springer till för att tröstas enligt media-bilden. (Interesting)
 
6. Till sist. I don't even know what this is, men... Eh ja. 
 
Så det intressanta med den här bilden/reklamen är att plötsligt var den bara där - och ingen vet var den kommer ifrån. Den ska ha kommit från One Directions officiella FB men sedan raderats, och dess ursprung vet ingen egentligen. Är det en officiell 1D-reklam? Who knows. Det intressanta ligger inte i ifall den är photoshoppad eller inte, utan det intressanta ligger i ifall det är en officiell One Direction reklam/bild. Varför skulle de släppa en reklam där fyra av fem medlemmar stirrar in i kameran, medan den femte stirrar på den medlemmen som han enligt rykten ska ha en kärleksrelation med? Allt med den här bilden är sjukt oklart.
 
Okej, innan vi ska analysera det vi har så är den en sista bit vi måste prata om. The tattoos. Nog för att Louis och Harry flera gånger har sagt att "sometimes tattoos are just tattoos" och att de inte har någon "special meaning", och fine att du kanske skulle kunna råka skaffa dig en matchande tatuering med din bästa polare av misstag, kanske till och med två if you're stretching it, MEN SJU?!?!!? 
 
A heart and an arrow.
 
A ship and a compass.
 
The birds (not convinced gällande denna, denna kan vara "a coincidence")
 
Rope and anchor
 
Oops and Hi (den här skulle eventuellt också kunna vara coincidence)
 
It is what it is and Butterfly (återigen inte 100% gällande denna...)
 
Rose and Dagger 
 
Fyra av dem matchar DEFINITIVT. Hur lyckas du få mellan fyra och sju matchande tatueringar av misstag....?!!?!
 
Okej, låt oss analysera vad vi har. Det finns ett antal olika teorier att utforska. 
 
Teori 1. 
Allt är bara tillfälligheter. Harry och Louis blev goda vänner i samband med X-factor, men gled sen isär. De tröttnade på alla rykten vilket gjorde att de gled isär ytterligare och spenderade allt mindre tid med varandra utöver vad de var tvugna till att göra. Den senaste tiden har det sen kommit varandra närmare igen. Det finns alltså enligt denna teori ingen som helst sanning i allt snack om att Harry och Louis skulle vara ett par.
 
Teori 2.
Harry och Louis är inte och har aldrig varit ett par, men däremot så har de alltid varit goda vänner och är lika goda vänner idag som de var 2010-2012. Management var vilka som blev arga på allt Larry Stylinson-snack och såg till att skapa media-bilden av att Louis och Harry inte längre var lika goda vänner och tvingade isär dem framför kamerorna.
 
Teori 3.
Harry och Louis fick känslor för varandra under X-factor och tiden strax därefter. På grund av all media-attention så hände ingenting och känslorna svalnade för att de sedan skulle glida isär alternativt bli osams.
 
Teori 4. 
Harry ELLER Louis fick känslor för den andra, men känslorna var inte besvarade. Things got awkward och de gled isär.
 
Teori 5.
De fick känslor för varandra och saker började hända, men Louis var inte lika bekväm i sin sexualitet som Harry och pga deras kändisskap så tog han ett steg tillbaka och började istället dejta Eleanor. Things got awkward och de gled isär alternativt blev osams. 
 
Teori 6.
Harry och Louis fick känslor för varandra, och blev så småningom ett par. Pga pressen sprack det dock och de gjorde slut, vilket ledde till att de gled isär alternativt blev osams.
 
Teori 7.
Harry och Louis är ett par och majoriteten av det som hardcore-fansen tror är sant. Det vill säga att Louis och Harry blev kära under 2010-2012 och blev ett par så småningom (alternativt blev väldigt fort ett par). Eleanor var och har alltid bara varit en beard. Killarna har aldrig förnekat att de skulle vara ett par, enda gångerna det har hänt har varit på Louis twitter och dessa gånger har det varit management som har skrivit. "Poolkyssen" i Bangkok var stage:at (eller möjilgtvis photoshoppat) för att det faktum att Louis och Eleanor gjort slut skulle tas emot på ett lite lugnare sätt så att de som tror 100% på att Louis är straight och att Louis och Eleanor var ett fantastiskt par skulle kunna få lite andrum, så att Larry-snacket inte skulle dra iväg allt för mycket, och för att på riktigt bevisa att det officiellt är slut mellan Eleanor och Louis. De säger också att Louis ser mer äcklad en passionerad ut i kyssen, liksom när det gäller alla andra bilder som finns där ute där han kysser tjejer.
Louis och Harry har hållits isär av management, men på grund av att One Direction i april ska byta management/är mitt uppe i ett management byte (detta är en teori bland fans, ingenting som över huvudtaget är bekräftat) och det nya managementet skulle tillåta att Harry och Louis kom ut så har det pågått en process sedan förra året då man successivt har låtit små hintar komma ut för att alla, inklusive allmänheten, omedvetet ska vänja sig vid att detta ska ske.
 
