Robbie Rogers signad till LA!

Idag kan man läsa på Aftonbladet att Robbie Rogers har återupptagit sin karriär och blivit signad till LA Galaxy. Redan i början av maj läste jag på en amerikansk sajt att Rogers börjat träna med laget, och att han var intresserad av en come back. Jag såg en intervju med honom, från slutet på april, där han pratar om att om han skulle komma tillbaka till fotbollen skulle det bli i USA, inte i Europa, för att han skulle känna sig mer trygg i amerikanska ligan. 
 
 
Back in February, när Rogers kom ut, skrev jag på bloggen om hur jag var rädd, och ledsen över, att Rogers valt att avsluta sin karriär på grund av sin läggning. Att han bara några månader senare känner sig säker nog att återuppta den gör mig oerhört lycklig! Jag kom först över AB-artikeln i förmiddags, när ett gäng twittrare blev arga då AB hade uttryckt sig på ett sätt som osynliggjorde alla lesbiska fotbollsspelare genom att säga att Anton Hysén var den första öppet homosexuella aktiva fotbollsspelaren. När jag nu läser artikeln ser jag att de har ändrat till herrfotboll. Personligen noterade jag inte ens "felet", om det beror på att jag inte bryr mig eller för att jag har blivit så van kan jag inte svara på. Just vid detta tillfället tycker jag att det var aningens obetydligt, då hela grejen att Rogers kommit tillbaka till fotbollen är så himla viktigt på så många plan att jag totalt skiter i att flator, ännu en gång, exkluderats från termen "homosexuell".
 
 
Personligen vill jag hellre fokusera på det faktum att Rogers känner sig trygg nog att återuppta sin karriär. Att han, när han kom ut, blev hyllad och mottagen med öppna armar, mer än kränkt och hotad, gör mig glad på så många sätt. Visserligen vet jag väl inte om jag skulle hålla med i hans egna ord om att han var "feg", tvärtom, men jag är glad för hans skull. För att han personligen verkar må så bra. Sen är han naturligtvis en förebild för så många unga, och gamla, runt om i världen, men det kommer alltid att komma efter det faktum att han mår bra och är stolt över vem han är, och är redo att komma tillbaka till fotbollen. Att Rogers är glad och mår bra, samt blev mottagen så himla bra, det kommer alltid att vara det absolut viktigaste. Good job world! Och grattis Rogers - lycka till i framtiden :)
 
 
Puss o Kram
Lina Lilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0