Det skulle också kunna vara en blandning av flera olika teorier. 
 
Min teori:
Personligen så har jag långt ifrån en klar bild av vad jag tror, och jag vacklar hela tiden fram och tillbaka mellan olika teorier. När bilden av Louis och "poolgirl" släpptes i samband med att Louis och Eleanor gjort slut så var jag länge övertygad om att allt bara är en conspiracy och att Louis är "in fact straight". However, det som är konstigt med den incidenten är att det finns högupplösta bilder på incidenten, vilket bara betyder en sak: Någon vill att dessa bilder ska komma ut, och någon är ganska mycket garanterat management. Anledning? Mycket oklar.
 
Det som också är extremt intressant, och som är det som gjort att jag faktiskt bestämde mig för att göra hela den här analysen, är det faktum att media-bilden av Harry och Louis har förändrats rejält på bara några veckor - både tillsammans och separat. Så många artiklar som det kommit om Harry som beskrivit honom som lugn, snäll, mediterande yoga-kille den senaste månaden har det inte kommit totalt på de fyra år som One Direction varit ett band. Och så många artiklar som det skrivits om Louis de senaste två månaderna har det nog aldrig skrivits förut, och alla är i positiva ordalag. Dessutom kopplas Louis och Harry ihop som nära vänner, eller åtminstone i alla fall vänner, i en rad artiklar under mars månad - medan de i flera år nu beskrivits som ovänner. 
 
Om man tittar på alla bilder och videos som jag slängt fram från 2010-2012 så visst ser jag dem med ett vinklat sinne (jag önskar jag hade sett dem innan jag hört talas om Larry Stylinson alls så jag kunde skapa mig en uppfattning från ett neutralt perspektiv) - men herregud, if that's not two teenagers in love I don't know what is. Även om det aldrig har hänt något mellan dem, även om de aldrig har kyssts eller någonting alls, så är det definitivt någonting mellan dem där. Eller? Vad säger ni?
 
När det gäller perioden 2013-2015 så var jag i början kluven till ifall de faktiskt var osams eller ifall det är management som har tvingat isär dem. Efter att ha sett hur media senaste månaden har vänt i beskrivningen av Harry och Louis - separat och tillsammans - så har jag definitivt landat i teorin att det är management som dragit isär dem och att de de facto fortfarande är (nära?) vänner. 
 
Det faktum att det är management som dragit isär dem bevisar dock absolut ingenting kring ifall de faktiskt är ett par eller inte, för i den här businessen så spelar det ingen roll om du faktiskt är gay, bara det faktum att du upplevs gay gör att management kan komma in och ändra storyn/ditt agerande/medias sätt att se på saker och ting.
 
Jag vill komma in och låta vuxen och säga att det är en fabricerad story som är too good to be true, och det går inte att komma ifrån att Louis har förnekat det via twitter flera gånger samt haft en flickvän i många år (som dessutom var brudtärna på hans mammas bröllop i somras). MEN. Dels så är det konstigt hur Louis har upplevts så mycket gladare och spralligare i mars än vad han gjort på flera år, det är konstigt hur han den 7 mars, dagen då han enligt uppgift ska ha gjort slut med Eleanor, twittrade om hur det skulle vara en annan bra dag. Det är konstigt hur han var så konstigt lycklig Singapore-showen 11 mars, bara dagar då han ska ha gjort slut med Eleanor, så glad att det i dagar spekulerades kring vad som hänt och rykten började spridas kring att han tagit droger innan den showen (detta var innan vi visste att de gjort slut den nyheten släpptes 21 mars). OCH - dels finns det inget sätt att förklara tatueringarna som låter rimligt. Låt säga att allt annat är fabricerat, låt säga att allt annat bara är coincidences, förklara då för mig hur man skaffar sig fyra definitivt matchande tatueringar av misstag? Det är det här som grämer mig mest. 
 
Om vi lägger bort tatueringarna så skulle jag eventuellt kunna köpa att storyn är fabricerad, att management tvingade isär dem på grund av att rykterna störde management men inte för att storyn faktiskt var sann, att alla "bevis" bara är tillfälligheter och alla intervjuer som är bevis, som skulle peka på att Harrys första crush var Louis och allt snack om "who's infront and who's behind" och "trying to walk" bara är en massa skämt. Jag är inte 100% övertygad, men det skulle ändå vara någonstans rimligt. 
 
Men återigen. Tatueringarna är ändå ett faktum. 
 
I slutändan har jag ingen aning om vad jag ska tro. Vad borde jag tro? Ganska länge, när jag gav mig in i det hela, så funderade jag kring ifall de hade känslor för varandra, men att ovannämnda teori 5 spelar in och att Louis drog sig ur kärleksrelationen innan den ens börjat, alternativt i ett tidigt skede, då han inte klarade av tanken på att han skulle vara icke-straight och hoppade därför i armarna på närmsta tjej som råkade vara Eleanor. Jag har delvis släppt den här tanken senaste månaden på grund av hur mediabilden av killarna ändrats då denna teori till viss del förutsätter att Louis och Harrys vänskapsrelation skulle ha påverkats av allt detta, men jag är nu näst intill helt övertygad om att det är management som medvetet skapat bilden av att Louis och Harry är osams/gled ifrån varandra och att inget sånt hände i verkligheten.
 
 
Ovan tweet är väldigt sant och väldigt mycket det snack som pågår out there. Fansen har alltid förklaringar till allting, om än väldigt långsökta emellanåt. Ibland får man vara försiktig och ta ett steg tillbaka och fundera på om man blivit hjärntvättad eller om den framlagda förklaringen faktiskt är rimlig. Fansen vill så gärna att det ska vara sant att det kan vända och vrida en story 100 miljarder varv för att få den att bevisa vad de vill att den ska bevisa. 
 
Jag har många olika teorier och vet inte vilken jag ska tro på, men jag antar att en förklaring kommer att komma så småningom. Naturligtvis vill jag att denna fantastiska (men sorgliga i och med hur de i så fall har tvingats till tystnad i flera år) kärleksstory ska vara sann, men finns det verkligen belägg för att den skulle kunna vara det? It truly is too good to be true huh? 
 
Men återigen. If Harry och Louis 2010-2012 inte är two kids in love så vet jag inte om jag någonsin ska kunna tro på något jag ser någonsin igen. Och tatueringarna. Som sagt. Tatueringarna.
 
Om ni orkat följa mig hela vägen hit så vill jag snälla snälla snälla höra era tankar kring ämnet. Vad tror ni? Vad väcker allt det här för tankar hos er? Är det en idiotisk konspiration skapad av fansen eller finns det någon sorts grund i det hela? Är de friends eller enemies? Var det en bromance (no homo and all that) eller var det en romance?
 
Ps. Det finns tillräckligt material på ämnet för att skriva en hel bok, eller två (långt ifrån överdrivet). Jag har fått sålla ganska rejält bland allt material som finns, men har försökt ta med allt som jag anser relevant för att ge en någorlunda rättvis bild. Jag vet med säkerhet att alla bilder/videor/gifs är äkta och att inget jag lagt upp är photoshoppat. Allt jag varit det minsta tveksam till har jag valt att inte ta med. Ds.
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer
Postat av: Anonym

I en intervju 2013 med GQ berättar Harry att han bara varit med två stycken, men också att han "inte tror" att han är bi och att han inte tycker om att förneka rykten över twitter, http://uk.eonline.com/news/444712/harry-styles-reveals-how-many-women-he-s-slept-with-you-may-be-surprised :) Kanske orelevant, kanske inte? Om han och louis varit ett par sedan 2010 är det ju inte alls konstigt, men å andra sidan är ju det ganska otrovärt? Haha, jag har varit ett fan sedan typ 2012 och vet inte alls vad jag ska tro.

Svar: Anledningen till att jag inte tog upp det är för att dels är jag så övertygad om att Harry är icke-straight att jag inte tyckte det var relevant, och dels ska man inte tro så himla mycket på skrivna artiklar. Ord kan vridas och vändas på många varv i en sådan artikel, och innan den publicerats har den nästan garanterat gått genom management, och de kan ha sagt vad det ska stå. Jag vet jag läste här om dan en manlig kändis (minns inte vem) som varnade på twitter om att en tidning just publicerat en intervju som aldrig ens skett....
Lina Lilja

2015-03-31 @ 22:42:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0